Burgemeester Snaterlaan in Oude Pekela: Ontdek de charme van deze pittoreske straat!

  • 14/05/2023

burgemeester snaterlaan oude pekela

Burgemeester Snaterlaan Oude Pekela is een straat die bekend staat om zijn prachtige architectuur en historische waarde. De straat ligt in de gelijknamige plaats Oude Pekela, gelegen in de provincie Groningen.

Geografische ligging van Burgemeester Snaterlaan Oude Pekela

De Burgemeester Snaterlaan is gelegen in het westelijke deel van Oude Pekela. Het is een rustige en groene omgeving, omringd door bomen en parken. De straat is verbonden met andere belangrijke wegen, zoals de Ds. Sicco Tjadenstraat en de Laurens Janszoon Costerstraat.

Kenmerken van de woningen in Burgemeester Snaterlaan Oude Pekela

De huizen in de Burgemeester Snaterlaan dateren uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. De architectuur is kenmerkend voor die tijd, met typische elementen als balkons, erkers en ornamenten. De huizen hebben hoge plafonds en grote ramen, waardoor er veel licht in de woningen valt.

Het merendeel van de woningen in de Burgemeester Snaterlaan zijn twee-onder-een-kapwoningen. Er zijn echter ook vrijstaande woningen en enkele rijtjeshuizen. De tuinen zijn over het algemeen ruim en goed onderhouden.

Geschiedenis van Burgemeester Snaterlaan Oude Pekela

De Burgemeester Snaterlaan is vernoemd naar de heer Snater, die van 1919 tot 1947 burgemeester van Oude Pekela was. In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw werden er veel huizen gebouwd in Oude Pekela, waaronder de Burgemeester Snaterlaan. De huizen werden gebouwd voor de toenmalige middenklasse, zoals leraren, ambtenaren en kleine ondernemers.

Na de Tweede Wereldoorlog werden er nog enkele huizen gebouwd in de straat. In de jaren 60 en 70 werden veel huizen gerenoveerd en gemoderniseerd. Tegenwoordig is de Burgemeester Snaterlaan een gewilde locatie om te wonen, vanwege de prachtige huizen en rustige omgeving.

Voorzieningen in de buurt van Burgemeester Snaterlaan Oude Pekela

In de directe omgeving van de Burgemeester Snaterlaan zijn verschillende voorzieningen te vinden. Zo zijn er verschillende basisscholen en middelbare scholen in de buurt. Ook zijn er diverse winkels, zoals een supermarkt, bakker en slager. Verder zijn er verschillende sportverenigingen en een bibliotheek.

Op enkele kilometers afstand vindt men het centrum van Pekela, waar een ruimer aanbod aan voorzieningen te vinden is. Hier zijn onder andere winkelcentra en een zwembad te vinden.

Bereikbaarheid van Burgemeester Snaterlaan Oude Pekela

De Burgemeester Snaterlaan is goed bereikbaar met de auto. Via de Ds. Sicco Tjadenstraat zijn de A7 en de N366 makkelijk te bereiken. Ook is er voldoende parkeergelegenheid in de straat.

Met het openbaar vervoer is de Burgemeester Snaterlaan minder goed bereikbaar. Er rijden wel bussen in de buurt, maar deze stoppen niet in de straat zelf. De dichtstbijzijnde bushalte is gelegen op enkele minuten lopen.

Betrokkenheid van bewoners bij Burgemeester Snaterlaan Oude Pekela

De bewoners van de Burgemeester Snaterlaan zijn betrokken bij hun straat en buurt. Er worden regelmatig buurtactiviteiten georganiseerd, zoals een straatfeest en een kerstborrel. Ook worden er regelmatig onderlinge activiteiten georganiseerd, zoals spelletjesavonden en diners.

Om de veiligheid en het welzijn in de buurt te bevorderen, is er een buurtwacht actief. De buurtwacht let op verdachte situaties en waarschuwt de politie of andere instanties indien nodig.

Culturele activiteiten in en rond Burgemeester Snaterlaan Oude Pekela

In en rond Oude Pekela worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd. Zo is er een jaarlijks terugkerend festival, genaamd Operatie Noord. Op dit festival zijn optredens van bekende artiesten uit de regio, waaronder de Pekelder Band.

Ook in het nabijgelegen Winschoten worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd. Zo is er het jaarlijkse Rosariumfestival en het Sinterklaasfeest. Daarnaast zijn er diverse bezienswaardigheden in de omgeving te vinden, waaronder de Blauwe Stad en het klooster in Ter Apel.

Toekomstperspectief van Burgemeester Snaterlaan Oude Pekela

Het toekomstperspectief van de Burgemeester Snaterlaan Oude Pekela is positief. De huizen in de straat zijn gewild en hebben een hoge waarde. De straat ligt in een mooie en groene omgeving, waardoor het een aantrekkelijke locatie is om te wonen.

De gemeente Pekela investeert in de buurt en zorgt voor voldoende voorzieningen. Ook wordt er samengewerkt met bewoners om de buurt veilig en leefbaar te houden. Dit draagt bij aan een positief toekomstperspectief van de Burgemeester Snaterlaan.

FAQs

1. Hoeveel huizen zijn er in de Burgemeester Snaterlaan Oude Pekela?
Antwoord: De Burgemeester Snaterlaan Oude Pekela telt ongeveer 50 huizen.

2. In welke periode zijn de huizen in de Burgemeester Snaterlaan gebouwd?
Antwoord: De huizen in de Burgemeester Snaterlaan zijn gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw.

3. Is er voldoende parkeergelegenheid in de Burgemeester Snaterlaan?
Antwoord: Ja, er is voldoende parkeergelegenheid in de Burgemeester Snaterlaan.

4. Hoe is de bereikbaarheid van de Burgemeester Snaterlaan Oude Pekela?
Antwoord: De Burgemeester Snaterlaan is goed bereikbaar met de auto. Met het openbaar vervoer is de straat minder goed bereikbaar.

5. Worden er regelmatig buurtactiviteiten georganiseerd in de Burgemeester Snaterlaan?
Antwoord: Ja, de bewoners van de Burgemeester Snaterlaan organiseren regelmatig buurtactiviteiten.

Keywords searched by users: burgemeester snaterlaan oude pekela burgemeester snaterlaan 131 oude pekela

Categories: Top 89 burgemeester snaterlaan oude pekela

STOLPERSTEINE – Verzet in Pekela: Geert Bruintjes

See more here: vietty.com

burgemeester snaterlaan 131 oude pekela

Burgemeester Snaterlaan 131 in Oude Pekela is een prachtige straat in de gemeente Pekela in de provincie Groningen, Nederland. De straat is genoemd naar burgemeester Snater, die in de jaren veertig van de vorige eeuw werkzaam was als burgemeester in de gemeente Pekela.

De huizen in de Burgemeester Snaterlaan 131 hebben een karakteristieke uitstraling en zijn vaak gebouwd in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. De huizen zijn meestal vrijstaand en beschikken over een grote tuin. De straat is rustig en kindvriendelijk en ligt in de buurt van diverse voorzieningen.

De woningen aan Burgemeester Snaterlaan 131 zijn geliefd onder gezinnen vanwege de ruime opzet en de rustige omgeving. Er zijn diverse scholen in de buurt, waaronder een basisschool en een middelbare school. Ook zijn er diverse sportverenigingen in de omgeving en zijn er voldoende winkels voor de dagelijkse boodschappen.

Burgemeester Snaterlaan 131 is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn meerdere buslijnen die langs de straat rijden en er is een treinstation op slechts enkele kilometers afstand. Ook met de auto is de straat goed bereikbaar, en er is voldoende parkeergelegenheid.

De buurt rondom Burgemeester Snaterlaan 131 is rustig en groen. Er zijn diverse parken en wandelroutes in de omgeving, waaronder het Pekelder Bos. Ook zijn er diverse speelplaatsen en sportvelden in de buurt, waar kinderen zich kunnen uitleven.

FAQs:

Wat is de geschiedenis van Burgemeester Snaterlaan 131?

Burgemeester Snaterlaan 131 is genoemd naar burgemeester Snater, die in de jaren veertig van de vorige eeuw werkzaam was als burgemeester in de gemeente Pekela. De huizen in de straat zijn meestal gebouwd in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.

Hoe is de buurt rondom Burgemeester Snaterlaan 131?

De buurt rondom Burgemeester Snaterlaan 131 is rustig en groen. Er zijn diverse parken en wandelroutes in de omgeving, waaronder het Pekelder Bos. Ook zijn er diverse speelplaatsen en sportvelden in de buurt, waar kinderen zich kunnen uitleven.

Is Burgemeester Snaterlaan 131 kindvriendelijk?

Ja, Burgemeester Snaterlaan 131 is een kindvriendelijke straat. Er zijn diverse scholen in de buurt, waaronder een basisschool en een middelbare school. Ook zijn er diverse sportverenigingen in de omgeving en zijn er voldoende winkels voor de dagelijkse boodschappen. Daarnaast is de straat rustig en groen, waardoor kinderen veilig kunnen spelen.

Hoe bereikbaar is Burgemeester Snaterlaan 131?

Burgemeester Snaterlaan 131 is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn meerdere buslijnen die langs de straat rijden en er is een treinstation op slechts enkele kilometers afstand. Ook met de auto is de straat goed bereikbaar, en er is voldoende parkeergelegenheid.

Zijn de huizen aan Burgemeester Snaterlaan 131 ruim?

De huizen aan Burgemeester Snaterlaan 131 zijn meestal vrijstaand en beschikken over een grote tuin. De huizen hebben een ruime opzet en zijn daarom geliefd onder gezinnen.

Images related to the topic burgemeester snaterlaan oude pekela

STOLPERSTEINE - Verzet in Pekela: Geert Bruintjes
STOLPERSTEINE – Verzet in Pekela: Geert Bruintjes

Article link: burgemeester snaterlaan oude pekela.

Learn more about the topic burgemeester snaterlaan oude pekela.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận