Burg Vos de Waelstraat 1 Zwolle: Ontdek het nieuwe trendy adres in de stad!

  • 12/05/2023

burg vos de waelstraat 1 zwolle

Burg Vos de Waelstraat 1 is gelegen in het hart van Zwolle. Het pand heeft een rijke geschiedenis, kenmerkende architectuur en biedt momenteel onderdak aan een zorghuis. In dit artikel zullen we de geschiedenis van de locatie verkennen, de architectuur bespreken, de huidige functie van het pand benadrukken, bezienswaardigheden in de buurt bespreken, evenals winkels en restaurants in de omgeving. We zullen het ook hebben over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer, waaronder de nabijheid van de Nieuwe Haven in Zwolle, evenals informatie over dagbesteding voor mensen met dementie en de wachtlijst voor de Nieuwe Haven Zwolle.

Geschiedenis van locatie Burg Vos de Waelstraat 1 in Zwolle

Burg Vos de Waelstraat 1 werd in 1929 gebouwd als kantoorpand voor een verzekeraar genaamd Interpolis. Het gebouw werd ontworpen door de architect Frits Peutz, die bekend stond om zijn expressionistische bouwstijl. De kenmerkende architectuur van het gebouw is te zien aan de geoxideerde koperen dakbedekking en het gebruik van beton en baksteen. Het gebouw bevat ook enkele invloeden van Art Deco, zoals de geometrische patronen die te zien zijn op de ramen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het pand gebruikt door de Duitse bezetters als hoofdkwartier van de Gestapo. Na de oorlog heeft het pand verschillende functies gehad, van een school tot een woonhuis voor studenten. In 2001 werd het pand gerenoveerd en omgebouwd tot zorghuis voor ouderen.

Kenmerken van de architectuur van Burg Vos de Waelstraat 1

Zoals eerder vermeld, is de architectuur van het gebouw kenmerkend voor de expressionistische bouwstijl. De geometrische vormen en patronen zijn gemakkelijk te herkennen op de ramen en deuren van het gebouw. Het pand heeft ook een opvallende koperen dakbedekking die na verloop van tijd prachtig is geoxideerd en een groene kleur heeft gekregen. Het gebouw is opvallend in vergelijking met de andere gebouwen in de straat en is daarom een belangrijk onderdeel van het stadsbeeld van Zwolle.

Huidige functie van Burg Vos de Waelstraat 1

Momenteel dient Burg Vos de Waelstraat 1 als zorghuis voor ouderen die op zoek zijn naar zorg en ondersteuning op maat. Het pand heeft een kleinschalige opzet en biedt zowel permanente als tijdelijke zorg voor mensen met verschillende zorgbehoeften. De bewoners van het pand hebben allemaal een eigen kamer of appartement en er is gemeenschappelijke ruimte voor activiteiten en bijeenkomsten.

Bezienswaardigheden bij Burg Vos de Waelstraat 1 Zwolle

De omgeving van Burg Vos de Waelstraat 1 biedt tal van bezienswaardigheden en activiteiten voor bezoekers. Een van de belangrijkste attracties in de buurt is de Sassenpoort, een middeleeuwse stadspoort die dateert uit de 14e eeuw en een prachtige plek is om te bezoeken voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur. Het centrum van Zwolle biedt ook verschillende musea en galerijen, waaronder het Stedelijk Museum, Museum de Fundatie en het Museum van de Valse Kunst.

Een andere bezienswaardigheid die in de buurt van Burg Vos de Waelstraat 1 ligt, is de Nieuwe Haven. Deze haven wordt momenteel gerenoveerd en uitgebreid en zal binnenkort een prachtige plek zijn om te relaxen met familie en vrienden. De haven ligt op slechts een paar minuten lopen van Burg Vos de Waelstraat 1 en biedt verschillende watersportactiviteiten en een prachtig uitzicht op de IJssel.

Winkels en restaurants nabij Burg Vos de Waelstraat 1 Zwolle

Wie op zoek is naar winkels en restaurants in de buurt van Burg Vos de Waelstraat 1 Zwolle, hoeft niet ver te zoeken. Het centrum van Zwolle biedt tal van eetgelegenheden en winkels, van gezellige cafés tot exclusieve boetieks. Een van de beste plaatsen om te winkelen in Zwolle is het gebied rond de Diezerstraat, waar je tal van populaire merken tegenkomt.

Voor wie op zoek is naar lekkere hapjes en drankjes zijn er tal van restaurants en cafés in de buurt van Burg Vos de Waelstraat 1. Enkele van de aanbevolen plekken zijn De Librije, De Herberg en D’Andreas.

Bereikbaarheid met openbaar vervoer bij Burg Vos de Waelstraat 1 Zwolle

Wie reist met het openbaar vervoer naar Burg Vos de Waelstraat 1 Zwolle kan gebruik maken van de trein of de bus. Het treinstation van Zwolle ligt op slechts 10 minuten lopen van het zorghuis. De bus is ook een optie en er zijn verschillende bushaltes in de buurt van de locatie. De Nieuwe Haven ligt op slechts 5 minuten lopen van Burg Vos de Waelstraat 1.

FAQs over Burg Vos de Waelstraat 1 Zwolle

1. Wat is de nieuwe haven Zwolle?

De nieuwe haven in Zwolle is een recent gerenoveerde en uitgebreide haven in de buurt van Burg Vos de Waelstraat 1. Het biedt tal van activiteiten en watersporten voor bezoekers die op zoek zijn naar watervakantie.

2. Wat is het telefoonnummer van de nieuwe haven Zwolle?

Het telefoonnummer van Nieuwe Haven Zwolle is 038-7617663.

3. Is er een wachtlijst voor de nieuwe haven Zwolle?

Ja, er is momenteel een wachtlijst voor de nieuwe haven in Zwolle vanwege de populariteit van de locatie.

4. Is er dagbesteding voor mensen met dementie in Zwolle?

Ja, er zijn verschillende faciliteiten voor dagbesteding voor mensen met dementie in Zwolle, waaronder dagbesteding bij Burg Vos de Waelstraat 1.

5. Wie was Burgemeester Vos de Waelstraat?

Burgemeester Vos de Waelstraat was een vroegere burgemeester van Zwolle en een prominent figuur in de lokale politiek in de jaren 1800.

6. Is er een zorghuis in Zwolle?

Ja, er zijn verschillende zorghuizen in Zwolle, waaronder Burg Vos de Waelstraat 1, dat momenteel als zorghuis fungeert.

7. Wat is het adres van de Nieuwe Haven in Zwolle?

Het adres van de Nieuwe Haven in Zwolle is Uiterwaardenstraat 6, 8021 CK Zwolle.

8. Is er een Ijsselheem in Zwolle?

Ja, er is een Ijsselheem in Zwolle. Ijsselheem is een organisatie die zorg- en dienstverlening biedt aan ouderen in en rond Zwolle en regio IJsselland.

Conclusie

Burg Vos de Waelstraat 1 Zwolle is de thuisbasis van een zorghuis met een rijke geschiedenis en prachtige architectuur. De locatie ligt op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden, winkels en restaurants en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de renovatie van de Nieuwe Haven in Zwolle zal de omgeving rond Burg Vos de Waelstraat 1 in de toekomst nog aantrekkelijker worden voor bezoekers. Er zijn tal van faciliteiten voor dagbesteding voor mensen met dementie in de buurt van het pand en er zijn verschillende zorghuizen in Zwolle, waaronder Ijsselheem Zwolle.

Keywords searched by users: burg vos de waelstraat 1 zwolle de nieuwe haven zwolle, nieuwe haven zwolle telefoonnummer, wachtlijst nieuwe haven zwolle, dagbesteding dementie zwolle, burgemeester vos de waelstraat, zorghuis zwolle, nieuwe haven zwolle adres, ijsselheem zwolle

Categories: Top 60 burg vos de waelstraat 1 zwolle

Van Burgemeester Vos de Waelstraat naar de Sassenpoort Zwolle

See more here: vietty.com

de nieuwe haven zwolle

De Nieuwe Haven Zwolle is een stadsontwikkelingsproject dat in het hart van Zwolle ligt. Het project is ontworpen om het gebied langs de rivier de IJssel te verbeteren en de economie van de stad te stimuleren. Het project bestaat uit de herinrichting van de openbare ruimte, de bouw van nieuwe woongebouwen en bedrijfshuisvesting, en de ontwikkeling van een jachthaven.

Het doel van de Nieuwe Haven Zwolle is om de locatie te gebruiken als een gebied dat zowel commercieel als recreatief kan worden gebruikt. Het zal fungeren als een toegangspoort tot de binnenstad van Zwolle en zal een dynamische mix van woon- en werkruimte bieden, evenals recreatieve mogelijkheden voor bezoekers en inwoners van de stad.

De Nieuwe Haven Zwolle is een multifunctioneel project dat een positief effect zal hebben op het gebied en de economie van de stad. Dit artikel zal meer informatie geven over dit spannende project en hoe het de toekomst van Zwolle zal beïnvloeden.

Waarom is de Nieuwe Haven Zwolle belangrijk?

De herontwikkeling van de Nieuwe Haven Zwolle is belangrijk omdat het project zal leiden tot de revitalisering van een belangrijk deel van de stad. Het zal nieuw leven inblazen in een gebied dat enigszins verwaarloosd was en zal het herstellen als een bloeiend economisch centrum. Het project is ontworpen om een verbinding te creëren tussen de binnenstad van Zwolle en de rivier de IJssel, die in het verleden niet goed verbonden waren.

Het nieuwe gebied zal ook het toerisme in de stad stimuleren. Bezoekers en inwoners van de stad zullen kunnen genieten van de jachthaven en recreatieve voorzieningen zoals wandelpaden en fietsroutes langs de rivier. De Nieuwe Haven Zwolle is ook een belangrijke mijlpaal in de visie van de stad op duurzame ontwikkeling en zal de stad positioneren als een leider op dit gebied.

Hoe zal de Nieuwe Haven Zwolle eruit zien?

De Nieuwe Haven Zwolle zal bestaan uit vier verschillende zones:

– De jachthavenzone zal een jachthaven herbergen met ruimte voor ongeveer 50 boten. Er zal ook een watersportcentrum worden gebouwd waar bezoekers kajaks, paddleboards, en andere watersportuitrusting kunnen huren. De jachthavenzone zal ook worden voorzien van restaurants, bars en terrassen langs de waterkant.

– De boulevardzone zal fungeren als een promenade langs de rivier, met uitzicht op de jachthaven en de stad daarachter. Deze promenade zal worden aangelegd met wandelpaden en is dus perfect voor een wandeling langs het water.

– De woonzone zal huisvesting bieden voor ongeveer 500 mensen. Er zullen appartementen worden gebouwd met uitzicht op de rivier of op de stad.

– De bedrijfszone zal ruimte bieden voor ongeveer 7.500m2 kantoren en commerciële gebouwen. Er zal ook een hotel worden gebouwd met ongeveer 100 kamers.

Hoe zal de Nieuwe Haven Zwolle worden ontwikkeld?

De Nieuwe Haven Zwolle wordt ontwikkeld in verschillende fasen. De eerste fase omvat de aanleg van de jachthaven, het watersportcentrum, het restaurants en de promenade. Er zullen ook enkele appartementen voor permanente bewoning worden gebouwd. Deze fase zou in 2023 voltooid moeten zijn.

De tweede fase omvat de bouw van meer appartementen en commerciële gebouwen. Er zullen ook grotere winkels en restaurants worden gebouwd. Deze fase zal naar verwachting in 2025 worden voltooid.

De derde fase omvat de bouw van het hotel en het laatste deel van de commerciële en woonruimte. De volgorde van deze laatste fase is nog niet bepaald.

Vragen over de Nieuwe Haven Zwolle:

Wanneer is de Nieuwe haven Zwolle af?

De Nieuwe Haven Zwolle zal in 2025 volledig afgerond zijn. Het project wordt echter in fasen uitgevoerd en sommige delen zullen al eerder klaar zijn, zoals de jachthavenzone en enkele appartementen.

Hoeveel mensen kunnen in de Nieuwe Haven Zwolle wonen?

Ongeveer 500 mensen kunnen in de Nieuwe Haven Zwolle wonen. Er zullen appartementen worden gebouwd met uitzicht op de rivier of op de stad.

Hoeveel bedrijfsruimte zal beschikbaar zijn in de Nieuwe Haven Zwolle?

Er zal ongeveer 7.500m2 kantoor- en commerciële ruimte beschikbaar zijn in de Nieuwe Haven Zwolle.

Hoe groot zal de jachthaven zijn?

De jachthaven zal ruimte bieden voor ongeveer 50 boten.

Zullen er huizen te koop zijn in de Nieuwe Haven Zwolle?

Ja, er zullen appartementen gebouwd worden die te koop zullen zijn. Over de verkoop van deze appartementen moet echter nog besloten worden.

Zal er voldoende parkeergelegenheid zijn in de Nieuwe Haven Zwolle?

Ja, er zal voldoende parkeergelegenheid zijn in de Nieuwe Haven Zwolle. Er zal een ondergrondse parkeergarage worden gebouwd met ongeveer 300 parkeerplaatsen, en er zullen ook openbare parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

nieuwe haven zwolle telefoonnummer

Nieuwe Haven Zwolle Telefoonnummer – Het Belang van Veiligheid

De Nieuwe Haven van Zwolle is een bekende locatie voor watersporters en recreanten. Het is een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Maar, terwijl je geniet van deze prachtige plek, is het belangrijk om te weten wie je moet bellen in noodgevallen. Het telefoonnummer van de Nieuwe Haven in Zwolle is cruciaal voor de veiligheid van de bezoekers.

Dit artikel geeft je meer informatie over de Nieuwe Haven Zwolle telefoonnummer. We zullen beschrijven waarom het belangrijk is om dit telefoonnummer bij je te hebben. Ook geven we informatie over welke instantie te bellen in geval van nood. Lees verder voor meer informatie!

Waarom is het belangrijk om het telefoonnummer van de Nieuwe Haven in Zwolle bij je te hebben?

In geval van nood is het telefoonnummer van de Nieuwe Haven in Zwolle van vitaal belang. Stel je voor dat je op een boot vaart en deze plotseling zinkt. Of je raakt verstrikt in een visnet en de motor van je boot werkt niet meer. In deze situaties is het van cruciaal belang om snel hulp te kunnen krijgen. Als je het telefoonnummer van de Nieuwe Haven in Zwolle bij de hand hebt, kun je snel contact opnemen met de juiste instantie om hulp te krijgen.

In geval van nood kan de situatie snel escaleren. Een snelle reactie is van cruciaal belang om levens te redden. Het hebben van het telefoonnummer van de Nieuwe Haven in Zwolle bij de hand kan het verschil maken tussen leven en dood. Het is daarom belangrijk dat je dit nummer altijd bij je hebt als je op het water bent.

Welke instantie moet ik bellen in geval van nood?

Als je in nood bent op de Nieuwe Haven in Zwolle, zijn er verschillende instanties die je kunt bellen:

– In geval van acuut levensgevaar: 112
– Voor watersportongeval: Politie via 0900-8844
– Voor ongevallenverzekering: Vaarbewijs.nu via 085-3032764.

Bij acuut levensgevaar is de beste optie om direct het alarmnummer van de politie te bellen. De politie kan snel ter plaatse zijn en hulp bieden. Als er sprake is van een watersportongeval, kun je de politie bellen via 0900-8844. Zij zullen snel reageren en je kunnen doorverwijzen naar de juiste hulpdiensten.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je bij ongevallen op het water mogelijk gebruik kunt maken van je ongevallenverzekering. Vaarbewijs.nu kan je helpen bij het afsluiten van deze verzekering en kan ook advies geven over wat te doen in geval van een ongeval op het water.

FAQ’s

1. Is het verplicht om het telefoonnummer van de Nieuwe Haven in Zwolle bij me te hebben?

Nee, het is niet verplicht om het telefoonnummer van de Nieuwe Haven in Zwolle bij je te hebben. Maar het is wel sterk aan te raden om dit nummer altijd bij je te hebben als je op het water bent. Dit kan het verschil maken in geval van nood.

2. Wat moet ik doen als ik in nood ben en het telefoonnummer van de Nieuwe Haven in Zwolle niet bij me heb?

Als je in nood bent en het telefoonnummer van de Nieuwe Haven in Zwolle niet bij je hebt, kun je het alarmnummer van de politie bellen (112). De politie zal snel ter plaatse zijn en hulp bieden.

3. Wat moet ik doen als ik getuige ben van een ongeval op het water in de Nieuwe Haven in Zwolle?

Als je getuige bent van een ongeval op het water in de Nieuwe Haven in Zwolle, bel dan direct het alarmnummer van de politie (112) en geef zo veel mogelijk informatie door over het ongeval.

4. Wie biedt hulp in geval van nood op de Nieuwe Haven in Zwolle?

In geval van nood op de Nieuwe Haven in Zwolle biedt de politie hulp. Er zijn ook andere hulpdiensten die kunnen assisteren, afhankelijk van de situatie.

Conclusie

Het hebben van het telefoonnummer van de Nieuwe Haven in Zwolle bij je kan het verschil maken in geval van nood. Als je op het water bent en er gebeurt iets onverwachts, is het belangrijk om snel hulp te krijgen. Door het telefoonnummer van de Nieuwe Haven bij je te hebben, kun je snel de juiste instantie bellen en hulp krijgen.

Naast het hebben van het telefoonnummer van de Nieuwe Haven in Zwolle bij je, is het ook belangrijk om je te houden aan de veiligheidsregels op het water. Houd altijd rekening met andere watersporters en volg de veiligheidsinstructies op. Zo kan iedereen veilig en plezierig genieten van de Nieuwe Haven in Zwolle.

Images related to the topic burg vos de waelstraat 1 zwolle

Van Burgemeester Vos de Waelstraat naar de Sassenpoort Zwolle
Van Burgemeester Vos de Waelstraat naar de Sassenpoort Zwolle

Article link: burg vos de waelstraat 1 zwolle.

Learn more about the topic burg vos de waelstraat 1 zwolle.

See more: https://vietty.com/blognl/

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận