Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen: Ontdek de geheimen achter deze historische locatie

  • 15/05/2023

burgemeester berghuisplein 1 kampen

Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen: De centrumplein van de stad

Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen is het centrumplein van de stad Kampen. Het is de plek waar veel belangrijke gebouwen en voorzieningen zich bevinden, waaronder het stadhuis van Kampen, het Stedelijk Museum Kampen en het Oude Raadhuis.

De geschiedenis van Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen

Het Burgemeester Berghuisplein dankt zijn naam aan de voormalige burgemeester van Kampen, die van 1957 tot 1974 de stad diende. Het plein is ontstaan na de herinrichting van de binnenstad in de jaren 1970. Voorheen was er op deze locatie een groot parkeerterrein en een aantal kleine straten en steegjes. Deze werden grotendeels weggehaald om zo ruimte te maken voor de bouw van het Stadhuis van Kampen en andere belangrijke gebouwen.

De architectuur van Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen

Het Burgemeester Berghuisplein heeft een moderne, maar sfeervolle uitstraling. Het plein wordt omringd door gebouwen met verschillende architecturale stijlen, variërend van een klassiek oud Raadhuis tot moderne kantoorgebouwen. Het moderne Stadhuis van Kampen springt het meest in het oog vanwege de kenmerkende betonenummering. Boven op het stadhuis staat een grote vlaggenmast met een Kampense vlag.

De functie van Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen

Als centrumplein heeft het Burgemeester Berghuisplein verschillende functies. Het is een belangrijk knooppunt voor het voetgangersverkeer in de stad en wordt vaak gebruikt voor evenementen, zoals de jaarlijkse Kerstmarkt en de Kamper Ui(t)dagen. Ook is het plein een belangrijke ontmoetingsplaats voor de inwoners van Kampen en een geliefde locatie voor toeristen.

De huidige staat van Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen

Het Burgemeester Berghuisplein is een levendig plein dat in goede staat verkeert. Het is goed onderhouden en voorzien van groen en bankjes om te zitten. Op het plein staan regelmatig kraampjes die eten en drinken verkopen, en op zomerse dagen worden er vaak terrassen uitgezet. De prachtige fontein in het midden van het plein is een ware trekpleister.

De omgeving van Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen

Het Burgemeester Berghuisplein is het middelpunt van de historische binnenstad van Kampen en ligt dichtbij vele bezienswaardigheden. Het Stedelijk Museum Kampen, dat gevestigd is in een middeleeuws gebouw, ligt direct aan het plein. Ook het Oude Raadhuis en de Overijsselse Bibliotheek zijn op loopafstand te vinden. In de buurt van het plein zijn diverse horecagelegenheden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Evenementen bij Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen

Het Burgemeester Berghuisplein is het toneel voor vele evenementen gedurende het hele jaar. Tijdens de Kamper Ui(t)dagen in de zomer biedt het plein plek aan grote podia en diverse activiteiten voor jong en oud. In de winter wordt het plein omgetoverd tot een sprookjesachtige locatie tijdens de Kerstmarkt Kampen. Ook vinden er regelmatig culturele evenementen plaats, zoals optredens van muzikanten en theatergroepen.

Bereikbaarheid van Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen

Het Burgemeester Berghuisplein is goed bereikbaar. De binnenstad van Kampen is autovrij, maar er zijn verschillende parkeergelegenheden in de buurt van het plein waar je kunt parkeren. In de directe omgeving van het plein zijn er betaalde parkeerplaatsen beschikbaar, zoals bij het Thorbeckeplein of bij de Buitenhaven. Op zaterdag kun je gratis parkeren in Kampen, en voor mindervalide bezoekers zijn er speciale parkeerplaatsen beschikbaar met een invalidenkaart van de gemeente.

Toekomstplannen voor Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen

Het Burgemeester Berghuisplein is een belangrijk onderdeel van het historische en culturele erfgoed van Kampen, en de gemeente werkt hard om dit erfgoed te behouden en verder te ontwikkelen. Er zijn plannen om het plein meer groen te geven en om de verkeerscirculatie rondom het plein te verbeteren. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid om nieuwe gebouwen te ontwikkelen rondom het plein.

FAQs:
1. Is er parkeergelegenheid bij Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen?
Ja, er zijn verschillende parkeerplaatsen in de buurt van het plein waar bezoekers hun auto kunnen parkeren. Op zaterdag kun je gratis parkeren in Kampen.
2. Is er een mogelijkheid tot gratis parkeren in Kampen?
Ja, op zaterdag kun je gratis parkeren in Kampen.
3. Zijn er speciale invalide-parkeerplaatsen in de buurt van het plein?
Ja, er zijn speciale invalide-parkeerplaatsen beschikbaar met een invalidenkaart van de gemeente.
4. Is er parkeergelegenheid bij De Bongerd in Kampen?
Ja, er is een parkeerterrein in de buurt van De Bongerd waar bezoekers hun auto kunnen parkeren.
5. Waar kan je parkeren als je het Stedelijk Museum Kampen wilt bezoeken?
Er zijn verschillende parkeerplaatsen in de buurt van het Stedelijk Museum Kampen, waaronder het parkeerterrein bij het Burgemeester Berghuisplein.
6. Is er voldoende parkeergelegenheid tijdens Kerst in Oud Kampen?
Tijdens Kerst in Oud Kampen is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar in de buurt van het evenement. Bezoekers kunnen hun auto parkeren op een van de beschikbare parkeerplaatsen in de buurt van het Burgemeester Berghuisplein.
7. Kan je parkeren in de Voorstraat in Kampen?
De Voorstraat in Kampen is een voetgangersgebied en daarom is er geen mogelijkheid om te parkeren. Bezoekers kunnen hun auto parkeren bij een van de beschikbare parkeerplaatsen in de buurt van het Burgemeester Berghuisplein.
8. Is er iets bijzonders waarmee je rekening moet houden als je je motor wilt parkeren in de buurt van het Burgemeester Berghuisplein?
Ja, houd er rekening mee dat motorparkeerplaatsen in de buurt van het Burgemeester Berghuisplein beperkt zijn. Het is aan te raden om vooraf te kijken waar er speciale motorparkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Keywords searched by users: burgemeester berghuisplein 1 kampen burgemeester berghuisplein kampen parkeren, gratis parkeren kampen, invalidenkaart gemeente kampen, parkeren de bongerd kampen, stedelijk museum kampen parkeren, parkeren kerst in oud kampen, parkeren voorstraat kampen, motor parkeren kampen

Categories: Top 100 burgemeester berghuisplein 1 kampen

Gemeente Kampen start met vergroening op Burgemeester Berghuisplein

See more here: vietty.com

burgemeester berghuisplein kampen parkeren

Burgemeester Berghuisplein Kampen is een van de drukste pleinen in de stad Kampen in Nederland. Het plein ligt aan de rand van het historische stadscentrum en is een belangrijk knooppunt voor verkeer en vervoer. Parkeren is een grote uitdaging voor bezoekers en bewoners op dit gebied. In deze artikel zullen we het hebben over de opties voor parkeren in Burgemeester Berghuisplein Kampen en begrijpen hoe u uw voertuig kunt parkeren en geld kunt besparen.

Parkeren rond Burgemeester Berghuisplein Kampen

Burgemeester Berghuisplein Kampen is een gebied waar het vinden van parkeergelegenheid een van de grootste uitdagingen is voor bestuurders. Parkeren in dit gebied kan duur en moeilijk zijn, vooral tijdens de spitsuren en tijdens evenementen. Er zijn echter enkele handige manieren om geld te besparen op parkeren, zelfs als u vaak in dit gebied rijdt.

Op straat parkeren

Er zijn veel parkeerplekken beschikbaar op straat nabij Burgemeester Berghuisplein Kampen. Bestuurders kunnen de gedeelde parkeerzones gebruiken om hun voertuig te parkeren en betalen afhankelijk van de parkeerduur. Vergeet niet om het uur van aankomst op de parkeerautomaat aan te geven om een ​​parkeerkaartje te krijgen. Het is ook essentieel om de parkeerregels te begrijpen en de borden te lezen om te voorkomen dat u een boete krijgt.

Betaald parkeren

Het is ook mogelijk om te parkeren in de betaalde parkeergebieden rond Burgemeester Berghuisplein Kampen. Er zijn veel betaalde parkeerterreinen en -garages beschikbaar die betrouwbare en veilige parkeerplaatsen bieden. De parkeertarieven variëren afhankelijk van de locatie en de parkeerdagen en uren. Bestuurders kunnen betalen via muntjes, creditcard of mobiele betaling.

Speciale parkeerplaatsen

In het gebied van Burgemeester Berghuisplein Kampen zijn ook speciale parkeerplaatsen beschikbaar, zoals invalide parkeerplaatsen en laad- en loszones. Bestuurders kunnen deze parkeerplaatsen gebruiken, maar moeten de regels die gelden voor het betreffende type parkeerplaats respecteren.

Parkeerzoneskaart

Als u vaak in het gebied van Burgemeester Berghuisplein Kampen rijdt, is het handig om een parkeerzoneskaart te kopen. De parkeerzoneskaart geeft u toegang tot speciale parkeermogelijkheden en kan ook geld besparen op parkeren in de buurt van het plein. De kaart is geldig voor een jaar en kan worden gebruikt in verschillende parkeerzones in de stad.

Tips om geld te besparen op parkeren in Burgemeester Berghuisplein Kampen

Parkeren kan duur zijn in het gebied van Burgemeester Berghuisplein Kampen. Hier zijn enkele handige tips om geld te besparen op parkeren:

1. Gebruik gratis parkeerplaatsen: zoeken naar gratis parkeerplaatsen is een goede manier om geld te besparen, maar het is belangrijk om te onthouden dat gratis parkeerplaatsen meestal verder weg zijn gelegen. Bestuurders moeten ook rekening houden met de afstand en de veiligheid van hun voertuig.

2. Gebruik de parkeerzoneskaart: als u vaak in het gebied van Burgemeester Berghuisplein Kampen rijdt, kan het kopen van een parkeerzoneskaart een effectieve manier zijn om geld te besparen op parkeren. De kaart geeft u toegang tot speciale parkeerplaatsen en kan u helpen de kosten van parkeren te verlagen.

3. Parkeer buiten de stad: overweeg om uw voertuig buiten de stad te parkeren als u niet in de buurt van Burgemeester Berghuisplein Kampen hoeft te zijn. Bestuurders kunnen vaak gratis parkeren op afgelegen plaatsen en dan gebruik maken van het openbaar vervoer om naar de stad te reizen. Dit kan een effectieve manier zijn om geld te besparen op parkeren.

FAQs

1. Hoeveel kost parkeren in Burgemeester Berghuisplein Kampen?

De parkeertarieven in Burgemeester Berghuisplein Kampen variëren afhankelijk van de locatie en de parkeerdagen en -uren. De kosten kunnen variëren van €0,60 per uur tot €4 per uur. Bestuurders moeten rekening houden met de parkeerruimte waar ze hun voertuig parkeren en de tijd dat ze het voertuig daar willen laten staan.

2. Is er een limiet aan de parkeertijd in Burgemeester Berghuisplein Kampen?

Ja, in sommige gebieden in Burgemeester Berghuisplein Kampen is er een limiet aan de parkeertijd. Bestuurders moeten de parkeerborden lezen om te bepalen hoelang ze op een parkeerplaats mogen staan.

3. Zijn er speciale parkeerplaatsen beschikbaar in Burgemeester Berghuisplein Kampen?

Ja, er zijn speciale parkeerplaatsen beschikbaar in Burgemeester Berghuisplein Kampen, zoals invalide parkeerplaatsen en laad- en loszones. Bestuurders moeten de regels die gelden voor het betreffende type parkeerplaats respecteren.

4. Kan ik een parkeerzoneskaart kopen?

Ja, het is mogelijk om een parkeerzoneskaart te kopen in Burgemeester Berghuisplein Kampen. De kaart is geldig voor een jaar en geeft u toegang tot speciale parkeermogelijkheden in de stad.

Conclusie

Parkeren in Burgemeester Berghuisplein Kampen kan moeilijk en duur zijn, maar er zijn veel handige manieren om geld te besparen op parkeren. Bestuurders kunnen gebruik maken van gratis parkeeropties, betaalde parkeerterreinen en -garages, speciale parkeerplaatsen en parkeerzoneskaarten om de kosten te verlagen. Het begrijpen van de regels van het parkeren en het lezen van de parkeerborden is essentieel om boetes te vermijden. Met deze informatie kunnen bestuurders hun voertuig veilig en betaalbaar parkeren in Burgemeester Berghuisplein Kampen.

gratis parkeren kampen

In Nederland wordt gratis parkeren in stedelijke gebieden steeds zeldzamer. Het vinden van een parkeerplek kan een uitdaging zijn en de parkeerkosten kunnen flink oplopen. Gelukkig is dat niet altijd het geval. In Kampen, een stad in Overijssel, is gratis parkeren nog steeds mogelijk op bepaalde plaatsen. In dit artikel duiken we dieper in op gratis parkeren Kampen en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

Waar kun je gratis parkeren in Kampen?

Er zijn vier plaatsen in Kampen waar je gratis kunt parkeren:

1. Parkeerterrein bij de Burgwal
2. Parkeerterrein bij het Van Heutszplein
3. Parkeerterrein bij het Bolwerk
4. Parkeerterrein bij de Groene Brug

Op de bovengenoemde locaties moet je nog wel een parkeerschijf gebruiken, want er geldt een maximale parkeerduur van twee uur. Op werkdagen mag je tussen 09.00 uur en 18.00 uur parkeren met een parkeerschijf. In het weekend hoef je geen rekening te houden met de parkeerschijf.

Waarom kun je nog steeds gratis parkeren in Kampen?

Het college van burgemeester en schepenen heeft besloten om het gratis parkeren op de bovengenoemde locaties te behouden. Dit doen zij om verschillende redenen. Enerzijds willen ze de stad toegankelijk houden voor bezoekers. Anderzijds willen ze woningeigenaren en bedrijven in de binnenstad ontlasten van de hoge parkeerkosten.

Hoe zit het met de parkeerdruk in Kampen?

Hoewel er nog steeds gratis parkeermogelijkheden zijn in Kampen, is de parkeerdruk wel hoog. In de binnenstad van Kampen zijn er namelijk niet alleen gratis parkeerplaatsen, maar ook betaald parkeren en blauwe zones. Hierdoor kan het lastig zijn om een parkeerplek te vinden en moet je soms ver lopen om bij je bestemming te komen.

Wat zijn de voordelen van gratis parkeren in Kampen?

Er zijn meerdere voordelen aan gratis parkeren in Kampen, zowel voor bezoekers als voor bedrijven en woningeigenaren. Voor bezoekers is het uiteraard een groot voordeel dat ze geen hoge parkeerkosten hoeven te betalen. Dit maakt het aantrekkelijker om naar Kampen te komen en de stad te verkennen. Bovendien is er bij gratis parkeerplaatsen minder sprake van parkeeroverlast, omdat mensen geen parkeerplekken bezet houden om kosten te besparen.

Ook voor bedrijven en woningeigenaren is gratis parkeren in Kampen een voordeel. Doordat er gratis parkeerplaatsen zijn, wordt de parkeerdruk in de binnenstad beter verspreid. Hierdoor hoeven bedrijven en woningeigenaren zich geen zorgen te maken dat hun klanten en bezoekers geen parkeerplek kunnen vinden.

Wat zijn de nadelen van gratis parkeren in Kampen?

Hoewel gratis parkeren in Kampen vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Zo kan de parkeerdruk hoog zijn, wat het moeilijk maakt om een parkeerplek te vinden. Bovendien kunnen de gratis parkeerplaatsen op sommige momenten helemaal vol staan, waardoor je genoodzaakt bent om elders te parkeren.

Een ander nadeel van gratis parkeren is dat je gebonden bent aan een beperkte parkeerduur van twee uur. Als je langer dan twee uur wilt parkeren, moet je elders parkeren of betaald parkeren in een parkeergarage. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Tot slot kan gratis parkeren leiden tot meer verkeer in de stad. Doordat bezoekers geen parkeerkosten hoeven te betalen, kan het aantrekkelijker worden om met de auto naar de stad te komen dan met bijvoorbeeld het openbaar vervoer of de fiets.

Hoe zit het met de betaalde parkeermogelijkheden in Kampen?

Naast gratis parkeren zijn er in Kampen ook betaalde parkeermogelijkheden. Betalen kan op verschillende manieren, waaronder via de parkeerautomaat en via de telefoon. Het tarief voor betaald parkeren is € 1,80 per uur. Ook hier geldt een maximale parkeerduur van twee uur.

Wat zijn de voordelen van betaald parkeren in Kampen?

Hoewel betaald parkeren in Kampen extra kosten met zich meebrengt, heeft het ook voordelen. Zo is er bij betaald parkeren geen sprake van een beperkte parkeerduur van twee uur. Als je langer wilt parkeren, kun je gewoon bijbetalen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een dagje naar de stad gaat en meerdere activiteiten op het programma hebt staan.

Bovendien zijn er bij betaald parkeren meer parkeerplaatsen beschikbaar. Doordat hier geen maximale parkeerduur geldt, kun je hier langer parkeren dan op gratis parkeerplaatsen. Dit maakt het aantrekkelijker om langer in de stad te blijven en meerdere activiteiten te ondernemen.

Wat zijn de nadelen van betaald parkeren in Kampen?

Het grootste nadeel van betaald parkeren in Kampen zijn de kosten. Het tarief van € 1,80 per uur kan flink oplopen als je langer wilt parkeren. Als je meerdere activiteiten op het programma hebt staan, is het dan ook verstandig om goed na te denken over waar je parkeert en welke parkeermogelijkheden er zijn.

Een ander nadeel van betaald parkeren is dat het vaak beperkt is tot specifieke plaatsen. In de binnenstad zijn er bijvoorbeeld veel blauwe zones waar je met een parkeerschijf kunt parkeren. Dit kan beperkend zijn als je graag dichtbij je bestemming wilt parkeren.

Veelgestelde vragen

Kan ik in Kampen ook een parkeervergunning aanvragen?
Ja, als inwoner van Kampen kun je een parkeervergunning aanvragen. Hiermee kun je op bepaalde plekken onbeperkt parkeren tegen een gereduceerd tarief.

Moet ik in Kampen ook op zondag betalen voor parkeren?
Nee, op zondag hoef je in Kampen niet te betalen voor parkeren op de betaalde parkeerplaatsen.

Kan ik in Kampen ook parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart?
Ja, in Kampen kun je parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart. Hiermee kun je gratis parkeren op speciale gehandicaptenparkeerplaatsen en op betaalde parkeerplekken.

Wat gebeurt er als ik mijn parkeerschijf vergeet te gebruiken?
Als je je parkeerschijf vergeet te gebruiken, riskeer je een boete. Controleurs van de gemeente Kampen zijn actief in de binnenstad en controleren regelmatig of bezoekers zich aan de maximale parkeerduur houden.

Kan ik parkeren bij het treinstation in Kampen?
Ja, bij het treinstation in Kampen zijn verschillende parkeermogelijkheden. Je kunt hier betaald parkeren, maar er zijn ook enkele gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat het hier vaak druk kan zijn en dat de gratis parkeerplaatsen snel vol staan.

invalidenkaart gemeente kampen

De invalidenkaart van de gemeente Kampen is een document dat mensen met een beperking in staat stelt om te parkeren op speciaal gereserveerde plaatsen in de gemeente. Het is een belangrijk instrument om mensen met een beperking te helpen bij hun dagelijkse activiteiten, en het kan hen ook helpen om bepaalde voordelen te krijgen bij lokale bedrijven en instellingen.

De invalidenkaart van de gemeente Kampen kan worden aangevraagd door mensen die een aantoonbare beperking hebben die het moeilijk maakt om te lopen of te reizen. Het kan ook worden aangevraagd door mensen die hun gezondheid ernstig hebben geschaad door een ongeval of ziekte. Het proces van aanvraag is redelijk eenvoudig en kan online worden gedaan.

Voordelen van de invalidenkaart

Er zijn veel voordelen van de invalidenkaart van de gemeente Kampen. Het belangrijkste voordeel is dat het u toegang geeft tot speciaal gereserveerde parkeerplaatsen in de gemeente. Dit kan het leven van mensen met een beperking aanzienlijk gemakkelijker maken, omdat ze niet hoeven te zoeken naar reguliere parkeerplaatsen die vaak ver weg zijn.

De invalidenkaart kan ook worden gebruikt om bepaalde voordelen te krijgen bij lokale bedrijven en instellingen. Dit kan variëren van kortingen bij restaurants tot gratis toegang tot musea en theaters.

Hoe vraag ik de invalidenkaart aan?

De invalidenkaart van de gemeente Kampen kan worden aangevraagd online of via de gemeente. Om online aan te vragen, moet u naar de website van de gemeente gaan en het aanvraagformulier invullen. Dit formulier vraagt ​​u om uw persoonlijke gegevens, evenals informatie over uw beperking.

Als u de invalidenkaart via de gemeente wilt aanvragen, moet u een afspraak maken bij het gemeentehuis. Tijdens deze afspraak zal een medewerker van de gemeente u vragen stellen over uw beperking en informatie verzamelen over uw persoonlijke gegevens. U kunt ook de benodigde documenten overleggen, zoals medische rapporten of informatie over uw beperking.

Nadat u het aanvraagformulier hebt ingevuld en alle benodigde documenten hebt verstrekt, zal de gemeente uw aanvraag in behandeling nemen. Als u in aanmerking komt voor de invalidenkaart, zal deze binnen enkele weken naar u worden verzonden.

FAQ’S

1) Wat moet ik doen als ik mijn invalidenkaart verlies?

Als u uw invalidenkaart verliest, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met de gemeente Kampen. U moet de verloren kaart melden en een vervangende kaart aanvragen. Het is belangrijk dat u de verloren kaart onmiddellijk meldt om mogelijke fraude te voorkomen.

2) Kan ik mijn invalidenkaart gebruiken in andere steden?

De invalidenkaart van de gemeente Kampen kan alleen worden gebruikt in de gemeente Kampen. Als u naar andere steden wilt reizen, moet u contact opnemen met de gemeente waar u naartoe gaat om te zien of zij gedetailleerde kaarten uitgeven en deze kunnen verstrekken.

3) Hoe lang is de invalidenkaart geldig?

De invalidenkaart van de gemeente Kampen is drie jaar geldig. Na deze periode moet u een nieuwe kaart aanvragen om uw toegang tot speciale parkeerplaatsen en andere voordelen te behouden.

4) Mijn beperking is tijdelijk. Kan ik een invalidenkaart aanvragen?

Als uw beperking tijdelijk is, kunt u tijdelijk een invalidevergunning aanvragen. Deze vergunning is maximaal zes maanden geldig en kan niet worden verlengd. U kunt een verlenging aanvragen als u nog steeds een ongeldigvergunning nodig heeft na de eerste zes maanden.

5) Zijn de parkeerplaatsen voor invaliden gratis?

De parkeerplaatsen voor invaliden in de gemeente Kampen zijn niet altijd gratis. De prijs kan variëren afhankelijk van de locatie, zo niet gratis omdat een aantal plaatsen is gereserveerd voor stellen. Zorg er dus voor dat u de informatie op de parkeerborden in de buurt van de gereserveerde plaatsen controleert om te zien of u een vergoeding moet betalen. Het is belangrijk te begrijpen dat ook de personen met een invalidenkaart bepaalde regels moeten volgen.

Images related to the topic burgemeester berghuisplein 1 kampen

Gemeente Kampen start met vergroening op Burgemeester Berghuisplein
Gemeente Kampen start met vergroening op Burgemeester Berghuisplein

Article link: burgemeester berghuisplein 1 kampen.

Learn more about the topic burgemeester berghuisplein 1 kampen.

See more: https://vietty.com/blognl/

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận