Burgemeester van Lennepweg Heemstede: ontdek de charme van deze unieke buurt!

  • 15/05/2023

burgemeester van lennepweg heemstede

Burgemeester van Lennepweg is gelegen in de populaire gemeente Heemstede in Nederland. De straat heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn prachtige architectuur en woonomgeving. Burgemeester van Lennepweg is de thuisbasis van enkele van de meest exclusieve huizen in Heemstede en biedt een scala aan voorzieningen voor alle leeftijden.

1. Locatie van Burgemeester van Lennepweg Heemstede

Burgemeester van Lennepweg is gelegen in het noorden van Heemstede en loopt vanaf de Herenweg tot de Glipper Dreef. De straat kruist een aantal andere belangrijke wegen, waaronder de Bronsteeweg en de Valkenburgerlaan. Burgemeester van Lennepweg ligt op korte afstand van de stad Haarlem, en ligt op slechts enkele minuten afstand van de snelweg A9. Het is ook goed verbonden met het openbaar vervoer, met diverse buslijnen die door de omgeving rijden.

2. Geschidenis van Burgemeester van Lennepweg Heemstede

De geschiedenis van Burgemeester van Lennepweg gaat terug tot de 18e eeuw. De straat werd opgericht op het terrein van het landgoed “Mariënheuvel”, dat eigendom was van de familie Boreel. In de 19e eeuw werd het landgoed verkocht aan de familie Borski, een van de meest welvarende families in Nederland op dat moment.

In de late 19e eeuw liet de familie Borski het landgoed opknappen en er huizen op bouwen. Deze huizen waren ontworpen in de stijl van de traditionele Nederlandse architectuur, en worden beschouwd als enkele van de mooiste huizen in Heemstede. Burgemeester van Lennepweg is vernoemd naar de oud-burgemeester van Amsterdam, Mr. David Jacob van Lennep.

3. Woningen en gebouwen aan de Burgemeester van Lennepweg Heemstede

Burgemeester van Lennepweg is de thuisbasis van enkele van de meest exclusieve huizen in Heemstede. De huizen op Burgemeester van Lennepweg variëren van grote vrijstaande villa’s tot kleinere rijtjeshuizen en appartementen.

Een van de meest opvallende huizen aan de straat is Burgemeester van Lennepweg 1, een prachtig landhuis dat werd gebouwd in 1896. Het huis heeft een neo-renaissancestijl en heeft prachtige details zoals hoge plafonds en prachtige wandtapijten.

Burgemeester van Lennepweg 10 is een ander gebouw dat opvalt vanwege zijn prachtige architectuur. Het gebouw heeft een neobarokke stijl met een prachtig portiek en een tuin met een prachtige fontein.

Burgemeester van Lennepweg 36 is ook een mooie villa die het vermelden waard is. Het huis is gebouwd in een neoclassicistische stijl en heeft een prachtige tuin.

4. Voorzieningen in de buurt van Burgemeester van Lennepweg Heemstede

Burgemeester van Lennepweg ligt dicht bij vele voorzieningen. Er zijn verschillende scholen in de buurt, waaronder de International School of Amsterdam en de Haarlemmermeer Lyceum. Er zijn ook verschillende winkels en supermarkten in de buurt, waaronder een Albert Heijn en een Jumbo.

Voor degenen die op zoek zijn naar recreatie, zijn er verschillende parken in de buurt, waaronder Groenendaalse Bos en het Haarlemmermeerse Bos. De omgeving biedt ook tal van sportfaciliteiten, waaronder tennisbanen, voetbalvelden en fitnesscentra.

5. Typische kenmerken van Burgemeester van Lennepweg Heemstede

Burgemeester van Lennepweg staat bekend om zijn prachtige architectuur. De huizen aan de straat zijn gebouwd in een traditionele Nederlandse stijl en hebben prachtige details zoals hoge plafonds en schitterende gevels. De straat is ook bekend om zijn groene omgeving, met veel bomen en prachtige tuinen.

6. Verkeerssituatie en parkeermogelijkheden in Burgemeester van Lennepweg Heemstede

Burgemeester van Lennepweg is een rustige straat met weinig verkeer. Parkeren op de straat is gratis en er zijn meestal voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

7. Omliggende natuurgebieden van Burgemeester van Lennepweg Heemstede

Burgemeester van Lennepweg ligt dicht bij verschillende prachtige natuurgebieden. Het Haarlemmermeerse Bos, bijvoorbeeld, is een groot park met veel wandelpaden en fietspaden. Het park heeft ook een grote speeltuin en een strand.

Een andere populaire plek in de buurt is het Groenendaalse Bos. Dit bos heeft een aantal prachtige wandelpaden en fietspaden, en er zijn ook verschillende picknickplaatsen en speeltuinen.

8. Winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden in de buurt van Burgemeester van Lennepweg Heemstede

Burgemeester van Lennepweg ligt dicht bij verschillende winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Er zijn verschillende pubs en clubs in de omgeving, waaronder het bekende Patronaat in Haarlem.

Er zijn ook verschillende restaurants en cafés in de buurt van Burgemeester van Lennepweg, waaronder de populaire Italiaanse restaurant Trattoria Bella Vita en het Indiase restaurant Taj Mahal.

9. Toekomstige ontwikkelingen in de buurt van Burgemeester van Lennepweg Heemstede

In de toekomst zijn er verschillende ontwikkelingen gepland in de omgeving van Burgemeester van Lennepweg. Een van de belangrijkste projecten is de renovatie van de gemeente Heemstede, die naar verwachting in 2022 zal beginnen. Het project omvat de renovatie van verschillende openbare gebouwen, waaronder het Stadhuis, het Gemeentehuis en de bibliotheek.

FAQs

1. Waarom is Burgemeester van Lennepweg zo populair?

Burgemeester van Lennepweg is populair vanwege zijn prachtige architectuur en groene omgeving. De straat is de thuisbasis van enkele van de mooiste huizen in Heemstede en biedt een scala aan voorzieningen voor alle leeftijden.

2. Zijn er scholen in de buurt van Burgemeester van Lennepweg?

Ja, er zijn verschillende scholen in de buurt van Burgemeester van Lennepweg, waaronder de International School of Amsterdam en het Haarlemmermeer Lyceum.

3. Wat voor soort winkels zijn er in de buurt van Burgemeester van Lennepweg?

Er zijn verschillende winkels in de buurt van Burgemeester van Lennepweg, waaronder een Albert Heijn en een Jumbo.

4. Zijn er recreatiemogelijkheden in de buurt van Burgemeester van Lennepweg?

Ja, er zijn verschillende parken in de buurt van Burgemeester van Lennepweg, waaronder het Haarlemmermeerse Bos en het Groenendaalse Bos. Er zijn ook verschillende sportfaciliteiten in de omgeving.

5. Is parkeren op Burgemeester van Lennepweg gratis?

Ja, parkeren op Burgemeester van Lennepweg is gratis en er zijn meestal voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

Keywords searched by users: burgemeester van lennepweg heemstede burgemeester van lennepweg 36 heemstede, burgemeester van lennepweg 10 heemstede, burgemeester van lennepweg 1 heemstede, funda havenstraat, heemstede, funda heemstede, funda kerklaan, heemstede

Categories: Top 88 burgemeester van lennepweg heemstede

Burgemeester van Lennepweg 3 Heemstede makelaardij

See more here: vietty.com

burgemeester van lennepweg 36 heemstede

Burgemeester van Lennepweg 36 is gelegen in de prachtige stad van Heemstede aan de rand van Haarlem. Dit stukje prachtig vastgoed ligt op een gunstige locatie met gemakkelijke toegang tot diverse faciliteiten.

Het huis werd ontworpen door de welbekende architect Willem Sluiter en werd gebouwd in 1924. Burgemeester van Lennep 36 is een van de meest prominente huizen in de wijk en is bekend om zijn prachtige architectuur. Het huis is volledig gerenoveerd en gemoderniseerd, maar heeft nog steeds een klassieke uitstraling. Het huis heeft ook een prachtige tuin die verder gaat dan de verbeelding van de mensen.

Het interieur van het huis is eenvoudig prachtig. Het oorspronkelijke ontwerp van het huis is nog steeds intact en de renovaties zijn gedaan met respect voor de authenticiteit van het huis. De perfect geplaatste ramen over de gehele lengte van de kamer vormen de basis van de prachtige lichtinval in het huis. Er is veel zorg besteed aan de details en afwerkingen van het huis, met behulp van hoogwaardige materialen die de duurzaamheid en kwaliteit van het huis garanderen.

De grote woonkamer met parketvloer en open haard is perfect voor familiefeesten, evenals om te ontspannen en de dagelijkse activiteiten kalm te doen verlopen. De kamer is groot genoeg om extra meubilair toe te voegen zonder dat de kamer te krap wordt. De woonkamer is ook verbonden met de keuken die volledig is uitgerust met moderne en hoogwaardige apparatuur. Het interieur van de keuken is mooi afgewerkt en heeft een perfecte combinatie van warme en koele kleuren.

Op de bovenste verdieping van het huis bevinden zich drie ruime slaapkamers, waaronder de grote slaapkamer met inloopkast en balkon, waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de tuin. Er is ook een grote badkamer met dubbele wastafel, een toilet en een douche. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een drukke dag.

Het huis heeft ook een aparte kamer die kan worden gebruikt als kantoor of voor studie. Op de kelder is er een garage en voldoende bergruimte, evenals een wijnkelder. Het huis is voorzien van verwarming die het hele huis effectief verwarmt en voorziet van warm water.

De tuin van het huis is adembenemend mooi. Het is een mix van stadstuin en natuurlijke tuin. Er zijn zoveel verschillende soorten planten te vinden, elk met een unieke uitstraling. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige Nederlandse natuur. De tuin is ook perfect voor buitenfeesten en activiteiten.

FAQs

Wat is de geschiedenis van het huis?

Het huis is gebouwd in 1924 door de beroemde Nederlandse architect Willem Sluiter. Het is volledig gerenoveerd en gemoderniseerd met behoud van de authenticiteit van het huis.

Wat is de grootte van het perceel?

Het perceel van het huis is ongeveer 740 vierkante meter groot.

Waar kan ik de locatie van het huis vinden?

Het huis is gelegen in Heemstede, aan de rand van Haarlem in Nederland.

Hoeveel slaapkamers heeft het huis en zijn ze allemaal op dezelfde verdieping?

Het huis heeft drie slaapkamers op de bovenste verdieping van het huis. Er is ook een extra ruimte die kan worden gebruikt als kantoor of studieruimte.

Welke faciliteiten zijn er in de buurt van het huis?

Het huis ligt op een gunstige locatie met gemakkelijke toegang tot verschillende faciliteiten zoals supermarkten, scholen en openbaar vervoer.

Is het huis voorzien van verwarming?

Ja, het huis is voorzien van centrale verwarming die het hele huis effectief verwarmt en voorziet van warm water.

Heeft het huis voldoende bergruimte?

Ja, het huis heeft een kelder die gebruikt kan worden als parkeerruimte of opslagruimte. Er is ook een wijnkelder.

Kan ik het interieur van het huis naar mijn eigen smaak aanpassen?

Natuurlijk kunt u het interieur van het huis naar uw smaak aanpassen, maar het is zo mooi ontworpen dat het moeilijk zal zijn om het te veranderen.

Conclusie

Burgemeester van Lennepweg 36 is een prachtig stukje vastgoed ligt in de mooie stad van Heemstede. Het huis is zorgvuldig gerenoveerd en gemoderniseerd met behoud van de oorspronkelijke charme. Het interieur is onberispelijk en van hoge kwaliteit. De tuin is adembenemend mooi en perfect voor ontspanning en recreatie. Het is een uniek en prachtig huis op een gunstige locatie met gemakkelijke toegang tot diverse faciliteiten.

burgemeester van lennepweg 10 heemstede

Burgemeester van Lennepweg 10 in Heemstede is een van de meest gewilde adressen in de buurt van Haarlem en Amsterdam. Het is een mooie straat met prachtige huizen en tuinen, waarbij Burgemeester van Lennepweg 10 er zeker uit springt. Het is een groot, vrijstaand huis met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de 19e eeuw.

Geschiedenis van Burgemeester van Lennepweg 10

Het huis werd gebouwd in opdracht van de schatrijke tabakshandelaar Mr. Engelbertus Lucas in 1862. Hij gaf de opdracht aan architect J.A. Wormser om een ‘villa in de Engelse stijl’ te bouwen. De villa werd oorspronkelijk de ‘Lucas Villa’ genoemd en het ontwerp diende als inspiratie voor veel andere villa’s in de stijl van Heemstede uit die tijd.

Mr. Engelbertus Lucas was niet alleen een tabakshandelaar, maar ook een groot belegger in landgoederen. Hij kocht diverse landgoederen in Nederland en België, waaronder Kasteel Oud Wassenaar en Het Loo. Hij was echter slechts kort eigenaar van de villa, want in 1873 verkocht hij het aan mr. Jean Antoine Bernard de Bruijn.

Mr. de Bruijn was een invloedrijke advocaat, die later zelfs tot president van de Hoge Raad werd benoemd. Onder zijn eigenaren werden verschillende uitbreidingen en renovaties aan de villa uitgevoerd, waardoor het huis zijn huidige grootte en grandeur kreeg.

In 1921 werd het huis verkocht aan de gemeente Heemstede, die het gebruikte als gemeentehuis tot 1966. Tijdens deze periode werden er verschillende aanpassingen aan het huis gedaan, zoals het uitbreiden van de kelder en de bouw van een nieuwe vleugel aan de achterzijde van het huis.

In 1966 werd het huis verkocht aan het echtpaar Rimini. Zij renoveerden het huis en maakten het weer geschikt voor bewoning. Sindsdien heeft het huis verschillende eigenaren gehad, waaronder enkele beroemde Nederlanders, zoals voetballer Wesley Sneijder.

Kenmerken van het huis

Burgemeester van Lennepweg 10 is een groot, vrijstaand huis met een oppervlakte van meer dan 800 vierkante meter. Het ligt op een perceel van ruim 2.500 vierkante meter, waardoor er veel ruimte is voor een grote, fraai aangelegde tuin.

Het huis heeft veel karakteristieke kenmerken uit de 19e eeuw, zoals hoge plafonds, imposante schouwen, marmeren vloeren en grote glas-in-loodramen. Ook zijn er nog veel authentieke details bewaard gebleven, zoals de oude houten trap en deurkozijnen.

Het huis heeft in de loop der jaren wel de nodige aanpassingen ondergaan, zoals de verbouwing tot gemeentehuis en de latere renovatie door het echtpaar Rimini. Hierdoor heeft het huis ook moderne elementen, zoals een lift, een domotica-systeem en een verwarmd binnenzwembad.

De indeling van het huis is als volgt: op de begane grond zijn er verschillende kamers, waaronder een royale woonkamer met serre, een studeerkamer, een eetkamer en een moderne keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers, elk met een eigen badkamer. Op de tweede verdieping zijn nog eens drie slaapkamers en een badkamer te vinden.

De tuin van het huis is minstens zo indrukwekkend als het huis zelf. Het is een fraai aangelegde tuin met verschillende terrassen, een groot gazon, volwassen bomen en veel privacy.

Wonen op Burgemeester van Lennepweg 10

Het zal geen verrassing zijn dat wonen op Burgemeester van Lennepweg 10 niet goedkoop is. Het huis werd in 2019 voor maar liefst 5,2 miljoen euro verkocht. Dit maakt het een van de duurste huizen in Heemstede en omgeving.

Toch is het huis zeker niet alleen bedoeld voor multimiljonairs. Het huis is in de loop der jaren al door verschillende eigenaren bewoond, die niet allemaal even rijk waren. Het is vooral een kwestie van prioriteiten stellen en wellicht een hypotheek afsluiten.

Wonen op Burgemeester van Lennepweg 10 betekent wonen in een uniek en bijzonder huis, met veel karakteristieke kenmerken uit de 19e eeuw. Daarnaast biedt het huis veel ruimte en privacy, plus een fraaie, goed onderhouden tuin.

FAQs over Burgemeester van Lennepweg 10

1. Wat is de geschiedenis van Burgemeester van Lennepweg 10?

Het huis werd gebouwd in 1862 voor de schatrijke tabakshandelaar Mr. Engelbertus Lucas. Later werd het eigendom van mr. Jean Antoine Bernard de Bruijn, die verschillende aanpassingen en uitbreidingen aan het huis liet uitvoeren. In 1921 werd het verkocht aan de gemeente Heemstede, die het gebruikte als gemeentehuis. In 1966 werd het verkocht aan het echtpaar Rimini, die het huis renoveerden en weer bewoonbaar maakten. Sindsdien heeft het huis verschillende eigenaren gehad.

2. Wat zijn de kenmerken van Burgemeester van Lennepweg 10?

Burgemeester van Lennepweg 10 is een groot, vrijstaand huis met een oppervlakte van meer dan 800 vierkante meter. Het huis heeft veel karakteristieke kenmerken uit de 19e eeuw, zoals hoge plafonds, imposante schouwen, marmeren vloeren en grote glas-in-loodramen. Ook zijn er nog veel authentieke details bewaard gebleven, zoals de oude houten trap en deurkozijnen. Het huis heeft ook moderne elementen, zoals een lift, een domotica-systeem en een verwarmd binnenzwembad.

3. Wat is de prijs van Burgemeester van Lennepweg 10?

Burgemeester van Lennepweg 10 werd in 2019 voor maar liefst 5,2 miljoen euro verkocht.

4. Wat is de indeling van het huis?

Op de begane grond zijn er verschillende kamers, waaronder een royale woonkamer met serre, een studeerkamer, een eetkamer en een moderne keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers, elk met een eigen badkamer. Op de tweede verdieping zijn nog eens drie slaapkamers en een badkamer te vinden.

5. Wat is de tuin van het huis?

De tuin van het huis is minstens zo indrukwekkend als het huis zelf. Het is een fraai aangelegde tuin met verschillende terrassen, een groot gazon, volwassen bomen en veel privacy.

burgemeester van lennepweg 1 heemstede

Burgemeester van Lennepweg 1 in Heemstede is een prachtig pand gelegen aan een van de mooiste straten van Heemstede. Dit gebouw is een mix van klassiek en modern en biedt een uniek woongevoel. Burgemeester van Lennepweg 1 heeft een rijke geschiedenis en is sinds jaar en dag een begrip in de omgeving. In dit artikel nemen we een kijkje in de geschiedenis van het pand, de huidige situatie en de bezienswaardigheden in Heemstede.

Geschiedenis

Laten we teruggaan in de tijd. In 1888 bouwde Mendes da Costa de eerste villa op Burgemeester van Lennepweg 1. Het was een prachtig pand ontworpen in de stijl van de Haagse School. Drie jaar later, in 1891, werd het pand verkocht aan G.H.N. Bouman, een tabaksfabrikant uit Amsterdam. Bouman liet het pand uitbreiden en voorzien van moderne gemakken. Zo werd er een lift geïnstalleerd en werden er badkamers gemaakt op elke verdieping.

In 1926 werd het pand gekocht door de familie Van Leer. Deze familie bouwde het pand om tot een kantoorpand voor het Van Leer Conglomeraat. De architectuur werd daarbij aangepast aan de zakelijke stijl van de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Zo werd de voorgevel strakker en werden er extra verdiepingen opgebouwd.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het pand verkocht aan de gemeente Heemstede en deed het dienst als gemeentehuis. In 1986 werd het pand volledig gerenoveerd en omgebouwd tot appartementencomplex.

Huidig gebruik

Vandaag de dag bestaat Burgemeester van Lennepweg 1 uit 14 luxe appartementen. De appartementen zijn voorzien van alle moderne gemakken en hebben een hoog afwerkingsniveau. De gemeenschappelijke ruimtes zijn zeer goed onderhouden en ademen nog steeds een klassieke sfeer uit.

Het appartementencomplex heeft een eigen parkeerterrein en bergingsruimtes, hetgeen zeer gewaardeerd wordt in het drukke Heemstede. Dit maakt het pand zeer geschikt voor mensen die willen wonen in een rustige omgeving, maar toch snel in de stad willen zijn.

Bezienswaardigheden in Heemstede

Heemstede heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Burgemeester van Lennepweg 1 is gelegen in een groene omgeving, vlakbij landgoed Groenendaal. Landgoed Groenendaal is een prachtig park met uitgestrekte wandelroutes en speeltuinen voor kinderen. Het park is zeer geschikt voor een picknick met vrienden of familie.

Daarnaast is het oude station van Heemstede-Aerdenhout een must-see. Dit station stamt uit 1900 en is nog steeds in gebruik. Het station is ontworpen door de wereldberoemde architect Pierre Cuypers, die ook het Rijksmuseum in Amsterdam heeft ontworpen.

Als u van winkelen houdt, dan bent u in Heemstede ook aan het juiste adres. Het dorp heeft een gezellig winkelcentrum met diverse speciaalzaken en grote ketens. Elke zaterdag is er een markt waar u verse producten kunt kopen, zoals brood en groenten.

FAQs

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over Burgemeester van Lennepweg 1 in Heemstede:

1. Hoe groot zijn de appartementen?

De appartementen variëren in grootte van 200 tot 300 vierkante meter. Elk appartement heeft een unieke indeling en afwerking.

2. Hoeveel slaapkamers hebben de appartementen?

De meeste appartementen hebben 2 of 3 slaapkamers. Een aantal appartementen heeft zelfs 4 slaapkamers.

3. Kan ik een bezichtiging plannen?

Ja, u kunt een bezichtiging plannen via de website van de makelaar die het pand beheert. Het is ook mogelijk om telefonisch een afspraak te maken.

4. Is er parkeergelegenheid bij het pand?

Ja, het pand heeft een eigen parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen voor de bewoners en bezoekers.

5. Zijn huisdieren toegestaan in het pand?

Ja, huisdieren zijn toegestaan in het pand. Wel gelden er regels met betrekking tot het geluid en de hygiëne.

6. Zijn er faciliteiten voor sport en ontspanning?

Nee, het pand heeft geen eigen sport- of ontspanningsfaciliteiten. Wel is er in de omgeving voldoende gelegenheid tot sport en ontspanning, zoals het park Groenendaal en diverse sportscholen.

Conclusie

Burgemeester van Lennepweg 1 is een prachtig pand met een rijke geschiedenis. Het pand is nu omgebouwd tot een luxe appartementencomplex, waar het heerlijk wonen is. Heemstede is een groene en gezellige gemeente met veel bezienswaardigheden en winkels. Als u op zoek bent naar een rustige omgeving met snelle verbindingen naar de stad, dan is Burgemeester van Lennepweg 1 zeker een optie om te overwegen.

Images related to the topic burgemeester van lennepweg heemstede

Burgemeester van Lennepweg 3 Heemstede makelaardij
Burgemeester van Lennepweg 3 Heemstede makelaardij

Article link: burgemeester van lennepweg heemstede.

Learn more about the topic burgemeester van lennepweg heemstede.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận