Skip to content

Ontdek de charme van Burg van Woelderenlaan in Vlissingen: Verborgen parel of drukte hotspot?

Burgemeester van Woelderenlaan 2 te Vlissingen

burg van woelderenlaan vlissingen

De Burg van Woelderenlaan is een bekende straat in Vlissingen, gelegen in de provincie Zeeland. De straat is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Vlissingen, Willem van Woelderen. De Burg van Woelderenlaan strekt zich uit vanaf de Westerschelde tot aan het centrum van Vlissingen. De straat staat bekend om zijn prachtige huizen en gebouwen die een mix zijn van historische en moderne architectuur. In dit artikel zullen we een diepgaande bespreking geven van de geschiedenis, kenmerken van huizen en gebouwen in de straat, voorzieningen en attracties in de buurt, verkeerssituatie en openbaar vervoer, evenals toekomstige ontwikkelingen in de omgeving.

Locatie van de Burg van Woelderenlaan in Vlissingen

De Burg van Woelderenlaan is gelegen in Vlissingen, een stad in de provincie Zeeland in Nederland. De straat ligt tussen het centrum en het strand en biedt gemakkelijke toegang tot beide locaties. De Westerschelde, een prominente waterweg, grenst aan de straat en biedt een prachtig uitzicht op de zee.

Geschiedenis van de Burg van Woelderenlaan

De Burg van Woelderenlaan is vernoemd naar Willem van Woelderen, voormalig burgemeester van Vlissingen. Het was in de jaren 1920 dat deze laan werd gecreëerd en ontwikkeld met de bouw van prachtige huizen langs de lengte van de straat. In de loop der jaren zijn veel van deze huizen gerenoveerd en gemoderniseerd, terwijl anderen hun historische charme hebben behouden.

Kenmerken van de huizen en gebouwen aan de Burg van Woelderenlaan

De huizen en gebouwen aan de Burg van Woelderenlaan zijn divers in hun architectuur en stijl. Sommige zijn monumentale gebouwen die al vele jaren op de straat staan, terwijl andere moderne gebouwen zijn die de afgelopen jaren zijn gebouwd.

Burgemeester van Woelderenlaan 1 Vlissingen

Een van de meest opvallende huizen aan de Burg van Woelderenlaan is het huis op nummer 1. Dit historische pand staat bekend als Landhuis Ter Hooge en werd gebouwd in 1910. Het huis heeft een prachtige Jugendstil-stijl en heeft een verbazingwekkend uitzicht op de Westerschelde. In 2017 werd Landhuis Ter Hooge te koop aangeboden op Funda Vlissingen voor 1,8 miljoen euro.

Burgemeester van Woelderenlaan 28 Vlissingen

Een ander historisch pand op Burg van Woelderenlaan is het huis op nummer 28. Dit huis is een monumentaal pand uit de jaren 1920 en heeft nog steeds veel van zijn oorspronkelijke kenmerken behouden. Het huis heeft een prachtig uitzicht op de jachthaven van Vlissingen en is te koop gezet op Funda Vlissingen voor een vraagprijs van 1,3 miljoen euro.

Burgemeester van Woelderenlaan 2 Vlissingen

Het huis op nummer 2 Burg van Woelderenlaan is een modern huis dat is gebouwd in 2010. Dit huis heeft een opvallende architectuur die zowel modern als opvallend is. Het huis heeft een hele grote woonkamer en 4 slaapkamers. Eenmaal te koop aangeboden op Funda Vlissingen voor 795.000 euro.

Albert van Dalsumlaan 11 Vlissingen

Albert van Dalsumlaan is een zijstraat van de Burg van Woelderenlaan. Het is een rustige straat met mooie woningen. De huizen aan de straat zijn meestal moderne gebouwen die gebouwd zijn in de afgelopen jaren.

Funda Thorbeckelaan, Vlissingen

De Thorbeckelaan is een andere zijstraat van de Burg van Woelderenlaan. Het is een rustige straat met veel groen en bomen en is populair bij gezinnen vanwege de nabijheid van scholen en parken. De huizen in deze straat zijn voornamelijk gebouwd in de jaren 50 en 60.

Van Dycklaan, Vlissingen

De Van Dycklaan is een rustige straat die achter de Burg van Woelderenlaan loopt. De straat is een mix van oude en nieuwe gebouwen. Huizen aan de straat zijn meestal moderne gebouwen, terwijl sommige ook monumentale gebouwen hebben.

Leharlaan 11 Vlissingen

De Leharlaan is een zijstraat van de Burg van Woelderenlaan. Het is een rustige straat met veel groen en bomen. De huizen op deze straat zijn voornamelijk moderne gebouwen, gebouwd in de afgelopen jaren.

Voorzieningen en attracties in de buurt van de Burg van Woelderenlaan

De Burg van Woelderenlaan ligt dicht bij veel voorzieningen en attracties. In de buurt van de straat zijn een aantal restaurants, bars en cafés te vinden, evenals verschillende winkels en supermarkten.

De boulevard van Vlissingen is ook dichtbij en biedt een prachtig uitzicht op de Westerschelde en het passerende scheepvaartverkeer. Langs de boulevard zijn er ook verschillende restaurants en bars te vinden die een breed scala aan eten en drinken aanbieden.

Verkeerssituatie en openbaar vervoer op en rond de Burg van Woelderenlaan

De Burg van Woelderenlaan is een drukke straat en kan soms een uitdaging zijn om te navigeren. Er zijn verschillende gratis parkeerplaatsen langs de weg, maar deze zijn vaak druk bezocht.

Er zijn ook verschillende bushaltes in de buurt van de Burg van Woelderenlaan. Bussen rijden regelmatig naar verschillende delen van Vlissingen en daarbuiten.

Toekomstige ontwikkelingen rondom de Burg van Woelderenlaan

Er zijn momenteel geen grote toekomstige ontwikkelingen die zijn aangekondigd voor de Burg van Woelderenlaan. De straat zal waarschijnlijk blijven zoals hij is, met zijn prachtige huizen en gebouwen.

Conclusie

De Burg van Woelderenlaan is een prachtige straat in het hart van Vlissingen. Het biedt prachtige huizen en een gemakkelijke toegang tot het strand en het centrum van de stad. De straat heeft een interessante geschiedenis en een unieke mix van historische en moderne architectuur. Als u op zoek bent naar een prachtige plek om te wonen, dan is de Burg van Woelderenlaan zeker een straat om te overwegen.

FAQs

1. Wat is de geschiedenis van de Burg van Woelderenlaan?

De Burg van Woelderenlaan is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Vlissingen, Willem van Woelderen. De straat werd gebouwd in de jaren 1920 met de ontwikkeling van prachtige huizen langs de lengte van de straat.

2. Wat zijn de kenmerken van de huizen en gebouwen aan de Burg van Woelderenlaan?

De huizen en gebouwen aan de Burg van Woelderenlaan zijn een mix van historische en moderne architectuur. Sommige zijn monumentale gebouwen terwijl anderen recent zijn gebouwd.

3. Welke attracties zijn er in de buurt van de Burg van Woelderenlaan?

In de buurt van de Burg van Woelderenlaan vindt u een groot aantal restaurants, bars, cafés, supermarkten en winkels. De boulevard van Vlissingen is ook dichtbij en biedt een prachtig uitzicht op de Westerschelde.

4. Hoe is de verkeerssituatie op de Burg van Woelderenlaan?

De Burg van Woelderenlaan is een drukke straat en kan soms een uitdaging zijn om te navigeren. Er zijn verschillende gratis parkeerplaatsen langs de weg, maar deze zijn vaak druk bezocht.

5. Zijn er toekomstige ontwikkelingen gepland voor de Burg van Woelderenlaan?

Er zijn momenteel geen grote toekomstige ontwikkelingen die zijn aangekondigd voor de Burg van Woelderenlaan. De straat zal waarschijnlijk blijven zoals hij is, met zijn prachtige huizen en gebouwen.

Keywords searched by users: burg van woelderenlaan vlissingen burgemeester van woelderenlaan 1 vlissingen, burgemeester van woelderenlaan 28 vlissingen, burgemeester van woelderenlaan 2 vlissingen, funda vlissingen, albert van dalsumlaan 11 vlissingen, funda thorbeckelaan, vlissingen, van dycklaan, vlissingen, leharlaan 11 vlissingen

Categories: Top 84 burg van woelderenlaan vlissingen

Burgemeester van Woelderenlaan 2 te Vlissingen

See more here: vietty.com

burgemeester van woelderenlaan 1 vlissingen

Burgemeester van Woelderenlaan 1 is een statige, monumentale villa gelegen in de stad Vlissingen in het zuidwesten van Nederland. Het pand staat bekend om zijn historische en architectonische karakter en heeft een geweldige geschiedenis die teruggaat tot meer dan een eeuw geleden. Het pand heeft een prominente plaats in het cultureel erfgoed van Nederland en is geliefd bij toeristen en bewoners van het gebied.

De geschiedenis van Burgemeester van Woelderenlaan 1 gaat terug tot 1899 toen het pand werd gebouwd als een privéwoning voor de rijke familie Van Woelderen. De familie was prominent in de zakenwereld en had grote invloed in Vlissingen. Ze wilden hun rijkdom en prestige tonen door een groot en indrukwekkend huis te bouwen. Het pand werd gebouwd in neorenaissancestijl en was van binnen en van buiten luxueus en stijlvol ingericht.

Na de dood van de laatste Van Woelderen in 1941 werd het pand verkocht aan de gemeente Vlissingen. Sindsdien heeft het pand verschillende functies gehad. Het werd gebruikt als kantoorruimte voor de gemeente, als cultureel centrum en werd zelfs een tijdje gebruikt als politiebureau.

In 2003 werd het pand verkocht aan een particulier bedrijf dat het pand volledig heeft gerenoveerd en omgebouwd tot luxe appartementen. De villa is nu een beeldschoon wooncomplex met vier royale appartementen die allemaal zijn voorzien van moderne faciliteiten en luxe afwerkingen.

De architectuur van burgemeester van Woelderenlaan 1 is opvallend en uniek. Het heeft een ingewikkeld ontwerp met donkere bakstenen muren, gebeeldhouwde stenen ornamenten en een opvallend torentje. Het gebouw ziet eruit als een klein kasteeltje en roept beelden op van de gotische kastelen uit de middeleeuwen. De prachtige details aan zowel de binnen- als de buitenkant maken het gebouw tot een imposant figuur in de stad.

Bovendien kenmerkt de ligging van burgemeester van Woelderenlaan 1 zich door de nabijheid van strand, zee, duinen en bossen. De stad Vlissingen ligt aan de monding van de Westerschelde en heeft een belangrijke functie als havenstad en vertrekpunt voor veerdiensten naar het Verenigd Koninkrijk. Vlissingen heeft een rijke maritieme geschiedenis en spreekt hiermee ook een breed publiek aan.

De appartementen in de villa zijn stijlvol en luxe ingericht en bieden ruime en lichte kamers. De muren en plafonds zijn versierd met sierlijke stucwerk ornamenten en de ramen zijn voorzien van prachtig glas-in-loodwerk. Elk appartement heeft ook een ruim balkon of terras met uitzicht op een prachtige tuin. Bewoners kunnen genieten van de perfecte combinatie van historisch en modern wonen, volledig aangepast aan de hedendaagse wensen.

Bewoners van burgemeester van Woelderenlaan 1 zijn zich heel bewust van het cultureel erfgoed en hebben deze villa in ere hersteld. Het gebouw is een mooi voorbeeld van historische renovatie en is op een unieke manier gevriesd. Het pand is hiermee een belangrijke bijdrage aan de rijke culturele historie van Vlissingen en omgeving.

FAQs:

Q: Wie heeft burgemeester van Woelderenlaan 1 gebouwd?
A: Het gebouw werd gebouwd in 1899 als het woonhuis van de familie Van Woelderen.

Q: Is de villa nu nog steeds een privéwoning?
A: Nee, de villa is omgebouwd tot luxe appartementencomplex.

Q: Hoeveel appartementen zijn er in de villa?
A: Er zijn vier appartementen in de villa.

Q: Welke stijl heeft de villa?
A: De villa is gebouwd in neorenaissancestijl.

Q: Is burgemeester van Woelderenlaan 1 een monumentaal pand?
A: Ja, de villa is een monumentaal pand.

Q: Wat maakt burgemeester van Woelderenlaan 1 bijzonder?
A: Het gebouw heeft een opvallend ontwerp, is rijk aan historie en heeft een unieke combinatie van historische en moderne elementen.

Q: Is de villa geschikt voor bewoning het hele jaar door?
A: Ja, de villa is geschikt voor bewoning het hele jaar door.

Q: Kan iedereen een appartement huren in burgemeester van Woelderenlaan 1?
A: Nee, de appartementen in de villa worden alleen verkocht aan kopers met geschiktheid en financiële draagkracht.

Q: Zijn er voorzieningen beschikbaar in de omgeving van de villa?
A: Ja, de villa ligt in de stad Vlissingen met veel voorzieningen in de buurt, zoals winkels, restaurants, musea en het strand.

burgemeester van woelderenlaan 28 vlissingen

Burgemeester van Woelderenlaan 28 is een adres gevestigd in de stad Vlissingen, in de provincie Zeeland in Nederland. Het pand bevindt zich nabij de Westerschelde en ligt dichtbij vele voorzieningen zoals winkels, restaurants en openbaar vervoer. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de locatie zelf, de stad waarin het zich bevindt, de voorzieningen en nog veel meer.

Locatie en omgeving
Burgemeester van Woelderenlaan 28 is een gevestigd adres in Vlissingen en is gelegen nabij de Westerschelde, een rivier die de stad verbindt met de Noordzee. Dit maakt het een populaire bestemming voor toeristen en inwoners. Het is tevens een belangrijk industrieel gebied voor de scheepvaart en logistiek.

Het pand zelf is gemakkelijk bereikbaar met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Het bevindt zich op korte afstand van verschillende bushaltes en treinstations. Hierdoor is het een ideale locatie voor mensen die op zoek zijn naar een rustige buurt met uitstekende bereikbaarheid.

Vlissingen stad
Vlissingen is een prachtig, historisch stadje dat bekend staat om zijn rijke maritieme geschiedenis en prachtige locatie aan de Zeeuwse kust. Het is ook bekend als Flushing in het Engels en is een populaire vakantiebestemming voor toeristen van over de hele wereld. Het stadscentrum van Vlissingen biedt een verscheidenheid aan winkels, boetieks, restaurants en bars. Ook zijn er in de stad veel culturele activiteiten en evenementen die het hele jaar door georganiseerd worden.

De stad Vlissingen biedt veel mogelijkheden voor sport en recreatie, waaronder een prachtig wandel- en fietsnetwerk dat over de hele stad loopt. Dit maakt het een perfecte locatie voor mensen die willen genieten van de prachtige natuur en de frisse lucht. Bovendien biedt de stad een breed scala aan watersporten zoals windsurfen, zeilen, duiken en zwemmen. In de zomermaanden vindt er de jaarlijkse Boulevard Hardloop Evenement plaats waarbij duizenden atleten en toeschouwers naar de stad komen om te genieten van de prachtige kustlijn.

Voorzieningen
Burgemeester van Woelderenlaan 28 is een adres dat gelegen is nabij verschillende voorzieningen en faciliteiten. Er zijn tal van supermarkten, winkels en restaurants binnen handbereik. Ook zijn er verschillende scholen en kerken in de buurt. Voor mensen die op zoek zijn naar medische zorg zijn er verschillende huisartsenpraktijken en apotheken in de buurt.

In de buurt zijn er ook verschillende parken en recreatiegebieden te vinden, zoals het Nollebos, een grote groene ruimte met een speeltuin, een amfitheater en een speeltuin. De stad Vlissingen heeft ook een prachtig strand dat zich uitstrekt over een lengte van meer dan 2 km. Het strand is populair bij zowel toeristen als lokale inwoners en biedt tal van mogelijkheden voor watersporten en andere activiteiten.

Veelgestelde vragen
Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over Burgemeester van Woelderenlaan 28 in Vlissingen:

1. Wat is de oppervlakte van het pand?
Het pand heeft een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter.

2. Is er een tuin of buitenruimte aanwezig?
Ja, er is een balkon aan de achterzijde van het pand.

3. Zijn huisdieren toegestaan?
Helaas staan huisdieren niet toe.

4. Is er parkeergelegenheid aanwezig?
Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar in de straat.

5. Hoe dichtbij zijn openbaar vervoersmogelijkheden?
Er zijn enkele bushaltes gevestigd nabij het pand en het treinstation is op loopafstand.

6. Wat zijn de huurkosten?
De huurkosten variëren en kunnen van tijd tot tijd verschillen.

Conclusie
Burgemeester van Woelderenlaan 28 is een prachtig adres in Vlissingen, gelegen nabij de Westerschelde en biedt een uitstekende bereikbaarheid via verschillende vervoermiddelen. Het pand ligt in een buurt met verschillende voorzieningen waaronder scholen, restaurants, supermarkten en recreatiegebieden. Voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning, biedt de stad Vlissingen tal van mogelijkheden voor sport, recreatie en culturele evenementen. De locatie is ook populair bij toeristen van over de hele wereld en biedt tal van mogelijkheden om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de stad.

Images related to the topic burg van woelderenlaan vlissingen

Burgemeester van Woelderenlaan 2 te Vlissingen
Burgemeester van Woelderenlaan 2 te Vlissingen

Article link: burg van woelderenlaan vlissingen.

Learn more about the topic burg van woelderenlaan vlissingen.

See more: https://vietty.com/blognl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *