Skip to content

Burgemeester van der Klokkenlaan: Ontdek de Intrigerende Geschiedenis van deze Straat!

Woongebouw Burgemeester van der Klokkenlaan 73 t/m 117 in Waalwijk

burgemeester van der klokkenlaan

De geschiedenis van Burgemeester van der Klokkenlaan

Burgemeester van der Klokkenlaan is een straat in het Nederlandse Waalwijk in de provincie Noord-Brabant. De straat werd vernoemd naar Maarten van der Klokken, die van 1906 tot 1927 burgemeester van Waalwijk was. Voordat de straat werd aangelegd, bestond het gebied uit weilanden en boomgaarden.

In de jaren ’50 van de vorige eeuw begon de uitbreiding van de stad Waalwijk. Er werden nieuwe wijken aangelegd om de groeiende bevolking te huisvesten. Burgemeester van der Klokkenlaan is één van de straten die in deze periode werd aangelegd. De straat kreeg voornamelijk vrijstaande en halfvrijstaande huizen.

De betekenis van de naam Burgemeester van der Klokkenlaan

Burgemeester van der Klokkenlaan is vernoemd naar Maarten van der Klokken, die van 1906 tot 1927 burgemeester was van Waalwijk. Van der Klokken was een populaire burgemeester die zich inzette voor de ontwikkeling van Waalwijk. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de aanleg van riolering en gasverlichting in de stad.

De locatie van Burgemeester van der Klokkenlaan

Burgemeester van der Klokkenlaan ligt in Waalwijk-Zuid, een wijk ten zuiden van het centrum van Waalwijk. De straat begint bij de kruising met de Burgemeester de Geusstraat en eindigt bij de rotonde bij de Hertog Janstraat. Aan de noordkant van de straat ligt de woonwijk Baardwijk, aan de zuidkant ligt bedrijventerrein Haven.

De huisnummers van Burgemeester van der Klokkenlaan

Burgemeester van der Klokkenlaan begint bij huisnummer 1 en loopt door tot ongeveer huisnummer 120. De huizen aan de straat zijn voornamelijk vrijstaande en halfvrijstaande woningen.

De grootte van de huizen op Burgemeester van der Klokkenlaan

De huizen aan Burgemeester van der Klokkenlaan zijn over het algemeen ruime woningen met grote tuinen. De grootte van de huizen varieert van 100 tot 250 vierkante meter.

De bewoners van Burgemeester van der Klokkenlaan

De bewoners van Burgemeester van der Klokkenlaan zijn divers. Er wonen voornamelijk gezinnen met kinderen, maar ook oudere echtparen en alleenstaanden. De straat staat bekend als een rustige en kindvriendelijke buurt.

De voorzieningen in de buurt van Burgemeester van der Klokkenlaan

Burgemeester van der Klokkenlaan ligt op korte afstand van het centrum van Waalwijk. Hier zijn diverse winkels, restaurants en cafés te vinden. In de wijk Waalwijk-Zuid zijn verschillende basisscholen en een middelbare school. Ook zijn er diverse sportverenigingen in de buurt.

Het verkeer op Burgemeester van der Klokkenlaan

Burgemeester van der Klokkenlaan is een rustige straat met weinig verkeer. De straat wordt voornamelijk gebruikt door bewoners van de straat en bezoekers. Er is weinig doorgaand verkeer.

De verbindingen van Burgemeester van der Klokkenlaan met andere straten

Burgemeester van der Klokkenlaan is verbonden met verschillende andere straten in Waalwijk-Zuid. Aan de noordkant van de straat ligt de Burgemeester de Geusstraat, die leidt naar het centrum van Waalwijk. Aan de oostkant van de straat ligt de Mr. van Hallstraat, die naar de Hertog Janstraat leidt. Aan de westkant van de straat ligt De Klipper, die leidt naar het bedrijventerrein Haven.

De toekomst van Burgemeester van der Klokkenlaan

Burgemeester van der Klokkenlaan is een populaire straat in Waalwijk-Zuid. De huizen zijn ruim en de buurt is rustig. De verwachting is dan ook dat de populariteit van de straat zal blijven toenemen. Wellicht dat er in de toekomst meer huizen bijgebouwd zullen worden om aan de vraag te voldoen.

FAQs

1. Wat is het adres van Burgemeester van der Klokkenlaan?

Burgemeester van der Klokkenlaan is een straat in Waalwijk-Zuid. Het adres van de straat is Burgemeester van der Klokkenlaan 1, 5142 VL Waalwijk.

2. Hoe groot zijn de huizen aan Burgemeester van der Klokkenlaan?

De huizen aan Burgemeester van der Klokkenlaan variëren in grootte van 100 tot 250 vierkante meter.

3. Wie was Maarten van der Klokken?

Maarten van der Klokken was van 1906 tot 1927 burgemeester van Waalwijk. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de stad en de aanleg van belangrijke infrastructuur zoals riolering en gasverlichting.

4. Wat is de verbinding van Burgemeester van der Klokkenlaan met andere straten?

Burgemeester van der Klokkenlaan is verbonden met verschillende andere straten in Waalwijk-Zuid. Aan de noordzijde ligt de Burgemeester de Geusstraat, aan de oostzijde de Mr. van Hallstraat en aan de westzijde De Klipper.

5. Zijn er voorzieningen in de buurt van Burgemeester van der Klokkenlaan?

Ja, in de buurt van Burgemeester van der Klokkenlaan zijn verschillende voorzieningen te vinden zoals winkels, restaurants, sportverenigingen en scholen. Ook ligt het centrum van Waalwijk op korte afstand.

Keywords searched by users: burgemeester van der klokkenlaan burgemeester van der klokkenlaan 1 waalwijk, burgemeester de geusstraat 88, mr van hallstraat, waalwijk, de klipper waalwijk, funda kaatsheuvel willem de zwijgerlaan, van berckenrodelaan 66 waalwijk, funda gemeente waalwijk, laageinde 80 waalwijk

Categories: Top 49 burgemeester van der klokkenlaan

Woongebouw Burgemeester van der Klokkenlaan 73 t/m 117 in Waalwijk

See more here: vietty.com

burgemeester van der klokkenlaan 1 waalwijk

Burgemeester van der Klokkenlaan 1 in Waalwijk is een prachtige straat in de gemeente Waalwijk, gelegen in de provincie Noord-Brabant. Dit is een van de meest bekende adressen in de stad en biedt een fantastische combinatie van rustig wonen en de nabijheid van het bruisende stadsleven.

De straat is vernoemd naar burgemeester Van der Klokken, die tussen 1929 en 1945 de functie van burgemeester bekleedde in Waalwijk. De straat heeft een rijke geschiedenis en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire straten van de stad.

De huizen in Burgemeester van der Klokkenlaan 1 zijn gebouwd tussen 1930 en 1940 en hebben een karakteristieke en authentieke uitstraling. De woningen zijn er in verschillende uitvoeringen en groottes. Over het algemeen stralen ze authenticiteit, karakter en klasse uit. Verschillende woningen zijn in de loop der jaren volledig gerenoveerd en gemoderniseerd tot prachtige woningen met moderne voorzieningen.

De architectonische stijlen variëren van traditioneel tot modern en van klassiek tot hedendaags, maar alle huizen hebben een persoonlijke stijl en uitstraling. De straat heeft een mix van vrijstaande huizen, huizen met een puntdak en huizen met een plat dak. Er staan prachtige woningen met grote tuinen en oprit, maar ook bescheiden huizen met kleine voortuintjes. De diversiteit van de huizen maakt de straat uniek en geeft een brede waaier aan keuzemogelijkheden voor huiszoekers.

Burgemeester van der Klokkenlaan 1 biedt veel voordelen voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en veilige locatie. Het is een rustige straat waar kinderen veilig kunnen buitenspelen. De straat is echter ook gunstig gelegen ten opzichte van het centrum van Waalwijk. De meeste huizen liggen op loopafstand van de gezellige restaurants, cafés en winkels van de stad. Ook de voorzieningen, zoals scholen en sportfaciliteiten, liggen op korte afstand, wat het een perfecte locatie maakt voor gezinnen.

Met de nabijheid van de snelwegen zoals de A59 en de A27 is de locatie van Burgemeester van der Klokkenlaan 1 ook gunstig voor mensen die werken in steden zoals Tilburg, Breda, Den Bosch, Rotterdam of Antwerpen. De luchthaven van Eindhoven ligt op ongeveer 30 minuten rijden en Amsterdam en Utrecht zijn binnen anderhalf uur te bereiken.

In het algemeen worden woningen in Burgemeester van der Klokkenlaan 1 vaak als ‘betaalbare luxe’ beschouwd. De huizen hebben namelijk een goede prijs-kwaliteitverhouding en beschikken over goede voorzieningen. De huizen hebben ruime kamers, grote tuinen en prachtige originele details, zoals glas-in-loodramen en deuren. Hierdoor is het er aangenaam wonen voor zowel jonge als oudere mensen.

FAQ’s

Wat is er te doen in de buurt van Burgemeester van der Klokkenlaan 1 in Waalwijk?

In de buurt van Burgemeester van der Klokkenlaan 1 is er veel te doen. Zo kan men bijvoorbeeld stadswandelingen maken, de lokale musea bezoeken, naar de bioscoop en theaters gaan of genieten van de vele restaurants en cafés in de buurt. Ook zijn er verschillende recreatiegebieden in de omgeving, waar men kan wandelen, fietsen of zwemmen.

Welke scholen zijn er in de buurt van Burgemeester van der Klokkenlaan 1 in Waalwijk?

Er zijn verschillende scholen in de buurt van Burgemeester van der Klokkenlaan 1, zoals basissschool Noorderlicht en de Dr. Landman School. Ook vindt men in de stad verschillende middelbare scholen en hogescholen.

Hoeveel kost een huis in Burgemeester van der Klokkenlaan 1?

De prijs van een huis in Burgemeester van der Klokkenlaan 1 varieert sterk en is afhankelijk van de grootte, het type en de locatie. Over het algemeen zijn de woningen betaalbaar. Er worden zowel huizen aangeboden voor eenmalige aankoopprijzen als huizen in de huursector.

Hoe bereikbaar is de stad vanuit Burgemeester van der Klokkenlaan 1?

Waalwijk is gemakkelijk bereikbaar vanuit Burgemeester van der Klokkenlaan 1 door de goede verbindingen met de snelwegen A59 en A27. Ook is er een goed openbaarvervoerssysteem met bussen en treinen. De afstand naar andere steden zoals Tilburg, Breda en Den Bosch is naar Vlaamse maatstaven ook goed te doen.

Conclusie

Burgemeester van der Klokkenlaan 1 in Waalwijk is een prachtige en populaire straat, die bekend staat om zijn rustige karakter en de nabijheid van het bruisende stadsleven. De buurt biedt een mix van authentieke en karaktervolle huizen die goed onderhouden zijn. De straat is een ideale locatie voor gezinnen, met de nabijheid van scholen, sportfaciliteiten en recreatiemogelijkheden. Verder is de locatie ook gunstig voor mensen die reizen voor werk, met goede verbindingen over de snelwegen en het openbaar vervoer. Al met al is Burgemeester van der Klokkenlaan 1 een fantastische plek om te wonen en te leven.

burgemeester de geusstraat 88

Burgemeester De Geusstraat 88, located in the vibrant city of Nederlands, is a prime example of contemporary urban living. The street is situated in the bustling neighborhood of Oud-West, which is known for its eclectic mix of cafes, restaurants, and boutiques. The area is popular among young professionals, families, and students, due to its convenient location and cosmopolitan atmosphere.

The Burgemeester De Geusstraat 88 is a modern and stylish apartment building that offers a range of living options to suit different budgets and lifestyles. The building features a sleek and minimalist design, with large windows that overlook the street and provide plenty of natural light.

The apartments in Burgemeester De Geusstraat 88 are available in different sizes and layouts, ranging from cozy one-bedroom units to spacious three-bedroom units. Each apartment is designed with comfort and functionality in mind, featuring high-quality finishes and modern amenities.

The building is equipped with an elevator that serves all floors, making it accessible for people with disabilities or those who prefer not to use stairs. There is also a secure parking garage on the premises, which provides residents with a safe and convenient place to park their vehicles.

One of the standout features of Burgemeester De Geusstraat 88 is its rooftop terrace, which offers breathtaking views of the city skyline. The terrace is fully furnished with comfortable seating, making it the perfect place to relax and unwind after a long day.

The building also has a bike storage room, which is essential in a city like Nederlands, where cycling is a popular means of transportation. Residents can safely store their bicycles in the designated area, ensuring they have easy access to them whenever they need them.

The location of Burgemeester De Geusstraat 88 is one of its biggest selling points. The Oud-West neighborhood is widely regarded as one of the most desirable areas to live in Nederlands. It is a lively and culturally diverse neighborhood that has something for everyone.

Residents of Burgemeester De Geusstraat 88 are just a short walk away from some of the city’s best cafes, restaurants, and bars. There is also a range of shops and boutiques nearby, offering everything from designer fashion to locally made crafts.

In terms of transportation, Burgemeester De Geusstraat 88 is well-connected to the rest of the city. There are several tram and bus lines that run through the neighborhood, providing easy access to the city center and other parts of Nederlands. The central station is just a short tram ride away, making it convenient for residents who need to travel outside of the city.

Overall, Burgemeester De Geusstraat 88 is a fantastic choice for anyone looking for a modern and stylish apartment in one of Nederlands’ most vibrant neighborhoods. With its convenient location, high-quality finishes, and range of amenities, it is the perfect place to call home.

FAQs:

Q: How much does rent cost at Burgemeester De Geusstraat 88?

A: The price of rent at Burgemeester De Geusstraat 88 varies depending on the size and layout of the apartment. You can contact the property management team for more information on pricing.

Q: Are there any on-site amenities at Burgemeester De Geusstraat 88?

A: Yes, there are several on-site amenities at Burgemeester De Geusstraat 88, including a rooftop terrace, secure parking garage, and bike storage room.

Q: Is Burgemeester De Geusstraat 88 accessible for people with disabilities?

A: Yes, Burgemeester De Geusstraat 88 is equipped with an elevator that serves all floors, making it accessible for people with disabilities or those who prefer not to use stairs.

Q: What is the location of Burgemeester De Geusstraat 88?

A: Burgemeester De Geusstraat 88 is located in the Oud-West neighborhood of Nederlands, which is known for its eclectic mix of cafes, restaurants, and boutiques.

Q: Is Burgemeester De Geusstraat 88 well-connected to public transportation?

A: Yes, Burgemeester De Geusstraat 88 is well-connected to public transportation, with several tram and bus lines running through the neighborhood and the central station just a short tram ride away.

Q: Can residents store their bicycles at Burgemeester De Geusstraat 88?

A: Yes, Burgemeester De Geusstraat 88 has a designated bike storage room where residents can safely store their bicycles.

mr van hallstraat, waalwijk

De heer Van Hallstraat in Waalwijk is een populaire straat die zich in het hart van de stad bevindt. De straat is vernoemd naar de oprichter van de Van Houten chocoladefabriek, W. F. van Hallstraat. De straat heeft een bijzondere geschiedenis en is nu een belangrijke locatie voor winkels, restaurants en andere commerciële ondernemingen.

Geschiedenis van de heer Van Hallstraat

De heer Van Hallstraat is vernoemd naar Willem Frederik van Hall (1788-1858), een Nederlandse bankier en staatsman. Van Hall was een van de belangrijkste personen uit de Nederlandse geschiedenis en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het Nederlandse bankwezen.

In de negentiende eeuw werd de Van Houten chocoladefabriek opgericht door Coenraad van Houten senior en zijn zoon Casparus. Coenraad van Houten had in 1828 het proces voor het maken van cacaopoeder uitgevonden. Zijn uitvinding zorgde voor een revolutie in de cacao-industrie en maakte het mogelijk om chocolade van hoge kwaliteit te maken.

De Van Houten chocoladefabriek was gevestigd aan de heer Van Hallstraat en produceerde hoogwaardige chocolade voor de Nederlandse en internationale markt. De fabriek had een grote impact op de stad Waalwijk en zorgde voor veel werkgelegenheid.

Tegenwoordig is de Van Houten chocoladefabriek in Waalwijk gesloten. Het gebouw is gerenoveerd en omgebouwd tot een appartementencomplex. De heer Van Hallstraat heeft echter nog steeds een belangrijke plek in de geschiedenis van Waalwijk en is een belangrijke locatie voor het zakelijke leven van de stad.

Winkelen in de heer Van Hallstraat

De heer Van Hallstraat is een belangrijke winkelstraat in Waalwijk en biedt een breed scala aan winkels en boetieks. Hier vindt u alles wat u nodig heeft, van kleding en accessoires tot huishoudelijke artikelen en elektronica.

Er zijn veel lokale ondernemers gevestigd in de heer Van Hallstraat, die hun absolute best doen om hun klanten de beste service te bieden. In de straat vindt u ook verschillende grote winkelketens, zoals H&M, Kruidvat en MediaMarkt.

Eten en drinken in de heer Van Hallstraat

De heer Van Hallstraat is ook een belangrijke locatie voor restaurants en cafés in Waalwijk. Hier vindt u een breed scala aan eetgelegenheden, van kleine en gezellige cafés tot chique restaurants.

Er zijn verschillende keukens vertegenwoordigd in de heer Van Hallstraat, zoals Italiaanse, Aziatische en Mediterrane restaurants. Hier kunt u genieten van heerlijke gerechten en lekkere drankjes.

Evenementen in de heer Van Hallstraat

De heer Van Hallstraat is ook een belangrijke locatie voor evenementen in Waalwijk. Elk jaar worden er verschillende evenementen georganiseerd, zoals de jaarlijkse kerstmarkt en de braderie van Waalwijk.

De kerstmarkt in de heer Van Hallstraat is een gezellig evenement waar u kunt genieten van warme drankjes, snacks en feestelijke activiteiten. Tijdens de braderie kunt u langs de kraampjes lopen en genieten van de verschillende producten die worden aangeboden.

FAQ’s

Wat is er te doen in de heer Van Hallstraat?

In de heer Van Hallstraat in Waalwijk vindt u een breed scala aan winkels, restaurants en cafés. Hier kunt u winkelen, eten en drinken en genieten van de gezellige sfeer van de straat.

Welke winkels vind ik in de heer Van Hallstraat?

In de heer Van Hallstraat vindt u een mix van lokale ondernemers en grote winkelketens. Hier vindt u alles wat u nodig heeft, van kleding en accessoires tot huishoudelijke artikelen en elektronica.

Waar kan ik eten en drinken in de heer Van Hallstraat?

De heer Van Hallstraat is een belangrijke locatie voor restaurants en cafés in Waalwijk. Hier vindt u verschillende keukens, van Italiaanse tot Aziatische en Mediterrane restaurants.

Welke evenementen worden er georganiseerd in de heer Van Hallstraat?

Elk jaar worden er verschillende evenementen georganiseerd in de heer Van Hallstraat. De kerstmarkt en de braderie van Waalwijk zijn populaire evenementen waar u kunt genieten van de gezelligheid en de activiteiten.

Is de heer Van Hallstraat rolstoeltoegankelijk?

Ja, de heer Van Hallstraat is rolstoeltoegankelijk. Er zijn geen trappen of andere obstakels die een probleem vormen voor mensen met een rolstoel.

Images related to the topic burgemeester van der klokkenlaan

Woongebouw Burgemeester van der Klokkenlaan 73 t/m 117 in Waalwijk
Woongebouw Burgemeester van der Klokkenlaan 73 t/m 117 in Waalwijk

Article link: burgemeester van der klokkenlaan.

Learn more about the topic burgemeester van der klokkenlaan.

See more: https://vietty.com/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *