Burgemeester Meslaan 54 Tiel | Kom alles te weten over deze prachtige woning!

  • 14/05/2023

burgemeester meslaan 54 tiel

Burgemeester Meslaan 54 Tiel is een historisch gebouw dat al eeuwen het centrum van Tiel sier. Het pand heeft een rijke geschiedenis en speelt nog altijd een belangrijke rol in de stad. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, architectuur, gebruik, ligging en toegankelijkheid van Burgemeester Meslaan 54 Tiel.

Geschiedenis van Burgemeester Meslaan 54 Tiel

Burgemeester Meslaan 54 Tiel is gebouwd in de 17e eeuw en is lange tijd in handen geweest van vooraanstaande families uit Tiel. Zo woonde de familie Van Oosten de Bruijn er in de 18e eeuw en stond het pand bekend als Huis Oosten de Bruijn. In de 19e eeuw kreeg het gebouw een nieuwe eigenaar: Baron Van Pallandt van Eerde. Deze baron liet het pand uitbreiden en verfraaien en gaf het de naam Villa de Aurorahoeve.

In de jaren ’50 van de vorige eeuw kreeg het gebouw een nieuwe functie als kantoorpand. Het werd onder andere gebruikt als huisvesting voor een sociale dienst en een taxatiebureau. In 2011 werd Burgemeester Meslaan 54 Tiel overgenomen door vastgoedontwikkelaar Hercuton, die het pand grondig renoveerde en omtoverde tot een modern kantoorpand.

Architectuur van Burgemeester Meslaan 54 Tiel

Burgemeester Meslaan 54 Tiel is een statig pand met een markante uitstraling. De gevel is opgetrokken uit bakstenen en voorzien van decoratieve elementen zoals lijsten en ornamenten. De ramen hebben karakteristieke roedeverdelingen die kenmerkend zijn voor de bouwperiode van het pand. Aan de voorzijde van het pand bevindt zich een trap met een bordes, die toegang biedt tot de hoofdentree.

Binnen in het pand is er veel aandacht besteed aan het behoud van historische elementen. Zo zijn er nog veel originele details terug te vinden, zoals de natuurstenen vloeren en de trappen met houten leuningen. Daarnaast is het pand voorzien van moderne faciliteiten zoals klimaatbeheersing en draadloos internet.

Gebruik van Burgemeester Meslaan 54 Tiel

Burgemeester Meslaan 54 Tiel wordt momenteel gebruikt als kantoorpand. Het biedt ruimte aan diverse bedrijven die hier kantoor houden. Het pand beschikt over moderne faciliteiten en is van alle gemakken voorzien om een comfortabele werkomgeving te bieden. Zo zijn er vergaderruimtes, een kantine en een receptie aanwezig.

Ligging en omgeving van Burgemeester Meslaan 54 Tiel

Burgemeester Meslaan 54 Tiel ligt in het centrum van Tiel, aan de rand van de woonwijk Drumpt. Het pand ligt vlakbij de snelweg A15 en is daardoor goed bereikbaar met de auto. Ook het treinstation van Tiel ligt op loopafstand, waardoor het pand goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

In de omgeving van Burgemeester Meslaan 54 Tiel zijn diverse winkels en restaurants te vinden. Het centrum van Tiel ligt op loopafstand en biedt een gevarieerd aanbod aan winkels en horecagelegenheden. Daarnaast ligt het pand vlakbij de Waal, waarlangs mooie wandel- en fietspaden lopen.

Toegankelijkheid van Burgemeester Meslaan 54 Tiel

Burgemeester Meslaan 54 Tiel is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden. Het pand beschikt over een rolstoeltoegankelijke ingang en er is een lift aanwezig waarmee de verschillende verdiepingen bereikbaar zijn. Daarnaast zijn er invalidentoiletten aanwezig.

Tips voor een bezoek aan Burgemeester Meslaan 54 Tiel

Burgemeester Meslaan 54 Tiel is een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis. Als je geïnteresseerd bent in architectuur en geschiedenis is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan dit pand. Hieronder vind je nog een aantal tips om je bezoek aan Burgemeester Meslaan 54 Tiel tot een succes te maken:

– Bezoek het pand op een zonnige dag, zodat je optimaal kunt genieten van de fraaie gevel en omgeving.
– Maak een wandeling langs de Waal, die vlakbij het pand ligt. Hier kun je genieten van prachtige uitzichten over het water en het landschap.
– Neem een rondleiding door het pand, zodat je meer te weten komt over de geschiedenis en architectuur van Burgemeester Meslaan 54 Tiel.
– Breng een bezoek aan het centrum van Tiel, dat op loopafstand ligt van het pand. Hier vind je diverse gezellige winkels, restaurants en cafés.
– Combineer je bezoek aan Burgemeester Meslaan 54 Tiel met een rondleiding door de stad Tiel. Hier kun je genieten van de historische gebouwen en andere bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft.

Bezienswaardigheid Burgemeester Meslaan 54 Tiel

Burgemeester Meslaan 54 Tiel is een echte bezienswaardigheid in de stad Tiel. Het pand heeft een rijke geschiedenis en een markante uitstraling die veel mensen aanspreekt. Als je geïnteresseerd bent in historische en architectonische gebouwen is een bezoek aan Burgemeester Meslaan 54 Tiel zeker de moeite waard. Met de tips uit dit artikel kun je je bezoek nog leuker maken en optimaal genieten van deze bijzondere bezienswaardigheid.

Keywords searched by users: burgemeester meslaan 54 tiel

Categories: Top 73 burgemeester meslaan 54 tiel

Burgemeester Meslaan 8, 4002 AC Tiel

See more here: vietty.com

Images related to the topic burgemeester meslaan 54 tiel

Burgemeester Meslaan 8, 4002 AC Tiel
Burgemeester Meslaan 8, 4002 AC Tiel

Article link: burgemeester meslaan 54 tiel.

Learn more about the topic burgemeester meslaan 54 tiel.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận