Burgerlijke Stand Bergen op Zoom – Bekijk nu jouw familiegeschiedenis!

  • 15/05/2023

burgerlijke stand bergen op zoom

De burgerlijke stand is een onmisbare dienst voor alle inwoners van Nederland. Het is de plaats waar alle geboorten, huwelijken en overlijden worden geregistreerd en waar persoonsgegevens worden opgeslagen. De burgerlijke stand is een onderdeel van de gemeente en is verantwoordelijk voor de officiële registratie van al deze belangrijke levensgebeurtenissen. In dit artikel willen we het hebben over de burgerlijke stand in Bergen op Zoom en welke diensten deze aanbiedt.

Wat is de burgerlijke stand en waarom is het belangrijk?

De burgerlijke stand is een overheidsdienst die zorgt voor de officiële registratie van geboorten, huwelijken en overlijden. Deze registratie is van groot belang, omdat het de basis vormt voor het bepalen van de burgerlijke staat van een persoon. Daarnaast is de burgerlijke stand ook verantwoordelijk voor het opslaan van persoonsgegevens, zodat deze op een later moment weer kunnen worden opgevraagd.

Geschiedenis van de burgerlijke stand in Bergen op Zoom

De burgerlijke stand in Nederland werd opgericht in 1811 door Napoleon. Het was toen verplicht om alle geboorten, huwelijken en overlijden te registreren bij de gemeente. In de eerste jaren na de oprichting was het nog niet voor iedereen verplicht om zich aan te melden bij de burgerlijke stand, maar in 1850 werd dit wettelijk verplicht gesteld voor alle inwoners van Nederland.

In Bergen op Zoom werd de burgerlijke stand opgericht in 1811 en sindsdien is het altijd een belangrijke dienst geweest voor de inwoners van deze stad. Tegenwoordig is de burgerlijke stand onderdeel van de gemeente Bergen op Zoom en zijn er verschillende diensten beschikbaar voor inwoners van deze gemeente.

Wanneer moet je naar de burgerlijke stand in Bergen op Zoom?

Er zijn verschillende redenen om naar de burgerlijke stand te gaan in Bergen op Zoom. Hieronder hebben we de meest voorkomende voorbeelden opgesomd:

– Geboorte: als er een kindje is geboren, dan moet dit worden aangegeven bij de burgerlijke stand.
– Huwelijk: als je gaat trouwen, dan moet dit worden gemeld bij de burgerlijke stand.
– Overlijden: als iemand is overleden, dan moet dit ook worden aangegeven bij de burgerlijke stand.

Welke documenten heb je nodig bij een bezoek aan de burgerlijke stand?

Als je een bezoek brengt aan de burgerlijke stand in Bergen op Zoom, dan moet je altijd identificatie bij je hebben. Dit kan een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart zijn. Daarnaast heb je ook andere documenten nodig, zoals bijvoorbeeld de geboorteakte van een kind. Als je gaat trouwen, dan moet je vaak ook andere documenten zoals een trouwboekje, uittreksel uit de bevolkingsregisters en een verklaring van huwelijksbevoegdheid laten zien.

Verschillende diensten die de burgerlijke stand in Bergen op Zoom biedt

De burgerlijke stand in Bergen op Zoom biedt verschillende diensten aan haar inwoners. Hieronder hebben we de belangrijkste opgesomd:

– Geboorte aangifte: als er een kindje is geboren, dan moet dit worden aangegeven bij de burgerlijke stand.
– Huwelijksaangifte: als je gaat trouwen, dan moet je dit melden bij de burgerlijke stand.
– Overlijdensaangifte: als iemand is overleden, dan moet dit worden gemeld bij de burgerlijke stand.

In principe kan je voor al deze diensten gewoon langskomen bij de burgerlijke stand in Bergen op Zoom.

Hoe vraag je persoonsgegevens op bij de burgerlijke stand in Bergen op Zoom?

Als je persoonsgegevens wilt opvragen bij de burgerlijke stand in Bergen op Zoom, dan kan dit door het invullen van een formulier. Dit formulier is te vinden op de website van de gemeente Bergen op Zoom. Hier moet je aangeven welke persoonsgegevens je wilt opvragen en op welke manier je deze gegevens wilt ontvangen. Na het invullen van dit formulier ontvang je de gevraagde persoonsgegevens binnen enkele weken per post.

Trouwen in Bergen op Zoom: regels en procedures bij de burgerlijke stand

Als je wilt trouwen in Bergen op Zoom, dan moet je dit op tijd melden bij de burgerlijke stand. Dit kan worden gedaan door middel van huwelijksaangifte. Hierbij moet je aangeven wie er gaan trouwen en waar en wanneer het huwelijk zal plaatsvinden. Daarnaast moet je ook aangeven wie er bij de ceremonie aanwezig zullen zijn en of je het huwelijk wilt laten voltrekken door een ambtenaar van de burgerlijke stand of door een andere functionaris.

Geboorte registratie bij de burgerlijke stand in Bergen op Zoom: wat moet je weten

Als er een kindje is geboren, dan moet dit worden aangegeven bij de burgerlijke stand in Bergen op Zoom. Dit kan worden gedaan door de vader of de moeder van het kindje. Als dit niet mogelijk is, dan kan dit ook worden gedaan door een ander persoon die aanwezig was bij de geboorte. Hierbij moet wel worden aangetoond dat deze persoon daadwerkelijk aanwezig was bij de geboorte. Bij de geboorteaangifte worden de namen van het kindje en de ouders opgenomen in de registers van de burgerlijke stand.

Overlijdensregistratie bij de burgerlijke stand in Bergen op Zoom: wat moet je weten

Als iemand is overleden, dan moet dit worden aangegeven bij de burgerlijke stand in Bergen op Zoom. Dit kan worden gedaan door de nabestaanden van de overledene. Bij de aangifte moet worden aangegeven wie er is overleden en wanneer en waar dit is gebeurd. Daarnaast moeten ook de gegevens van de persoon die de aangifte doet worden opgegeven. Bij de overlijdensaangifte worden de gegevens van de overledene opgenomen in de registers van de burgerlijke stand.

FAQs

1. Wat is de gemeente Bergen op Zoom?

De gemeente Bergen op Zoom is een Nederlandse gemeente in de provincie Noord-Brabant. De gemeente heeft ongeveer 67.000 inwoners en bestaat uit de stad Bergen op Zoom en de dorpen Halsteren, Lepelstraat en Heimolen.

2. Wie werken er bij de gemeente Bergen op Zoom?

Bij de gemeente Bergen op Zoom werken verschillende medewerkers, zoals bijvoorbeeld ambtenaren van de burgerlijke stand, beleidsmedewerkers, administratief medewerkers en financieel medewerkers. Daarnaast werken er ook verschillende leden van het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad.

3. Waar staat het stadhuis van Bergen op Zoom?

Het stadhuis van Bergen op Zoom staat in het centrum van de stad, op het Stadhuisplein.

4. Waarom zijn jodiumtabletten belangrijk in Bergen op Zoom?

Jodiumtabletten zijn belangrijk in Bergen op Zoom omdat deze kunnen worden gebruikt om de schildklier te beschermen tegen radioactief jodium. Dit kan belangrijk zijn in het geval van een nucleaire ramp.

5. Hoe kan ik contact opnemen met de ISD Bergen op Zoom?

De ISD Bergen op Zoom is de instantie die verantwoordelijk is voor het verstrekken van informatie over sociale zekerheid. Je kunt contact opnemen met de ISD Bergen op Zoom door te bellen naar het telefoonnummer dat op de website van de gemeente Bergen op Zoom staat vermeld.

6. Wat is het bevolkingsregister van Bergen op Zoom?

Het bevolkingsregister van Bergen op Zoom is een register waarin alle inwoners van de gemeente worden opgenomen. Hierin worden onder andere de persoonsgegevens van inwoners opgenomen en de registraties van geboorte, huwelijk en overlijden.

7. Waar ligt Bergen op Zoom?

Bergen op Zoom ligt in de provincie Noord-Brabant, in het zuidwesten van Nederland.

Keywords searched by users: burgerlijke stand bergen op zoom gemeente bergen op zoom, medewerkers gemeente bergen op zoom, stadhuis bergen op zoom, gemeente bergen op zoom jodiumtabletten, isd bergen op zoom contact, bevolkingsregister bergen op zoom, bergen op zoom nl, gemeenteraad bergen op zoom

Categories: Top 52 burgerlijke stand bergen op zoom

Boulevard Bergen op Zoom

See more here: vietty.com

gemeente bergen op zoom

Gemeente Bergen op Zoom ligt in het zuidwesten van Nederland en is een prachtige stad met veel geschiedenis, cultuur en natuur. Het is gelegen in de provincie Noord-Brabant en heeft een oppervlakte van 93,06 km2 en telt ongeveer 67.000 inwoners. Bergen op Zoom staat bekend om zijn authentieke binnenstad, waar veel historische gebouwen bewaard zijn gebleven en is genoemd naar de nabijgelegen Zoom.

De stad heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. In de Middeleeuwen was Bergen op Zoom een belangrijke handelsstad en vestingstad. Vandaag de dag is het een levendige stad met veel toeristische attracties en activiteiten.

Bergen op Zoom heeft een gevarieerde economie met een focus op de maakindustrie, logistiek en toerisme. De stad heeft een gunstige ligging ten opzichte van de havens van Antwerpen en Rotterdam en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Cultuur

Bergen op Zoom heeft een rijk cultureel leven met veel evenementen, festivals en musea. Het Markiezenhof is een prachtig historisch gebouw dat is omgebouwd tot museum en cultuurpodium. Het museum heeft een indrukwekkende collectie kunst, zilverwerk en meubels uit het verleden van Bergen op Zoom.

Elk jaar vindt in september het Krabbenfoor plaats, dat is een driedaagse braderie en kermis in de binnenstad van Bergen op Zoom. Tijdens de Krabbenfoor is er veel live muziek en zijn er veel kraampjes waar men lokale producten kan kopen.

Daarnaast heeft de stad een rijk verenigingsleven en zijn er veel sport- en muziekverenigingen waar men zich bij kan aansluiten.

Natuur

Bergen op Zoom is omgeven door prachtige natuur en heeft veel groenvoorzieningen binnen de stadsgrenzen. Het stadspark Kijk in de Pot is een populaire plek om te wandelen en te picknicken. Daarnaast is er het Markiezaatsmeer, dat een belangrijk natuurgebied is voor vogels en planten. Het gebied is toegankelijk voor wandelaars en fietsers en er zijn verschillende uitkijkpunten waar men kan genieten van het uitzicht over het meer.

Ook het nabijgelegen Grenspark Kalmthoutse Heide, dat ligt op de grens tussen Nederland en België, is een prachtig natuurgebied met heidevelden, bossen en vennen. Het gebied is zeer geliefd bij wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

Wonen en werken

Bergen op Zoom heeft een gunstige ligging ten opzichte van grote steden als Rotterdam, Antwerpen en Breda en is daarom ook een gewilde woonplaats. De stad heeft een gevarieerd woningaanbod, van historische stadspanden tot nieuwbouwwoningen in moderne wijken.

Qua werkgelegenheid heeft Bergen op Zoom veel te bieden. De stad heeft een bloeiende maakindustrie en er zijn veel logistieke bedrijven gevestigd. Daarnaast is toerisme een belangrijke bron van inkomsten voor de stad en zijn er veel horecagelegenheden en winkels.

Veelgestelde vragen

Wat zijn leuke evenementen om te bezoeken in Bergen op Zoom?

Bergen op Zoom heeft veel leuke evenementen, zoals de Krabbenfoor in september en het Jazzfestival in mei. Daarnaast zijn de Adriaan van Bergen-jeugdtours en de Rondleidingen op de Bergse Plaat populair bij toeristen.

Waar kan ik wonen in Bergen op Zoom?

Bergen op Zoom heeft een gevarieerd woningaanbod, van historische stadspanden tot nieuwbouwwoningen in moderne wijken. Populaire wijken zijn onder andere Het Fort, Warande en Meilust.

Wat is er te doen voor kinderen in Bergen op Zoom?

Bergen op Zoom heeft veel te bieden voor kinderen, zoals het zwembad De Schelp, skatepark Wierdijk en speeltuin De Beekplantsoen. Daarnaast zijn er natuurlijk veel parken en groenvoorzieningen waar kinderen kunnen spelen.

Hoe kan ik Bergen op Zoom bereiken?

Bergen op Zoom is goed bereikbaar met de auto via de A58 en de A4. Daarnaast is er een treinstation met verbindingen naar o.a. Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam. Voor binnenlands vervoer zijn er ook veel busverbindingen.

Wat zijn leuke activiteiten om te doen in de natuur rondom Bergen op Zoom?

Bergen op Zoom is omgeven door prachtige natuur en heeft veel groenvoorzieningen binnen de stadsgrenzen. Een van de populairste activiteiten is wandelen of fietsen rondom het Markiezaatsmeer. Daarnaast is de Kalmthoutse Heide vlakbij en zijn er veel mooie wandelroutes in de omgeving.

medewerkers gemeente bergen op zoom

Medewerkers Gemeente Bergen op Zoom

De medewerkers van de Gemeente Bergen op Zoom spelen een belangrijke rol in het bieden van diensten aan burgers en bedrijven in de regio. Gemeente Bergen op Zoom is een van de grootste gemeenten in de provincie Noord-Brabant en telt ongeveer 65.000 inwoners. Er werken ongeveer 600 medewerkers bij de gemeente.

De medewerkers van de Gemeente Bergen op Zoom zijn verdeeld over verschillende afdelingen, zoals Financiën, Bestuurs- en Juridische Zaken, Sociale Zaken, Bouwen en Wonen, en Openbare Werken. Zij werken dagelijks hard om de stad leefbaar te houden en waar mogelijk te verbeteren. De dienstverlening van de gemeente omvat onder andere het verstrekken van vergunningen, het afhandelen van klachten en meldingen, het beheer van de openbare ruimte, en het bieden van ondersteuning aan burgers en bedrijven.

De medewerkers van de Gemeente Bergen op Zoom zijn enthousiast over hun werk en de gemeente waarvoor zij werken. Zij zijn trots op wat zij doen en hoe zij bijdragen aan de gemeente. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende taken en verantwoordelijkheden van medewerkers bij de Gemeente Bergen op Zoom.

Taken en verantwoordelijkheden

Medewerkers bij de Gemeente Bergen op Zoom hebben verschillende taken en verantwoordelijkheden, afhankelijk van hun afdeling en functie. Hieronder vindt u een overzicht van enkele belangrijke taken en verantwoordelijkheden van medewerkers bij de gemeente.

– Openbare ruimte: Medewerkers van de afdeling Openbare Werken zijn onder andere verantwoordelijk voor het beheer van wegen, groen en speelvoorzieningen. Zij houden de stad schoon en zorgen voor een veilige en leefbare omgeving voor de inwoners.

– Vergunningen: Medewerkers van de afdeling Vergunningen verstrekken vergunningen voor bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden, evenementen en horeca-activiteiten. Zij beoordelen de aanvragen en zorgen ervoor dat deze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

– Klachten en meldingen: Medewerkers van de afdeling Klachten en Meldingen behandelen de klachten en meldingen die binnenkomen van burgers en bedrijven. Zij zorgen ervoor dat deze op de juiste manier worden afgehandeld en dat de betrokken partijen op de hoogte worden gehouden van de voortgang.

– Sociale Zaken: Medewerkers van de afdeling Sociale Zaken bieden ondersteuning aan burgers die te maken hebben met problemen op het gebied van werk, inkomen en/of gezondheid. Zij helpen deze burgers bijvoorbeeld bij het vinden van werk, het aanvragen van een uitkering, of het krijgen van psychische hulp.

– Burgerzaken: Medewerkers van de afdeling Burgerzaken zijn onder andere verantwoordelijk voor het inschrijven van inwoners in de Basisregistratie Personen (BRP) en het verstrekken van persoonsdocumenten, zoals paspoorten en ID-kaarten. Zij zorgen ervoor dat de gegevens van inwoners up-to-date zijn en bewaren.

– Communicatie: Medewerkers van de afdeling Communicatie zijn verantwoordelijk voor het communiceren van de diensten en activiteiten van de gemeente naar burgers en bedrijven. Zij zorgen voor de juiste informatievoorziening en zijn het aanspreekpunt voor de media.

Functies

Bij de Gemeente Bergen op Zoom zijn verschillende soorten functies beschikbaar, afhankelijk van de afdeling en het werkgebied. Hieronder vindt u een overzicht van enkele veelvoorkomende functies bij de gemeente.

– Jurist: juristen bij de gemeente zijn verantwoordelijk voor het adviseren van bestuurders over juridische zaken. Zij beoordelen bijvoorbeeld de wet- en regelgeving voor vergunningen en zijn betrokken bij geschillen met burgers of bedrijven.

– Beleidsmedewerker: beleidsmedewerkers bij de gemeente ontwikkelen beleid op verschillende gebieden, zoals veiligheid, milieu en economie. Zij zijn betrokken bij de evaluatie en bijstelling van het beleid.

– Medewerker Sociale Zaken: medewerkers van de afdeling Sociale Zaken bieden ondersteuning aan burgers die te maken hebben met problemen op het gebied van werk, inkomen en/of gezondheid. Zij helpen deze burgers bijvoorbeeld bij het vinden van werk, het aanvragen van een uitkering, of het krijgen van psychische hulp.

– Medewerker Vergunningen: medewerkers van de afdeling Vergunningen beoordelen de aanvragen voor vergunningen en zorgen ervoor dat deze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Zij houden rekening met de belangen van andere betrokken partijen, zoals omwonenden.

– Medewerker Openbare Ruimte: medewerkers van de afdeling Openbare Ruimte zijn verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte, zoals wegen, groen en speelvoorzieningen. Zij zorgen dat deze veilig en leefbaar blijven voor inwoners.

FAQs

V: Hoe kan ik contact opnemen met de Gemeente Bergen op Zoom?

A: U kunt de gemeente bereiken via het algemene telefoonnummer 140164. Daarnaast kunt u ook e-mailen naar [email protected] of het contactformulier op de website invullen.

V: Kan ik online een afspraak maken met de gemeente?

A: Ja, u kunt online een afspraak maken via het afspraakformulier op de website van de gemeente.

V: Ik wil graag een vergunning aanvragen, waar kan ik dit doen?

A: U kunt de vergunningaanvraag indienen via het Omgevingsloket. Op de website van de gemeente vindt u meer informatie over de procedure.

V: Kan ik terecht bij de Gemeente Bergen op Zoom voor hulp bij schulden?

A: Ja, u kunt hiervoor terecht bij de afdeling Sociale Zaken. Zij kunnen u helpen bij het aanvragen van bijvoorbeeld schuldhulpverlening.

V: Is er een speciaal meldpunt voor klachten over de openbare ruimte?

A: Ja, u kunt hiervoor terecht bij de afdeling Klachten en Meldingen. Zij zorgen ervoor dat uw klacht op de juiste manier wordt afgehandeld.

Conclusie

De medewerkers van de Gemeente Bergen op Zoom zijn onmisbaar voor het bieden van diensten aan burgers en bedrijven in de regio. Zij zijn trots op wat zij doen en werken dagelijks hard om de stad leefbaar te houden en te verbeteren. De medewerkers van de gemeente zijn verdeeld over verschillende afdelingen, zoals Financiën, Bestuurs- en Juridische Zaken, Sociale Zaken en Openbare werken. Elke medewerker heeft zijn of haar eigen verantwoordelijkheden en taken, afhankelijk van de afdeling en functie. De Gemeente Bergen op Zoom biedt verschillende soorten functies om de dienstverlening aan burgers en bedrijven te garanderen. Bij de gemeente worden vragen en klachten serieus genomen en zijn verschillende contactmogelijkheden beschikbaar voor inwoners van de stad.

Images related to the topic burgerlijke stand bergen op zoom

Boulevard Bergen op Zoom
Boulevard Bergen op Zoom

Article link: burgerlijke stand bergen op zoom.

Learn more about the topic burgerlijke stand bergen op zoom.

See more: vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận