Bezoek het prachtige Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda – Ontdek nu!

  • 14/05/2023

burgemeester jamesplein 1 2803 pg gouda

Burgemeester Jamesplein 1, 2803 PG Gouda is een van de belangrijkste plekken in de stad. Het is de locatie waar het Huis van de Stad van Gouda is gevestigd, evenals een aantal andere belangrijke gebouwen, bedrijven en voorzieningen.

Locatie en geschiedenis van Burgemeester Jamesplein 1, 2803 PG Gouda

Het Burgemeester Jamesplein 1 is gelegen in het hart van Gouda, een stad in de provincie Zuid-Holland, in Nederland. Het is een bekende locatie in de stad vanwege de vele belangrijke gebouwen die er zijn gevestigd.

Het Burgemeester Jamesplein is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Gouda, Jacobus (James) Johannes Heerkens, die het ambt bekleedde van 1919 tot 1941. Het plein werd aangelegd in het begin van de twintigste eeuw en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een belangrijk knooppunt in de stad.

Winkels en voorzieningen rondom Burgemeester Jamesplein

Er zijn diverse winkels en voorzieningen rondom het Burgemeester Jamesplein te vinden. Zo zijn er diverse horecagelegenheden, zoals restaurant In den Doofpot, café Kleyn en Koffie & Zo. Ook zijn er diverse winkels gevestigd, waaronder een drogist, een bloemist en een boekhandel.

Daarnaast is er het Huis van de Stad van Gouda, waar het stadsbestuur en diverse gemeentelijke diensten zijn gevestigd. Het Huis van de Stad is een modern gebouw dat in 2012 werd geopend en ontworpen is door de Rotterdamse architectenbureau Van den Berg Groep.

Openbaar vervoer naar Burgemeester Jamesplein

Het Burgemeester Jamesplein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation van Gouda ligt op loopafstand en van daaruit rijden er diverse buslijnen naar het plein. Ook is er een halte van de stadsbus vlakbij het plein.

Type woningen op Burgemeester Jamesplein

Op het Burgemeester Jamesplein zijn geen woningen gevestigd. Het is vooral een zakelijke en commerciële locatie, met diverse kantoren en bedrijven.

Kosten en beschikbaarheid van woningen op Burgemeester Jamesplein

Aangezien er geen woningen zijn gevestigd op het Burgemeester Jamesplein, zijn er ook geen kosten of beschikbaarheid van woningen om te bespreken. In de omgeving van het plein zijn echter wel diverse huur- en koopwoningen beschikbaar.

Gemeenschapsleven op Burgemeester Jamesplein

Het Burgemeester Jamesplein is vooral gericht op zakelijke en commerciële activiteiten. Er zijn echter wel diverse evenementen die hier plaatsvinden, zoals de jaarlijkse kerstmarkt en de Gouda bij Kaarslicht-avond. Ook zijn er regelmatig concerten en andere culturele evenementen in het nabijgelegen Cultureel Centrum De Garenspinnerij.

Veiligheid en criminaliteit op Burgemeester Jamesplein

Het Burgemeester Jamesplein is een relatief veilige plek in Gouda. Er zijn geen grote problemen op het gebied van criminaliteit en vandalisme. Wel is het altijd belangrijk om alert te blijven en waardevolle spullen niet onbeheerd achter te laten.

Burgemeester Jamesplein 1 Gouda parkeren

Parkeren rondom het Burgemeester Jamesplein kan soms lastig zijn. Er zijn echter diverse parkeermogelijkheden, zoals de parkeergarage van het Huis van de Stad en de parkeergarage aan de Nieuwe Marktpassage. Beide garages zijn op loopafstand van het plein gelegen. Ook zijn er diverse betaalde parkeerplekken in de buurt van het plein te vinden.

Huis van de Stad Gouda, Burgemeester Jamesplein 1, 2803 PG Gouda

Het Huis van de Stad van Gouda is een modern gebouw dat in 2012 werd geopend. Het is het stadskantoor van de gemeente Gouda, waar het stadsbestuur en diverse gemeentelijke diensten zijn gevestigd. Het gebouw biedt onderdak aan ruim 600 medewerkers en is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau Van den Berg Groep.

Het Huis van de Stad is een duurzaam gebouw en voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van zonne-energie en is er een systeem voor warmte-koudeopslag aanwezig. Het gebouw heeft een moderne uitstraling en is een belangrijke plek in de stad.

FAQs over Burgemeester Jamesplein 1, 2803 PG Gouda

1. Wat is het Burgemeester Jamesplein?

Het Burgemeester Jamesplein is een plein in het hart van Gouda, waar diverse belangrijke gebouwen en voorzieningen zijn gevestigd.

2. Wat voor voorzieningen zijn er te vinden rondom het Burgemeester Jamesplein?

Er zijn diverse horecagelegenheden, winkels en bedrijven te vinden rondom het Burgemeester Jamesplein. Ook is hier het Huis van de Stad van Gouda gevestigd.

3. Hoe is het Burgemeester Jamesplein bereikbaar met het openbaar vervoer?

Het Burgemeester Jamesplein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation van Gouda ligt op loopafstand en van daaruit rijden er diverse buslijnen naar het plein.

4. Zijn er woningen te vinden op het Burgemeester Jamesplein?

Nee, er zijn geen woningen gevestigd op het Burgemeester Jamesplein. Het is vooral een zakelijke en commerciële locatie.

5. Is het Burgemeester Jamesplein een veilige locatie?

Ja, het Burgemeester Jamesplein is een relatief veilige locatie in Gouda. Er zijn geen grote problemen op het gebied van criminaliteit en vandalisme.

6. Waar kan ik parkeren rondom het Burgemeester Jamesplein?

Er zijn diverse parkeermogelijkheden rondom het Burgemeester Jamesplein, zoals de parkeergarage van het Huis van de Stad en de parkeergarage aan de Nieuwe Marktpassage. Ook zijn er diverse betaalde parkeerplekken in de buurt van het plein te vinden.

7. Wat is het Huis van de Stad van Gouda?

Het Huis van de Stad van Gouda is het stadskantoor van de gemeente Gouda, waar het stadsbestuur en diverse gemeentelijke diensten zijn gevestigd. Het is een modern en duurzaam gebouw, dat in 2012 werd geopend.

Keywords searched by users: burgemeester jamesplein 1 2803 pg gouda burgemeester jamesplein 1 gouda parkeren, huis van de stad gouda

Categories: Top 97 burgemeester jamesplein 1 2803 pg gouda

ZichtOp: Gouda (NL) deel 1

See more here: vietty.com

burgemeester jamesplein 1 gouda parkeren

Burgemeester Jamesplein 1 Gouda Parkeren: Alles Wat Je Moet Weten

Als je op zoek bent naar een parkeerplaats in Gouda, heb je misschien al gehoord van Burgemeester Jamesplein 1. Dit is een populaire parkeerlocatie in het centrum van Gouda, dicht bij winkels, restaurants en de historische binnenstad. Maar wat zijn de tarieven en openingstijden van dit parkeerterrein? En zijn er speciale voorzieningen voor gehandicapte bezoekers? In dit artikel kijken we naar alles wat je moet weten over Burgemeester Jamesplein 1 Gouda parkeren.

Locatie en bereikbaarheid

Burgemeester Jamesplein 1 is gelegen in het hart van Gouda, nabij het stadhuis en de Goudse Waag. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto en er zijn verschillende ingangen tot het parkeerterrein. Als je vanuit Den Haag of Rotterdam komt, neem dan de A12 richting Utrecht en neem afslag 11 naar Gouda. Vanuit Utrecht gebruik je de A12 richting Den Haag en neem je afslag 11 naar Gouda.

Tarieven en openingstijden

Burgemeester Jamesplein 1 is een betaalde parkeerplaats en de tarieven zijn afhankelijk van de duur van het parkeren. Er is geen maximum tarief per dag, dus je kunt er ook voor kiezen om je auto de hele dag te parkeren zonder extra kosten.

Het tarief voor het eerste uur is € 2,20, gevolgd door € 1,20 per uur voor de volgende drie uur. Daarna bedraagt het tarief € 0,50 per 6 minuten.

Burgemeester Jamesplein 1 is gedurende de week geopend van 7:00 uur ‘s ochtends tot 1:00 uur ‘s nachts. In het weekend is het parkeerterrein geopend van 9:00 uur ‘s ochtends tot 1:00 uur ‘s nachts.

Voorzieningen

Er zijn verschillende voorzieningen beschikbaar op Burgemeester Jamesplein 1, waaronder:

– Gehandicaptenparkeerplaatsen: Er zijn speciale gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar nabij de ingangen van het terrein.
– Oplaadpunten elektrische auto’s: Er zijn enkele oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar.
– Parkeersensoren: Er zijn parkeersensoren geïnstalleerd, waarmee je kunt zien welke plekken nog beschikbaar zijn.

Met deze voorzieningen is Burgemeester Jamesplein 1 geschikt voor verschillende soorten bezoekers, waaronder mensen met mobiliteitsbeperkingen en elektrische auto’s.

Veelgestelde vragen

Hieronder volgen antwoorden op veelgestelde vragen over Burgemeester Jamesplein 1 Gouda parkeren:

1. Is het tarief voor Burgemeester Jamesplein 1 Gouda parkeren per dag of per uur?

Het tarief is per uur, maar er is geen maximumtarief per dag. Dit betekent dat je je auto de hele dag kunt parkeren zonder extra kosten.

2. Zijn er speciale tarieven beschikbaar voor abonnementhouders?

Momenteel zijn er geen speciale tarieven beschikbaar voor abonnementhouders.

3. Kan ik van tevoren reserveren voor Burgemeester Jamesplein 1 Gouda parkeren?

Nee, het is niet mogelijk om vooraf te reserveren voor deze parkeerlocatie.

4. Is het mogelijk om mijn auto ‘s nachts op Burgemeester Jamesplein 1 te parkeren?

Ja, het is mogelijk om je auto ‘s nachts te parkeren op dit terrein. Het parkeerterrein is geopend van 7:00 uur ‘s ochtends tot 1:00 uur ‘s nachts gedurende de week, en van 9:00 uur ‘s ochtends tot 1:00 uur ‘s nachts in het weekend.

5. Wat zijn de openingstijden van het parkeerkantoor?

Het parkeerkantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.

6. Zijn er gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar op Burgemeester Jamesplein 1?

Ja, er zijn speciale gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar nabij de ingangen van het terrein.

7. Zijn er oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar?

Ja, er zijn enkele oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar op dit parkeerterrein.

8. Kan ik betalen met een creditcard?

Ja, het is mogelijk om te betalen met een creditcard.

9. Is er een wachtrij voor de ingang van het parkeerterrein?

In het algemeen is er geen wachtrij voor de ingang van het parkeerterrein. Mocht er toch een rij staan, dan komt dit vaak door het drukke verkeer tijdens de spitsuren. Het is dan aan te raden om wat extra tijd te plannen om vertragingen te voorkomen.

Conclusie

Burgemeester Jamesplein 1 is een handige parkeerlocatie in het hart van Gouda, met verschillende voorzieningen en redelijke tarieven. Of je nu komt om te winkelen, te dineren of de historische bezienswaardigheden te bekijken, dit parkeerterrein is een goede keuze voor bezoekers. Door onze veelgestelde vragen door te nemen, ben je goed voorbereid op je bezoek aan Burgemeester Jamesplein 1 Gouda parkeren.

huis van de stad gouda

Huis van de stad Gouda is an iconic building located in the center of the city of Gouda, Netherlands. The building is also known as the City Hall of Gouda and has been a symbol of the city since its construction in the 15th century. Huis van de stad Gouda has a rich history, a beautiful architecture, and is still an active government building. In this article, we will delve into the history of Huis van de stad Gouda, its architecture, and its current functions.

History:

The construction of Huis van de stad Gouda began in 1448 on the site of the old government building. The building was designed by Dirk Roosenburg and Hendrik Cornelis van de Heyden, who were inspired by the Gothic and Renaissance architectural styles. The construction of Huis van de stad Gouda took 38 years to complete, and the building was finally opened in 1486 as the new City Hall of Gouda.

Over the years, Huis van de stad Gouda has been renovated and reconstructed several times. The first major renovations took place in the 17th century when the building was expanded with the addition of new wings. During this renovation, the building’s interior was also redesigned to include more elaborate decorations and artwork. The next significant renovations took place in the 19th century when the building was modernized to meet contemporary standards.

Today, Huis van de stad Gouda stands as a magnificent example of late Gothic and Renaissance architecture and remains one of the most prominent landmarks in the city of Gouda.

Architecture:

Huis van de stad Gouda’s architecture is a blend of late Gothic and Renaissance styles. The building is constructed with sandstone, which gives it a distinctive golden hue. The facade of the building is adorned with carvings and sculptures of various saints and mythical figures, which are reminiscent of the Renaissance period. The building also features multiple turrets and towers, which give it a grand appearance.

One of the most notable features of Huis van de stad Gouda is its Gothic Hall. The hall is located on the ground floor of the building and is known for its impressive arched ceiling, which is supported by tall columns. The Gothic Hall was once used as a court of justice and is now a popular venue for weddings and other events.

Another fascinating feature of Huis van de stad Gouda is the Town Council Chamber, located on the first floor of the building. The chamber is a grand hall with wooden paneling, stained glass windows, and elaborate decorations. The chamber has been in use since the 15th century and is still used by the City Council of Gouda for important meetings and ceremonies.

Functions:

Huis van de stad Gouda is still an active government building and is the seat of the Municipality of Gouda. The building houses the City Council, the Mayor’s office, and various other government departments.

Apart from its administrative functions, Huis van de stad Gouda is also a popular tourist attraction. The building is open to the public for tours, and visitors can explore its different halls and rooms. The building’s rich history, architecture, and artwork make it a must-visit destination for anyone interested in Dutch history and culture.

FAQs:

Q: What is Huis van de stad Gouda?

A: Huis van de stad Gouda is a government building located in the city of Gouda, Netherlands. The building serves as the City Hall of Gouda and is also a popular tourist attraction.

Q: When was Huis van de stad Gouda built?

A: The construction of Huis van de stad Gouda began in 1448 and was completed in 1486.

Q: What is the architecture of Huis van de stad Gouda?

A: Huis van de stad Gouda’s architecture is a blend of late Gothic and Renaissance styles. The building is constructed with sandstone and is adorned with carvings of saints and mythical figures. The building also features multiple turrets and towers, which give it a grand appearance.

Q: What are the different halls and rooms in Huis van de stad Gouda?

A: Huis van de stad Gouda has several halls and rooms, including the Gothic Hall, the Town Council Chamber, and various administrative offices.

Q: Is Huis van de stad Gouda open to the public?

A: Yes, Huis van de stad Gouda is open to the public for tours. Visitors can explore the building’s different halls and rooms and learn about its rich history and architecture.

In conclusion, Huis van de stad Gouda is a magnificent building that represents the rich history and culture of the city of Gouda. Its impressive architecture, fascinating history, and active government functions make it a must-visit destination for anyone interested in Dutch history and culture. Whether you are a local resident or a tourist, a visit to Huis van de stad Gouda is sure to leave you awestruck and inspired.

Images related to the topic burgemeester jamesplein 1 2803 pg gouda

ZichtOp: Gouda (NL) deel 1
ZichtOp: Gouda (NL) deel 1

Article link: burgemeester jamesplein 1 2803 pg gouda.

Learn more about the topic burgemeester jamesplein 1 2803 pg gouda.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận