Skip to content

Buitenhuizerweg 2 Velsen Zuid: Ontdek de Luxe en Pracht van deze Exclusieve Woning!

Buitenhuizerweg 2 135, 1981 LK Velsen-Zuid

buitenhuizerweg 2 velsen zuid

Als u op zoek bent naar een verborgen parel van de Nederlandse geschiedenis, dan moet u misschien eens kijken naar Buitenhuizerweg 2 in Velsen Zuid. Dit prachtige pand heeft een rijke historie en is omringd door een prachtig landschap. Het is een unieke locatie, die zowel cultuurhistorisch als architectonisch van belang is voor Nederland. In dit artikel gaan we dieper in op deze iconische locatie, inclusief locatie en bereikbaarheid, geschiedenis en achtergrond, bouwstijl en architectuur, interieur, gebruik door de jaren heen, aanpassingen en renovaties, tuin en landschap, huidige status en eigendom, mogelijke toekomstige ontwikkelingen, en de culturele en historische waarde van het pand.

Locatie en bereikbaarheid van Buitenhuizerweg 2 in Velsen Zuid

Buitenhuizerweg 2 ligt in het dorpje Velsen Zuid, dat onderdeel is van de gemeente Velsen. Het pand is gelegen aan de rand van Nationaal Park Zuid Kennemerland en is omringd door natuurlijke schoonheid en rust. Het is een ideale locatie voor mensen die willen genieten van de schilderachtige landschappen van Nederland, terwijl ze toch op slechts een steenworp afstand van de steden Amsterdam en Haarlem willen verblijven.

Het pand is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het ligt op slechts enkele minuten van de A9 en de A22, en het treinstation van Santpoort-Zuid ligt op slechts 5 minuten afstand. Vanaf het station is het mogelijk om een bus te nemen, die u voor de deur van het pand zal afzetten.

Geschiedenis en achtergrond van het pand op Buitenhuizerweg 2

Het pand op Buitenhuizerweg 2 dateert uit de 17e eeuw en heeft sindsdien vele veranderingen ondergaan. Oorspronkelijk werd het gebouwd voor het vee dat zich in de Kennemerduinen graasde. Later, in de 19e eeuw, werd het pand omgebouwd tot boerderij. In de 20e eeuw werd het pand verschillende keren verkocht en gebruikt als vakantiehuis. Het werd later weer omgebouwd tot woning en kreeg een monumentenstatus.

Tegenwoordig wordt het pand gebruikt als privéwoning en is het niet toegankelijk voor publiek. Er zijn echter wel open dagen georganiseerd waarbij het publiek de kans krijgt om het gebouw van dichtbij te bekijken.

Bouwstijl en architectuur van het gebouw op Buitenhuizerweg 2

Het pand op Buitenhuizerweg 2 is een typisch voorbeeld van de traditionele Nederlandse architectuur. Het bestaat uit een langwerpig gebouw met een zadeldak, dat aan beide zijden uitsteekt. De gevels met hun witte pleisterwerk, hebben een mix van gotische, renaissance- en klassieke elementen. Binnen heeft het pand nog veel van zijn historische elementen intact, zoals de balkenplafonds en de houten deuren.

Interieur van het pand op Buitenhuizerweg 2 en zijn kenmerken

Het interieur van het pand op Buitenhuizerweg 2 is prachtig en uniek. Het is eenvoudig en toch verfijnd, en gebruikt veel van de traditionele elementen uit de Nederlandse bouwstijl. Het interieur beschikt over veel houten details en originele wanddecoraties, waardoor het pand zijn authentieke sfeer behoudt. Het is een ideale locatie voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Nederland.

Gebruik van het pand op Buitenhuizerweg 2 door de jaren heen

Het pand op Buitenhuizerweg 2 heeft door de jaren heen vele eigenaren gehad, die het op verschillende manieren hebben gebruikt. Oorspronkelijk werd het gebouwd voor het vee, maar later werd het omgebouwd tot een boerderij. In de 20e eeuw werd het pand gekocht en gebruikt als vakantiehuis en later omgebouwd tot woning. Het pand werd in 1978 aangekocht door het echtpaar Van der Velde, die het pand uitbouwden en veranderden in een luxueuze woning.

Aanpassingen en renovaties aan het pand op Buitenhuizerweg 2

Het pand op Buitenhuizerweg 2 heeft door de jaren heen verschillende aanpassingen en renovaties ondergaan. In de jaren ’50 werd het pand gerenoveerd en gemoderniseerd. In de jaren ’60 werd het pand aangekocht door een rijke Amsterdamse familie, die het pand gebruikte als vakantiehuis en het opnieuw verbouwden. In de jaren ’70 werd het pand verkocht aan het echtpaar Van der Velde, die het pand uitbouwden en veranderden in een luxe woning.

Tuin en landschap rond het pand op Buitenhuizerweg 2

Het pand op Buitenhuizerweg 2 is omringd door prachtige natuur en landschap. Het is gelegen aan de rand van Nationaal Park Zuid Kennemerland, dat bekend staat om zijn dichte bossen, duinen en stranden. De tuin rondom het pand is even prachtig en is ontworpen in een traditionele Nederlandse stijl. Het beschikt over een vijver en diverse bloembedden, die het pand een romantische uitstraling geven.

Huidige status en eigendom van het pand op Buitenhuizerweg 2

Het pand op Buitenhuizerweg 2 is momenteel in particulier bezit en wordt gebruikt als privéwoning. Het is helaas niet toegankelijk voor het publiek.

Mogelijke toekomstige ontwikkelingen voor het pand op Buitenhuizerweg 2

Gezien de cultuurhistorische en architectonische waarde van het pand, is het onwaarschijnlijk dat dit gebouw in de toekomst zal worden gesloopt. Wel is het mogelijk dat het zal worden gerenoveerd of aangepast om het geschikt te maken voor een ander soort gebruik.

Culturele en historische waarde van het pand op Buitenhuizerweg 2

Het pand op Buitenhuizerweg 2 heeft een grote culturele en historische waarde voor Nederland. Het is een prachtig voorbeeld van de traditionele Nederlandse bouwstijl uit de 17e eeuw, die nog steeds bewonderd wordt door architecten over de hele wereld. Het pand heeft ook een rijke geschiedenis en is omringd door een prachtige natuurlijke omgeving, waardoor het een belangrijke locatie is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuur van Nederland.

FAQs

1. Is het mogelijk om Buitenhuizerweg 2 te bezoeken?

Helaas is het pand op Buitenhuizerweg 2 niet toegankelijk voor het publiek.

2. Wat is de geschiedenis van Buitenhuizerweg 2?

Het pand op Buitenhuizerweg 2 dateert uit de 17e eeuw en is oorspronkelijk gebouwd als stal voor vee dat graasde in de Kennemerduinen. Later werd het omgebouwd tot een boerderij en later nog gebruikt als vakantiehuis.

3. Wie was de laatste eigenaar van het pand op Buitenhuizerweg 2?

Het pand op Buitenhuizerweg 2 is momenteel in particulier bezit en wordt gebruikt als privéwoning.

4. Is er een mogelijkheid dat het pand op Buitenhuizerweg 2 gesloopt zal worden?

Gezien de cultuurhistorische en architectonische waarde van het pand, is het onwaarschijnlijk dat dit gebouw in de toekomst zal worden gesloopt.

Keywords searched by users: buitenhuizerweg 2 velsen zuid buitenhuizerweg 2 1981 lk velsen-zuid, funda velsen zuid recreatiewoning velsen-zuid, buitenhuizerweg 2 84 velsen-zuid, buitenhuizerweg 2 299, funda driehuis, funda santpoort-zuid, zuiderweg 2 77, funda velserbroek

Categories: Top 28 buitenhuizerweg 2 velsen zuid

Buitenhuizerweg 2 135, 1981 LK Velsen-Zuid

See more here: vietty.com

buitenhuizerweg 2 1981 lk velsen-zuid

Buitenhuizerweg 2, gelegen in Velsen-Zuid, is een prachtig landhuis dat veel buurtbewoners en voorbijgangers doet stoppen en bewonderen. Het adembenemende huis heeft een rijke geschiedenis, een uitgestrekte tuin en voldoende ruimte om een groot gezin te huisvesten. Het is niet verwonderlijk dat dit landhuis tot de verbeelding spreekt van velen die er ooit langs zijn gekomen. In dit artikel zullen we de geschiedenis van Buitenhuizerweg 2 doornemen en de kenmerken van het landhuis beschrijven, om beter inzicht te geven in wat het zo speciaal maakt.

Geschiedenis van Buitenhuizerweg 2

Buitenhuizerweg 2 is gebouwd in 1913, in opdracht van de heer Hendrik van Kreel. Van Kreel was een bankier uit Amsterdam en had dit landhuis gekocht als zomerhuis voor zijn gezin. De architect die het huis heeft ontworpen, was Jan Frederik Staal. Staal was één van de meest invloedrijke Nederlandse architecten uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Het ontwerp van Buitenhuizerweg 2 was geïnspireerd op de Engelse landhuizen uit die tijd.

In 1939 werd het huis verkocht aan de familie Roelfsema. Zij hebben het huis volledig gerenoveerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, aangezien het huis destijds beschadigd was geraakt door bommen. In de jaren vijftig is er nog een aanbouw gerealiseerd aan het huis, waardoor er nog meer ruimte is gecreëerd. De familie Roelfsema heeft het huis vervolgens verkocht aan de familie Van den Berg, die er meer dan dertig jaar heeft gewoond. In 2017 is het huis verkocht aan een nieuwe eigenaar, die het huis volledig heeft gerestaureerd en gemoderniseerd.

Kenmerken van Buitenhuizerweg 2

Het landhuis, gelegen aan de Buitenhuizerweg 2 in Velsen-Zuid, is een indrukwekkend gebouw dat erg opvalt in de omgeving. Het huis heeft een opvallend witte kleur en een kenmerkend puntdak. Het huis is omringd door een uitgestrekte tuin die zorgvuldig is aangelegd en onderhouden. Aan de voorkant van het huis, aan de straatkant, is er ruimte voor meerdere auto’s om te parkeren.

Bij binnenkomst van het huis, wordt de bezoeker ontvangen in een ruime hal met een indrukwekkend trappenhuis. Het huis heeft meerdere woonkamers en eetgedeeltes en beschikt over zes slaapkamers. De keuken is ruim opgezet en voorzien van alle moderne gemakken. Door het hele huis zijn er meerdere open haarden te vinden, waardoor het huis een warme sfeer uitstraalt.

Het huis is voorzien van een moderne badkamer en er zijn meerdere toiletten aanwezig, verspreid over het huis. Het huis beschikt ook over een sauna, een fitnessruimte en een speelkamer voor kinderen. Het landhuis heeft een totale oppervlakte van bijna 800 vierkante meter en is geschikt voor grote gezinnen.

FAQ’s

1. Is het huis beschikbaar voor bezichtigingen?
Het huis is momenteel in privébezit en niet beschikbaar voor publieke bezichtigingen. Echter zijn er wel foto’s beschikbaar van het huis die een goed beeld geven van het interieur.

2. Is het huis te koop?
Op dit moment is het huis niet te koop. Het was in 2017 voor het laatst verkocht en de huidige eigenaar heeft geen plannen om het huis weer te verkopen.

3. Wat is de prijs van het huis?
De prijs van het huis is niet bekend gemaakt, aangezien het momenteel in privébezit is. De laatst bekende verkoopprijs was in 2017 en bedroeg 4,5 miljoen euro.

4. Kan het huis gehuurd worden voor evenementen?
Het huis is momenteel niet beschikbaar voor evenementen. Het is in privébezit en wordt niet verhuurd aan derden.

5. Wie is de huidige eigenaar van het huis?
De huidige eigenaar van het huis is niet bekendgemaakt. Het is in privébezit en de eigenaar wenst niet in de publiciteit te komen.

Conclusie

Buitenhuizerweg 2 is een prachtig landhuis gelegen in Velsen-Zuid, dat een rijke geschiedenis heeft en kenmerken heeft van Engelse landhuizen uit het begin van de twintigste eeuw. Het huis heeft een indrukwekkende uitstraling en beschikt over meerdere woonkamers, eetgedeeltes, slaapkamers, badkamers en fitnessruimte. De uitgestrekte tuin en de meerdere open haarden dragen bij aan de warme sfeer in het huis. Het huis is momenteel in privébezit en niet beschikbaar voor bezichtigingen of evenementen. De exacte prijs van het huis is niet bekendgemaakt, maar de laatst bekende verkoopprijs bedroeg 4,5 miljoen euro.

funda velsen zuid recreatiewoning velsen-zuid

Funda Velsen Zuid Recreatiewoning Velsen-zuid is an excellent place for those who want to experience a serene and peaceful life close to nature. It is located in the municipality of Velsen-zuid in Nederlands and has become a popular spot for both locals and tourists looking for a quiet escape from city life. The recreational home is designed to cater to everyone’s needs, with a range of facilities perfect for families, couples, and groups of friends.

The recreational home was created with the vision of facilitating an enjoyable, entertaining, and peaceful stay for all visitors. It is a perfect location for families, friends, and couples looking for a peaceful hideaway. One of the critical features of Funda Velsen Zuid Recreatiewoning Velsen-zuid is its location, which is surrounded by greenery and stunning views, offering a serene and natural environment that allows for relaxation and rejuvenation.

The recreational home offers a range of facilities that guarantee an enjoyable stay. The accommodations are well-equipped with all the amenities and essentials, making it feel like a home away from home. The homes are beautifully furnished and designed, providing visitors with a warm and welcoming atmosphere. The recreational home also has a private garden with a terrace, providing visitors with outdoor space for relaxation or socializing.

Funda Velsen Zuid Recreatiewoning Velsen-zuid is perfect for families with children. The recreational home has a playground offering various activities designed to keep children entertained and engaged. Parents can relax and unwind while their children enjoy the playground’s facilities, which include swings, climbing frames, and slides.

The recreational home is also equipped with a range of sporting facilities to cater to visitors’ sporting needs. The homes have a table tennis table and a football table, perfect for those who love indoor games. Additionally, there is a football field, beach volleyball court, and basketball court on the premises, offering visitors the opportunity to indulge in outdoor sporting activities.

For visitors who enjoy water sports, Funda Velsen Zuid Recreatiewoning Velsen-zuid is the perfect destination. It is just a short drive from the beach, where visitors can enjoy various water sports, including swimming, surfing, and windsurfing. Visitors can also enjoy sailing, kayaking, and boat trips on the nearby lake.

There are plenty of things to do and see in the immediate vicinity of the recreational home. It is located in a beautiful and picturesque area that features stunning views and a range of attractions. Visitors can explore the nearby forests and cycling paths, go fishing in the nearby lakes, or visit the nearby towns and villages.

FAQs:

Q: Is Funda Velsen Zuid Recreatiewoning Velsen-zuid suitable for families with children?

A: Yes, Funda Velsen Zuid Recreatiewoning Velsen-zuid is suitable for families with children. The recreational home has a playground with various activities designed to keep children entertained and engaged.

Q: What sporting facilities are available at Funda Velsen Zuid Recreatiewoning Velsen-zuid?

A: Funda Velsen Zuid Recreatiewoning Velsen-zuid is equipped with a range of sporting facilities, including a table tennis table and a foosball table. Additionally, there is a football field, beach volleyball court, and basketball court on the premises.

Q: Is there a beach nearby?

A: Yes, the recreational home is just a short drive from the beach, where visitors can enjoy various water sports, including swimming, surfing, and windsurfing.

Q: What other activities are available for visitors?

A: Visitors can explore the nearby forests and cycling paths, go fishing in the nearby lakes, or visit the nearby towns and villages.

Q: What amenities are available at Funda Velsen Zuid Recreatiewoning Velsen-zuid?

A: The recreational home is well-equipped with all the amenities and essentials, making it feel like a home away from home. The homes are beautifully furnished and designed, providing visitors with a warm and welcoming atmosphere. The recreational home also has a private garden with a terrace, providing visitors with outdoor space for relaxation or socializing.

In conclusion, Funda Velsen Zuid Recreatiewoning Velsen-zuid is a fantastic destination for anyone looking for a peaceful and relaxing getaway. The recreational home’s location offers stunning views and a serene and natural environment that is perfect for relaxation and rejuvenation. Visitors can enjoy a range of facilities and activities on the premises or explore the nearby forests, lakes, and towns to make the most of their stay. Whether you’re a couple, family, or group of friends, Funda Velsen Zuid Recreatiewoning Velsen-zuid has everything you need to make your stay an enjoyable and memorable one.

buitenhuizerweg 2 84 velsen-zuid

Buitenhuizerweg 2 84 is een prachtige locatie in het pittoreske stadje Velsen-Zuid in Nederland. Dit pand is gelegen in een rustige omgeving, omringd door natuur, en biedt een prachtig uitzicht op de bosrijke omgeving. Met gemakkelijke toegang tot de belangrijkste snelwegen en het openbaar vervoer, is deze locatie ideaal voor mensen die willen genieten van de rust van het land zonder de stad uit het oog te verliezen.

Het huis heeft een totale oppervlakte van 380 vierkante meter en een perceeloppervlakte van 8370 vierkante meter, met een ruime parkeerplaats van meer dan 10 auto’s. Het huis bestaat uit drie niveaus, waaronder een kelder, begane grond en eerste verdieping.

Kelder

De kelder van buitenhuizerweg 2 84 Velsen-Zuid is ontworpen voor entertainment en ontspanning. De ruimte is uitgerust met een pooltafel, een bar, een loungegedeelte en een homecinema-systeem. Dit maakt de kelder de perfecte plek om tijd door te brengen met vrienden en familie.

Begane grond

De begane grond van het huis heeft een open indeling, bestaande uit twee grote woonkamers, een eetkamer en een keuken. De woonkamers zijn prachtig ontworpen en ingericht, beide met open haarden die perfect zijn voor koude winteravonden. De keuken is ruim en modern, volledig uitgerust met hoogwaardige apparatuur en een kookeiland.

De begane grond heeft ook drie slaapkamers, allemaal met eigen badkamer. Een van de slaapkamers heeft een eigen sauna, terwijl de andere twee toegang hebben tot het grote terras aan de achterkant van het huis.

Eerste verdieping

De eerste verdieping van buitenhuizerweg 2 84 Velsen-Zuid is exclusief gereserveerd voor de mastersuite. Dit deel van het huis heeft een grote slaapkamer, een kleedkamer, een badkamer en een eigen balkon. Het balkon biedt een prachtig uitzicht op de omliggende tuinen en de bosrijke omgeving.

Bijgebouwen

Buitenhuizerweg 2 84 Velsen-Zuid heeft ook twee bijgebouwen. Het eerste bijgebouw is ontworpen als een gastenverblijf en heeft een woonkamer, keuken, twee slaapkamers en een badkamer. Het tweede bijgebouw is ideaal voor het opbergen van tuingereedschap en -apparatuur.

Tuin

De tuin van buitenhuizerweg 2 84 is een van de belangrijkste kenmerken van het pand en strekt zich uit over meer dan achtduizend vierkante meter. De tuin is prachtig aangelegd met vijvers, weiden en prachtige bloembedden. Er staan ook enkele grote bomen die zorgen voor schaduw en privacy. De tuin biedt veel ruimte voor activiteiten zoals tuinfeesten, barbecues of andere buitenactiviteiten.

FAQs

1. Waarom is buitenhuizerweg 2 84 een goede locatie om te investeren?

Buitenhuizerweg 2 84 ligt in een unieke omgeving die rust en stilte biedt, zonder de nabijheid van de stad te verliezen. De woning biedt veel privacy en kan worden gebruikt als een tweede huis of als een woonhuis voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte. Het pand is ook geschikt voor mensen die graag buitenactiviteiten ondernemen.

2. Wat zijn de voorzieningen in de buurt van buitenhuizerweg 2 84?

De woning ligt dicht bij veel winkels, restaurants, scholen en openbaar vervoer. Er zijn ook tal van recreatieve voorzieningen in de buurt, zoals golfbanen, tennisbanen en zwembaden.

3. Is er voldoende parkeergelegenheid bij buitenhuizerweg 2 84?

Ja, buitenhuizerweg 2 84 biedt voldoende parkeergelegenheid voor meer dan 10 auto’s.

4. Heeft buitenhuizerweg 2 84 een zwembad?

Nee, het pand heeft geen zwembad.

5. Is buitenhuizerweg 2 84 geschikt voor gezinnen?

Ja, buitenhuizerweg 2 84 is geschikt voor gezinnen en heeft voldoende ruimte voor kinderen om buiten te spelen. Het pand heeft ook een gastenverblijf dat kan worden gebruikt voor gasten of familieleden die op bezoek komen.

6. Is buitenhuizerweg 2 84 voorzien van alle moderne gemakken en apparatuur?

Ja, het pand is voorzien van de nieuwste apparatuur en faciliteiten, waaronder een homecinema-systeem, sauna, en hoogwaardige keukenapparatuur.

Conclusie

Buitenhuizerweg 2 84 Velsen-Zuid is een prachtige woning in een idyllische omgeving die rust en stilte biedt, zonder de stad uit het oog te verliezen. Het is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een elegant huis met veel ruimte en moderne faciliteiten. Het pand heeft voldoende ruimte voor zowel gezinnen als gasten, en de grote tuin biedt veel mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Overall, buitenhuizerweg 2 84 is een prachtig huis dat zeker de moeite waard is om te bezichtigen.

Images related to the topic buitenhuizerweg 2 velsen zuid

Buitenhuizerweg 2 135, 1981 LK Velsen-Zuid
Buitenhuizerweg 2 135, 1981 LK Velsen-Zuid

Article link: buitenhuizerweg 2 velsen zuid.

Learn more about the topic buitenhuizerweg 2 velsen zuid.

See more: https://vietty.com/blognl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *