Burg de Zeeuwstraat Numansdorp: Ontdek de Magie van deze Gezellige Straat! Kom Snel Kijken!

  • 12/05/2023

burg de zeeuwstraat numansdorp

Locatie van Burg de Zeeuwstraat in Numansdorp

Burg de Zeeuwstraat is een straat in de gemeente Cromstrijen, gelegen in het dorp Numansdorp. Numansdorp is gelegen op het eiland Hoeksche Waard in de provincie Zuid-Holland. Het dorp ligt tussen Rotterdam en Zeeland, en is bereikbaar via verschillende grote snelwegen, waaronder de A29 en de N59.

Geschiedenis van de straat en zijn oorsprong

De straat is vernoemd naar burgemeester Pieter de Zeeuw, die van 1882 tot 1899 burgemeester was van de voormalige gemeente Numansdorp. In deze periode heeft hij zich sterk ingezet voor de ontwikkeling van het dorp, onder andere door de aanleg van de dijkverzwaring in 1883 en de bouw van de riolering in 1889.

De straat zelf is in de jaren 30 van de vorige eeuw aangelegd, en is sindsdien altijd een belangrijke doorgaande weg geweest voor het dorp. In de loop der jaren zijn er verschillende huizen en gebouwen bijgekomen, waardoor de straat vandaag de dag een divers en kleurrijk straatbeeld heeft.

Kenmerken van de gebouwen en huizen langs de straat

Burg de Zeeuwstraat is een straat die voornamelijk bestaat uit woonhuizen. De huizen zijn gebouwd in verschillende stijlen, variërend van klassiek tot modern. Sommige huizen zijn vrijstaand of halfvrijstaand, terwijl andere huizen zijn gebouwd als rijtjeshuizen. De huizen zijn over het algemeen ruim opgezet, met grote tuinen en veel natuurlijk licht.

Naast de huizen zijn er ook verschillende gebouwen te vinden langs de straat, waaronder winkels, horecagelegenheden en kantoren. Het merendeel van deze gebouwen is gebouwd in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, en heeft een modernistische uitstraling.

Sociale samenstelling van de buurt en bewoners van de straat

Burg de Zeeuwstraat is een straat die voornamelijk bewoond wordt door gezinnen en ouderen. De huizen langs de straat zijn over het algemeen duur, waardoor de straat een relatief welvarende uitstraling heeft.

De buurt heeft een hechte gemeenschap, met vriendelijke en behulpzame bewoners. Buurtbewoners zijn vaak betrokken bij het welzijn van hun buren, en er worden regelmatig buurtactiviteiten georganiseerd zoals straatfeesten en buurtbarbecues.

Verkeerssituatie en parkeermogelijkheden in de straat

Burg de Zeeuwstraat is een drukke doorgaande weg voor het dorp Numansdorp. De straat wordt voornamelijk gebruikt door auto’s en fietsers, en er zijn geen speciale fietspaden langs de straat.

Parkeren langs de straat is over het algemeen goed mogelijk. Veel huizen hebben een eigen oprit of garage, en er zijn ook verschillende openbare parkeerplaatsen langs de straat te vinden. Wel kan het tijdens piekmomenten, zoals tijdens winkelopeningstijden, druk worden op de parkeerplekken.

Winkels, restaurants en andere gelegenheden in de buurt van de straat

In de buurt van de Burg de Zeeuwstraat zijn verschillende winkels en horecagelegenheden te vinden. Enkele voorbeelden zijn:

– Supermarkt Coop: een supermarkt waar je terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen.
– Bloemist Reijm: een bloemist waar je terecht kunt voor bloemen en planten.
– Cafetaria De Snackie: een cafetaria waar je terecht kunt voor snacks, patat en broodjes.
– Restaurant De Hoeksche Waard: een restaurant waar je kunt genieten van verschillende gerechten.
– Fitnesscentrum Fit 4 Life: een fitnesscentrum waar je kunt sporten en groepslessen kunt volgen.

Toekomstige ontwikkelingen in de straat en de buurt

Er zijn op dit moment geen grote toekomstige ontwikkelingen gepland voor de Burg de Zeeuwstraat. Wel is de gemeente Cromstrijen bezig met het verbeteren van de verkeerssituatie in het dorp, waaronder het verbeteren van de fietsroutes en het verminderen van de parkeerdruk in het centrum van het dorp.

FAQs

Waar ligt Burg de Zeeuwstraat in Numansdorp?

Burg de Zeeuwstraat ligt in het dorp Numansdorp op het eiland Hoeksche Waard in de provincie Zuid-Holland.

Wie was burgemeester Pieter de Zeeuw en wat was zijn bijdrage aan Numansdorp?

Burgemeester Pieter de Zeeuw was van 1882 tot 1899 burgemeester van de voormalige gemeente Numansdorp. Hij heeft zich sterk ingezet voor de ontwikkeling van het dorp, onder andere door de aanleg van de dijkverzwaring in 1883 en de bouw van de riolering in 1889.

Wat voor huizen en gebouwen zijn er te vinden langs de Burg de Zeeuwstraat?

Burg de Zeeuwstraat bestaat voornamelijk uit woonhuizen, variërend van klassiek tot modern. Daarnaast zijn er verschillende gebouwen te vinden, waaronder winkels, horecagelegenheden en kantoren.

Wie wonen er langs de Burg de Zeeuwstraat?

Burg de Zeeuwstraat wordt voornamelijk bewoond door gezinnen en ouderen. De buurt heeft een hechte gemeenschap, met vriendelijke en behulpzame bewoners.

Hoe is de verkeerssituatie en zijn er parkeermogelijkheden langs de Burg de Zeeuwstraat?

Burg de Zeeuwstraat is een drukke doorgaande weg voor het dorp Numansdorp. Parkeren langs de straat is over het algemeen goed mogelijk, maar het kan tijdens piekmomenten druk worden op de parkeerplekken.

Wat voor winkels en horecagelegenheden zijn er te vinden in de buurt van de Burg de Zeeuwstraat?

In de buurt van de Burg de Zeeuwstraat zijn verschillende winkels en horecagelegenheden te vinden, waaronder een supermarkt, bloemist, cafetaria, restaurant en fitnesscentrum.

Zijn er toekomstige ontwikkelingen gepland voor de Burg de Zeeuwstraat?

Op dit moment zijn er geen grote toekomstige ontwikkelingen gepland voor de Burg de Zeeuwstraat. Wel is de gemeente Cromstrijen bezig met het verbeteren van de verkeerssituatie in het dorp.

Keywords searched by users: burg de zeeuwstraat numansdorp burg de zeeuwstraat 22 numansdorp, burgemeester de zeeuwstraat 28 numansdorp, burgemeester de zeeuwstraat 106 numansdorp, burg de zeeuwstraat 120a, burgemeester de zeeuwstraat 44, numansdorp, burgemeester de zeeuwstraat numansdorp afgesloten, hallinxweg 24 numansdorp, middelsluissedijk numansdorp

Categories: Top 72 burg de zeeuwstraat numansdorp

HomeShow | Burg de Zeeuwstraat 99 Numansdorp

See more here: vietty.com

burg de zeeuwstraat 22 numansdorp

Burg de Zeeuwstraat 22 is een prachtig pand gelegen in het centrum van Numansdorp, een klein dorpje in de provincie Zuid-Holland in Nederland. Het pand is gebouwd in het begin van de 20e eeuw en heeft sindsdien vele transformaties ondergaan. Momenteel is het pand in gebruik als woonhuis, maar het heeft in het verleden dienst gedaan als winkelpand en zelfs als schoolgebouw.

Het pand heeft een bewoonbare oppervlakte van ongeveer 300 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. De begane grond heeft een grote ontvangsthal, een woonkamer, een keuken, een bijkeuken en een toilet. De woonkamer is voorzien van grote ramen die zorgen voor veel daglicht en een spectaculair uitzicht op de Burgemeester de Zeeuwstraat. De keuken is compleet uitgerust met modern keukenapparatuur en heeft voldoende ruimte voor een grote eettafel. De bijkeuken biedt extra opslagruimte en een wasruimte.

Op de tweede verdieping zijn er drie slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. De slaapkamers zijn erg ruim en hebben grote ramen met een prachtig uitzicht over het dorp. De derde verdieping, bereikbaar via een vaste trap, is momenteel in gebruik als zolder. Het biedt echter voldoende ruimte om te worden omgezet in extra slaapkamers, kantoorruimte of een speelkamer voor kinderen.

Het huis heeft veel originele details behouden, zoals de houten vloeren, glas-in-loodramen en de originele muurdecoraties. Het pand is de afgelopen jaren gerenoveerd en verkeert in uitstekende staat.

Het huis heeft een gunstige ligging in het centrum van Numansdorp, op loopafstand van winkels, restaurants en openbaar vervoer. Ook zijn er tal van recreatiemogelijkheden in de omgeving, zoals de prachtige polders van de Hoeksche Waard en het Hollands Diep, perfect voor wandelingen en fietstochten.

Wellicht is het interessant om te weten dat het dorp Numansdorp in 1962 werd aangesloten op het elektriciteitsnet. Voordien werd er nog gebruik gemaakt van olielampen en lantaarns. En in 1940 werd er tijdens de Tweede Wereldoorlog een Duits vliegtuig neergeschoten boven Numansdorp.

FAQs

1. Hoe groot is de woning?

De woning heeft een bewoonbare oppervlakte van ongeveer 300 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen.

2. Is het pand in goede staat?

Ja, het pand verkeert in uitstekende staat en is de afgelopen jaren gerenoveerd.

3. Wat zijn de recreatiemogelijkheden in de omgeving?

Er zijn tal van recreatiemogelijkheden in de omgeving, zoals de prachtige polders van de Hoeksche Waard en het Hollands Diep, perfect voor wandelingen en fietstochten.

4. Wat zijn de dichtstbijzijnde voorzieningen?

Het huis heeft een gunstige ligging in het centrum van Numansdorp, op loopafstand van winkels, restaurants en openbaar vervoer.

5. Zijn er originele details behouden gebleven?

Ja, het huis heeft veel originele details behouden, zoals de houten vloeren, glas-in-loodramen en de originele muurdecoraties.

6. Wat is de geschiedenis van het pand?

Het pand is gebouwd in het begin van de 20e eeuw en heeft sindsdien vele transformaties ondergaan. Het heeft in het verleden dienst gedaan als winkelpand en zelfs als schoolgebouw.

7. Hoeveel slaapkamers heeft de woning?

Op de tweede verdieping zijn er drie slaapkamers. De derde verdieping, bereikbaar via een vaste trap, kan worden omgezet in extra slaapkamers.

8. Kan de zolder worden omgezet in extra woonruimte?

Ja, de zolder biedt voldoende ruimte om te worden omgezet in extra slaapkamers, kantoorruimte of een speelkamer voor kinderen.

9. Wat zijn de bekende historische gebeurtenissen in Numansdorp?

Het dorp Numansdorp werd in 1962 aangesloten op het elektriciteitsnet en werd voordien nog gebruik gemaakt van olielampen en lantaarns. In 1940 werd er tijdens de Tweede Wereldoorlog een Duits vliegtuig neergeschoten boven Numansdorp.

In conclusie, Burg de Zeeuwstraat 22 is een prachtig huis gelegen in het centrum van Numansdorp, omgeven door tal van recreatiemogelijkheden. Het huis verkeert in uitstekende staat en biedt veel ruimte en originele details. Met zijn gunstige ligging en mooie uitstraling is deze woning absoluut de moeite waard om te bekijken.

burgemeester de zeeuwstraat 28 numansdorp

Burgemeester de Zeeuwstraat 28 in Numansdorp is een prachtig pand dat veel te bieden heeft voor toekomstige bewoners. Het ligt in een rustige en kindvriendelijke buurt en heeft tal van voorzieningen in de buurt.

Het pand zelf heeft een oppervlakte van 160 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. Het is gebouwd in de jaren 50 en in 2014 grondig gerenoveerd, waarbij veel aandacht is besteed aan het behoud van originele details zoals de glas-in-loodramen en de ornamenten aan het plafond.

De begane grond van het huis heeft een ruime woonkamer met grote ramen aan de voor- en achterkant, die voor veel natuurlijk lichtinval zorgen. Er is ook een aparte eetkamer en een moderne keuken met inbouwapparatuur van hoge kwaliteit. Verder vindt u op deze verdieping een toilet en een bijkeuken met wasmachine- en drogeraansluiting.

Op de eerste verdieping vindt u drie slaapkamers en een badkamer. De hoofdslaapkamer heeft een inloopkast en openslaande deuren naar een klein balkon. De badkamer is uitgerust met een ligbad, aparte douche, toilet en een wastafel met twee kranen.

De tweede verdieping, bereikbaar via een vaste trap, is momenteel in gebruik als zolderkamer en hobbyruimte. Hier vindt u ook de cv-ketel en de mechanische ventilatie.

Als kers op de taart heeft het pand ook een fraai aangelegde achtertuin op het oosten, met een groot terras en een houten berging voor het opbergen van fietsen en gereedschap. De tuin biedt volop privacy en is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

FAQs

1. Wat zijn de afmetingen van het perceel?

Het perceel heeft een oppervlakte van 243 vierkante meter.

2. Is er parkeergelegenheid bij het huis?

Ja, er is voldoende parkeergelegenheid op straat.

3. Heeft het huis een energielabel?

Ja, het huis heeft een energielabel C.

4. Wat zijn de bijkomende kosten bij de aankoop?

Bij de aankoop van het pand betaalt u naast de aankoopprijs ook kosten voor de notaris en de overdrachtsbelasting. Deze kosten zijn afhankelijk van de waarde van het pand en verschillen per geval.

5. Is het huis geschikt voor gezinnen met kinderen?

Ja, het huis is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Het is gelegen in een kindvriendelijke buurt en heeft een ruime woonkamer, aparte eetkamer en drie slaapkamers.

6. Is er een basisschool in de buurt?

Ja, er is een basisschool op loopafstand van het huis.

7. Wat is er te doen in de buurt?

Numansdorp heeft een gezellig centrum met diverse winkels en eetgelegenheden. Daarnaast zijn er tal van sportverenigingen in de buurt en ligt het natuurgebied de Biesbosch op korte afstand.

8. Is het huis goed bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, er is een bushalte op loopafstand van het huis en het treinstation van Barendrecht ligt op ongeveer 20 minuten rijden met de auto.

9. Zijn er werkzaamheden nodig na de aankoop?

Nee, het huis is in 2014 volledig gerenoveerd en verkeert in uitstekende staat. Het is direct bewoonbaar.

10. Kan ik het huis bezichtigen?

Ja, u kunt via de makelaar een afspraak maken voor een bezichtiging.

Images related to the topic burg de zeeuwstraat numansdorp

HomeShow | Burg de Zeeuwstraat 99 Numansdorp
HomeShow | Burg de Zeeuwstraat 99 Numansdorp

Article link: burg de zeeuwstraat numansdorp.

Learn more about the topic burg de zeeuwstraat numansdorp.

See more: https://vietty.com/blognl/

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận