Burton Jostweg 21 Roermond: Ontdek dit fascinerende pand nu!

  • 15/05/2023

burton jostweg 21 roermond

Ligging en omgeving van Burton Jostweg 21 Roermond

Burton Jostweg 21 Roermond is gelegen in de buurt Kapel in ‘t Zand in Roermond, Nederland. Het gebouw is gelegen aan de Burton Jostweg, een rustige straat met mooie bomen en een rustige omgeving. De straat leidt naar een klein park aan het einde van de straat, waar mensen kunnen genieten van de natuur en ontspannen. Het gebouw ligt op slechts enkele minuten lopen van treinstation Roermond en verschillende busstations, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer.

De geschiedenis achter Burton Jostweg 21 Roermond

Burton Jostweg 21 Roermond is gebouwd in 1925 als woonhuis voor een welgestelde familie. Het was ontworpen door de Nederlandse architect Jan Stuyt, die bekend stond om zijn monumentale en neogotische ontwerpen. Het huis werd gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School, die bekend staat om zijn asymmetrische vormen, bakstenen details en decoratieve elementen.

In de Tweede Wereldoorlog werd het huis gebruikt door de Duitse bezetters als kantoorruimte en later door de geallieerden als logistiek centrum. Na de oorlog werd het huis verkocht aan verschillende eigenaren, die het gebouw elk voor hun eigen doeleinden gebruikten.

De architectuur en constructie van Burton Jostweg 21 Roermond

Het huis heeft een unieke architectuur met een combinatie van neogotische en Amsterdamse School elementen. De gevel is opgetrokken uit een combinatie van baksteen, natuursteen en houtsnijwerk. Het pand heeft een asymmetrisch ontwerp met karakteristieke versieringen, zoals houten panelen, siermetselwerk, ramen met stalen kozijnen en een puntdak met schoorstenen en dakkapellen.

Het interieur van het huis is net zo opvallend als de buitenkant. Het heeft hoge plafonds, marmeren vloeren, houten panelen, glas-in-lood ramen en een prachtige trap die naar de bovenverdieping leidt. Het huis heeft een plafondschildering en een prachtige overstek die de binnenplaats overspant. De binnenplaats heeft een achthoekige fontein en een aantal bomen, wat zorgt voor een vredige en ontspannen omgeving.

De functies van Burton Jostweg 21 Roermond

Het huis heeft verschillende functies gehad sinds het werd gebouwd. Oorspronkelijk was het een woonhuis voor de welgestelde familie die het liet bouwen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt door de bezetters als kantoor en later als logistiek centrum. Na de oorlog werd het verkocht en gebruikt als kantoorruimte voor verschillende bedrijven. In de jaren ’90 werd het huis verkocht aan een privé-eigenaar die het als woonhuis gebruikte.

Hoe Burton Jostweg 21 Roermond zich verhoudt tot andere gebouwen in de buurt

Burton Jostweg 21 Roermond is een uniek gebouw in de buurt Kapel in ‘t Zand in Roermond. Het onderscheidt zich van andere gebouwen vanwege zijn Amsterdamse School stijl en neogotische elementen. Hoewel er andere historische huizen in de buurt zijn, heeft Burton Jostweg 21 Roermond een uniek ontwerp en uitstraling.

Hedendaags gebruik van Burton Jostweg 21 Roermond

Sinds de jaren ’90 is Burton Jostweg 21 Roermond in privébezit en wordt het gebruikt als woonhuis. De huidige eigenaar heeft ervoor gezorgd dat het huis in goede staat is en heeft het interieur gerestaureerd om het oorspronkelijke ontwerp en de stijl te behouden.

Toekomstplannen voor Burton Jostweg 21 Roermond

Er zijn geen geplande veranderingen voor Burton Jostweg 21 Roermond. De huidige eigenaar is van plan het huis te behouden en te blijven gebruiken als woonhuis. Er zijn geen plannen om het te verkopen of te renoveren naar een andere functie.

FAQs

Q: Is Burton Jostweg 21 Roermond open voor publiek?
A: Nee, Burton Jostweg 21 Roermond is in privébezit en niet open voor publiek.

Q: Wat is de geschiedenis achter Burton Jostweg 21 Roermond?
A: Burton Jostweg 21 Roermond is gebouwd in 1925 als woonhuis voor een welgestelde familie en werd later gebruikt als kantoorruimte tijdens de Tweede Wereldoorlog en als kantoorruimte voor verschillende bedrijven na de oorlog.

Q: Wie heeft Burton Jostweg 21 Roermond ontworpen?
A: Burton Jostweg 21 Roermond is ontworpen door de Nederlandse architect Jan Stuyt.

Q: Welke stijl heeft Burton Jostweg 21 Roermond?
A: Burton Jostweg 21 Roermond is ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School, die bekend staat om zijn asymmetrische vormen, bakstenen details en decoratieve elementen.

Q: Wat is heden ten dage de functie van Burton Jostweg 21 Roermond?
A: Burton Jostweg 21 Roermond is in privébezit en wordt gebruikt als woonhuis.

Q: Zijn er toekomstplannen voor Burton Jostweg 21 Roermond?
A: Er zijn geen plannen voor veranderingen aan Burton Jostweg 21 Roermond.

Keywords searched by users: burton jostweg 21 roermond

Categories: Top 34 burton jostweg 21 roermond

Burton Jostweg 21, 6041 PG Roermond

See more here: vietty.com

Images related to the topic burton jostweg 21 roermond

Burton Jostweg 21, 6041 PG Roermond
Burton Jostweg 21, 6041 PG Roermond

Article link: burton jostweg 21 roermond.

Learn more about the topic burton jostweg 21 roermond.

See more: vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận