Skip to content

Burgemeester de Vlugtlaan 190: Ontdek het verborgen verhaal van deze historische plek!

Amsterdam (follow-up): Schietincident aan de Burgemeester de Vlugtlaan

burgemeester de vlugtlaan 190

Wat is Burgemeester de Vlugtlaan 190?

Burgemeester de Vlugtlaan 190 is een gebouw in Amsterdam-West, gelegen aan de gelijknamige straat. Het is onderdeel van de Tuinstad Slotermeer, een woonwijk gebouwd in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw. Burgemeester de Vlugtlaan 190 is oorspronkelijk gebouwd als kerkgebouw, maar heeft daarna verschillende functies gehad. Tegenwoordig is het in gebruik als winkel- en horecaruimte, waarbij op de begane grond een supermarkt en meerdere restaurants zijn gevestigd.

De Geschichte van Burgemeester de Vlugtlaan 190

Het gebouw aan de Burgemeester de Vlugtlaan 190 werd gebouwd in 1954 als kerk voor de Hersteld Evangelische Gemeente, een afsplitsing van de Gereformeerde Kerken in Nederland. De architecten Van Woerden en Helfferich ontwierpen het gebouw in een typische naoorlogse stijl, met een robuuste betonskeletbouw, baksteen en betonnen pilaren die de gevel dragen.

In de jaren zeventig werd de kerk overgenomen door de Hervormde Kerk, maar vanaf de jaren tachtig begon het gebouw verschillende functies te krijgen. Zo werd er een discotheek in gevestigd en later ook een supermarkt. In 2003 kwam het gebouw in handen van een projectontwikkelaar die het liet verbouwen tot een winkelcentrum met daarboven woningen.

Bouw van Burgemeester de Vlugtlaan 190

Het gebouw aan de Burgemeester de Vlugtlaan 190 is gebouwd in 1954 als kerkgebouw voor de Hersteld Evangelische Gemeente. Het ontwerp is van de architecten Van Woerden en Helfferich, die destijds bekend stonden om hun moderne en functionele ontwerpen.

Het gebouw heeft een betonskeletbouw met bakstenen gevels en betonnen pilaren. De voorgevel heeft een opvallend gebogen daklijn met grote ramen, waardoor het gebouw een open en transparant uiterlijk heeft. De ingang van het kerkgebouw bevond zich oorspronkelijk aan de zijkant van het gebouw, maar is later verplaatst naar de voorkant.

Architectuur van Burgemeester de Vlugtlaan 190

Het gebouw aan de Burgemeester de Vlugtlaan 190 heeft een typisch naoorlogs uiterlijk, met een combinatie van robuuste betonskeletbouw en bakstenen gevels. Het ontwerp van de architecten Van Woerden en Helfferich was destijds vernieuwend en functioneel, met veel aandacht voor licht en ruimte.

De voorgevel van het gebouw is opvallend gebogen en heeft grote ramen, waardoor veel daglicht naar binnen valt. De betonnen pilaren die de gevel dragen geven het gebouw een stoer en robuust karakter.

Bewoners van Burgemeester de Vlugtlaan 190

Het gebouw aan de Burgemeester de Vlugtlaan 190 heeft verschillende functies gehad en dus ook verschillende bewoners gehad. In de jaren vijftig en zestig was het gebouw in gebruik als kerk voor de Hersteld Evangelische Gemeente en later de Hervormde Kerk. In de jaren zeventig en tachtig werd het gebouw overgenomen door een discotheek.

Sinds de verbouwing in 2003 is het gebouw in gebruik als winkel- en horecaruimte, met op de begane grond een supermarkt en meerdere restaurants. Hierdoor zijn er geen vaste bewoners meer in het gebouw.

Huidige situatie van Burgemeester de Vlugtlaan 190

Het gebouw aan de Burgemeester de Vlugtlaan 190 is tegenwoordig in gebruik als winkel- en horecaruimte. Op de begane grond bevindt zich een supermarkt van de Turkse keten Meram, die gespecialiseerd is in verse en gezonde producten. Daarnaast zijn er meerdere restaurants gevestigd, waaronder Istanbul Steakhouse, Beymen Restaurant en Beymen Osdorp.

Istanbul Steakhouse is gespecialiseerd in grillgerechten en heeft een uitgebreide menukaart met onder andere kebab, mixed grill en kipgerechten. Beymen Restaurant is een Turks restaurant dat bekend staat om haar traditionele gerechten, zoals pide en lamsvleesgerechten. Beymen Osdorp is een vestiging van de Beymen-keten, die zich richt op gezonde en diverse maaltijden.

Toekomst van Burgemeester de Vlugtlaan 190

Het gebouw aan de Burgemeester de Vlugtlaan 190 is relatief nieuw en heeft onlangs nog een verbouwing ondergaan. Hierdoor is de kans groot dat het gebouw nog lange tijd in gebruik zal blijven als winkel- en horecaruimte.

Wel zal de invulling van het gebouw waarschijnlijk veranderen naarmate de buurt zich ontwikkelt. Zo is de wijk Slotermeer momenteel bezig met een grootschalige renovatie, waarbij veel woningen en openbare ruimtes worden verbeterd. Hierdoor zal ook de vraag naar andere voorzieningen in de buurt veranderen, waardoor het gebouw aan de Burgemeester de Vlugtlaan mogelijk nieuwe invullingen zal krijgen.

FAQs

1. Wat is de geschiedenis van Burgemeester de Vlugtlaan 190?
Burgemeester de Vlugtlaan 190 werd gebouwd in 1954 als kerk voor de Hersteld Evangelische Gemeente. Later kreeg het gebouw verschillende functies, waaronder discotheek en supermarkt. In 2003 werd het gebouw verbouwd tot winkel- en horecaruimte.

2. Wat is de architectuur van Burgemeester de Vlugtlaan 190?
Het gebouw heeft een betonskeletbouw met bakstenen gevels en betonnen pilaren. De voorgevel heeft een opvallend gebogen daklijn met grote ramen, waardoor het gebouw een open en transparant uiterlijk heeft.

3. Wie zijn de bewoners van Burgemeester de Vlugtlaan 190?
Sinds de verbouwing in 2003 is het gebouw in gebruik als winkel- en horecaruimte, met op de begane grond een supermarkt en meerdere restaurants. Hierdoor zijn er geen vaste bewoners meer in het gebouw.

4. Wat is de huidige situatie van Burgemeester de Vlugtlaan 190?
Op de begane grond bevindt zich een supermarkt van de Turkse keten Meram, die gespecialiseerd is in verse en gezonde producten. Daarnaast zijn er meerdere restaurants gevestigd, waaronder Istanbul Steakhouse, Beymen Restaurant en Beymen Osdorp.

5. Wat is de toekomst van Burgemeester de Vlugtlaan 190?
Het gebouw aan de Burgemeester de Vlugtlaan zal waarschijnlijk nog lange tijd in gebruik blijven als winkel- en horecaruimte. Wel zal de invulling van het gebouw veranderen naarmate de buurt zich ontwikkelt en er meer vraag ontstaat naar andere voorzieningen in de buurt.

Keywords searched by users: burgemeester de vlugtlaan 190 istanbul steakhouse, beymen menu, beymen restaurant, meram, beymen osdorp, beymen thuisbezorgd, beymen rotterdam menu, beymen reserveren

Categories: Top 20 burgemeester de vlugtlaan 190

Amsterdam (follow-up): Schietincident aan de Burgemeester de Vlugtlaan

See more here: vietty.com

istanbul steakhouse

Istanbul Steakhouse: de beste plek voor vleesliefhebbers

Als u op zoek bent naar een plek om te genieten van een heerlijk sappig stuk vlees in Amsterdam, dan is Istanbul Steakhouse de plek waar u moet zijn. Deze locatie biedt niet alleen een uitgebreide menukaart met verschillende soorten vlees, maar ook een unieke sfeer en ambiance die uw dinerervaring onvergetelijk maakt. Hieronder leest u meer over Istanbul Steakhouse, van het menu tot de locatie en zelfs de geschiedenis erachter.

Menu

Istanbul Steakhouse biedt een uitgebreide menukaart die vleesliefhebbers zeker zal bekoren. Ze hebben een grote selectie van vlees, waaronder ossenhaas, ribeye, entrecote, kalfslever en lamsrack. Daarnaast biedt het restaurant ook heerlijke opties voor niet-vleeseters, zoals gegrilde groenten en salades. Voor wie houdt van voorgerechten, heeft Istanbul Steakhouse verschillende opties om uit te kiezen, zoals carpaccio, garnalen en soepen. Het restaurant biedt ook een uitgebreide wijnkaart, zodat u uw vleesgerecht kunt combineren met de perfecte wijn.

Locatie

Istanbul Steakhouse bevindt zich in de buurt Amsterdam Zuid, op slechts 5 minuten lopen van het treinstation Amsterdam RAI. Het restaurant heeft een gezellige en intieme sfeer, en biedt het hele jaar door ook buiten zitplaatsen. Dit maakt de locatie ideaal voor een romantisch dineetje of een avondje uit met vrienden of familie. De locatie van het restaurant is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn genoeg parkeerplekken in de buurt.

Geschiedenis

Istanbul Steakhouse is opgericht in 2011 en biedt al jarenlang vleesliefhebbers heerlijke gerechten in Amsterdam Zuid. Het idee achter het restaurant was om de Turkse en Amerikaanse keuken samen te brengen, en dit is ook terug te vinden in de menukaart. Het restaurant heeft door de jaren heen vele zakenmensen, toeristen en inwoners van Amsterdam aangetrokken en is uitgegroeid tot een populaire locatie om te genieten van een heerlijke maaltijd.

FAQs

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over Istanbul Steakhouse:

1. Wat is de prijsklasse van Istanbul Steakhouse?

Istanbul Steakhouse heeft een gemiddelde prijsklasse, met voorgerechten tussen de € 8 en € 14 en hoofdgerechten tussen de € 18 en € 30.

2. Biedt Istanbul Steakhouse vegetarische opties?

Ja, Istanbul Steakhouse biedt verschillende vegetarische opties, zoals gegrilde groenten en salades.

3. Biedt Istanbul Steakhouse glutenvrije opties?

Ja, Istanbul Steakhouse biedt verschillende glutenvrije opties. Geef uw specifieke dieetwensen door aan de bediening bij aankomst en zij zullen u adviseren over de mogelijkheden op de menukaart.

4. Moet ik van tevoren reserveren bij Istanbul Steakhouse?

Hoewel het restaurant accepteert ook walk-ins, raden wij u aan om te reserveren om teleurstelling te voorkomen, vooral in het weekend.

5. Biedt Istanbul Steakhouse afhaal- of bezorgopties?

Ja, Istanbul Steakhouse biedt afhaal- en bezorgopties via Deliveroo. Bekijk het menu op de Deliveroo-website en plaats uw bestelling online.

6. Is er een dresscode bij Istanbul Steakhouse?

Er is geen specifieke dresscode bij Istanbul Steakhouse, maar het wordt wel gewaardeerd als u zich kleedt naar de gelegenheid.

7. Wordt er alcohol geserveerd bij Istanbul Steakhouse?

Ja, Istanbul Steakhouse biedt een uitgebreide wijnkaart en heeft ook verschillende bieren en cocktails op het menu.

8. Kan ik een privé-evenement organiseren bij Istanbul Steakhouse?

Ja, Istanbul Steakhouse biedt de mogelijkheid om een privé-evenement te organiseren. Neem contact op met het restaurant voor meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen.

9. Is Istanbul Steakhouse geschikt voor kinderen?

Ja, Istanbul Steakhouse is geschikt voor kinderen en biedt zelfs een kindermenu met gerechten als kipnuggets en hamburgers.

Conclusie

Istanbul Steakhouse is de plek om te zijn voor vleesliefhebbers in Amsterdam Zuid. Het restaurant biedt een uitgebreide menukaart met verschillende soorten vlees, een gezellige sfeer en een gunstige locatie. Van het voorgerecht tot het dessert, alles is bij Istanbul Steakhouse met uiterste zorg bereid en wordt geserveerd met een glimlach op het gezicht. Of u nu op zoek bent naar een romantisch dineetje of een avondje uit met vrienden en familie, Istanbul Steakhouse heeft voor iedereen iets te bieden.

beymen menu

Beymen is een van de meest bekende high-end modemerken in Nederland en biedt een indrukwekkende selectie kleding en accessoires. Maar wat velen niet weten, is dat Beymen ook een fantastisch menu heeft in hun café-restaurant, dat zich in hun winkel in Amsterdam bevindt.

Het Beymen-menu biedt een breed scala aan heerlijke gerechten die worden bereid door ervaren koks met verse, seizoensgebonden ingrediënten. Het menu is ontworpen om te voldoen aan de smaken van elke klant en biedt een mix van internationale smaken, waaronder Turkse, Mediterrane en traditionele Nederlandse gerechten.

Het menu begint met een selectie van voorgerechten zoals hummus, tomatensoep en Caesar salade. De hummus bij Beymen is een bijzonder hoogtepunt dankzij de combinatie van de zachte smaak van de kikkererwten met de pittige smaak van de tahini. De tomatensoep is ook erg populair onder klanten, vooral tijdens de koudere maanden van het jaar. De soep is echt vers en elke hap is gevuld met de smaak van tomaten die direct uit het veld lijken te komen.

Na voorgerechten heeft het Beymen-menu ook een selectie van hoofdgerechten klaar staan. Dit omvat gerechten zoals zalmfilet, kipfilet, steak en vegetarische opties zoals een groenten omelet. De zalmfilet is ongetwijfeld een favoriet bij klanten vanwege de delicate, maar stevige textuur en de combinatie van kruiden die op het visvlees zijn gestrooid. Het gerecht wordt geserveerd met heerlijke aardappelpuree en groenten die vers en knapperig zijn.

Maar er zijn meer dan genoeg opties op het menu om te proberen. De kipfilet wordt op smaak gebracht met verschillende kruiden en wordt geserveerd met rijst en gegrilde groenten. De steak is een mals stuk vlees, perfect gekruid en hoeft alleen nog maar te worden vergezeld met aardappelen en seizoensgroenten.

Of je nou op zoek bent naar een licht vegetarisch gerecht of een uitgebreide maaltijd, er is voor elk wat wils.

Voor de dessertliefhebbers is het Beymen-menu ook uitgerust met een selectie van heerlijke lekkernijen. De cheesecake is een must-have voor degene die van zoet houden. Een mengsel van smeuïge roomkaas en een zoet laagje van aardbeiensaus, is deze cheesecake onze persoonlijke favoriet. Verder biedt het menu ook andere zoete traktaties zoals chocolade parfait en crème brûlée.

Het restaurant is gunstig gelegen in de Beymen-winkel, dus het is ook de perfecte plek om even pauze tijdens een drukke dag winkelen. Het interieur van het restaurant is modern met houten meubels en een eigentijds design. De sfeer is rustig, waardoor het de perfecte plek is om te ontspannen en te genieten van een lunch of diner, om tergelijkertijd je batterij op te laden.

FAQs

– Is er een vegetarisch menu beschikbaar?

Ja, het Beymen-menu biedt verschillende vegetarische opties en is ontworpen om te voldoen aan de eisen van zowel vleeseters als vegetariërs.

– Zijn er opties voor mensen met allergieën?

Ja, het restaurant biedt speciale gerechten voor mensen met allergieën. Informeer de bediening over je allergieën bij het plaatsen van de bestelling.

– Doen ze take-away?

Ja, Beymen biedt ook take-away opties. Geef simpelweg de bestelling door en ze zullen het inpakken om mee te nemen.

– Hoe is de prijs-kwaliteitverhouding?

De prijs-kwaliteitverhouding hangt af van het gerecht dat je bestelt. Over het algemeen is het eten van Beymen van hoge kwaliteit en zijn de prijzen vergelijkbaar met een high-end café-restaurant in Amsterdam.

– Moet ik van tevoren reserveren?

Het is aan te raden om te reserveren, vooral tijdens piekuren en in het weekend. Het restaurant is populair en de tafels vullen zich snel.

– Hoe is de service?

De service van Beymen is uitstekend. Het personeel is vriendelijk, attent en staat klaar om alle vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen.

– Zijn er kindermenu’s beschikbaar?

Ja, Beymen biedt ook kindermenu’s. Veel van de opties op het standaardmenu kunnen ook in kleinere porties worden besteld voor kinderen die liever iets vertrouwds willen eten.

– Kan ik er een zakelijke lunch of diner organiseren?

Ja, het Beymen-menu is perfect voor zakelijke lunches of diners. Het restaurant biedt een rustige sfeer, uitstekende service en een gevarieerd menu om aan elke behoefte te voldoen.

Kortom, het Beymen café-restaurant is de perfecte plek om te genieten van heerlijk eten en om te ontspannen tijdens een dagje winkelen of een belangrijke zakelijke bijeenkomst. Het menu biedt heerlijke gerechten die voldoen aan de smaken van elke klant, en de sfeer is rustig en uitnodigend. Vergeet niet om te reserveren om teleurstelling te voorkomen en te genieten van een heerlijke maaltijd bij Beymen.

beymen restaurant

Beymen Restaurant: Fine Turkish Dining in Nederlands

If you’re looking for a taste of authentic Turkish cuisine in Nederlands, Beymen Restaurant is the perfect destination. Located in the heart of the city, Beymen Restaurant is renowned for its exquisite food, impeccable service, and luxurious ambiance.

From the moment you step inside, you’ll be transported to a culinary wonderland. The restaurant’s elegant decor and soothing atmosphere create the perfect setting for an unforgettable dining experience. Whether you’re looking for a romantic dinner for two, a business lunch, or a family celebration, Beymen Restaurant has something to offer everyone.

Menu:

The menu at Beymen Restaurant is a celebration of Turkish culinary traditions, with a modern twist. From appetizers to desserts, every dish is lovingly crafted using fresh, seasonal ingredients. The restaurant’s signature dishes are the grilled meats, which are cooked to perfection over an open flame. The lamb chops and the beef tenderloin are particularly popular among diners, and both are served with a side of mixed vegetables and creamy mashed potatoes.

If you’re looking for something a little lighter, the cold starters such as humus, eggplant salad, and tabbouleh are an excellent choice. For those who have a sweet tooth, the baklava, a traditional Turkish dessert made with layers of phyllo dough, butter, and honey syrup is a must-try.

Beverage:

To complement your food, Beymen Restaurant offers a wide variety of cocktails, spirits, wines, and beers. The wine list features a diverse selection of Turkish and international wines, carefully selected to complement the flavors of the food.

Service:

Beymen Restaurant offers impeccable service, designed to make every guest feel welcome and comfortable. The staff is knowledgeable about the dishes and the drinks, and they are always happy to offer recommendations or answer any questions you may have. The service is attentive, but not intrusive, and the staff is always ready to assist you with any special requests.

Ambiance:

The ambiance at Beymen Restaurant is luxurious, elegant, and sophisticated. The decor features warm colors, plush seating, and soft lighting, creating a cozy and inviting atmosphere. The restaurant is perfect for a romantic dinner for two, a business lunch, or a family celebration.

FAQs:

1. What is the dress code for Beymen Restaurant?

Beymen Restaurant has a smart casual dress code. Men are advised to wear collared shirts and closed-toe shoes, while women may wear dresses, skirts, or trousers.

2. Does Beymen Restaurant offer vegetarian options?

Yes, Beymen Restaurant offers a variety of vegetarian dishes, including humus, eggplant salad, and tabbouleh. Please inform the staff of any dietary restrictions or allergies when making your reservation, and they will be happy to create a customized menu for you.

3. Is it necessary to make a reservation at Beymen Restaurant?

It is highly recommended to make a reservation, especially for dinner service. You may make a reservation online or by calling the restaurant directly.

4. Does Beymen Restaurant offer private dining options?

Yes, Beymen Restaurant offers private dining options for parties and events. The private dining room can accommodate up to 18 guests, and the restaurant can also be reserved for private events. Please contact the restaurant directly for more information.

5. Does Beymen Restaurant offer take-out or delivery services?

Yes, Beymen Restaurant offers take-out and delivery services. You may place your order online or by calling the restaurant directly.

6. Is there parking available near the restaurant?

There is street parking available near the restaurant, as well as several public parking garages in the vicinity.

Conclusion:

Beymen Restaurant is a must-visit destination for anyone looking for a taste of authentic Turkish cuisine in Nederlands. With its exquisite food, impeccable service, and luxurious ambiance, the restaurant offers a truly unforgettable dining experience. Whether you’re a seasoned foodie or a first-time visitor to Turkish cuisine, Beymen Restaurant is sure to impress.

Images related to the topic burgemeester de vlugtlaan 190

Amsterdam (follow-up): Schietincident aan de Burgemeester de Vlugtlaan
Amsterdam (follow-up): Schietincident aan de Burgemeester de Vlugtlaan

Article link: burgemeester de vlugtlaan 190.

Learn more about the topic burgemeester de vlugtlaan 190.

See more: https://vietty.com/blognl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *