Skip to content

Burgemeester de Hesselleplein 31: Ontdek deze verborgen parel in het hart van de stad!

Winnaar Maxien interviewt burgemeester Halsema

burgemeester de hesselleplein 31

Burgemeester de Hesselleplein 31 is een prachtig gebouw dat zich bevindt in het centrum van Breda, Nederland. Het pand heeft een interessante geschiedenis en heeft in de loop der jaren verschillende transformaties ondergaan. Het gebouw heeft momenteel een belangrijke functie binnen de gemeente.

Locatie van het pand

Burgemeester de Hesselleplein 31 is gelegen aan de rand van het stadscentrum van Breda, in de wijk Belcrum. De straat waar het pand aan ligt, is vernoemd naar burgemeester de Hesselle. De straat loopt van de Haagweg tot en met het stationsplein.

Geschiedenis van het pand

Het pand werd gebouwd in 1903, voor de plaatselijke afdeling van de landbouworganisatie. Het gebouw was oorspronkelijk bedoeld voor de agrarische sector, waar ondernemers bijeen konden komen, informatie uitwisselen en hun producten konden tentoonstellen.

In 1911 werd het gebouw verkocht aan W. Sponselee, een groothandelaar in koloniale waren. Hij verbouwde het pand en gebruikte het als opslagplaats voor zijn producten. Tijdens deze periode werd het pand ook gebruikt als slaapplaats voor Duitse militairen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

In 1923 werd het pand verkocht aan de gemeente Breda, die het gebouw gebruikte als magazijn en werkplaats voor het gemeentelijk energiebedrijf. In de jaren 60 werd het gebouw gerenoveerd en uitgebreid, om te fungeren als kantoor voor het energiebedrijf.

Huidige functie van het pand

Tegenwoordig fungeert Burgemeester de Hesselleplein 31 als kantoor voor verschillende instanties, waaronder het Stadsarchief. Het pand heeft een belangrijke functie als historisch pand binnen de gemeente. Het wordt momenteel onderhouden door de gemeente Breda, die ervoor zorgt dat het pand in goede staat blijft en dat de geschiedenis van het pand behouden blijft.

Architectonische kenmerken van het pand

Het pand is gebouwd in neorenaissancestijl, wat duidelijk terug te zien is in de gevel. De gevel is versierd met sierlijke ornamenten en prachtige details. Het gebouw heeft twee verdiepingen en een zolderverdieping. Het dak is bedekt met rode dakpannen en heeft schoorstenen aan beide zijden.

Omliggende gebouwen en straten

Burgemeester de Hesselleplein 31 ligt in een levendige wijk in Breda, die bekend staat om zijn historische panden en architectuur. Het plein zelf is vernoemd naar burgemeester de Hesselle, die in 1877 tot burgemeester van Breda werd benoemd.

Op loopafstand van het pand bevinden zich verschillende historische gebouwen, waaronder het Stedelijk Museum Breda en het Chassé Theater. Ook bevindt het station van Breda zich enkele straten verderop.

Bijzondere gebeurtenissen in het pand

Het pand heeft een rijke geschiedenis en heeft verschillende bijzondere gebeurtenissen meegemaakt. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het pand gebruikt als slaapplaats voor Duitse militairen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw ook gebruikt door de Duitsers, die het als werkplaats gebruikten.

Het pand heeft ook een rol gespeeld in de geschiedenis van Breda. In de jaren 60 werden er belangrijke renovaties uitgevoerd, waardoor het geschikt werd als kantoor voor het energiebedrijf.

Eigendomsgeschiedenis van het pand

Het pand werd in 1903 gebouwd voor de landbouworganisatie, waarna het in 1911 werd verkocht aan W. Sponselee. Na de Eerste Wereldoorlog werd het pand verkocht aan de gemeente Breda, die het gebruikte als magazijn en werkplaats voor het energiebedrijf. In de jaren 60 werd het gebouw gerenoveerd en uitgebreid, om te fungeren als kantoor voor het energiebedrijf. Sindsdien heeft het pand verschillende functies vervuld, waaronder dat van kantoor en opslagruimte.

Toekomstplannen voor het pand

Voor zover bekend zijn er op dit moment geen toekomstplannen voor Burgemeester de Hesselleplein 31. Het pand is in goede staat en dient momenteel als kantoor voor verschillende instanties binnen de gemeente Breda.

Belangrijkheid van het pand voor de gemeente

Het pand heeft een belangrijke historische waarde voor de gemeente Breda. Het gebouw heeft in de loop der jaren verschillende functies vervuld, waaronder die van opslagruimte en kantoor. Het feit dat het pand momenteel wordt gebruikt als kantoor voor verschillende instanties binnen de gemeente, geeft aan dat het nog steeds een belangrijke rol speelt binnen de gemeente. Het pand is een symbool van de geschiedenis van Breda en draagt bij aan het behoud van de historie van de stad.

FAQs

Wat is Burgemeester de Hesselleplein 31?

Burgemeester de Hesselleplein 31 is een historisch pand in Breda, Nederland. Het gebouw is gebouwd in 1903 en heeft in de loop der jaren verschillende functies vervuld, waaronder die van opslagruimte en kantoor.

Wat is de geschiedenis van het pand?

Het gebouw werd gebouwd voor de landbouworganisatie in 1903 en werd later verkocht aan W. Sponselee, een groothandelaar in koloniale waren. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het gebouw gebruikt als slaapplaats voor Duitse militairen. In de jaren 60 werd het gebouw gerenoveerd en uitgebreid, om te fungeren als kantoor voor het energiebedrijf. Sindsdien heeft het pand verschillende functies vervuld, waaronder die van kantoor en opslagruimte.

Wat is de huidige functie van het pand?

Het pand fungeert momenteel als kantoor voor verschillende instanties binnen de gemeente Breda, waaronder het Stadsarchief.

Wie is Burgemeester de Hesselle?

Burgemeester de Hesselle was burgemeester van Breda van 1877 tot 1888. De straat waar Burgemeester de Hesselleplein 31 aan ligt, is naar hem vernoemd.

Wat zijn de architectonische kenmerken van het pand?

Het pand is gebouwd in neorenaissancestijl en heeft een prachtige gevel met sierlijke ornamenten en prachtige details. Het gebouw heeft twee verdiepingen en een zolderverdieping en het dak is bedekt met rode dakpannen met schoorstenen aan beide zijden.

Waar ligt Burgemeester de Hesselleplein 31?

Burgemeester de Hesselleplein 31 ligt in de wijk Belcrum, aan de rand van het stadscentrum van Breda. Het plein is vernoemd naar burgemeester de Hesselle.

Keywords searched by users: burgemeester de hesselleplein 31

Categories: Top 75 burgemeester de hesselleplein 31

Winnaar Maxien interviewt burgemeester Halsema

See more here: vietty.com

Images related to the topic burgemeester de hesselleplein 31

Winnaar Maxien interviewt burgemeester Halsema
Winnaar Maxien interviewt burgemeester Halsema

Article link: burgemeester de hesselleplein 31.

Learn more about the topic burgemeester de hesselleplein 31.

See more: https://vietty.com/blognl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *