Burg de Raadtsingel Dordrecht: Ontdek de historische charme van deze prachtige gracht!

  • 12/05/2023

burg de raadtsingel dordrecht

Burg de Raadtsingel is a historical and architectural masterpiece located in Dordrecht, a city in the southwestern part of the Netherlands. It is one of the oldest buildings in the city and has been through many cycles of renovation and restoration over the years. Today, it serves different purposes, including housing private residences, offices, and clinics.

Locatie van Burg de Raadtsingel in Dordrecht
Burg de Raadtsingel is located in the center of Dordrecht, on Burgemeester de Raadtsingel street. The site is easily accessible by car, public transport, or bike.

Geschiedenis van Burg de Raadtsingel in Dordrecht
Burg de Raadtsingel was built in the 19th century, between 1879 and 1882, by Jan Willem Schaap, a renowned architect from Dordrecht. The building was initially designed to serve as a courthouse, but it was never used for its original purpose. Instead, it became a municipal office building, housing different administrative departments.

During World War II, the building suffered significant damage and was restored in the 1950s. It underwent further restoration in the 1990s and early 2000s, and in 2006, it was converted into private residences.

Architectuur en ontwerp van Burg de Raadtsingel in Dordrecht
The building’s architecture was inspired by the Dutch Renaissance style and is characterized by its red brick walls, sandstone decorations, and steep roofs. The façade features ornate decorations, including sculpted figures and a central tower that adds to the building’s grandeur.

The interior of Burg de Raadtsingel was designed with high-end finishes, including marble floors, stained glass windows, and intricate woodwork. The building’s original grand staircase remains intact, adding to its historic charm.

Huidig gebruik van Burg de Raadtsingel in Dordrecht
Today, Burg de Raadtsingel serves different purposes, including housing private residences, offices, and clinics. The current residents of Burg de Raadtsingel enjoys all the modern-day amenities while enjoying the historical charm of the building.

Bewoners van Burg de Raadtsingel in Dordrecht
The building’s private residences are exclusive and offer one of the best locations in the city. The residents of Burg de Raadtsingel can enjoy all the benefits of living in the heart of Dordrecht while enjoying the peaceful and tranquil surroundings.

Omgeving van Burg de Raadtsingel in Dordrecht
Burg de Raadtsingel’s location in the city center means that residents have access to a wide range of facilities and amenities. The area is home to several cafes, restaurants, museums, and shops, making it a popular destination for tourists and locals alike.

Toeristische attractie van Burg de Raadtsingel in Dordrecht
Burg de Raadtsingel is a popular destination for tourists who come to admire its beauty and learn about its history. The building’s grandeur, combined with its rich history, makes it one of the city’s most iconic landmarks.

For those interested in buying a property in Burg de Raadtsingel, they can check the offers available on Funda. The available properties in the buildings include burgemeester de raadtsingel dordrecht (funda), burgemeester de raadtsingel 71 Dordrecht, burgemeester de raadtsingel 93 Dordrecht, burgemeester de raadtsingel 21, Dordrecht, burgemeester de raadtsingel 81 Dordrecht, burgemeester de raadtsingel 87, Dordrecht.

For those planning to visit Burg de Raadtsingel, there is ample parking space available near the building. However, parking fees will apply.

FAQs
Q. When was Burg de Raadtsingel built?
A. Burg de Raadtsingel was built between 1879 and 1882.

Q. What was the original purpose of Burg de Raadtsingel?
A. Burg de Raadtsingel was initially designed to serve as a courthouse but was never used for that purpose.

Q. What style of architecture does Burg de Raadtsingel have?
A. Burg de Raadtsingel’s architecture is inspired by the Dutch Renaissance style.

Q. What facilities are available near Burg de Raadtsingel?
A. Burg de Raadtsingel’s location in the city center means that residents have access to a wide range of facilities and amenities, including cafes, restaurants, museums, and shops.

Q. Are there properties for sale in Burg de Raadtsingel?
A. Yes, properties in Burg de Raadtsingel are available for sale, and interested buyers can check the offers available on Funda.

Q. Is there parking available near Burg de Raadtsingel?
A. Yes, there is ample parking space available near Burg de Raadtsingel, but parking fees will apply.

Keywords searched by users: burg de raadtsingel dordrecht burgemeester de raadtsingel dordrecht (funda), burgemeester de raadtsingel 71 dordrecht, burgemeester de raadtsingel 93 dordrecht, burgemeester de raadtsingel 21, dordrecht, burgemeester de raadtsingel 81 dordrecht, burgemeester de raadtsingel 87, dordrecht, burgemeester de raadtsingel dordrecht parkeren, funda dordrecht

Categories: Top 19 burg de raadtsingel dordrecht

Burgemeester de Raadtsingel 133, Dordrecht

See more here: vietty.com

burgemeester de raadtsingel dordrecht (funda)

De Raadtsingel is een prachtige straat in Dordrecht, Nederland. Het is een straat die bekend staat om zijn mooie villa’s en herenhuizen. Maar er is één huis in het bijzonder dat de aandacht trekt van veel mensen die door de straat lopen: Burgemeester De Raadtsingel 67. Dit huis is te koop via funda, een van de grootste huizenwebsites van Nederland. Maar wat maakt dit huis zo bijzonder? En waarom zou je het moeten kopen?

Het huis zelf

Burgemeester De Raadtsingel 67 is een groot herenhuis met een rijke geschiedenis. Het werd in 1893 gebouwd voor de heer A.C. van Wijngaarden, een bekende persoonlijkheid in Dordrecht. Het huis heeft twee verdiepingen en een zolder, en het heeft een oppervlakte van ongeveer 221 vierkante meter. Het huis staat op een perceel van 523 vierkante meter, dat grotendeels bestaat uit een prachtige tuin.

Als je het huis binnenkomt, merk je direct de mooie details op. Het huis heeft een originele vestibule met mozaïekvloer en glas-in-loodramen. De vestibule leidt naar een grote eetkamer die via openslaande deuren verbonden is met de woonkamer. Beide kamers hebben hoge plafonds en grote ramen die veel licht binnenlaten. De woonkamer heeft een prachtige open haard en heeft toegang tot de tuin via openslaande deuren.

Verder heeft het huis nog vier slaapkamers, waarvan één op de begane grond. Deze slaapkamer heeft ook toegang tot de tuin via openslaande deuren. Het huis heeft twee badkamers, waarvan één een originele jugendstil-tegelvloer heeft.

Tuin

De tuin van Burgemeester De Raadtsingel 67 is werkelijk prachtig. Het is een grote tuin met een mooi grasveld, mooie bloemperken en verschillende bomen en struiken. De tuin biedt veel privacy, en er zijn verschillende zitplekken waar je heerlijk kunt ontspannen. Achter in de tuin is er ook een grote berging die je kunt gebruiken als opslagruimte of als werkruimte.

Locatie

Burgemeester De Raadtsingel 67 ligt in een van de mooiste delen van Dordrecht. Het is een rustige straat die wordt omringd door andere mooie huizen en villa’s. De straat loopt langs het historische centrum van Dordrecht, dat op loopafstand van het huis ligt. Hier vind je veel leuke winkels, restaurants en cafés. Ook zijn er in de buurt verschillende scholen, parken en sportfaciliteiten.

FAQs

Wat kost Burgemeester De Raadtsingel 67?

Burgemeester De Raadtsingel 67 staat op funda voor 899.000 euro k.k.

Hoe groot is het perceel van Burgemeester De Raadtsingel 67?

Het perceel heeft een oppervlakte van 523 vierkante meter.

Hoe groot is het huis op Burgemeester De Raadtsingel 67?

Het huis heeft een oppervlakte van ongeveer 221 vierkante meter.

Hoeveel slaapkamers heeft Burgemeester De Raadtsingel 67?

Burgemeester De Raadtsingel 67 heeft in totaal vier slaapkamers.

Hoeveel badkamers heeft Burgemeester De Raadtsingel 67?

Burgemeester De Raadtsingel 67 heeft twee badkamers.

Is er een tuin bij Burgemeester De Raadtsingel 67?

Ja, Burgemeester De Raadtsingel 67 heeft een prachtige tuin van 523 vierkante meter.

Waar ligt Burgemeester De Raadtsingel 67?

Burgemeester De Raadtsingel 67 ligt in Dordrecht, Nederland.

Waarom zou je Burgemeester De Raadtsingel 67 moeten kopen?

Burgemeester De Raadtsingel 67 is een prachtig herenhuis met een rijke geschiedenis en een mooie tuin. Het huis heeft veel mooie details, zoals een originele vestibule en een jugendstil-tegelvloer in een van de badkamers. Het huis ligt op een van de mooiste plekken van Dordrecht, dicht bij het historische centrum en veel voorzieningen. Als je op zoek bent naar een ruim en karaktervol huis met veel privacy en een mooie tuin, dan is Burgemeester De Raadtsingel 67 zeker een huis om te overwegen.

Conclusie

Burgemeester De Raadtsingel 67 is een prachtig herenhuis in een van de mooiste delen van Dordrecht. Het huis is ruim en heeft veel mooie details, zoals een originele vestibule en een jugendstil-tegelvloer in een van de badkamers. De tuin is werkelijk prachtig en biedt veel privacy. Het huis ligt op loopafstand van het historische centrum van Dordrecht en vele voorzieningen. Als je op zoek bent naar een ruim, karaktervol huis met een mooie tuin, dan is Burgemeester De Raadtsingel 67 zeker een huis om te overwegen.

burgemeester de raadtsingel 71 dordrecht

Burgemeester De Raadtsingel 71 is een prachtige woning gelegen in Dordrecht, Nederland. Het pand is in 2015 volledig gerenoveerd en is nu een ruim familiehuis met een oppervlakte van 297 vierkante meter. De locatie van het huis is ideaal omdat het zich bevindt in een rustige buurt tussen het centrum van Dordrecht en het mooie natuurgebied De Biesbosch.

Het huis heeft veel karakter en is volledig gerestaureerd met behoud van de oorspronkelijke details zoals de marmeren schouwen en de glas-in-loodramen. De woning heeft een lichte en moderne uitstraling, maar behoudt het karakter van de jaren 30.

De begane grond is opgedeeld in verschillende kamers, waaronder een ruime woonkamer, een gezellige eetkamer, een werkkamer en een moderne keuken. De woonkamer heeft grote raampartijen die voor veel lichtinval zorgen en uitzicht bieden op de prachtige stadstuin. De eetkamer heeft een sfeervolle open haard en biedt ruimte voor het ontvangen van gasten.

De keuken is voorzien van alle moderne gemakken zoals een kookeiland, inbouwapparatuur en een grote Amerikaanse koelkast. Daarnaast is er een apart toilet en een berging op de begane grond.

Op de eerste verdieping bevinden zich de master bedroom en twee andere slaapkamers. De master bedroom heeft een eigen badkamer voorzien van een ligbad, een inloopdouche en een toilet. De andere twee slaapkamers delen een badkamer met douche en toilet. Alle slaapkamers hebben grote ramen die zicht bieden op de groene omgeving van de woning.

Op de tweede verdieping zijn nog twee slaapkamers te vinden, een berging en een wasruimte. Ook hier bieden de grote ramen een prachtig uitzicht.

De woning heeft een ruime tuin op het zuiden gelegen en biedt veel privacy. De tuin is voorzien van een groot terras met luxe tuinmeubelen en een buitenkeuken. Hier kan heerlijk gegeten worden terwijl er genoten wordt van de zon. Ook is er een grasveld waar kinderen lekker kunnen spelen.

FAQs

1. Wat maakt Burgemeester De Raadtsingel 71 zo bijzonder?

Burgemeester De Raadtsingel 71 is niet alleen een ruime en moderne woning, maar ook een historisch pand met karakter. Het is volledig gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke details uit de jaren 30. Bovendien ligt het op een ideale locatie tussen het centrum van Dordrecht en het natuurgebied De Biesbosch.

2. Hoe groot is de woning?

Burgemeester De Raadtsingel 71 heeft een oppervlakte van 297 vierkante meter en heeft vijf slaapkamers, drie badkamers en twee aparte toiletten.

3. Is de woning kindvriendelijk?

De woning is zeker kindvriendelijk. Er is een ruime tuin waar kinderen veilig kunnen spelen. Ook zijn er voldoende slaapkamers en badkamers om comfortabel te verblijven met een groter gezin.

4. Is er parkeergelegenheid bij de woning?

Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van de woning.

5. Zijn er wandel- en fietsroutes in de omgeving?

Ja, de omgeving biedt vele mooie wandel- en fietsroutes. Natuurgebied De Biesbosch ligt op slechts een paar kilometer afstand en biedt prachtige wandel- en fietspaden.

6. Is er openbaar vervoer in de buurt?

Ja, er zijn verschillende bushaltes in de buurt van de woning. Ook het treinstation van Dordrecht is op korte afstand gelegen.

7. Kan het huis voor langere tijd gehuurd worden?

Ja, het huis kan voor langere tijd gehuurd worden. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn voor expats die voor een langere periode in Nederland verblijven.

8. Is er airconditioning in het huis?

Er is geen airconditioning aanwezig, maar door de grote ramen en de ligging op het zuiden is het in de zomer wel aangenaam koel in huis.

9. Is de woning rolstoeltoegankelijk?

Helaas is de woning niet rolstoeltoegankelijk. Er zijn geen liften in het huis en de trappen zijn vrij steil.

Samenvattend, Burgemeester De Raadtsingel 71 in Dordrecht is een prachtige, ruime woning op een ideale locatie tussen het stadcentrum en De Biesbosch. Het historische karakter van het pand is behouden gebleven, terwijl alle moderne gemakken zijn toegevoegd. Met vijf slaapkamers, drie badkamers en een ruime tuin is het een ideaal huis voor een (groot) gezin.

Images related to the topic burg de raadtsingel dordrecht

Burgemeester de Raadtsingel 133, Dordrecht
Burgemeester de Raadtsingel 133, Dordrecht

Article link: burg de raadtsingel dordrecht.

Learn more about the topic burg de raadtsingel dordrecht.

See more: https://vietty.com/blognl/

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận