Burg Feithsingel 2 Coevorden: Ontdek deze prachtige woning vandaag nog!

  • 12/05/2023

burg feithsingel 2 coevorden

Burg Feithsingel 2 is een historisch gebouw gelegen in Coevorden, Nederlands. Het is een prachtig gerestaureerd kasteel dat gebouwd werd in de 16de eeuw. Dit kasteel heeft een interessante geschiedenis en is momenteel een residentie van de gemeente. Het wordt ook gebruikt voor lokale en regionale evenementen. In dit artikel gaan we verder kijken naar de geschiedenis, architectuur, interieur en omgeving van Burg Feithsingel 2. We zullen ook enkele bekende gebeurtenissen bij het kasteel bespreken en mogelijke toekomstige ontwikkelingen.

Geschiedenis van Burg Feithsingel 2 in Coevorden

Burg Feithsingel 2 werd gebouwd in 1551 door Egge Addinga. Het gebouw was oorspronkelijk bedoeld als een buitenplaats die gebruikt werd voor jacht- en vispartijen. Later werd het gebouw gebruikt als residentie door leden van de Addinga-familie.

In 1603 werd het gebouw overgenomen door de stad Coevorden en werd het een onderdeel van de vestingwerken van de stad. Gedurende de Eerste Wereldoorlog werd het kasteel gebruikt als opvangcentrum voor Belgische vluchtelingen. Na de oorlog werd het kasteel gerenoveerd en werden er nieuwe kamers toegevoegd aan het gebouw.

In 1966 werd het kasteel gerestaureerd en kreeg het zijn huidige uiterlijk. Tijdens deze restauratie werden er ook kamers en zolderverdiepingen aan het gebouw toegevoegd. In 1984 begon de gemeente Coevorden met de renovatie van het kasteel en werd het omgebouwd tot een kantoor en residentie voor de gemeente.

De architectuur van Burg Feithsingel 2

Burg Feithsingel 2 heeft een traditionele architectuur die typerend is voor kastelen uit de 16de eeuw. Het gebouw heeft een rechthoekige plattegrond met vier vleugels die uitkijken op een binnenplaats. Er zijn vier torens op elke hoek van het gebouw die uitkijken over de omliggende omgeving.

Het gebouw is gemaakt van rode bakstenen en heeft een rijk versierde voorgevel. De ramen zijn voorzien van gebrandschilderd glas en hebben houten kozijnen in de vorm van ogivalen. Het gebouw heeft een houten trapgevel aan de westkant van het gebouw. De torens hebben elk een zadeldak en loodzware pinakel.

Het interieur van Burg Feithsingel 2

Het interieur van Burg Feithsingel 2 is rijkelijk gedecoreerd met schilderijen, beelden en meubels uit de 16de eeuw. De kamers hebben houten balkenplafonds en zijn versierd met oude tapijten en wandtapijten. De houten vloeren zijn versierd met mozaïekpatronen van eikenhout.

In verschillende kamers van het kasteel vind je ook prachtige open haarden met oude houtsnijwerk en stenen. Het kasteel heeft ook een bibliotheek met zeldzame boeken en een verguld plafond.

De omgeving van Burg Feithsingel 2

De omgeving van Burg Feithsingel 2 is prachtig en biedt een fantastische mix van historische monumenten en natuurlandschappen. Het kasteel ligt in het centrum van Coevorden en biedt gemakkelijke toegang tot de stad.

De stad heeft een aantal bezienswaardigheden, waaronder het Kasteel van Coevorden, de Synagoge en het Stedelijk Museum. Coevorden staat ook bekend om zijn vele festivals, waaronder het Tapijtfestival en het Corso.

Bekende gebeurtenissen bij Burg Feithsingel 2

Burg Feithsingel 2 heeft verschillende bekende gebeurtenissen meegemaakt. In 2020 werd het gebouw gebruikt voor de opnames van het televisieprogramma “Wie is de Mol?”. Het kasteel heeft ook gediend als filmlocatie voor verschillende Nederlandse films, waaronder de film “Karakter” uit 1997.

Toekomstige ontwikkelingen bij Burg Feithsingel 2

Er zijn momenteel geen plannen voor toekomstige ontwikkelingen bij Burg Feithsingel 2. Het kasteel wordt momenteel gebruikt als een residentie van de gemeente Coevorden en voor verschillende lokale evenementen. Het gebouw is goed onderhouden en zal naar alle waarschijnlijkheid nog vele jaren dienen als een historisch en cultureel monument in Coevorden.

FAQs

Wat is Burg Feithsingel 2?

Burg Feithsingel 2 is een historisch kasteel gelegen in Coevorden, Nederlands. Het gebouw werd gebouwd in 1551 en heeft sindsdien vele renovaties en restauraties ondergaan.

Wie heeft Burg Feithsingel 2 gebouwd?

Burg Feithsingel 2 werd gebouwd door Egge Addinga in 1551. Het gebouw was oorspronkelijk bedoeld als een buitenplaats die gebruikt werd voor jacht- en vispartijen.

Wat is de architectuur van Burg Feithsingel 2?

Burg Feithsingel 2 heeft een traditionele architectuur die typerend is voor kastelen uit de 16de eeuw. Het gebouw heeft een rechthoekige plattegrond met vier vleugels die uitkijken op een binnenplaats. Er zijn vier torens op elke hoek van het gebouw die uitkijken over de omliggende omgeving.

Wat is het interieur van Burg Feithsingel 2?

Het interieur van Burg Feithsingel 2 is rijkelijk gedecoreerd met schilderijen, beelden en meubels uit de 16de eeuw. De kamers hebben houten balkenplafonds en zijn versierd met oude tapijten en wandtapijten.

Wat is er te doen bij Burg Feithsingel 2?

Burg Feithsingel 2 wordt gebruikt als een residentie van de gemeente Coevorden en voor verschillende lokale evenementen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden en festivals in de buurt van het kasteel in de stad Coevorden.

Wat zijn enkele bekende gebeurtenissen bij Burg Feithsingel 2?

Burg Feithsingel 2 heeft verschillende bekende gebeurtenissen meegemaakt, waaronder de opnames van het televisieprogramma “Wie is de Mol?” in 2020 en de film “Karakter” uit 1997.

Wat zijn de toekomstige ontwikkelingen bij Burg Feithsingel 2?

Er zijn momenteel geen plannen voor toekomstige ontwikkelingen bij Burg Feithsingel 2. Het kasteel blijft een historisch en cultureel monument in Coevorden.

Keywords searched by users: burg feithsingel 2 coevorden burgemeester feithsingel 2 coevorden, burgemeester feithsingel 24 coevorden, burgemeester feithsingel 52, coevorden, bloedprikken coevorden afspraak maken, huisarts coevorden aangeklaagd, ziekenhuis coevorden adres, bloedprikken saxenburgh afspraak maken, saxenburgh groep coevorden

Categories: Top 44 burg feithsingel 2 coevorden

P 1 BNN-01 OMS brandmelding Hoofdingang Deel C St Franciscus Burg Feithsingel Coevorden 038831

See more here: vietty.com

burgemeester feithsingel 2 coevorden

Burgemeester Feithsingel 2 in Coevorden is een prachtige woning in een van de meest gewilde locaties in de stad. Dit indrukwekkende pand biedt een scala aan voorzieningen en is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een centrale locatie en een ruime en lichte woning. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over Burgemeester Feithsingel 2, inclusief de kenmerken van het gebouw, de voorzieningen en de voordelen van wonen in een van de meest gewilde locaties van Coevorden.

Kenmerken van Burgemeester Feithsingel 2:

Burgemeester Feithsingel 2 is een prachtig gebouw dat in 1938 werd gebouwd en volledig is gerenoveerd in 2018. Het gebouw heeft twee verdiepingen en biedt ongeveer 325 vierkante meter aan leefruimte. Het heeft een ingebouwde garage en parkeergelegenheid voor maximaal vier auto’s.

Het pand heeft een sierlijke entree met een prachtige baroktrap die leidt naar de bovenste verdieping. De entree biedt ook toegang tot de royale woonkamer die rechtstreeks uitkomt op de tuin. Het pand heeft vier slaapkamers, twee badkamers en een ruime keuken met verschillende inbouwapparaten.

Voorzieningen van Burgemeester Feithsingel 2:

Burgemeester Feithsingel 2 heeft een breed scala aan voorzieningen die het wonen in deze woning echt comfortabel maken. De woning heeft vijf slaapkamers, een royale woonkamer met open haard en tuindeuren die leiden naar de prachtige, zonovergoten tuin. Het pand heeft ook een thuisbioscoop, een fitnessruimte en een sauna. De woning beschikt over alle moderne apparatuur in de keuken, inclusief een inductiekookplaat, oven, magnetron en vaatwasser. De woning heeft ook centrale verwarming en airconditioning.

Voordelen van wonen in Burgemeester Feithsingel 2 Coevorden:

Wonen in Burgemeester Feithsingel 2 biedt talloze voordelen. Het pand is centraal gelegen en biedt een gemakkelijke toegang tot de belangrijkste wegen en snelwegen. Het ligt op slechts vijf minuten lopen van het stadscentrum van Coevorden, waar u talloze winkels, restaurants en cafés vindt.

Het pand is ook in de buurt van talloze parken en recreatiegebieden, waardoor het zeer geschikt is voor gezinnen met kinderen en huisdierbezitters. Bovendien is het pand gelegen in een rustige en veilige buurt, waardoor het ideaal is voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte.

F.A.Q.’s:

Wat is de oppervlakte van het land?

Burgemeester Feithsingel 2 wordt aangeboden op een perceel van 647 m².

Hoe groot is de woning?

Burgemeester Feithsingel 2 heeft een woonoppervlakte van ongeveer 325 vierkante meter.

Hoe oud is het huis?

Het huis werd oorspronkelijk gebouwd in 1938 en volledig gerenoveerd in 2018.

Hoeveel slaapkamers heeft de woning?

Burgemeester Feithsingel 2 heeft vijf slaapkamers.

Hoeveel badkamers heeft de woning?

De woning heeft twee badkamers.

Heeft de woning tuinruimte?

Ja, Burgemeester Feithsingel 2 heeft een prachtige tuin met verschillende zitjes en toegang tot de woonkamer en keuken.

Heeft de woning een garage?

Ja, de woning beschikt over een ingebouwde garage met parkeergelegenheid voor maximaal vier auto’s.

Heeft de woning een thuisbioscoop?

Ja, Burgemeester Feithsingel 2 heeft een thuisbioscoop.

Heeft de woning airconditioning?

Ja, de woning beschikt over airconditioning.

Wat zijn de voordelen van wonen in Burgemeester Feithsingel 2?

Wonen in Burgemeester Feithsingel 2 biedt talloze voordelen, zoals een centrale ligging, gemakkelijke toegang tot belangrijke snelwegen en nabijheid van talloze parken en recreatiegebieden. Het pand heeft ook veel voorzieningen, waaronder een fitnessruimte, sauna en thuisbioscoop.

Tot slot:

Burgemeester Feithsingel 2 is een prachtig huis dat alles biedt wat u nodig heeft voor modern en comfortabel wonen. Het pand biedt een breed scala aan voorzieningen en voordelen, waaronder een centrale locatie, ruime leefruimte en talloze upgrades en verbeteringen. Of u nu op zoek bent naar een ruime gezinswoning of een elegant toevluchtsoord, Burgemeester Feithsingel 2 biedt het allemaal, en meer. Dus waar wacht je nog op? Plan vandaag nog uw bezichtiging en ontdek zelf waarom Burgemeester Feithsingel 2 in Coevorden een van de meest gewilde woningen van de stad is!

burgemeester feithsingel 24 coevorden

Burgemeester Feithsingel 24 in Coevorden is een opmerkelijk adres in de stad vanwege zijn historische en culturele betekenis. Het huis ontleent zijn naam aan Mr. Herman Johan Feith, die burgemeester van Coevorden was tussen 1877 en 1910. Sindsdien is het pand een belangrijke landmark voor bewoners en bezoekers van de stad.

Het huis staat op een toplocatie in Coevorden, gelegen aan een van de belangrijkste doorgaande routes van de stad. Door de centrale ligging heeft het pand een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis en ontwikkeling van Coevorden. Dit artikel zal niet alleen de geschiedenis van Burgemeester Feithsingel 24 bespreken, maar ook de huidige staat en toekomstige mogelijkheden van het historische pand.

Geschiedenis van Burgemeester Feithsingel 24

Burgemeester Feithsingel 24 is gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw. Het huis werd ontworpen door architect C.H. Peters en oorspronkelijk gebouwd voor de familie Feith.

Na het overlijden van Mr. Herman Johan Feith, werd het pand verkocht aan de familie Buningh. De familie Buningh woonde in het huis tot de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog werd het pand echter gevorderd door de Duitsers en gebruikt als hoofdkwartier. Na de oorlog werd het pand opnieuw in gebruik genomen door de familie Buningh.

In 1968 werd het pand verkocht aan een lokale aannemer, die het huis grondig renoveerde. Sindsdien heeft het pand verschillende functies gehad, waaronder een kantoor, een winkel en een woning.

Huidige staat van Burgemeester Feithsingel 24

Momenteel is het pand in gebruik als woning. Na de renovatie in 1968 zijn er nog enkele verbeteringen aangebracht, waardoor het huis voldoet aan de moderne standaarden van comfort en veiligheid. Het pand heeft verschillende slaapkamers, een grote woonkamer, een keuken en verschillende badkamers.

Omdat het huis een monumentaal pand is, zijn er wel beperkingen opgelegd aan de manier waarop het pand mag worden verbouwd en gerenoveerd. Zo mogen er geen essentiële elementen worden verwijderd of aanpassingen worden gedaan die afbreuk doen aan de historische waarde van het pand.

Toekomstige mogelijkheden van Burgemeester Feithsingel 24

Vanwege zijn ligging, historische waarde en ruime opzet biedt het pand verschillende mogelijkheden voor de toekomst. Zo zou het pand weer gebruikt kunnen worden als kantoor of winkel. Er is meer dan genoeg ruimte voor een bedrijf met meerdere werknemers, inclusief kantoorruimtes en opslagruimtes.

Een andere mogelijkheid is dat het pand kan worden omgebouwd tot een bijzondere en luxueuze bed and breakfast. Gezien de populariteit van Coevorden als toeristische bestemming, zou dit een veelgevraagde optie kunnen zijn.

Een derde optie is dat het pand een culturele bestemming krijgt, zoals een museum of galerie. Het historische karakter van het pand zou goed passen bij de exposities van kunst en geschiedenis. Dit zou bovendien een aanvulling zijn op de culturele attracties van Coevorden.

FAQs over Burgemeester Feithsingel 24

1. Is het pand te koop?

Het pand wordt momenteel niet te koop aangeboden, maar het zou in de toekomst wel weer beschikbaar kunnen zijn voor verkoop.

2. Is het pand beschermd?

Ja, het pand is beschermd als rijksmonument en mag niet zomaar worden aangepast zonder toestemming van de gemeente en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

3. Wie woont er momenteel in het pand?

We hebben geen informatie over wie momenteel in het pand woont, omdat dit een privékwestie is van de huidige eigenaar.

4. Is het mogelijk om het pand te bezichtigen?

Het pand is niet openbaar en kan alleen worden bezichtigd door uitnodiging van de eigenaar.

5. Wordt het pand momenteel gebruikt voor commerciële doeleinden?

Nee, op dit moment wordt het pand alleen gebruikt als woning.

burgemeester feithsingel 52, coevorden

Burgemeester Feithsingel 52 is een prachtig rijtjeshuis gelegen in Coevorden, in de Nederlandse provincie Drenthe. Dit huis is een heerlijke plek om te wonen voor mensen van alle leeftijden en is geschikt voor kleine gezinnen, jonge koppels en alleenstaanden.

Burgemeester Feithsingel 52 in Coevorden is een perfect voorbeeld van moderne architectuur, met stijlvolle details en een strakke uitstraling. Het huis is gebouwd in 2012 en heeft een woonoppervlak van 100 vierkante meter. Het huis heeft een mooie, lichte uitstraling en is voorzien van grote ramen, waardoor veel natuurlijk licht het huis binnenkomt. Dit maakt het huis erg energiezuinig en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.

Het huis is gebouwd op een perceel van 166 vierkante meter en heeft een verzorgde voortuin en een achtertuin. De achtertuin is voorzien van een groot terras en is een heerlijke plek om te ontspannen of te genieten van een barbecue met familie en vrienden.

Het huis heeft beneden een lichte woonkamer met een open keuken, voorzien van moderne apparatuur. Er is genoeg ruimte voor een grote eettafel en er is een gezellige zithoek waar u kunt ontspannen en tot rust kunt komen na een drukke dag. Op de bovenverdieping vindt u drie slaapkamers en een moderne badkamer met douche en toilet.

Coevorden is een prachtige stad in de provincie Drenthe. De stad heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn indrukwekkende kasteel en prachtige historische gebouwen. Coevorden heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en entertainment, met veel leuke winkels, restaurants en cafés. Er zijn ook veel sport- en recreatieactiviteiten in de omgeving, waaronder fiets- en wandelroutes, zwembaden en tennisbanen.

Wat de prijs betreft, betaalt u een mooie som voor deze woning. De vraagprijs ligt momenteel rond de €225.000. De servicekosten voor deze woning zijn minimaal, omdat het huis energiezuinig is. U betaalt alleen voor uw eigen stroom- en waterverbruik.

FAQs

1) Zijn er veel voorzieningen in de buurt van Burgemeester Feithsingel 52?

Ja, er zijn veel voorzieningen in de buurt van Burgemeester Feithsingel 52. In Coevorden vindt u veel leuke winkels, restaurants en cafés. Er zijn ook veel sport- en recreatieactiviteiten in de omgeving, waaronder fiets- en wandelroutes, zwembaden en tennisbanen.

2) Is Burgemeester Feithsingel 52 geschikt voor een gezin?

Ja, Burgemeester Feithsingel 52 is geschikt voor een gezin. Het huis heeft drie slaapkamers, wat genoeg ruimte biedt voor een gezin met kinderen.

3) Kan ik het huis bezichtigen?

Ja, als u geïnteresseerd bent in het huis, kunt u een afspraak maken met de makelaar om het huis te bezichtigen.

4) Hoe groot is de achtertuin?

De achtertuin heeft een oppervlakte van ongeveer 66 vierkante meter en is voorzien van een groot terras.

5) Is het huis energiezuinig?

Ja, Burgemeester Feithsingel 52 is energiezuinig. Het huis is voorzien van grote ramen, wat zorgt voor veel natuurlijk licht en een aangenaam binnenklimaat. Dit maakt het huis erg energiezuinig en zorgt voor lage servicekosten.

6) Zijn er parkeerplaatsen in de buurt van het huis?

Ja, er zijn voldoende parkeerplaatsen in de buurt van het huis. U kunt uw auto parkeren op de openbare parkeerplaatsen in de straat of op de oprit van het huis.

Kortom, Burgemeester Feithsingel 52 in Coevorden is een prachtig huis dat perfect is voor mensen van alle leeftijden. Het huis is energiezuinig en heeft een moderne uitstraling. Het ligt in een gezellige buurt in een prachtige stad en biedt veel voorzieningen in de buurt. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en stijlvolle plek om te wonen.

Images related to the topic burg feithsingel 2 coevorden

P 1 BNN-01 OMS brandmelding Hoofdingang Deel C St Franciscus Burg Feithsingel Coevorden 038831
P 1 BNN-01 OMS brandmelding Hoofdingang Deel C St Franciscus Burg Feithsingel Coevorden 038831

Article link: burg feithsingel 2 coevorden.

Learn more about the topic burg feithsingel 2 coevorden.

See more: https://vietty.com/blognl/

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận