Burgemeester de Manlaan Breda: Ontdek de Charme van deze Woonwijk!

  • 15/05/2023

burgemeester de manlaan breda

In het zuidelijke deel van Breda ligt de Burgemeester De Manlaan. Deze laan is bekend om zijn prachtige architectuur en groene omgeving. De straat zelf heeft ook een rijke geschiedenis en is een populaire woonwijk geworden. In dit artikel zullen we de geschiedenis, locatie, architectuur, bewoners, voorzieningen, verkeerssituatie, prijzen, renovaties en toekomstplannen voor de Burgemeester De Manlaan in Breda bespreken.

Geschiedenis van de Burgemeester De Manlaan

De Burgemeester De Manlaan is vernoemd naar Petrus De Man, die in de periode van 1919 tot 1941 burgemeester van Breda was. De burgemeester was erg geliefd onder de inwoners van Breda en richtte zich op zowel economische als culturele vooruitgang. Hij was erg actief in het bevorderen van onderwijs en de vestiging van bedrijven in de stad. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van de infrastructuur en de groei van de stad.

In de jaren vijftig zijn de huizen aan de Burgemeester De Manlaan gebouwd. Destijds was er sprake van een enorme woningnood in Nederland, en daarom besloot de gemeente om nieuwe huizen te bouwen. Er zijn verschillende architecten betrokken geweest bij het ontwerpen van de huizen aan de Burgemeester De Manlaan. Het resultaat is een mix van verschillende stijlen die goed bij elkaar passen.

Locatie van de Burgemeester De Manlaan in Breda

De Burgemeester De Manlaan ligt in het zuiden van Breda. De straat begint bij de Willem van Oranjelaan en eindigt bij de Duivelsbruglaan. De straat is een zijweg van de Doctor Struyckenstraat, die leidt naar de omliggende wijken en de snelweg.

De Burgemeester De Manlaan is een populaire woonwijk en wordt beschouwd als een van de beste locaties in Breda om te wonen. De straat heeft een rustige en groene omgeving, maar ligt toch dicht bij het centrum van de stad en de belangrijkste faciliteiten.

Architectuur van de huizen aan de Burgemeester De Manlaan

De huizen aan de Burgemeester De Manlaan zijn gebouwd in de jaren 50 en hebben een karakteristieke architectuur. Het zijn vrijstaande huizen met een plat dak en veel glaspartijen. De huizen zijn gebouwd in een mix van verschillende stijlen die goed bij elkaar passen. Sommige huizen hebben een moderne uitstraling, terwijl andere huizen meer traditioneel zijn.

De huizen aan de Burgemeester De Manlaan hebben ook vaak een grote tuin en zijn omringd door groen. Veel huizen hebben ook een garage of een eigen oprit, wat handig is voor het parkeren van auto’s.

Bewoners van de Burgemeester De Manlaan

De Burgemeester De Manlaan is een woonwijk en de huizen worden bewoond door verschillende mensen. De meeste huizen zijn vrijstaande huizen met een ruime tuin en zijn daarom vooral populair bij gezinnen.

De wijk heeft een gevoel van saamhorigheid en de bewoners zijn er trots op hun huis aan de Burgemeester De Manlaan te wonen. Het is een rustige buurt met een mooie omgeving, waar mensen graag hun kinderen zien opgroeien.

Voorzieningen rondom de Burgemeester De Manlaan

De Burgemeester De Manlaan ligt dicht bij verschillende voorzieningen. Zo zijn er verschillende scholen in de buurt, waaronder basis- en middelbare scholen. Ook zijn er veel sportverenigingen, zoals voetbalclubs en tennisverenigingen.

Voor de dagelijkse boodschappen kunnen bewoners terecht bij de supermarkt en diverse winkels in de nabijgelegen winkelcentra de Burcht en de Hoge Vucht. Ook is er een gezondheidscentrum vlakbij, waar bewoners terechtkunnen voor medische zorg.

Verkeerssituatie rondom de Burgemeester De Manlaan

De Burgemeester De Manlaan ligt vlak bij de Doctor Struyckenstraat, die een belangrijke verbinding vormt tussen de omliggende wijken en de snelweg. De straat zelf is echter rustig en heeft weinig verkeer.

De meeste huizen aan de Burgemeester De Manlaan hebben een eigen oprit of garage, waardoor het parkeren van auto’s geen probleem is. Er zijn ook verschillende bushaltes in de buurt, waardoor het openbaar vervoer goed bereikbaar is.

Prijzen van de huizen aan de Burgemeester De Manlaan

De huizen aan de Burgemeester De Manlaan zijn gewild en hebben daarom een hoge waarde. De prijzen van de huizen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals grootte, staat van onderhoud en locatie.

Het grootste deel van de huizen aan de Burgemeester De Manlaan heeft een prijsklasse tussen de € 400.000 en € 800.000. Er zijn echter ook huizen die meer dan een miljoen euro kosten. De prijzen van de huizen aan de Burgemeester De Manlaan zijn in de afgelopen jaren gestegen, wat aantoont hoe populair deze wijk is.

Renovaties aan de huizen aan de Burgemeester De Manlaan

De huizen aan de Burgemeester De Manlaan zijn gebouwd in de jaren 50 en hebben daarom soms renovatie nodig. Veel bewoners hebben de afgelopen jaren hun huis gerenoveerd en gemoderniseerd.

Renovaties omvatten vaak nieuwe daken, ramen en gevels en het gebruik van duurzame materialen zoals zonnepanelen en isolatie. Deze renovaties hebben niet alleen het uiterlijk van de huizen verbeterd, maar ook de energie-efficiëntie verhoogd.

Toekomstplannen voor de Burgemeester De Manlaan

Er zijn momenteel geen specifieke plannen om de Burgemeester De Manlaan te veranderen. Dit komt omdat het een populaire locatie is en er geen reden is om iets te veranderen. De bewoners zijn blij met hun huis en de buurt en willen dat graag zo houden.

Conclusie

De Burgemeester De Manlaan is een populaire wijk in Breda vanwege zijn rustige en groene omgeving. De karakteristieke huizen en de mix van verschillende stijlen maken de wijk uniek. De bewoners zijn divers en het is een geweldige locatie om op te groeien. De wijk heeft goede voorzieningen en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Hoewel de prijzen van de huizen hoog zijn, blijft het een gewilde locatie om te wonen en wordt de wijk steeds populairder.

FAQs

1. Waar ligt de Burgemeester De Manlaan in Breda?

De Burgemeester De Manlaan ligt in het zuidelijke deel van Breda, nabij de Willem van Oranjelaan en de Duivelsbruglaan.

2. Hoe zijn de huizen aan de Burgemeester De Manlaan gebouwd?

De huizen aan de Burgemeester De Manlaan zijn gebouwd in de jaren 50 en hebben een karakteristieke architectuur met een plat dak en veel glaspartijen. Er zijn verschillende stijlen die goed bij elkaar passen.

3. Hoe zijn de prijzen van de huizen aan de Burgemeester De Manlaan?

De prijzen van de huizen aan de Burgemeester De Manlaan variëren afhankelijk van factoren zoals grootte, staat van onderhoud en locatie. De prijzen zijn gemiddeld tussen de € 400.000 en € 800.000, maar sommige huizen kosten meer dan een miljoen euro.

4. Zijn er renovaties geweest aan de huizen aan de Burgemeester De Manlaan?

Sommige huizen aan de Burgemeester De Manlaan zijn gerenoveerd en gemoderniseerd, waaronder het dak, de ramen, de gevels en de toevoeging van duurzame materialen.

Keywords searched by users: burgemeester de manlaan breda burgemeester de manlaan 5 breda, burgemeester de manlaan 26 breda, duurste huis oosterhout

Categories: Top 63 burgemeester de manlaan breda

(VIDEO) 16-06-2016 Ravage na ongeval Burgemeester de Manlaan in Breda

See more here: vietty.com

burgemeester de manlaan 5 breda

Burgemeester De Manlaan 5, gelegen in de mooie stad Breda, is een gebouw met rijke geschiedenis en moderne faciliteiten. Dit gebouw is een plek waar mensen samen komen om te werken, te studeren of om te ontspannen. Het pand heeft een diversiteit aan faciliteiten en biedt daarom een mix van mogelijkheden voor verschillende doeleinden.

Het gebouw is gebouwd in 1962 en is ontworpen door architectenbureau Van den Broek en Bakema. Het gebouw maakt deel uit van het grotere complex van Avans Hogeschool Breda, waarin verschillende soorten onderwijs worden gegeven zoals, Social Work, Pedagogiek, Gezondheidszorg etc. Dit maakt Burgemeester De Manlaan 5 een levendige plek met veel activiteiten.

Het pand is gelegen in de rustige en groene omgeving van het IJpelaarpark, een perfecte setting om ideeën op te doen en te reflecteren op je werk of studie. Daarnaast is het pand gemakkelijk bereikbaar met verschillende vervoerswijzen en biedt het tal van parkeermogelijkheden voor auto’s en fietsen.

Burgemeester De Manlaan 5 is met recht een multifunctioneel gebouw te noemen. Hieronder zullen enkele faciliteiten en activiteiten worden toegelicht die in het gebouw plaatsvinden.

– Bibliotheek
De Bibliotheek is een plek waar studenten en docenten rustig kunnen studeren, vergaderen of kunnen werken aan een project. Het biedt een grote collectie aan boeken voor verschillende studies, maar er is ook volop ruimte voor online onderzoek. De bibliotheek is een plek waar gezocht kan worden naar informatie en waar boeken en artikelen die nodig zijn voor studies en werk, kunnen worden geleend.

– Avans Academie voor Energie
Avans Academie voor Energie is een opleiding die zich focust op schone en duurzame energie. Hier worden opleidingen en trainingen gegeven die de studenten opleiden tot professionals op het gebied van duurzame en schone energie. De Avans Academie is voorzien van de nieuwste moderne technologieën en faciliteiten om het meest optimale leerklimaat te bieden.

– Bar & Restaurant
In het pand is ook een bar en restaurant te vinden waar studenten terecht kunnen om te ontspannen of te studeren. Hier kun je genieten van een lunch of diner met vrienden of collega’s. Het is een plek waar mensen bij elkaar komen om te eten en te drinken in een ontspannen sfeer.

– Kapper
Een kapper is ook in het pand gevestigd, voor studenten die tijd hebben tussen de lessen door om zichzelf te verwennen met een nieuwe coupe.

– Sporthal
Er is ook een sporthal in het pand waar verschillende sporten kunnen worden beoefend. De sporthal is geschikt voor onder andere basketbal, badminton, volleybal en zaalvoetbal. Het is een plek waar mensen op eigen tempo kunnen bewegen en ontspannen.

– Studentenhuisvesting
Naast de eerder genoemde faciliteiten, biedt Burgemeester De Manlaan 5 ook studentenhuisvesting. Hier kunnen studenten van Avans Hogeschool Breda of de NHTV (Nederlandse Hogeschool voor Toerisme en Verkeer) wonen en studeren in dezelfde omgeving. Dit is een unieke optie voor studenten die op zoek zijn naar een huisvesting die zowel geschikt is voor studeren als voor wonen.

FAQs

– Is de bibliotheek gratis toegankelijk voor bezoekers?
Ja, de bibliotheek op Burgemeester De Manlaan 5 is gratis toegankelijk voor iedereen.

– Hoeveel parkeerplaatsen zijn er beschikbaar?
Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen beschikbaar op het terrein van Burgemeester De Manlaan 5. Het terrein biedt daarnaast ook een royale parkeerplaats voor gehandicapten.

– Kan ik als niet-student ook gebruik maken van de sportfaciliteiten?
Nee, de sportfaciliteiten zijn enkel toegankelijk voor studenten van Avans Hogeschool Breda of de NHTV.

– Zijn er kamers beschikbaar voor overnachtingen?
Nee, er zijn geen kamers beschikbaar voor overnachtingen op Burgemeester De Manlaan 5.

– Kun je als niet-student gebruik maken van het restaurant?
Ja, iedereen is welkom in het restaurant.

– Wat is de beste manier om naar Burgemeester De Manlaan 5 te reizen?
Het gebouw is goed bereikbaar met verschillende vervoerswijzen, zoals met de fiets, bus, trein of auto. Het is vanuit het centrum van Breda ongeveer 10 minuten fietsen en er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein. Het adres van het gebouw is Burgemeester De Manlaan 5, Breda.

In conclusie, Burgemeester De Manlaan 5 Breda is een gebouw dat een mix van oude charme en moderne faciliteiten biedt, wat het gebouw perfect maakt voor verschillende activiteiten. Van studeren tot sporten, het pand biedt voor ieder wat wils. Het is gelegen op een mooie en rustige locatie in Breda en is goed bereikbaar met verschillende vervoerswijzen. Of je nu een student bent of niet, Burgemeester De Manlaan 5 is zeker een bezoek waard!

burgemeester de manlaan 26 breda

Burgemeester de Manlaan 26 Breda is een prachtige straat gelegen in het centrum van Breda. Het is een van de meest gewilde straten vanwege de combinatie van de centrale locatie en de rustige omgeving. In dit artikel zullen we meer leren over Burgemeester de Manlaan 26 Breda.

De straatnaam Burgemeester de Manlaan is vernoemd naar Henri Jacques de Man, die van 1941 tot 1946 burgemeester van Breda was. De straat zelf bestaat al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw en heeft een rijke geschiedenis.

De straat is voornamelijk bekend vanwege de prachtige villa’s die er gelegen zijn. De villa’s aan Burgemeester de Manlaan 26 zijn erg in trek bij huurders en kopers vanwege de ruime woningen en de groene omgeving. De villa’s zijn gebouwd in de jaren 30 en zijn nog steeds in uitstekende staat.

Wonen aan Burgemeester de Manlaan 26 Breda

De villa’s aan Burgemeester de Manlaan 26 Breda zijn ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een ruime woning met veel groen en rust in de omgeving. De omgeving is erg kindvriendelijk en er zijn veel speeltuinen en parken in de buurt. De woningen aan de straat hebben een grote tuin waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

De buurt rondom Burgemeester de Manlaan 26 Breda is erg veilig. Er is weinig criminaliteit in de omgeving en de bewoners kennen elkaar goed. Er zijn veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, zoals de jaarlijkse buurtbarbecue en andere activiteiten.

De woningen aan Burgemeester de Manlaan 26 Breda zijn over het algemeen groot en ruim opgezet. Ze hebben allemaal een tuin en sommige huizen hebben ook een zwembad of een sauna. De woningen hebben veel authentieke details, zoals glas-in-loodramen en oude tegels, wat zorgt voor een warme sfeer.

De woningen zijn geschikt voor mensen met verschillende smaken en is er is voor ieder wat wils. Of je nu van modern houdt of juist van klassiek, er is altijd een woning te vinden die bij je past.

Leven in Breda

Breda is een prachtige stad waar veel te doen is. Het heeft een rijke geschiedenis en is rijk aan culturele erfgoed. Er zijn veel bezienswaardigheden, zoals de Grote Kerk, het Kasteel van Breda en het Stedelijk Museum Breda.

Daarnaast is Breda een hele gezellige stad waar veel evenementen plaatsvinden. Zo is er jaarlijks het Breda Jazz Festival, het Breda Barst festival en het Spanjaardsgat Festival. Ook is het mogelijk om heerlijk te winkelen in de binnenstad. Er zijn veel winkels en boetiekjes te vinden, waardoor shoppen nooit verveelt.

Breda heeft ook een divers aanbod aan restaurants en cafés. Er zijn talloze eetgelegenheden waar je kunt genieten van verschillende keukens. Van een snelle hap tot een uitgebreid diner, in Breda vind je het allemaal.

FAQs

Wat zijn de kosten voor een woning aan Burgemeester de Manlaan 26 Breda?

De kosten voor een woning aan Burgemeester de Manlaan 26 Breda variëren afhankelijk van het type woning en de grootte van de woning. Over het algemeen zijn de prijzen hoger dan het gemiddelde in Breda vanwege de exclusiviteit van de buurt. Het is daarom aan te raden om contact op te nemen met een makelaar voor meer informatie over de prijzen.

Is Burgemeester de Manlaan 26 Breda een veilige buurt?

Ja, Burgemeester de Manlaan 26 Breda is een veilige buurt. Er is weinig criminaliteit in de omgeving en de bewoners kennen elkaar goed. Er zijn veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, zoals de jaarlijkse buurtbarbecue en andere activiteiten.

Is Burgemeester de Manlaan 26 Breda geschikt voor gezinnen?

Ja, Burgemeester de Manlaan 26 Breda is een ideale buurt voor gezinnen. Er zijn veel speeltuinen en parken in de buurt en de omgeving is erg kindvriendelijk. De woningen hebben grote tuinen waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Is er voldoende parkeergelegenheid aan Burgemeester de Manlaan 26 Breda?

Ja, er is voldoende parkeergelegenheid aan Burgemeester de Manlaan 26 Breda. De meeste woningen hebben een garage of oprit waar auto’s geparkeerd kunnen worden. Daarnaast zijn er voldoende parkeerplaatsen langs de weg beschikbaar.

Conclusie

Burgemeester de Manlaan 26 Breda is een prachtige straat gelegen in het centrum van Breda. De villa’s aan de straat zijn erg in trek bij huurders en kopers vanwege de ruime woningen en de groene omgeving. De buurt is veilig en kindvriendelijk en biedt veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Breda zelf is een prachtige stad waar veel te doen is. Er zijn veel bezienswaardigheden, evenementen en eetgelegenheden, waardoor er altijd wat te doen is. Voor mensen die op zoek zijn naar een ruime woning in een groene omgeving, is Burgemeester de Manlaan 26 Breda een ideale locatie.

Images related to the topic burgemeester de manlaan breda

(VIDEO) 16-06-2016 Ravage na ongeval Burgemeester de Manlaan in Breda
(VIDEO) 16-06-2016 Ravage na ongeval Burgemeester de Manlaan in Breda

Article link: burgemeester de manlaan breda.

Learn more about the topic burgemeester de manlaan breda.

See more: https://vietty.com/blognl/

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận