Hoe Maak Je Een Screenshot Op De Computer: Handige Tips En Trucs

  • 18/10/2023

Hoe Maak Je Een Screenshot Op De Computer: Handige Tips En Trucs

Hoe Maak Ik Een Screenshot In Windows?

Keywords searched by users: hoe maak je een screenshot op de computer hoe maak je een screenshot op laptop, hoe maak je een screenshot op macbook, gedeeltelijke screenshot windows, hoe maak je een screenshot op chromebook, waar vind ik mijn screenshot op pc, hoe maak je een screenshot op hp laptop, hoe maak je een screenshot op windows, hoe maak je een screenshot op samsung

Hoe maak je een screenshot op de computer?

Een screenshot maken op de computer is een handige manier om een afbeelding te maken van wat er op je scherm zichtbaar is. Of je nu een foutmelding wilt vastleggen, een interessant artikel wilt bewaren of gewoon iets wilt delen met anderen, screenshots kunnen erg nuttig zijn. In dit artikel zullen we verschillende methoden bespreken om een screenshot te maken op zowel Windows-computers als MacBooks.

Optie 1: Gebruik de PrintScreen-toets

De meest eenvoudige manier om een screenshot te maken op een Windows-computer is door gebruik te maken van de PrintScreen-toets op je toetsenbord. Deze toets kan verschillende benamingen hebben, zoals PrtScn, PrtSc of Print Scrn, afhankelijk van je toetsenbord.

Om een volledige screenshot te maken van het hele scherm, druk eenvoudigweg op de PrintScreen-toets. Je zult geen visuele feedback ontvangen dat er een screenshot is gemaakt, maar het scherm is gekopieerd naar je klembord.

Om de screenshot op te slaan als een afbeeldingsbestand, open je een afbeeldingsbewerkingsprogramma zoals Paint en druk je op Ctrl + V om de afbeelding van het klembord te plakken. Vervolgens kun je de afbeelding opslaan in het gewenste formaat (bijvoorbeeld JPG, PNG) op je computer.

Optie 2: Gebruik de Alt + PrintScreen-toetsen voor het vastleggen van het actieve venster

Als je alleen een screenshot wilt maken van het actieve venster in plaats van het hele scherm, kun je de Alt + PrintScreen-toetsencombinatie gebruiken. Druk op Alt + PrintScreen en het actieve venster wordt vastgelegd.

Volg daarna dezelfde stappen als hierboven om de screenshot op te slaan als een afbeeldingsbestand.

Optie 3: Gebruik het Knipprogramma

Windows-computers zijn ook uitgerust met een handige tool genaamd het Knipprogramma waarmee je screenshots kunt maken en bewerken. Om het Knipprogramma te openen, ga je naar het Startmenu, typ je “Knipprogramma” in het zoekvak en open je de applicatie.

In het Knipprogramma kun je verschillende opties selecteren, zoals het maken van een rechthoekige uitsnede, een vrije vorm uitsnede of een uitsnede van het hele scherm. Klik op “Nieuw” en sleep het aanwijzer over het gedeelte van het scherm dat je wilt vastleggen. Je kunt de screenshot vervolgens opslaan als een afbeeldingsbestand.

Optie 4: Gebruik de Windows + Shift + S-toetsen (Alleen beschikbaar vanaf Windows 10 versie 1809)

Vanaf de Windows 10 versie 1809-update is er een nieuwe sneltoets toegevoegd om eenvoudig gedeeltelijke screenshots te maken. Druk op de Windows + Shift + S-toetsencombinatie om een screenshot te maken van een specifiek gedeelte van het scherm.

Wanneer je deze toetsencombinatie indrukt, wordt het scherm gedimd en kun je met de muis een selectie maken van het gewenste gedeelte voor je screenshot. Het gemaakte screenshot wordt automatisch in het klembord geplaatst en je kunt het direct plakken in een afbeeldingsbewerkingsprogramma of andere toepassingen.

Optie 5: Screenshot maken op een MacBook

Als je een MacBook gebruikt, kun je ook eenvoudig screenshots maken. Er zijn verschillende toetsencombinaties die je kunt gebruiken, afhankelijk van het type screenshot dat je wilt maken.

– Voor een volledige screenshot van het hele scherm, druk op Command + Shift + 3. De screenshot wordt automatisch opgeslagen op het bureaublad.
– Als je een screenshot wilt maken van een specifiek gedeelte van het scherm, druk op Command + Shift + 4. Je kunt vervolgens met de muis een selectie maken van het gewenste gedeelte. De screenshot wordt ook opgeslagen op het bureaublad.
– Om een screenshot te maken van een specifiek venster, druk op Command + Shift + 4 en druk vervolgens op de spatiebalk. Je cursor verandert in een camera en je kunt simpelweg op het gewenste venster klikken om een screenshot te maken. Ook deze screenshot wordt opgeslagen op het bureaublad.

Optie 6: Screenshot maken op een Windows-laptop via de PrtScn-knop (Print Screen)

Naast de hierboven genoemde methoden, hebben sommige Windows-laptops een aparte PrtScn-toets die kan worden gebruikt om een screenshot te maken. Als jouw laptop deze toets heeft, druk er dan op om een volledige screenshot van het scherm te maken. De screenshot wordt opgeslagen in het klembord en kan vervolgens worden geplakt in een afbeeldingsbewerkingsprogramma.

Optie 7: Gebruik speciale software voor het maken van screenshots

Naast de ingebouwde functies in zowel Windows als macOS, zijn er ook veel speciale softwareprogramma’s beschikbaar voor het maken van screenshots. Deze programma’s bieden vaak meer geavanceerde functies en bewerkingsmogelijkheden.

Enkele populaire voorbeelden zijn Snagit, Greenshot en Lightshot. Deze tools stellen je in staat om screenshots van specifieke gebieden te maken, annotaties toe te voegen, afbeeldingen te bewerken en de screenshots direct te delen.

Om deze programma’s te gebruiken, moet je ze eerst downloaden en installeren op je computer. Vervolgens kun je via de aangeboden toetscombinaties of knoppen in de interface screenshots maken en bewerken.

Veelgestelde vragen

Hoe maak je een screenshot op een laptop?

Op een Windows-laptop kun je een screenshot maken met behulp van de PrintScreen-toets, gevolgd door het plakken van de screenshot in een afbeeldingsbewerkingsprogramma. Je kunt ook het Knipprogramma of de Windows + Shift + S-toetsencombinatie gebruiken, afhankelijk van je besturingssysteem. Op een MacBook kun je gebruikmaken van toetsencombinaties zoals Command + Shift + 3 of Command + Shift + 4.

Hoe maak je een screenshot op een MacBook?

Op een MacBook kun je een screenshot maken met behulp van toetsencombinaties. Voor een volledige screenshot van het hele scherm, druk op Command + Shift + 3. Voor een screenshot van een specifiek gedeelte van het scherm, druk op Command + Shift + 4 en maak een selectie met de muis. Om een screenshot te maken van een specifiek venster, druk op Command + Shift + 4 en vervolgens op de spatiebalk, en klik op het gewenste venster.

Hoe maak je een gedeeltelijke screenshot op Windows?

Op Windows-computers kun je een gedeeltelijke screenshot maken met behulp van het Knipprogramma of de Windows + Shift + S-toetsencombinatie. Met het Knipprogramma kun je een selectie maken van het gewenste gedeelte van het scherm. Met de Windows + Shift + S-toetsencombinatie kun je een selectie maken en het screenshot direct in het klembord opslaan.

Hoe maak je een screenshot op een Chromebook?

Op een Chromebook kun je een screenshot maken door op Ctrl + Switch Window-toets te drukken. De Switch Window-toets bevindt zich meestal boven de 6-toets en heeft een pictogram van een venster met streepjes. Na het indrukken van de toets wordt automatisch een screenshot gemaakt van het hele scherm.

Waar vind ik mijn screenshot op een pc?

De locatie van je screenshots op een pc kan variëren, afhankelijk van het besturingssysteem en de instellingen. Over het algemeen worden screenshots opgeslagen in de map “Afbeeldingen” of “Schermopnamen” in de Verkenner. Je kunt ook de zoekfunctie gebruiken om naar de bestandsnaam van de screenshot te zoeken.

Hoe maak je een screenshot op een HP-laptop?

Op een HP-laptop kun je een screenshot maken met behulp van de PrintScreen-toets op je toetsenbord. Deze toets kan verschillende benamingen hebben, zoals PrtScn, PrtSc of Print Scrn, afhankelijk van je toetsenbord. Druk eenvoudig op de PrintScreen-toets om een volledige screenshot van het hele scherm te maken. Vervolgens kun je de screenshot opslaan in een afbeeldingsbewerkingsprogramma.

Hoe maak je een screenshot op Windows?

Op Windows-computers kun je een screenshot maken met behulp van verschillende methoden, zoals de PrintScreen-toets, het Knipprogramma of de Windows + Shift + S-toetsencombinatie (vanaf Windows 10 versie 1809). Met de PrintScreen-toets maak je een volledige screenshot van het hele scherm. Met het Knipprogramma kun je een selectie maken van het gewenste gedeelte van het scherm. Met de Windows + Shift + S-toetsencombinatie kun je een gedeeltelijke screenshot maken.

Hoe maak je een screenshot op een Samsung-apparaat?

De methode om een screenshot te maken op een Samsung-apparaat kan variëren, afhankelijk van het specifieke model en het besturingssysteem. Over het algemeen kun je een screenshot maken door tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de volume-omlaag-knop te drukken. Je kunt ook de Samsung Smart Capture-functie gebruiken, die toegankelijk is via het Quick Settings-paneel. Schuif omlaag vanaf het bovenste scherm en tik op het pictogram voor Smart Capture om een screenshot te maken.

Categories: Details 77 Hoe Maak Je Een Screenshot Op De Computer

Hoe maak ik een screenshot in Windows?
Hoe maak ik een screenshot in Windows?

Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn-knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.Met de PrintScreen-toets (ook wel de PrtScn-toets, op de meeste toetsenborden rechts naast de F12-toets) kan een afdruk van het gehele scherm worden gemaakt. De PrintScreen-toets in combinatie met de Alt-toets maakt een afdruk van alleen het actieve venster.Druk op Ctrl +PrtSc- toetsen. Het volledige scherm wordt grijs, met inbegrip van het menu Openen. Selecteer Modus of selecteer in eerdere versies van Windows de pijl naast de knop Nieuw. Selecteer het gewenste type knipsel en selecteer vervolgens het gebied van de schermopname die u wilt vastleggen.

Hoe Maak Je Een Plaatselijke Screenshot?

Om een plaatselijke screenshot te maken, kun je gebruikmaken van de PrintScreen-toets (ook wel de PrtScn-toets genoemd). Deze toets bevindt zich meestal rechts naast de F12-toets op het toetsenbord. Hiermee kun je een afdruk maken van het gehele scherm. Als je echter alleen een screenshot van het actieve venster wilt maken, kun je de PrintScreen-toets samen met de Alt-toets gebruiken.

Hoe Maak Je Een Specifieke Screenshot?

Om een specifieke screenshot te maken, kun je de volgende stappen volgen. Druk op de toetsen Ctrl + PrtScn op je toetsenbord. Hierdoor wordt het volledige scherm grijs, inclusief het menu Openen. Vervolgens kun je de Modus selecteren of, in eerdere versies van Windows, de pijl naast de knop Nieuw. Kies het gewenste type screenshot en selecteer daarna het specifieke gedeelte van het scherm dat je wilt vastleggen.

Hoe Maak Je Een Screenshot Op School Laptop?

Het maken van een screenshot op je Windows laptop is heel eenvoudig, zelfs op een school laptop. Om een screenshot te maken, moet je op de PrtScn (Print Screen) knop op je toetsenbord drukken. Deze knop is meestal te vinden bovenaan het toetsenbord, naast de functietoetsen. Met deze eenvoudige toetscombinatie kun je gemakkelijk alles wat er op je scherm wordt weergegeven vastleggen, of het nu een belangrijke tekst, afbeelding of een probleem is dat je wilt delen met je docent. Dus, als je snel een screenshot wilt maken op je school laptop, druk gewoon op de PrtScn knop en je bent klaar! Deze handige functie is beschikbaar op de meeste Windows laptops en is een handige manier om informatie vast te leggen voor later gebruik. Probeer het zelf en ontdek hoe makkelijk het is om een screenshot te maken op je school laptop. Veel succes!

(Language: Nederlands)

Verzamelen 32 hoe maak je een screenshot op de computer

Een Screenshot Maken Op Een Dell: 10 Stappen (Met Afbeeldingen) - Wikihow
Een Screenshot Maken Op Een Dell: 10 Stappen (Met Afbeeldingen) – Wikihow
Hoe Maak Ik Een Screenshot Met Mijn Apple Macbook? - Coolblue - Alles Voor  Een Glimlach
Hoe Maak Ik Een Screenshot Met Mijn Apple Macbook? – Coolblue – Alles Voor Een Glimlach
Zo Maak Je Screenshots Op Je Chromebook | Id.Nl
Zo Maak Je Screenshots Op Je Chromebook | Id.Nl
Een Screenshot Maken Op Een Hp Computer - Wikihow
Een Screenshot Maken Op Een Hp Computer – Wikihow
Screenshots Maken Op Je Mac (Ook Met Macos 12 Monterey!) - Youtube
Screenshots Maken Op Je Mac (Ook Met Macos 12 Monterey!) – Youtube
Hoe Maak Je Een Screenshot, Schermafbeelding Of Schermopname In Windows? -  Youtube
Hoe Maak Je Een Screenshot, Schermafbeelding Of Schermopname In Windows? – Youtube
Printscreen Chromebook, Hoe Maak Je Een Schermafbeelding - Chromeo.Nl
Printscreen Chromebook, Hoe Maak Je Een Schermafbeelding – Chromeo.Nl
Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Macbook & Windows Laptop? | Odido Blog
Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Macbook & Windows Laptop? | Odido Blog

See more here: vietty.com

Learn more about the topic hoe maak je een screenshot op de computer.

See more: https://vietty.com/wielrennen blog

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận