Skip to content

Ontdek het vernieuwde Buikslotermeerplein 2005 in Amsterdam – CTR: Kom jij ook shoppen?

Loenermark 420, 1025 TL Amsterdam

buikslotermeerplein 2005 1025 xl amsterdam

Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam: een winkelcentrum in het noorden van Amsterdam

Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam is een populair winkelcentrum in Amsterdam Noord. Het centrum is geopend in 2005 en telt meer dan 100 winkels, variërend van bekende ketens tot kleine lokale boetieks. Voor de bezoekers zijn er vele eet- en drinkgelegenheden en het is een populaire plek voor evenementen en activiteiten.

Locatie en geschiedenis van Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam

Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam ligt in het noorden van Amsterdam en is een van de grootste winkelcentra in het gebied. Het centrum is gebouwd op de locatie van een voormalig zwembad genaamd de Buikslotermeerschwim en vlakbij het metrostation Buikslotermeerplein. Het gebouw heeft een modern ontwerp en biedt verschillende faciliteiten voor de bezoekers.

Het Buikslotermeerplein was oorspronkelijk een openbaar plein met daaraan gelegen het stadsdeelkantoor, sportcomplexen en een theater. In 1993 werd besloten om het gebied te herontwikkelen en om te bouwen tot een groot winkelcentrum. Het winkelcentrum is geopend in 2005 en kostte in totaal 143 miljoen euro. Het gebied waarin het winkelcentrum zich bevindt heet Buikslotermeer en is een populaire woonwijk in het noorden van Amsterdam.

Winkels en merken die te vinden zijn in Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam

Het winkelcentrum heeft meer dan 100 winkels en biedt een ruime keuze aan modemerken, cosmetica, elektronica en andere goederen. Bekende winkels in het centrum zijn onder andere H&M, Zara, C&A, Media Markt, Rituals en Douglas. Maar ook lokale ondernemers hebben hier een plekje gevonden, zoals de Nederlandse concept store Dille & Kamille en de trendy kledingzaak Men At Work.

Evenementen en activiteiten die plaatsvinden in Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam

Het winkelcentrum is niet alleen populair vanwege de winkels, maar ook vanwege de verschillende evenementen die er georganiseerd worden. Zo vinden er regelmatig modeshows plaats, worden er workshops georganiseerd en zijn er optredens van artiesten. Ook is er rondom de feestdagen altijd veel te beleven en is er bijvoorbeeld een gezellige kerstmarkt.

Daarnaast is het winkelcentrum ook een populaire locatie voor sportieve activiteiten. Zo wordt er jaarlijks een hardloopwedstrijd georganiseerd en zijn er mogelijkheden om te fitnessen of te zwemmen in de nabijgelegen sportcomplexen. Ook wordt er in de zomer vaak gezorgd voor extra vermaak voor kinderen, zoals springkussens en speeltoestellen.

Trein-, metro- en busverbindingen naar Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam

Het winkelcentrum is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het metrostation Buikslotermeerplein ligt vlakbij het winkelcentrum en biedt verbindingen met de rest van de stad. Ook zijn er verschillende busverbindingen die stoppen bij het winkelcentrum. Voor wie met de trein komt, is het mogelijk om vanuit Amsterdam Centraal Station de metro te pakken naar Buikslotermeerplein.

Parkeermogelijkheden bij Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam

Wie met de auto komt, kan parkeren in een van de vele parkeergarages rondom het winkelcentrum. Er is ruimte voor meer dan 2.000 auto’s en daarnaast zijn er ook verschillende parkeerplaatsen voor mindervaliden en gezinnen met kinderen. Voor wie kort wil parkeren, zijn er ook enkele parkeerplekken op straat beschikbaar.

Architectuur en interieur van Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam

Het gebouw heeft een modern ontwerp en bestaat uit verschillende verdiepingen. Op de begane grond bevinden zich voornamelijk de grote winkelketens en op de hogere verdiepingen zijn de kleinere boetieks te vinden. Het interieur van het winkelcentrum heeft een warme uitstraling en er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en marmer.

Eet- en drinkgelegenheden in Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam

Het winkelcentrum biedt ook een ruime keuze aan eet- en drinkgelegenheden. Er zijn verschillende restaurants en cafés waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Zo is er bijvoorbeeld een vestiging van La Place en kan er ook sushi gegeten worden bij Sushi Time. Ook voor een snelle hap is er keuze genoeg, zoals een burger bij McDonald’s of een lekkere sandwich van Subway.

Shoppingtips en aanbevelingen voor Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam

Wie gaat winkelen bij Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam, kan zich verheugen op een groot aanbod van diverse winkels en merken. Daarnaast zijn er ook diverse eet- en drinkgelegenheden voor een hapje en een drankje. Hieronder enkele tips en aanbevelingen:

– Bezoek de concept store van Dille & Kamille voor bijzondere accessoires voor in huis en in de keuken.
– Maak van de gelegenheid gebruik om sushi te eten bij Sushi Time. Het is vers en wordt ter plekke bereid.
– Ga eens naar het bekende warenhuis HEMA voor typische Nederlandse souvenirs, zoals stroopwafels en delfts blauw aardewerk.

Toekomstige ontwikkelingen en renovaties voor Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam

Het winkelcentrum blijft zich ontwikkelen en er zijn regelmatig renovaties en vernieuwingen te zien. Zo is er in 2018 begonnen met een grootscheepse renovatie van het plein en zijn er plannen om het winkelcentrum uit te breiden. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden om meer groenvoorzieningen toe te voegen en het winkelcentrum nog duurzamer te maken.

FAQs

– Wat zijn de openingstijden van Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam?
De meeste winkels zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur. Op koopavonden en in het weekend kan dit afwijken, dus het is altijd verstandig om de website van het winkelcentrum te checken voor de actuele openingstijden.

– Zijn er voorzieningen voor mindervaliden?
Ja, het winkelcentrum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn bijvoorbeeld rolstoelen te leen en de parkeergarages hebben speciale parkeerplekken gereserveerd voor mindervaliden.

– Is er gratis wifi beschikbaar?
Ja, er is gratis wifi beschikbaar in het hele winkelcentrum.

– Kan er ook online gewinkeld worden bij Buikslotermeerplein 2005 1025 XL Amsterdam?
Nee, het is niet mogelijk om online te winkelen bij het winkelcentrum. Wel zijn er verschillende winkels die online verkoop aanbieden en waarvan de artikelen afgehaald kunnen worden in het winkelcentrum.

– Is er een bioscoop in het winkelcentrum?
Nee, er is geen bioscoop in het winkelcentrum. Wel zijn er in de omgeving verschillende bioscopen te vinden, zoals Eye Filmmuseum en bioscoop Kriterion.

Keywords searched by users: buikslotermeerplein 2005 1025 xl amsterdam

Categories: Top 14 buikslotermeerplein 2005 1025 xl amsterdam

Loenermark 420, 1025 TL Amsterdam

See more here: vietty.com

Images related to the topic buikslotermeerplein 2005 1025 xl amsterdam

Loenermark 420, 1025 TL Amsterdam
Loenermark 420, 1025 TL Amsterdam

Article link: buikslotermeerplein 2005 1025 xl amsterdam.

Learn more about the topic buikslotermeerplein 2005 1025 xl amsterdam.

See more: https://vietty.com/blognl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *