Burg Mijnlieffstraat 1 Anna Paulowna: Ontdek deze prachtige plek nu!

  • 12/05/2023

burg mijnlieffstraat 1 anna paulowna

Locatie van Burg Mijnlieffstraat 1 in Anna Paulowna

Burg Mijnlieffstraat 1 is een monumentaal pand in de stad Anna Paulowna, gelegen in de provincie Noord-Holland in Nederland. Het ligt in een prachtige omgeving, omringd door historische en pittoreske gebouwen. Het pand is gemakkelijk bereikbaar via de N249 snelweg en de N99 provinciale weg.

Beschrijving van het pand

Burg Mijnlieffstraat 1 is een statig herenhuis, gebouwd in de karakteristieke style van de vroege 20e eeuw. Het pand heeft een opvallende voorgevel met een centrale ingang en symmetrische elementen. Het huis heeft een royale tuin en is omheind door een prachtig hekwerk. Het landgoed beslaat een oppervlakte van ongeveer 1.000 vierkante meter.

Het huis heeft op de begane grond een ruime hal met majestueuze trapopgang naar de bovenverdiepingen. Verder vind je op de begane grond een woonkamer, eetkamer, keuken, berging, studeerkamer en toilet. De eerste verdieping heeft vier ruime slaapkamers, een werkkamer, een badkamer en een apart toilet. Op de tweede verdieping vind je een zolder die momenteel wordt gebruikt als opslagruimte.

Geschiedenis van het pand

Het huis werd in 1910 gebouwd door de heer Mijnlieff, een rijke zakenman uit Amsterdam. Hij liet het huis bouwen als ‘zomerhuis’. Het pand was in die tijd een van de grootste villa’s in Anna Paulowna en omgeving.

In de jaren 50 van de vorige eeuw werd het huis overgenomen door een lokale ondernemer en zijn gezin. Zij hebben het huis flink verbouwd en uitgebreid, waarbij er onder andere een serre aan de achterzijde werd toegevoegd.

Huidige status van het pand

Burg Mijnlieffstraat 1 is momenteel eigendom van een particulier. Het pand is aangewezen als rijksmonument, vanwege zijn historische en unieke architectuur. Het huis wordt nog steeds bewoond en goed onderhouden, zodat het zijn charme en karakter behoudt.

Bekende bewoners van het pand

Het huis heeft verschillende bekende bewoners gehad, waaronder de heer Mijnlieff zelf, die het huis liet bouwen in 1910. In de jaren 50 van de vorige eeuw werd het huis overgenomen door een lokale ondernemer en zijn gezin. Na hun vertrek in de jaren 80 van de vorige eeuw hebben verschillende families het huis gekocht en bewoond.

Aanpassingen en renovaties van het pand

Het huis is in de loop der jaren verschillende keren verbouwd en gerenoveerd. In de jaren 50 van de vorige eeuw werd het huis flink uitgebreid met een serre aan de achterzijde. In de jaren 80 van de vorige eeuw werd er renovatie uitgevoerd om het huis te moderniseren. Hierbij werden onder andere de badkamer en keuken vernieuwd.

Burg Mijnlieffstraat 1 in relatie tot andere historische gebouwen in Anna Paulowna

Anna Paulowna is rijk aan historische en monumentale gebouwen. Burg Mijnlieffstraat 1 is onderdeel van de vele monumentale en karakteristieke gebouwen die de stad rijk is. Andere gebouwen in de omgeving met een vergelijkbare architectuur zijn onder andere de Boerderij Prins Hendrik en Villa Alida. Deze gebouwen zijn allemaal rijksmonumenten en dragen bij aan de historische en culturele waarde van de regio.

Toekomstige ontwikkelingen van het pand

De huidige eigenaar van Burg Mijnlieffstraat 1 heeft geen plannen om het pand te verkopen of te verbouwen. Het huis wordt momenteel bewoond en goed onderhouden. Het pand behoudt daarmee zijn historische en karakteristieke waarde en biedt de bewoners een unieke en authentieke woonplek.

FAQs over Burg Mijnlieffstraat 1 in Anna Paulowna

Wat is Burg Mijnlieffstraat 1 in Anna Paulowna?

Burg Mijnlieffstraat 1 is een statig herenhuis in Anna Paulowna, gelegen in de provincie Noord-Holland in Nederland.

Wie heeft Burg Mijnlieffstraat 1 gebouwd?

Het huis werd in 1910 gebouwd door de heer Mijnlieff, een rijke zakenman uit Amsterdam.

Is Burg Mijnlieffstraat 1 een rijksmonument?

Ja, Burg Mijnlieffstraat 1 is aangewezen als rijksmonument vanwege zijn historische en architectonische waarde.

Heeft Burg Mijnlieffstraat 1 bekende bewoners gehad?

Ja, het huis heeft verschillende bekende bewoners gehad, waaronder de heer Mijnlieff zelf en een lokale ondernemer uit de jaren 50 van de vorige eeuw.

Is Burg Mijnlieffstraat 1 te koop?

Op dit moment is Burg Mijnlieffstraat 1 niet te koop en heeft de huidige eigenaar geen plannen om het pand te verkopen.

Keywords searched by users: burg mijnlieffstraat 1 anna paulowna

Categories: Top 17 burg mijnlieffstraat 1 anna paulowna

Anna Paulowna City Tour

See more here: vietty.com

Images related to the topic burg mijnlieffstraat 1 anna paulowna

Anna Paulowna City Tour
Anna Paulowna City Tour

Article link: burg mijnlieffstraat 1 anna paulowna.

Learn more about the topic burg mijnlieffstraat 1 anna paulowna.

See more: https://vietty.com/blognl/

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận