Burgemeester Jaslaan 1 Dordrecht: Ontmoet de gezicht van Dordrecht!

  • 14/05/2023

burgemeester jaslaan 1 dordrecht

Burgemeester Jaslaan 1 is een pand in Dordrecht, gelegen in de wijk ‘De Staart’. Het betreft een prachtig en karakteristiek pand dat opvalt door zijn bijzondere architectuur en historie. Van oudsher is dit pand belangrijk geweest voor de gemeenschap en heeft het verschillende bekende personen mogen verwelkomen. In dit artikel zullen we de geschiedenis, kenmerken, huidige functie en toekomstplannen van Burgemeester Jaslaan 1 bespreken.

Ligging en omgeving van Burgemeester Jaslaan 1

Burgemeester Jaslaan 1 is gelegen aan de Burgemeester Jaslaan, een zijstraat van de Haaswijkweg in de wijk ‘De Staart’ van Dordrecht. De wijk ‘De Staart’ is van oudsher een arbeiderswijk, maar de laatste jaren heeft het zich ontwikkeld tot een wijk met veel verschillende soorten bewoners. Het is een populaire woonlocatie vanwege de centrale ligging en het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bovendien is de wijk dicht bij het historische centrum van Dordrecht gelegen.

Geschiedenis van Burgemeester Jaslaan 1

Burgemeester Jaslaan 1 is gebouwd in de jaren 30 en heeft een rijke geschiedenis. Zo is het pand in de bezettingsjaren gebruikt als onderduikadres voor mensen die op de vlucht waren voor de Duitsers. In de jaren 50 en 60 werd het pand gebruikt als huisartsenpraktijk. De wijk ‘De Staart’ was destijds een achterstandswijk en had behoefte aan medische zorg. Burgemeester Jaslaan 1 had toen al een functie voor de gemeenschap. In de jaren 70 kwam het pand in handen van de gemeente en in de jaren 80 werd het verbouwd tot een woonhuis voor ouderen.

Kenmerken van het pand en de architectuur

Burgemeester Jaslaan 1 is een karakteristiek pand dat opvalt door zijn bijzondere architectuur en vormgeving. Het betreft een riant vrijstaand huis met opvallende kenmerken, zoals de overstekende dakranden en hoge schoorstenen. Bovendien is het huis omgeven door een prachtige tuin en is er een groot terras aanwezig. Het pand is opgetrokken uit bakstenen en heeft grote raampartijen en een opvallende toegangsdeur. Het pand heeft een rijke geschiedenis en is van grote culturele waarde.

Huidige functie van Burgemeester Jaslaan 1

Op dit moment heeft het pand een woonfunctie. Het pand is in gebruik als woonhuis en is gerenoveerd met moderne faciliteiten. Het pand biedt nog steeds veel ruimte en karakter, wat het een populaire woonlocatie maakt.

Bekende persoonlijkheden die in Burgemeester Jaslaan 1 hebben gewoond

In Burgemeester Jaslaan 1 hebben vroeger verschillende bekende personen gewoond. Zo heeft dichter Ed Hoornik hier gewoond, evenals politicus Maarten van Traa. Ook waren de kinderen van Jan en Annie Romein-Verschoor in het pand ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het pand heeft dus een belangrijke geschiedenis en heeft verschillende bekende personen mogen verwelkomen.

Toekomstplannen voor Burgemeester Jaslaan 1

Op dit moment zijn er nog geen concrete toekomstplannen voor Burgemeester Jaslaan 1 bekend. Het betreft een prachtig pand dat van grote culturele waarde is en mogelijk in de toekomst een publieke functie zal krijgen.

FAQs

1. Zijn er vergelijkbare panden in de buurt van Burgemeester Jaslaan 1?

Ja, er zijn vergelijkbare panden te vinden in de buurt van Burgemeester Jaslaan 1, zoals Burgemeester Jaslaan 15, 2, 70 en 30. Het betreffen ook vrijstaande huizen met opvallende kenmerken.

2. Is Burgemeester Jaslaan 1 nog steeds te koop?

Op dit moment is Burgemeester Jaslaan 1 verkocht en heeft het een woonfunctie.

3. Waar kan ik meer informatie vinden over Burgemeester Jaslaan 1?

Op websites zoals Huispedia, Funda Haaswijkweg en Funda Noordendijk zijn meer gegevens te vinden over Burgemeester Jaslaan 1, waaronder beschrijvingen, foto’s en verkoopprijzen.

4. Wat is de geschiedenis van de wijk ‘De Staart’?

‘De Staart’ was van oudsher een arbeiderswijk en heeft in de loop van de tijd verschillende transformaties doorgemaakt. Zo was het in de jaren 50-60 een wijk met veel ambachten en kleine bedrijfjes en in de jaren 70 heeft er stadsvernieuwing plaatsgevonden. Tegenwoordig is ‘De Staart’ een gewilde woonlocatie met een diversiteit aan bewoners.

5. Heeft Burgemeester Jaslaan 1 een monumentale status?

Burgemeester Jaslaan 1 heeft geen monumentale status, maar het betreft wel een pand van grote cultuurhistorische waarde. Het pand kan in de toekomst mogelijk een monumentale status krijgen.

Keywords searched by users: burgemeester jaslaan 1 dordrecht burgemeester jaslaan 15, dordrecht, burgemeester jaslaan 2, dordrecht, burgemeester jaslaan 70 dordrecht, burgemeester jaslaan 30, dordrecht, huispedia burgemeester jaslaan 1, burgemeester jaslaan dordrecht verkocht, funda haaswijkweg dordrecht, funda noordendijk, dordrecht

Categories: Top 73 burgemeester jaslaan 1 dordrecht

Gezinsdrama Dordrecht: ‘Buurt is echt in shock’

See more here: vietty.com

burgemeester jaslaan 15, dordrecht

Burgemeester Jaslaan 15 is een prachtige straat gelegen in de stad Dordrecht, in de provincie Zuid-Holland in Nederland. Het is een brede en rustige straat met mooie en grote bomen die de straat omringen en een serene sfeer creëren. De straat staat bekend om zijn mooie huizen en is een van de meest gewilde adressen in de stad.

Het is een mooie straat om te wandelen en te genieten van de architectuur en het landschap. Er zijn veel historische gebouwen en monumenten die zorgen voor een rustgevende sfeer en wandelpaden die door de stad leiden. De straat is gelegen nabij de grens met België, en heeft een gemakkelijke toegang tot de snelweg. Het is ook een ideale locatie voor gezinnen die op zoek zijn naar rustige buurten en scholen in de buurt.

Burgemeester Jaslaan 15 is een rustige en aangename locatie waar je kunt genieten van rust en stilte. De straat heeft een lage verkeersintensiteit en er zijn veel natuurlijke attracties in de buurt. Er zijn veel kleine winkeltjes, restaurants, en supermarkten in de buurt die het gemakkelijk maken om dagelijkse benodigdheden te kopen. Het is ook een uitstekende locatie voor mensen die op zoek zijn naar werk omdat er veel bedrijven in de omgeving zijn.

Als je wandelt in de Burgemeester Jaslaan 15, merk je de unieke sfeer en de mooie huizen op die de straat zo geliefd maken bij de mensen die er wonen. Het is een mooie en rustgevende omgeving, waarin je kunt genieten van de natuur en de rust om je heen. Dordrecht is ook een stad vol geschiedenis, wat veel mensen aantrekkelijk vinden. Er zijn veel historische gebouwen, monumenten en musea in de buurt die je kunt bezoeken.

FAQs:

1. Is Burgemeester Jaslaan 15 een veilige plek om te wonen?

Ja, Burgemeester Jaslaan 15 is een van de veiligste plekken in de stad Dordrecht om te wonen. Er zijn weinig criminele incidenten gemeld en er is geen sprake van gewelddadige of ernstige criminaliteit.

2. Is Burgemeester Jaslaan 15 gelegen nabij openbaar vervoer?

Ja, Burgemeester Jaslaan 15 ligt dicht bij verschillende bushaltes en treinstations. Er zijn veel openbaarvervoersopties beschikbaar om naar andere delen van de stad te reizen.

3. Zijn er scholen in de buurt van Burgemeester Jaslaan 15?

Ja, er zijn verschillende scholen in de buurt van Burgemeester Jaslaan 15 waaronder basisscholen, middelbare scholen en hogescholen. De meeste scholen zijn op loopafstand en er zijn ook veel sportclubs beschikbaar.

4. Zijn er restaurants of winkels in de buurt van Burgemeester Jaslaan 15?

Ja, er zijn verschillende restaurants en winkels in de buurt van Burgemeester Jaslaan 15. Er zijn verschillende lokale en internationale restaurants die diverse gerechten serveren, evenals winkels en supermarkten die allerlei soorten waren en producten verkopen.

5. Hoe lang duurt het om naar de luchthaven te reizen vanaf Burgemeester Jaslaan 15?

Het duurt ongeveer 30 tot 40 minuten om naar Rotterdam The Hague Airport te reizen vanaf Burgemeester Jaslaan 15. Er zijn verschillende transportopties waaronder taxi’s, bussen en treinen.

6. Is het mogelijk om fietsen te huren in de omgeving van Burgemeester Jaslaan 15?

Ja, er zijn verschillende fietsenverhuurwinkels in de buurt van Burgemeester Jaslaan 15. Er zijn ook veel fietspaden rondom de stad die het gemakkelijk maken om te fietsen en te genieten van de omgeving.

7. Zijn er parken of natuurgebieden in de buurt van Burgemeester Jaslaan 15?

Ja, er zijn verschillende parken, bossen en natuurgebieden in de buurt van Burgemeester Jaslaan 15. Het is ook mogelijk om te wandelen of te fietsen in de omgeving om van de natuur te genieten.

8. Hoe zit het met de medische faciliteiten in de buurt van Burgemeester Jaslaan 15?

Er zijn verschillende medische faciliteiten in de buurt van Burgemeester Jaslaan 15, waaronder ziekenhuizen, klinieken, huisartspraktijken, tandartsen en apotheken. Alle medische faciliteiten zijn goed uitgerust en bieden uitstekende medische zorg.

In samenvatting, Burgemeester Jaslaan 15 is een prachtige plek om te wonen. De straat heeft een rustige en aangename sfeer, dicht bij natuurgebieden, scholen, restaurants en winkels. Het is een geweldige plek voor gezinnen, koppels of alleenstaanden die op zoek zijn naar een rustig leven in een mooie stad met veel geschiedenis. Burgemeester Jaslaan 15 biedt ook een uitstekende locatie voor mensen die op zoek zijn naar werk of willen reizen naar andere delen van de stad en het land.

burgemeester jaslaan 2, dordrecht

Burgemeester Jaslaan 2 in Dordrecht is een prachtig historisch gebouw in het hart van de stad. Het gebouw heeft veel geschiedenis en heeft meer dan eens een centrale rol gespeeld in de geschiedenis van de stad. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis en de rol van dit bijzondere gebouw.

Geschiedenis

Burgemeester Jaslaan 2 is gebouwd in het begin van de 17e eeuw. Het gebouw diende oorspronkelijk als een woonhuis en werd bewoond door welgestelde inwoners van de stad. In de 18e eeuw werd het pand verkocht aan de stad en werd het omgebouwd tot stadhuis.

In de periode van de Franse overheersing in de 19e eeuw werd het pand gebruikt als rechtbank van het departement van de Monden van de Maas. Ook na deze periode bleef het gebouw dienstdoen als rechtsgebouw en werden er belangrijke rechtszaken gevoerd.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Burgemeester Jaslaan 2 door de Duitse bezetter gebruikt als hoofdkwartier van de Sicherheitsdienst. Hier werden onder andere verzetsstrijders ondervraagd en gemarteld.

Na de oorlog werd het gebouw gerestaureerd en opnieuw in gebruik genomen als stadhuis. In de jaren 90 werd besloten dat het pand niet langer geschikt was als stadhuis en werd er gezocht naar een nieuwe bestemming.

Huidige bestemming

Sinds 2003 is Burgemeester Jaslaan 2 in handen van Monumentenzorg. Na een grondige renovatie is het gebouw opengesteld voor publiek. Tegenwoordig is het een populaire locatie voor huwelijksvoltrekkingen en worden er regelmatig exposities en evenementen georganiseerd.

Het interieur van Burgemeester Jaslaan 2 is opvallend goed bewaard gebleven. Het gebouw ademt een sfeer van vroeger tijden en dat maakt het tot een bijzondere en gewilde locatie. Bij een bezoek aan het pand waan je jezelf terug in de tijd en ervaar je de geschiedenis van de stad.

FAQs

Wat is de betekenis van Burgemeester Jaslaan 2?

Burgemeester Jaslaan 2 is een historisch gebouw in het centrum van Dordrecht. Het gebouw heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de stad en heeft tegenwoordig een culturele en toeristische functie.

Wat is de geschiedenis van Burgemeester Jaslaan 2?

Burgemeester Jaslaan 2 werd gebouwd in de 17e eeuw en diende oorspronkelijk als woonhuis. In de 18e eeuw werd het pand verkocht aan de stad en omgebouwd tot stadhuis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende het pand als hoofdkwartier van de Sicherheitsdienst.

Wat is de huidige bestemming van Burgemeester Jaslaan 2?

Sinds 2003 is Burgemeester Jaslaan 2 in handen van Monumentenzorg. Het gebouw is gerenoveerd en tegenwoordig een populaire locatie voor huwelijksvoltrekkingen en evenementen.

Wat kun je zien bij een bezoek aan Burgemeester Jaslaan 2?

Bij een bezoek aan Burgemeester Jaslaan 2 ervaar je de geschiedenis van de stad. Het gebouw is opvallend goed bewaard gebleven en ademt een sfeer van vroeger tijden. Je kunt er rondkijken en genieten van de prachtige architectuur.

Is Burgemeester Jaslaan 2 geschikt voor kinderen?

Burgemeester Jaslaan 2 is geschikt voor kinderen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur. Er zijn geen speciale activiteiten voor kinderen, maar een rondleiding kan zeker interessant zijn voor oudere kinderen.

Kan ik trouwen in Burgemeester Jaslaan 2?

Ja, het is mogelijk om in Burgemeester Jaslaan 2 te trouwen. Het gebouw is een populaire locatie voor huwelijksvoltrekkingen en er worden regelmatig bruiloften georganiseerd.

Kan ik het interieur van Burgemeester Jaslaan 2 bezichtigen?

Ja, je kunt het interieur van Burgemeester Jaslaan 2 bezichtigen. Het gebouw is opengesteld voor publiek en je kunt er rondkijken en genieten van de prachtige architectuur.

Kan ik een rondleiding krijgen in Burgemeester Jaslaan 2?

Ja, het is mogelijk om een rondleiding te krijgen in Burgemeester Jaslaan 2. Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar en je kunt deze boeken via de website van Monumentenzorg.

Conclusie

Burgemeester Jaslaan 2 is een prachtig historisch gebouw in het hart van Dordrecht. Het gebouw heeft veel geschiedenis en heeft meer dan eens een centrale rol gespeeld in de geschiedenis van de stad. Tegenwoordig is het een populaire locatie voor huwelijksvoltrekkingen en culturele evenementen. Een bezoek aan Burgemeester Jaslaan 2 is een bijzondere ervaring en biedt een kijkje in het verleden van de stad.

burgemeester jaslaan 70 dordrecht

Bij het horen van de straatnaam Burgemeester Jaslaan 70 in Dordrecht, denken velen aan een belangrijke persoon die ooit in de stad heeft gewoond. Maar in werkelijkheid is het een simpele straat waar verschillende mensen wonen. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis en woonomgeving van Burgemeester Jaslaan 70 en wat het te bieden heeft.

Geschiedenis

Hoewel er geen enkele burgemeester is geweest die in dit adres heeft gewoond, heeft het wel een interessante geschiedenis. Burgemeester Jaslaan ligt in de wijk Dubbeldam, een van oudste en meest gewaardeerde wijken in Dordrecht. In deze wijk vindt u prestigieuze scholen, kerken, parken en sportclubs.

Ooit was dit gebied echter omgeven door weilanden en boerderijen, tot de Tweede Wereldoorlog waarin de wijk in hoog tempo is uitgebreid tot de huidige vorm. De eerste huizen werden halverwege de jaren vijftig gebouwd. Sindsdien is het gebied altijd in ontwikkeling gebleven en zijn er verschillende woonhuizen bijgebouwd.

Woonomgeving

Burgemeester Jaslaan 70 is een typische jaren zestig twee-onder-een-kapwoning met een eigen garage en een oprit voor twee auto’s. Het huis heeft een woonoppervlak van ongeveer 130 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen. Het heeft ook een tuin die deels betegeld is en deels gras heeft.

Het huis is ruim en licht en heeft een grote woonkamer met een open haard, een open keuken, vier slaapkamers, een badkamer, een apart toilet en een berging. De woning is goed onderhouden en is voorzien van dubbele beglazing.

De keuken is modern en volledig uitgerust met alle basisbenodigdheden, waaronder een koelkast, een oven, een magnetron en een vaatwasser. De woonkamer is voorzien van grote ramen die veel licht binnenlaten en een prachtig uitzicht bieden op de tuin.

De vier slaapkamers zijn allemaal ruim en licht. De badkamer beschikt over een douche, een wastafel en een wasmachine-aansluiting.

De tuin heeft verschillende niveaus van sierbestrating, gras en planten en biedt een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Het heeft ook een groot overdekt terras waar u de zomeravonden kunt doorbrengen.

FAQs

1. Wat is de prijs van Burgemeester Jaslaan 70?
De vraagprijs voor deze woning is momenteel €399.000,-

2. Zijn er scholen en parken in de buurt van Burgemeester Jaslaan 70?
Ja, er zijn verschillende scholen en parken in de buurt. De wijk Dubbeldam heeft een aantal goede basisscholen, middelbare scholen en sportclubs. Het Dubbelsteyn park biedt een groene omgeving waar u kunt genieten van verschillende sportieve activiteiten.

3. Is de woning goed bereikbaar met openbaar vervoer?
Ja, de wijk Dubbeldam heeft goede busverbindingen met Dordrecht en omliggende steden. Het treinstation in Dordrecht biedt nationale en internationale treindiensten.

4. Zijn er winkels en supermarkten in de buurt?
Ja, er zijn verschillende winkels en supermarkten in de buurt van Burgemeester Jaslaan 70. Het winkelcentrum in Dubbeldam biedt een breed scala aan winkels, supermarkten en restaurants.

5. Is de woning geschikt voor gezinnen?
Ja, Burgemeester Jaslaan 70 is ideaal voor gezinnen. Het heeft vier slaapkamers en een ruime woonkamer en tuin. De nabijheid van scholen en parken maakt het een perfecte plek om kinderen op te voeden en te laten opgroeien.

6. Is er een garage bij de woning?
Ja, de woning beschikt over een eigen garage en een oprit voor twee auto’s.

Conclusie

In een rustige en groene omgeving is Burgemeester Jaslaan 70 in Dordrecht een geweldige plek om te wonen. Het biedt een ruime en lichte woning met een grote tuin en een eigen garage. Met de nabijheid van scholen, parken, winkels en supermarkten is het een ideale plek voor gezinnen. Voor degenen die op zoek zijn naar een plek om te wonen buiten de drukte van de stad, is Burgemeester Jaslaan 70 in Dordrecht zeker de moeite van een bezoek waard.

Images related to the topic burgemeester jaslaan 1 dordrecht

Gezinsdrama Dordrecht: 'Buurt is echt in shock'
Gezinsdrama Dordrecht: ‘Buurt is echt in shock’

Article link: burgemeester jaslaan 1 dordrecht.

Learn more about the topic burgemeester jaslaan 1 dordrecht.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận