Hoe Oud Moet Je Zijn Voor De Nijmeegse Vierdaagse?

 • 18/10/2023

Hoe Oud Moet Je Zijn Voor De Nijmeegse Vierdaagse?

The 4Days Marches – The Walk Of The World

Keywords searched by users: hoe oud moet je zijn voor de nijmeegse vierdaagse hoe zwaar is de nijmeegse vierdaagse, nijmeegse vierdaagse 2024 inschrijven, wanneer mag je 40 km lopen bij de vierdaagse, inschrijven nijmeegse vierdaagse 2023, aantal inschrijvingen vierdaagse 2023, deelnemers vierdaagse 2023, vierdaagse 2023 datum, nijmeegse vierdaagse 2024 datum

Hoe oud moet je zijn voor de Nijmeegse Vierdaagse?

De Nijmeegse Vierdaagse, een van de grootste wandelevenementen ter wereld, trekt jaarlijks duizenden deelnemers uit binnen- en buitenland. Maar hoe oud moet je eigenlijk zijn om mee te kunnen doen aan dit uitdagende evenement?

Leeftijdscategorieën voor de Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse hanteert verschillende leeftijdscategorieën, zodat zowel jongere als oudere wandelaars kunnen deelnemen aan het evenement. Hier zijn de verschillende categorieën:

 • 6-12 jaar: kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen deelnemen aan de Vierdaagse via de speciale Kindervierdaagse. Deze kinderen lopen kortere afstanden en hebben hun eigen speciale routes.
 • 12-15 jaar: jongeren tussen de 12 en 15 jaar kunnen deelnemen aan de Vierdaagse via de reguliere afstanden van 30, 40 of 50 kilometer.
 • 16 jaar en ouder: voor deelnemers van 16 jaar en ouder geldt geen specifieke leeftijdscategorie. Zij kunnen deelnemen aan alle afstanden.

Het is belangrijk op te merken dat kinderen onder de 16 jaar altijd onder begeleiding van een volwassene moeten lopen.

Minimumleeftijd voor de Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse hanteert een minimumleeftijd voor deelname. Om deel te kunnen nemen aan de reguliere Vierdaagse, moet je minimaal 12 jaar oud zijn op de eerste dag van het evenement. Dit betekent dat je 12 jaar of ouder moet zijn op de dinsdag van de Vierdaagseweek.

Voor de Kindervierdaagse geldt een minimumleeftijd van 6 jaar. Kinderen moeten dus minstens 6 jaar oud zijn op de eerste dag van de Kindervierdaagse.

Uitzonderingen op de minimumleeftijd

In sommige gevallen kan een uitzondering worden gemaakt op de minimumleeftijd voor de Nijmeegse Vierdaagse. Dit geldt alleen voor kinderen die al eerder hebben deelgenomen aan de Kindervierdaagse en de vereiste leeftijd van 12 jaar nog niet hebben bereikt op de eerste dag van de reguliere Vierdaagse.

Om in aanmerking te komen voor deze uitzondering moeten kinderen aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Ze moeten minstens twee keer de Kindervierdaagse hebben gelopen;
 • Ze moeten binnen de leeftijdscategorie van 12-15 jaar vallen;
 • Ze moeten toestemming krijgen van hun ouders/verzorgers en medisch gezond worden verklaard door een arts.

Afstandsopties voor verschillende leeftijdsgroepen

De Nijmeegse Vierdaagse biedt verschillende afstandsopties, zodat deelnemers van verschillende leeftijdsgroepen kunnen kiezen wat het beste bij hen past. Hier zijn de beschikbare afstanden:

 • 30 kilometer: deze afstand is beschikbaar voor deelnemers van 12 jaar en ouder.
 • 40 kilometer: deze afstand is beschikbaar voor deelnemers van 16 jaar en ouder.
 • 50 kilometer: deze afstand is beschikbaar voor deelnemers van 16 jaar en ouder.

De afstand die je kunt lopen hangt dus af van je leeftijd. Kinderen tussen de 12 en 15 jaar kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan de 30 kilometer, terwijl volwassenen van 16 jaar en ouder kunnen kiezen tussen de 40 en 50 kilometer.

De geschiedenis van de Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1909. Het begon allemaal als een militaire oefening om de conditie van soldaten te verbeteren. Destijds deden er 306 militairen mee aan de eerste editie van de Vierdaagse.

Sindsdien is de Vierdaagse uitgegroeid tot een groot evenement dat openstaat voor zowel militairen als burgers. Het trekt jaarlijks tienduizenden deelnemers van over de hele wereld. De Vierdaagse staat bekend om zijn gezellige sfeer, het enthousiaste publiek langs de route en de uitdagende wandelroutes door de prachtige omgeving van Nijmegen.

De fysieke uitdaging van de Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse is een fysieke uitdaging die een goede voorbereiding vereist. Deelnemers moeten in staat zijn om lange afstanden te lopen en moeten mentaal en fysiek voorbereid zijn op de uitdaging.

De Vierdaagse kent verschillende afstanden, variërend van 30 tot 50 kilometer. De langste afstand, de 50 kilometer, wordt beschouwd als de zwaarste en vereist een goede conditie en ervaring met langeafstandswandelen.

Om de Vierdaagse succesvol te kunnen voltooien, is het belangrijk om voldoende te trainen en je lichaam voor te bereiden op de belasting van het wandelen. Het is ook essentieel om de juiste uitrusting te hebben, zoals goede wandelschoenen, kleding en een rugzak met voldoende drinken en snacks.

Registratie en kosten voor deelname

Om deel te kunnen nemen aan de Nijmeegse Vierdaagse moet je je registreren via de officiële website. De inschrijving voor de Vierdaagse van 2023 opent op maandag 23 januari. Houd er rekening mee dat de Vierdaagse erg populair is en dat er een beperkt aantal inschrijvingen beschikbaar is.

De kosten voor deelname aan de Vierdaagse bedragen € 109,- per persoon in 2023. Dit is € 9,- meer dan het voorgaande jaar. De kosten dekken onder andere de organisatie van het evenement, de routebeschrijvingen en de medische ondersteuning tijdens de Vierdaagse.

Belangrijke overwegingen en tips voor deelname op jonge leeftijd

Als je op jonge leeftijd wilt deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse, zijn er enkele belangrijke overwegingen en tips waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag toestemming aan je ouders/verzorgers om deel te nemen en bespreek je plannen met hen.
 • Zorg voor een goede voorbereiding. Train regelmatig en bouw langzaam de afstanden op.
 • Zorg voor goede wandelschoenen en kleding die geschikt zijn voor langeafstandswandelen.
 • Neem voldoende drinken en snacks mee tijdens het wandelen om je energieniveau op peil te houden.
 • Luister naar je lichaam en neem rust wanneer dat nodig is. Overbelasting kan blessures veroorzaken.
 • Geniet van het evenement en de mooie omgeving van Nijmegen. De Vierdaagse is niet alleen een uitdaging, maar ook een unieke ervaring.

Met deze tips en informatie ben je goed voorbereid om deel te nemen aan de Nijmeegse Vierdaagse, ongeacht je leeftijd. Zorg ervoor dat je je tijdig registreert en begin op tijd met trainen. Veel succes en veel wandelplezier!

FAQs

Hoe zwaar is de Nijmeegse Vierdaagse?

De Nijmeegse Vierdaagse is een uitdagend wandelevenement dat fysiek en mentaal veeleisend is. De afstanden variëren van 30 tot 50 kilometer, en de langste afstand wordt beschouwd als de zwaarste. De Vierdaagse vereist een goede conditie en ervaring met lange afstanden lopen.

Hoe kan ik me inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse van 2024?

De inschrijving voor de Nijmeegse Vierdaagse van 2024 opent op een later moment. Houd de officiële website in de gaten voor meer informatie en de exacte inschrijfdatum.

Vanaf welke leeftijd mag je de 40 kilometer lopen bij de Vierdaagse?

Om de 40 kilometer afstand te mogen lopen bij de Vierdaagse, moet je minimaal 16 jaar oud zijn op de eerste dag van het evenement.

Hoe kan ik me inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse van 2023?

De inschrijving voor de Nijmeegse Vierdaagse van 2023 opent op maandag 23 januari. Je kunt je inschrijven via de officiële website van de Vierdaagse.

Hoeveel inschrijvingen zijn er voor de Vierdaagse van 2023?

Het exacte aantal inschrijvingen voor de Vierdaagse van 2023 is nog niet bekend. Houd de officiële website in de gaten voor meer informatie.

Hoeveel deelnemers zijn er bij de Vierdaagse van 2023?

Het exacte aantal deelnemers aan de Vierdaagse van 2023 is nog niet bekend. Dit varieert jaarlijks, afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Wat is de datum van de Vierdaagse van 2023?

De exacte datum van de Vierdaagse van 2023 is nog niet bekend. Houd de officiële website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Wat is de datum van de Nijmeegse Vierdaagse van 2024?

De exacte datum van de Nijmeegse Vierdaagse van 2024 is nog niet bekend. Deze wordt meestal aangekondigd na afloop van de Vierdaagse van het voorgaande jaar.

Categories: Delen 86 Hoe Oud Moet Je Zijn Voor De Nijmeegse Vierdaagse

The 4Days Marches - The Walk of the World
The 4Days Marches – The Walk of the World

NIJMEGEN – Kinderen mogen voor het eerst meedoen aan de Vierdaagse in het jaar dat ze 12 worden. Iemand die geboren is op 31 december 2007 is dan vanzelf de jongste deelnemer. De 4Daagse is een wandelprestatietocht. Eén van de belangrijkste voorwaarden voor deelname is dat jij als deelnemer vier dagen achter elkaar minstens de voor jou geldende reglementaire afstand aflegt. De 4Daagse kent drie afstanden: 30, 40 en 50 kilometer.UpdateDeelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse moeten komend jaar 109 euro betalen om mee te mogen doen, 5 euro meer dan dit jaar.

Kan Iedereen De Vierdaagse Lopen?

Kan iedereen de Vierdaagse lopen? De Vierdaagse is een wandelprestatietocht waarbij deelnemers gedurende vier opeenvolgende dagen minstens de voor hen geldende reglementaire afstand moeten afleggen. Er zijn drie afstanden beschikbaar, namelijk 30, 40 en 50 kilometer. Het is belangrijk om te voldoen aan deze afstandsvereiste om deel te kunnen nemen aan de Vierdaagse.

Hoe Oud Vierdaagse?

De Vierdaagse bestaat al meer dan 110 jaar. Op woensdag 1 september 1909 werd het allereerste startschot gegeven voor een wandeltocht die uiteindelijk zou uitgroeien tot de beroemde wandelvierdaagse genaamd “The Walk of the World”. Het idee om vier dagen lang te wandelen werd voorgesteld door een militair met als doel de conditieopbouw van militairen te bevorderen.

Wie Mag 40 Km Lopen Bij De Vierdaagse?

Bij de Vierdaagse zijn er drie afstanden waaruit je kunt kiezen: 30, 40 en 50 kilometer. Alle militaire detachementen zijn verplicht om de 40 kilometer route te lopen, die begint bij Heumensoord. Afhankelijk van je leeftijd loop je deze route met of zonder een bepakking van 10 kilo. Dus, wie mag er de 40 kilometer lopen bij de Vierdaagse? Alle militaire detachementen zijn verplicht om deze afstand af te leggen.

Delen 25 hoe oud moet je zijn voor de nijmeegse vierdaagse

Inschrijving Vierdaagse Van Start! Dit Is Alles Wat Je Moet Weten Als Je Mee Wil Doen | Nijmegen | Gelderlander.Nl
Inschrijving Vierdaagse Van Start! Dit Is Alles Wat Je Moet Weten Als Je Mee Wil Doen | Nijmegen | Gelderlander.Nl
Vierdaagse | Plutosport
Vierdaagse | Plutosport
Vierdaagse Gaat 109 Euro Kosten, Loting Verdwijnt: Inschrijving Start Maandag 23 Januari | Nijmegen | Gelderlander.Nl
Vierdaagse Gaat 109 Euro Kosten, Loting Verdwijnt: Inschrijving Start Maandag 23 Januari | Nijmegen | Gelderlander.Nl
Nijmeegse Vierdaagse Ingekort Vanwege Hitte: Wandelaars Hoeven Maar Drie Dagen Te Lopen | Instagram | Ad.Nl
Nijmeegse Vierdaagse Ingekort Vanwege Hitte: Wandelaars Hoeven Maar Drie Dagen Te Lopen | Instagram | Ad.Nl
Vierdaagse Zit Erop: Meer Lopers Dan Anders Te Laat Over De Finish, Flink Meer Blaren Geprikt | Binnenland | Ad.Nl
Vierdaagse Zit Erop: Meer Lopers Dan Anders Te Laat Over De Finish, Flink Meer Blaren Geprikt | Binnenland | Ad.Nl

See more here: vietty.com

Learn more about the topic hoe oud moet je zijn voor de nijmeegse vierdaagse.

See more: https://vietty.com/wielrennen blog

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận