Burgemeester Berghuisplein 1 8261 DD Kampen – Ontdek het verhaal achter deze opvallende locatie!

  • 15/05/2023

burgemeester berghuisplein 1 8261 dd kampen

Burgemeester Berghuisplein 1, 8261 DD Kampen: Informatie over het adres

Burgemeester Berghuisplein 1 is een adres in de stad Kampen, gelegen in de provincie Overijssel in Nederland. Het adres ligt in het centrum van de stad en is omringd door diverse winkels, restaurants en voorzieningen. Daarnaast is het Burgemeester Berghuisplein ook een belangrijk verkeerspunt in de stad, waar diverse wegen samenkomen.

Het adres Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen is de locatie van het gemeentehuis van de gemeente Kampen. Het gemeentehuis is gevestigd in een modern pand met diverse faciliteiten. Naast de gemeentelijke diensten zijn er ook diverse commerciële bedrijven gevestigd in het pand, zoals een uitzendbureau en een bibliotheek.

Geschiedenis van het Burgemeester Berghuisplein in Kampen

Het Burgemeester Berghuisplein in Kampen heeft een rijke historie. Het plein is vernoemd naar Jan Berghuis, die burgemeester van Kampen was tussen 1881 en 1892. In die tijd was het plein echter nog niet zo ontwikkeld als nu. Het plein was toen nog een open ruimte tussen de stadsmuur en de IJssel.

In de twintigste eeuw is het plein omgevormd tot een belangrijk verkeersknooppunt in de stad. In de jaren ’60 is er een viaduct gebouwd dat het verkeer over het plein leidt. Hierdoor is het plein uitgegroeid tot een belangrijk verkeerspunt in de stad. In de jaren ’80 is het viaduct vervangen door een nieuwe brug, waarmee het plein nog beter toegankelijk werd.

In de loop der tijd zijn er diverse winkels en andere voorzieningen bijgekomen rondom het plein. Hierdoor is het plein uitgegroeid tot een belangrijk centrum in de stad. Vandaag de dag is het Burgemeester Berghuisplein een drukke en levendige plek waar altijd iets te beleven is.

De bedrijven en voorzieningen in de buurt van Burgemeester Berghuisplein 1

Het adres Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen is omringd door diverse bedrijven en voorzieningen. Zo zijn er diverse winkels gevestigd in het pand, waaronder een supermarkt, een drogisterij en een bakkerij. Ook zijn er diverse kantoren gevestigd in het pand, zoals een uitzendbureau en een bibliotheek.

Daarnaast zijn er ook diverse andere voorzieningen in de buurt van het plein te vinden. Zo zijn er diverse restaurants en cafés te vinden in de buurt van het plein. Ook zijn er diverse dienstverlenende bedrijven gevestigd in de buurt van het plein, zoals banken en verzekeringskantoren.

Bereikbaarheid van Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen

Het adres Burgemeester Berghuisplein 1 is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het gemeentehuis ligt op loopafstand van het centraal station van Kampen. Vanaf het station is het ongeveer vijf minuten lopen naar het gemeentehuis. Vanaf het station zijn er tevens diverse buslijnen die stoppen in de buurt van het plein.

Ook met de auto is het Burgemeester Berghuisplein goed bereikbaar. Het plein ligt nabij de N50, die Kampen verbindt met de A28 en de A6. Parkeren in de buurt van het plein is mogelijk op diverse parkeerterreinen en in parkeergarages.

Beschrijving van de omgeving van het Burgemeester Berghuisplein in Kampen

Het Burgemeester Berghuisplein ligt in het hart van de stad Kampen. De omgeving van het plein kenmerkt zich door historische gebouwen en smalle straatjes. In de buurt van het plein zijn diverse monumentale panden te vinden, zoals de Bovenkerk en de Stadsgehoorzaal.

Ook de rivier de IJssel ligt op korte afstand van het Burgemeester Berghuisplein. Langs de IJssel zijn diverse wandel- en fietsroutes te vinden, die door het prachtige rivierlandschap leiden.

Toeristische attracties in de buurt van het Burgemeester Berghuisplein in Kampen

In de buurt van het Burgemeester Berghuisplein zijn diverse toeristische attracties te vinden. Zo is de Bovenkerk een populaire bezienswaardigheid. Deze kerk behoort tot de mooiste kerken van Nederland en heeft een rijke geschiedenis.

Ook het Stedelijk Museum Kampen is een bezoek waard. Dit museum is gevestigd in een prachtig historisch pand en laat de geschiedenis van de stad Kampen zien.

Mogelijkheden voor recreatie rondom Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen

In de buurt van het Burgemeester Berghuisplein zijn diverse mogelijkheden voor recreatie te vinden. Zo is er langs de IJssel een prachtige wandelroute te vinden, die door het mooie rivierlandschap leidt.

Daarnaast zijn er in de buurt van het plein diverse parken te vinden, waar men kan genieten van de natuur. Zo is het stadspark van Kampen een prachtige plek om even tot rust te komen. In het park zijn diverse sport- en speelvoorzieningen te vinden, waaronder een kinderboerderij en een skatebaan.

FAQs

Gemeente Kampen vacatures: Waar kan ik vacatures vinden van de gemeente Kampen?

Vacatures bij de gemeente Kampen zijn te vinden op de website van de gemeente. Hier worden regelmatig nieuwe vacatures geplaatst voor diverse functies bij de gemeente.

Gemeente Kampen groenvoorziening: Wordt het groen in Kampen goed onderhouden?

De gemeente Kampen heeft een actief beleid als het gaat om groenvoorziening en parkbeheer. Er wordt regelmatig onderhoud gepleegd aan het groen in de stad, zodat Kampen een groene en prettige stad blijft om in te wonen.

Gemeente Kampen afval: Hoe kan ik mijn afval scheiden in Kampen?

In Kampen worden verschillende soorten afval gescheiden. Zo zijn er containers voor papier, glas, plastic en groenafval. Door afval gescheiden aan te bieden kan dit worden hergebruikt of gerecycled.

Gemeente Kampen verhuizen: Waar kan ik informatie vinden als ik ga verhuizen naar Kampen?

Op de website van de gemeente Kampen is informatie te vinden voor mensen die naar Kampen verhuizen. Hier vindt men informatie over onder andere inschrijving in de gemeente, parkeervergunningen en afvalinzameling.

Gemeente Kampen melding: Hoe kan ik een melding doen bij de gemeente Kampen?

Een melding doen bij de gemeente Kampen kan via de website van de gemeente. Hier kan men een melding maken van bijvoorbeeld een kapotte straatlantaarn of een losse stoeptegel.

Gemeente Kampen afspraak maken: Hoe kan ik een afspraak maken bij de gemeente Kampen?

Een afspraak maken bij de gemeente Kampen kan telefonisch of via de website van de gemeente. Hier kan men een afspraak maken voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort of rijbewijs.

Gemeente Kampen medewerkers: Hoeveel medewerkers heeft de gemeente Kampen?

Het aantal medewerkers bij de gemeente Kampen verandert regelmatig, afhankelijk van de behoefte aan personeel. Op dit moment heeft de gemeente ongeveer 500 medewerkers in dienst.

Burgemeester Berghuisplein Kampen parkeren: Waar kan ik parkeren in de buurt van het Burgemeester Berghuisplein in Kampen?

In de buurt van het Burgemeester Berghuisplein zijn diverse parkeerterreinen en parkeergarages te vinden. Hier kan men betaald parkeren en de auto veilig achterlaten tijdens het bezoek aan het centrum van Kampen.

Keywords searched by users: burgemeester berghuisplein 1 8261 dd kampen gemeente kampen vacatures, gemeente kampen groenvoorziening, gemeente kampen afval, gemeente kampen verhuizen, gemeente kampen melding, gemeente kampen afspraak maken, gemeente kampen medewerkers, burgemeester berghuisplein kampen parkeren

Categories: Top 20 burgemeester berghuisplein 1 8261 dd kampen

Gemeente Kampen start met vergroening op Burgemeester Berghuisplein

See more here: vietty.com

gemeente kampen vacatures

Gemeente Kampen is een prachtige stad gelegen in het oosten van Nederland. De gemeente Kampen werkt samen met diverse organisaties om goede werkgelegenheid te bieden aan de inwoners van de stad. De gemeente Kampen vacatures bieden tal van mogelijkheden voor mensen in verschillende branches en voor mensen met verschillende werkervaring. Het is dan ook niet verrassend dat zoveel mensen in Nederland de gemeente Kampen verkiezen als hun werkplek.

Gemeente Kampen Vacatures

Er zijn verschillende Gemeente Kampen vacatures beschikbaar in verschillende sectoren. Deze banen bieden diverse arbeidsvoorwaarden en voordelen om werknemers aan te trekken. Enkele van de populaire functies zijn bijvoorbeeld die van administratief medewerker, financieel medewerker, beleidsmedewerker, (straat)coach, senior beleidsmedewerker, projectleider en meer.

Om een carrière bij de Gemeente Kampen te beginnen, is het belangrijk om te solliciteren voor banen die passen bij jouw vaardigheden, werkervaring en werkvoorkeuren. In het algemeen selecteren gemeente Kampen vacatures werknemers op basis van het vereiste opleidingsniveau, ervaring, vaardigheden en competenties. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de motivatie, persoonlijkheid, interesse in de functie en de motivatie van de sollicitant.

Solliciteren op Gemeente Kampen Vacatures

Solliciteren bij de Gemeente Kampen doe je online. Op de website van de Gemeente Kampen vind je een actueel overzicht van openstaande vacatures. Wanneer je een vacature hebt gevonden die bij je past, kun je online solliciteren. In de sollicitatieprocedure zit over het algemeen een aantal rondes. In de eerste rondes wordt er vaak gekeken naar hoe geschikt je bent voor de functie. In de volgende rondes wordt er gekeken naar hoe goed je bij de organisatie past en hoe goed je past bij de collega’s waar je mee zou gaan werken.

De Gemeente Kampen hecht veel waarde aan diversiteit, zowel in het aanbod van vacatures als in de selectie van kandidaten. Dit betekent dat iedereen welkom is om bij de Gemeente Kampen te solliciteren, ongeacht afkomst, geslacht, religie of andere persoonlijke kenmerken.

Arbeidsvoorwaarden Gemeente Kampen Vacatures

De Gemeente Kampen biedt medewerkers een breed scala aan arbeidsvoorwaarden, waaronder:

– Een goede werk-privébalans. De Gemeente Kampen vindt het belangrijk dat werknemers hun werk kunnen combineren met hun privéleven. Daarom biedt de Gemeente Kampen flexibele werktijden en soms zelfs de mogelijkheid om thuis te werken.

– Een goed salaris. De Gemeente Kampen betaalt zijn medewerkers een marktconform salaris en biedt de mogelijkheid om door te groeien.

– Goede opleidingsmogelijkheden. De Gemeente Kampen heeft een trainings- en ontwikkelingsprogramma om zijn werknemers op te leiden en door te laten groeien.

– Uitstekende pensioenregeling. De Gemeente Kampen zorgt ervoor dat zijn medewerkers goed verzekerd zijn en biedt hen een goede pensioenregeling.

FAQs

1. Hoe kan ik een Gemeente Kampen vacature vinden?
Antwoord: Openstaande vacatures vind je op de website van de Gemeente Kampen.

2. Is het mogelijk om online te solliciteren op Gemeente Kampen vacatures?
Antwoord: Ja, solliciteren kan eenvoudig online via de website van de Gemeente Kampen.

3. Wordt er rekening gehouden met diversiteit bij het aannemen van medewerkers bij de gemeente Kampen?
Antwoord: Ja, de Gemeente Kampen hecht waarde aan diversiteit en nodigt iedereen uit om te solliciteren.

4. Wat voor arbeidsvoorwaarden biedt de Gemeente Kampen?
Antwoord: De Gemeente Kampen biedt onder andere flexibele werktijden, een goed salaris, goede opleidingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

5. Welke sectoren bieden Gemeente Kampen vacatures aan?
Antwoord: De Gemeente Kampen biedt een brede selectie van vacatures aan in verschillende sectoren zoals administratie, financiën, beleid, coaching en projectleiding.

Conclusie

De gemeente Kampen biedt een uitstekende beloning en werkomgeving voor werknemers, wat de reden is dat veel mensen de stad kiezen als hun werkplek. Met flexibele werktijden en vele verschillende sectoren met openstaande vacatures is er voor elk wat wils. De Gemeente Kampen hecht waarde aan diversiteit en nodigt iedereen uit om te solliciteren. Sollicitanten kunnen online via de website van de Gemeente Kampen solliciteren voor vacatures die bij hun vaardigheden en werkvoorkeuren passen. Kortom, de Gemeente Kampen heeft veel te bieden voor werknemers die op zoek zijn naar goede arbeidsvoorwaarden en een uitdagende werkomgeving.

gemeente kampen groenvoorziening

Gemeente Kampen Groenvoorziening: Oase van Groen in Nederland

Gemeente Kampen, een stad aan de rivier de IJssel in de provincie Overijssel, wordt omringd door een prachtig landschap dat bestaat uit weelderige groene velden, bossen en rivieren. Daarom is gemeente Kampen groenvoorziening van groot belang. Het stadsbestuur van Kampen begrijpt de waarde van groen goed en zet zich in om ervoor te zorgen dat de stad groen en mooi blijft.

In dit artikel gaan we kijken naar hoe Gemeente Kampen de groenvoorziening van de stad beheert, de inspanningen die het bureau levert om het groen in de stad te behouden en de voordelen die de stad en haar inwoners kunnen behalen van een groene omgeving.

Groenvoorziening Kampen: Een kijkje in het beleid

Gemeente Kampen heeft een duidelijk beleid om ervoor te zorgen dat de groenvoorziening van de stad van het hoogste niveau is. Thematisch gezien richt het programma zich op het verhogen van de biodiversiteit van de stad, het verbeteren van de esthetische waarde van de stad, het bevorderen van recreatieve activiteiten in het groen, het vergroten van de bewustwording over het belang van groen, het bevorderen van duurzame ontwikkeling en het verbeteren van de leefomgeving van de inwoners.

Het bureau Groenvoorziening van Gemeente Kampen heeft ook een aantal belangrijke taken om de groenvoorziening van de stad te optimaliseren. Enkele van deze taken zijn:

– Het ontwikkelen en implementeren van het groenbeleid van Gemeente Kampen.
– Het beheer van de openbare groenvoorziening in de stad, waaronder parken, plantsoenen, bermen en speeltuinen.
– Het ondersteunen van gemeentelijke diensten bij de aanleg en het beheer van landschappen die de stad omsluiten en bij de ontwikkeling van nieuwe groene projecten (zoals ontwikkeling van natuurgebieden).
– Het ontwerpen, plannen en realiseren van groenonderhoudsprojecten, zoals aanplantingen, bomenonderhoud, grasperken, snoeien en het beheer van waterelementen.

Met deze taken en het goed doordachte beleid is Gemeente Kampen in staat om de groenvoorziening van de stad op een duurzame en effectieve manier te beheren.

Inspanning Gemeente Kampen om groen te behouden

Gemeente Kampen zet zich ook sterk in om de groenvoorziening van de stad te behouden via verschillende projecten en programma’s. Een daarvan is het programma “Samen Groen”, dat tot doel heeft om de bewoners van de stad te betrekken bij de natuur en wil bijdragen aan een groenere stad met meer flora en fauna.

Ook werkt het bureau Groenvoorziening actief samen met vrijwilligersorganisaties, zoals IVN en Stad & Landschap, om ervoor te zorgen dat de natuur in de stad kan blijven bestaan en kan groeien. Om de biodiversiteit in de stad te verbeteren werken zij ook met natuurlijke oevers in de stad en zetten zij zich in voor de aanleg van groene daken.

Bovendien probeert Gemeente Kampen waste verminderen in de stad en bij te dragen aan duurzame ontwikkeling door het beheer van afval, het gebruik van gerecyclede materialen en het stimuleren van mensen om afval te scheiden.

Voordelen van een groene omgeving

De groenvoorziening van Gemeente Kampen biedt meerdere voordelen voor de stad en haar inwoners. Allereerst zijn groene ruimtes belangrijk voor het welzijn van mensen, omdat ze stress verminderen, het gevoel van ontspanning vergroten en bijdragen aan versterking van het immuunsysteem.

Groene ruimtes bieden ook kansen voor sociale interactie en gemeenschapsvorming, aangezien ze een ontmoetingsplaats kunnen zijn voor inwoners. Bovendien zijn groene ruimtes cruciaal voor de luchtkwaliteit vanwege hun vermogen om luchtverontreiniging te verminderen.

Ook dragen groene ruimtes bij aan economische ontwikkeling, omdat ze toeristische attracties kunnen zijn en bijdragen aan het imago van de stad. Tegelijkertijd kunnen ze een positieve invloed hebben op onroerend goed-waarden en daarmee ook de lokale economie beïnvloeden.

FAQs

1. Wie is verantwoordelijk voor de groenvoorziening in gemeente Kampen?

Het bureau Groenvoorziening van Gemeente Kampen is verantwoordelijk voor de groenvoorziening in de stad.

2. Wat is het beleid van Gemeente Kampen voor de groenvoorziening van de stad?

Gemeente Kampen heeft een duidelijk beleid om ervoor te zorgen dat de groenvoorziening van de stad van het hoogste niveau is. Thematisch gezien richt het programma zich op het verhogen van de biodiversiteit van de stad, het verbeteren van de esthetische waarde van de stad, het bevorderen van recreatieve activiteiten in het groen, het vergroten van de bewustwording over het belang van groen, het bevorderen van duurzame ontwikkeling en het verbeteren van de leefomgeving van de inwoners.

3. Hoe behoudt Gemeente Kampen de groenvoorziening van de stad?

Gemeente Kampen zet zich sterk in om de groenvoorziening van de stad te behouden via verschillende projecten en programma’s, zoals het programma “Samen Groen”. Het bureau Groenvoorziening werkt ook actief samen met vrijwilligersorganisaties, zoals IVN en Stad & Landschap, om ervoor te zorgen dat de natuur in de stad kan blijven bestaan en kan groeien.

4. Wat zijn de voordelen van groene ruimtes in de stad?

Groene ruimtes bieden meerdere voordelen, waaronder het verminderen van stress, sociale interactie en gemeenschapsvorming, bijdragen aan luchtkwaliteit, economische ontwikkeling en het welzijn van de bewoners.

5. Wat moeten de inwoners doen om bij te dragen aan de groenvoorziening van de stad?

Inwoners van Gemeente Kampen kunnen de groenvoorziening van de stad ondersteunen door bewust te zijn van het belang van groen en het programma “Samen Groen” te ondersteunen. Door afval te scheiden en te voorkomen dat verontreiniging in de natuur terechtkomt, kunnen zij ook bijdragen aan een schone omgeving. Men kan actief worden bij een van de vrijwilligersorganisaties om een bijdrage te leveren.

gemeente kampen afval

Gemeente Kampen is een gemeente gevestigd in de provincie Overijssel in Nederland. Het is een stad die trots is op haar rijke geschiedenis en cultuur, en het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de mooie landschappen en bezienswaardigheden. Echter, net als veel andere steden, kampt gemeente Kampen ook met het probleem van afval. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de manier waarop de gemeente Kampen met afval omgaat en hoe het afvalprobleem in de stad wordt aangepakt.

Afvalprobleem en afvalbeleid

Afval is een van de grootste problemen van de moderne tijd, en gemeentes over de hele wereld hebben er moeite mee. Gemeente Kampen is daar geen uitzondering op. Jaarlijks produceert de stad duizenden tonnen aan afval en het is een uitdaging om dit op een veilige en milieuvriendelijke manier te verwerken. De gemeente heeft echter een goed afvalbeleid dat gericht is op het minimaliseren van afval en het maximaliseren van recycling. Hieronder vindt u enkele belangrijke aspecten van het afvalbeleid van de gemeente.

Afval scheiden

Een van de belangrijkste aspecten van het afvalbeleid van de gemeente is het scheiden van afval. Dit betekent dat burgers hun afval thuis al scheiden en het vervolgens in verschillende containers aanbieden. De gemeente heeft hiervoor verschillende containers beschikbaar zoals de PMD (plastic, metaal en drinkpakken) container, de groene container voor GFT (groente-, fruit- en tuinafval) en de restafval container. Door het scheiden van afval wordt het mogelijk om meer materiaal te recyclen en minder afval naar de stortplaats te brengen.

Afvalinzameling

De gemeente Kampen heeft een uitgebreid afvalinzamelingssysteem. Verschillende soorten afval worden op een vaste dag in de week opgehaald. Een belangrijk aspect van het afvalinzamelingssysteem in de gemeente is dat burgers moeten betalen voor de hoeveelheid restafval die ze aanbieden. Het idee hierachter is om burgers aan te moedigen om minder restafval te produceren en meer afval te scheiden en te recyclen. Er wordt ook jaarlijks een afvalkalender uitgebracht waarop staat wanneer welk afval wordt opgehaald.

Afvalverwerking

De gemeente Kampen werkt samen met verschillende bedrijven om het afval dat niet kan worden gerecycled op een veilige en milieuvriendelijke manier te verwerken. Het restafval wordt naar verschillende verwerkingsfabrieken gebracht waar het wordt verbrand om energie op te wekken. Het verbranden van restafval wordt energie uit afval genoemd. Dit brengt niet alleen energie maar ook nog eens minder stofdeeltjes en chemicaliën voor het milieu met zich mee in vergelijking met het storten van afval.

Afvalrecycling

Afvalrecycling is een belangrijk onderdeel van het afvalbeleid van de gemeente Kampen. Dit betekent dat de gemeente en haar partners werken aan het scheiden van verschillende materialen zodat deze kunnen worden gerecycled. Door recycling te bevorderen worden materialen opnieuw gebruikt in plaats van dat ze op een stortplaats terechtkomen. Dit draagt bij aan de vermindering van de afvalberg en een betere milieubescherming.

FAQs

1. Hoeveel afval produceert de gemeente Kampen jaarlijks?

De gemeente Kampen produceert jaarlijks duizenden tonnen aan afval. Dit omvat zowel huishoudelijk als industrieel afval.

2. Wat is het afvalbeleid van de gemeente Kampen?

Het afvalbeleid van de gemeente Kampen is gericht op het minimaliseren van afval en het maximaliseren van recycling. Afval scheiden, afvalinzameling, afvalverwerking en afvalrecycling zijn enkele belangrijke aspecten van het afvalbeleid.

3. Moeten burgers in de gemeente Kampen betalen om hun afval weg te gooien?

Ja, burgers moeten betalen voor de hoeveelheid restafval die ze aanbieden. Dit is bedoeld om burgers aan te moedigen minder restafval te produceren en meer afval te scheiden en te recyclen.

4. Welke soorten afval kunnen worden gerecycled in de gemeente Kampen?

Veel soorten afval kunnen worden gerecycled in de gemeente Kampen, waaronder papier, karton, plastic, metaal en drankpakken. Er zijn ook speciale containers beschikbaar voor het inleveren van batterijen, inktcartridges en oude kleding.

5. Waar kan ik meer informatie vinden over het afvalbeleid van de gemeente Kampen?

Meer informatie over het afvalbeleid van de gemeente Kampen is te vinden op de website van de gemeente. Hier vindt u informatie over afvalinzameling, afvalscheiding en afvalverwerking. U kunt ook contact opnemen met de gemeente als u specifieke vragen heeft over afvalproblemen in uw buurt.

Conclusie

Afvalbeheer is een belangrijk onderwerp voor gemeentes over de hele wereld, en gemeente Kampen is daar geen uitzondering op. De gemeente heeft een goed afvalbeleid dat gericht is op het minimaliseren van afval en het maximaliseren van recycling. Het scheiden van afval, afvalinzameling, afvalverwerking en afvalrecycling zijn enkele belangrijke aspecten van het afvalbeleid. Door het afvalprobleem op een efficiënte en milieuvriendelijke manier aan te pakken, kunnen we een schonere en duurzamere toekomst creëren.

Images related to the topic burgemeester berghuisplein 1 8261 dd kampen

Gemeente Kampen start met vergroening op Burgemeester Berghuisplein
Gemeente Kampen start met vergroening op Burgemeester Berghuisplein

Article link: burgemeester berghuisplein 1 8261 dd kampen.

Learn more about the topic burgemeester berghuisplein 1 8261 dd kampen.

See more: https://vietty.com/blognl/

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận