Ontdek de verborgen parel van Veghel: Burg de Kuijperlaan! Klik hier voor meer informatie.

  • 12/05/2023

burg de kuijperlaan veghel

Locatie van Burg de Kuijperlaan in Veghel

Burg de Kuijperlaan is een woonwijk in Veghel, gelegen in de provincie Noord-Brabant. De wijk ligt aan de noordkant van Veghel, tussen de rondweg en de N279. De wijk is goed bereikbaar met de auto, maar er zijn ook verschillende fiets- en wandelpaden voor degenen die liever actief bezig zijn.

De geschiedenis van Burg de Kuijperlaan

De wijk Burg de Kuijperlaan werd oorspronkelijk gebouwd in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, als onderdeel van een groter bouwproject in Veghel. De wijk is vernoemd naar burgemeester De Kuijper, die van 1945 tot 1959 burgemeester was van Veghel.

Kenmerken van Burg de Kuijperlaan

Burg de Kuijperlaan is een populaire woonwijk in Veghel, bekend om zijn groene en rustige omgeving. De wijk heeft een mix van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, die variëren in grootte en stijl. Er zijn veel groene zones en parken in de buurt, waardoor de wijk een gezinsvriendelijke uitstraling heeft.

Speciale gebouwen en voorzieningen in Burg de Kuijperlaan

Burg de Kuijperlaan heeft verschillende voorzieningen die het leven in de wijk gemakkelijker maken. Op het centrale plein van de wijk vind je een supermarkt, een drogisterij en een bakkerij. Er is ook een gezondheidscentrum met huisartsen, een tandarts en een fysiotherapeut.

De wijk heeft ook verschillende speeltuinen en sportfaciliteiten, waaronder een voetbalveld en een basketbalveld. Er zijn ook verschillende wandelroutes en fietspaden in de buurt, waardoor het gemakkelijk is om van het buitenleven te genieten.

Wonen in Burg de Kuijperlaan

Burg de Kuijperlaan is een populaire woonwijk in Veghel vanwege zijn rustige omgeving, groene ruimtes en gezinsvriendelijke sfeer. Er zijn veel verschillende soorten huizen beschikbaar, variërend van kleinere rijtjeshuizen tot grote vrijstaande woningen.

De huizen in de wijk zijn over het algemeen redelijk geprijsd, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare woning in de regio. De nabijheid van voorzieningen, scholen en werkgelegenheid maakt de wijk ook populair bij gezinnen.

Werkgelegenheid en bedrijven in Burg de Kuijperlaan

Burg de Kuijperlaan ligt op een gunstige locatie in Veghel, vlak bij de N279. Hierdoor is de wijk goed verbonden met andere delen van de regio en zijn er veel werkgelegenheidsopties in de buurt. In Veghel zelf zijn er veel verschillende bedrijven gevestigd, waaronder grote internationale merken als Mars en Jumbo.

Sociale activiteiten en verenigingen in Burg de Kuijperlaan

Burg de Kuijperlaan heeft een actieve gemeenschap met verschillende sociale activiteiten en verenigingen. Er zijn vaak buurtfeesten en andere evenementen die georganiseerd worden door de bewoners van de wijk. Er is ook een buurtvereniging die verschillende activiteiten organiseert voor jong en oud.

Scholen en onderwijsvoorzieningen in Burg de Kuijperlaan

Burg de Kuijperlaan heeft verschillende scholen in de buurt, variërend van basisscholen tot middelbare scholen. Er is ook een kinderopvangcentrum in de wijk voor jongere kinderen. De scholen in de buurt hebben allemaal een goede reputatie en bieden hoogwaardig onderwijs.

Bereikbaarheid van Burg de Kuijperlaan

Burg de Kuijperlaan is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De wijk ligt vlakbij de N279 en de A50, waardoor het goed verbonden is met andere delen van de regio. Er zijn ook verschillende buslijnen die door de wijk lopen en die verbinding maken met het centrum van Veghel en andere omliggende gemeenten.

FAQs

Is Burg de Kuijperlaan een veilige wijk?

Ja, Burg de Kuijperlaan staat bekend als een veilige en rustige wijk.

Zijn er winkels en voorzieningen in de buurt?

Ja, er zijn verschillende winkels en voorzieningen in de buurt van Burg de Kuijperlaan, waaronder een supermarkt, een drogisterij en een gezondheidscentrum.

Welke soorten huizen zijn er beschikbaar in Burg de Kuijperlaan?

Er zijn verschillende soorten huizen beschikbaar in Burg de Kuijperlaan, variërend van rijtjeshuizen tot vrijstaande woningen.

Hoe is de verbinding met andere delen van de regio?

Burg de Kuijperlaan ligt vlakbij de N279 en de A50, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. Er zijn ook verschillende buslijnen die de wijk verbinden met andere delen van de regio.

Zijn er scholen in de buurt van Burg de Kuijperlaan?

Ja, er zijn verschillende scholen in de buurt van Burg de Kuijperlaan, variërend van basisscholen tot middelbare scholen.

Keywords searched by users: burg de kuijperlaan veghel

Categories: Top 26 burg de kuijperlaan veghel

Verkeersdrempels Burgemeester de Kuijperlaan Veghel

See more here: vietty.com

Images related to the topic burg de kuijperlaan veghel

Verkeersdrempels Burgemeester de Kuijperlaan Veghel
Verkeersdrempels Burgemeester de Kuijperlaan Veghel

Article link: burg de kuijperlaan veghel.

Learn more about the topic burg de kuijperlaan veghel.

See more: https://vietty.com/blognl/

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận