Skip to content

Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg: Ontdek deze prachtige locatie nu!

Rijnsburg Burgemeester Koomansplein 1 Video 1280x720

burgemeester koomansplein 1 rijnsburg

Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg is een belangrijke locatie in het centrum van Rijnsburg, een dorp in de gemeente Katwijk, gelegen in de provincie Zuid-Holland, Nederland. Deze locatie is niet alleen een centrum voor winkelen en onderwijs, maar is ook de thuisbasis van het Centrum voor Jeugd en Gezin Katwijk (CJG) en het consultatiebureau van Katwijk. In dit artikel laten we je kennismaken met deze locatie, inclusief de geschiedenis, winkels en bedrijven, evenementen, openbaar vervoer en de toekomstplannen.

Locatie van Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg

Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg bevindt zich in het centrum van Rijnsburg, tussen de Vinkenweg en de Graaf Florislaan. Dit plein is gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, kun je parkeren op het parkeerterrein aan de Vinkenweg. Er zijn ook verschillende fietspaden die naar het plein leiden en er is een bushalte genaamd Rijnsburg, Burgemeester Koomansplein gelegen op het plein.

Gebouwen op Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg

Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg heeft verschillende gebouwen van belang, waaronder winkels en bedrijven, een basisschool, een kinderopvang, en het Centrum voor Jeugd en Gezin Katwijk (CJG) en het consultatiebureau van Katwijk.

De Schakel is een basisschool die gelegen is op het plein. Deze school heeft een openbare katholieke identiteit en biedt onderwijs aan kinderen van vier tot twaalf jaar.

De kinderopvangorganisatie Partou, voorheen SKR genoemd, is gelegen naast de Schakel. Partou biedt opvang voor kinderen vanaf zes weken tot en met twaalf jaar.

Geschiedenis van Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg

Het Burgemeester Koomansplein is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Rijnsburg, Kooman. Vroeger stond er op dit plein een oude kerk die bekend stond als de Witte Kerk. Helaas is deze kerk in de jaren ’50 gesloopt en vervangen door een speeltuin en later de huidige bebouwing.

Winkels en bedrijven op Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg

Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg is de thuisbasis van verschillende winkels en bedrijven. Hieronder hebben we een aantal van deze winkels en bedrijven opgenomen:

– De Jumbo is een supermarkt die op het plein gelegen is. Deze supermarkt biedt een breed scala aan producten aan, van vers vlees en groenten tot brood en zuivelproducten.

– Bakkerij Vink, gelegen naast de Jumbo, biedt versgebakken brood en banket aan. Hun specialiteit is het Zeeuwse bolusbrood.

– Kruidvat is een drogisterij die op Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg gevestigd is. Hier kun je terecht voor diverse verzorgingsproducten, cosmetica en medicijnen.

– Hoveniersbedrijf De Vries is een tuinbedrijf dat op Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg gelegen is. Zij bieden diensten aan, zoals het ontwerpen van tuinen, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en het aanleggen van bestratingen.

Evenementen op Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg

Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg is gastheer voor verschillende evenementen gedurende het jaar. Een van de grootste evenementen die jaarlijks plaatsvindt is de bloemencorso. Dit is een optocht van verschillende praalwagens met bloemen die door Rijnsburg en de omliggende dorpen rijdt. De parade begint en eindigt op het Burgemeester Koomansplein.

Tijdens de zomer wordt er ook elk jaar een braderie georganiseerd op het plein. Deze braderie biedt lokale winkels en bedrijven de kans om hun producten en diensten te promoten. Er zijn ook verschillende foodtrucks en andere kraampjes die eten en drinken verkopen.

Openbaar vervoer naar Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg

Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er is een bushalte op het plein genaamd Rijnsburg, Burgemeester Koomansplein die met de buslijnen 20, 21 en 37 te bereiken is.

Toekomstplannen voor Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg

Momenteel zijn er geen bekende toekomstplannen voor Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg. Echter, de gemeente Katwijk is van plan om de Schimmelpenninckstraat te renoveren en te verbeteren. Het doel van deze renovatie is om de straat veiliger en toegankelijker te maken voor auto’s, fietsers en voetgangers.

Het CJG en het consultatiebureau van Katwijk op Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Katwijk (CJG) en het consultatiebureau zijn gevestigd op Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg. Het CJG biedt gezinnen informatie en ondersteuning aan op het gebied van opvoeden, opgroeien en gezondheid van kinderen. Het CJG heeft ook een inloopspreekuur waar ouders terecht kunnen voor advies en vragen.

Het consultatiebureau van Katwijk is ook gevestigd op Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg. Hier kun je terecht voor afspraken voor de vaccinaties van je kind, het wegen en meten van je baby en andere zaken met betrekking tot de gezondheid van je kind. Het consultatiebureau biedt ook informatie en ondersteuning aan ouders die dat nodig hebben.

FAQs

1. Wat is Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg?

Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg is een centrum voor winkelen en onderwijs, gelegen in het centrum van Rijnsburg, gemeente Katwijk, provincie Zuid-Holland, Nederland. Het is ook de thuisbasis van het Centrum voor Jeugd en Gezin Katwijk (CJG) en het consultatiebureau van Katwijk.

2. Wat biedt het CJG op Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg aan?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Katwijk (CJG) biedt gezinnen informatie en ondersteuning aan op het gebied van opvoeden, opgroeien en gezondheid van kinderen. Het CJG heeft ook een inloopspreekuur waar ouders terecht kunnen voor advies en vragen.

3. Wat kun je verwachten van het consultatiebureau op Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg?

Het consultatiebureau van Katwijk, gevestigd op Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg, biedt afspraken aan voor de vaccinaties van je kind, het wegen en meten van je baby, en andere zaken met betrekking tot de gezondheid van je kind. Het consultatiebureau biedt ook informatie en ondersteuning aan ouders die dat nodig hebben.

4. Wat zijn de upcoming events op Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg?

Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg is gastheer voor verschillende evenementen gedurende het jaar. Een van de grootste evenementen is de bloemencorso, een optocht van verschillende praalwagens met bloemen die door Rijnsburg en de omliggende dorpen rijdt. Tijdens de zomer vindt er ook een braderie plaats op het plein.

5. Hoe kom je bij Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg?

Burgemeester Koomansplein 1 Rijnsburg is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er is een bushalte op het plein genaamd Rijnsburg, Burgemeester Koomansplein die met de buslijnen 20, 21 en 37 te bereiken is. Als je met de auto komt, kun je parkeren op het parkeerterrein aan de Vinkenweg. Er zijn ook verschillende fietspaden die naar het plein leiden.

Keywords searched by users: burgemeester koomansplein 1 rijnsburg cjg, schimmelpenninckstraat 10 katwijk, inloopspreekuur cjg, cb katwijk, consultatiebureau katwijk

Categories: Top 17 burgemeester koomansplein 1 rijnsburg

Rijnsburg Burgemeester Koomansplein 1 Video 1280×720

See more here: vietty.com

cjg

Het CJG staat voor het Centrum voor Jeugd en Gezin en richt zich op preventie, vroegsignalering en ondersteuning van ouders en kinderen. In Nederland hebben alle gemeenten een CJG en deze zijn in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden in het bieden van hulp en ondersteuning aan ouders en kinderen.

Het doel van het CJG is om ouders en kinderen te ondersteunen bij opvoed- en opgroeivragen en om eventuele problemen vroeg te signaleren zodat er tijdig hulp geboden kan worden. Het CJG werkt nauw samen met scholen, huisartsen, maatschappelijk werk en jeugdzorg. Dit zorgt ervoor dat kinderen en gezinnen de juiste hulp op het juiste moment krijgen.

Het CJG heeft een breed scala aan diensten, waaronder informatie en advies, opvoedondersteuning, cursussen en trainingen, jeugdgezondheidszorg en jeugdhulpverlening. Hieronder lichten we deze diensten verder toe.

Informatie en Advies

Het CJG biedt ouders en jongeren informatie en advies over opvoeding, opgroeien en gezondheid. Dit kan bijvoorbeeld gaan over slapen, voeding, gedrag en ontwikkeling. Ook kunnen vragen gesteld worden over bijvoorbeeld pesten, seksualiteit, drugs en alcohol.

Opvoedondersteuning

Opvoeden is een leerproces en het CJG ondersteunt ouders bij het opvoeden. Er kunnen vragen gesteld worden over bijvoorbeeld de opvoeding van kinderen met een beperking, het omgaan met pubers of het opvoeden van kinderen met ADHD. Het CJG biedt verschillende vormen van opvoedondersteuning zoals groepscursussen en individuele begeleiding.

Cursussen en Trainingen

Het CJG biedt verschillende cursussen en trainingen aan, zowel voor ouders als voor jongeren. Deze kunnen bijvoorbeeld gaan over het omgaan met emoties, sociale vaardigheden, weerbaarheid en motivatie. Ook zijn er specifieke cursussen voor ouders zoals bijvoorbeeld de cursus ‘Omgaan met ADHD bij je kind’.

Jeugdgezondheidszorg

De jeugdgezondheidszorg is een belangrijk onderdeel van het CJG. Het CJG biedt de screening en vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma aan en er worden regelmatig contactmomenten gepland met de jeugdarts en jeugdverpleegkundige. Bij vragen over de gezondheid van een kind kan er contact opgenomen worden met het CJG.

Jeugdhulpverlening

Wanneer er sprake is van problemen of zorgen over een kind of gezin, kan er jeugdhulpverlening ingezet worden. Het CJG kan deze jeugdhulp bieden of kan doorverwijzen naar de juiste instantie. Voorbeelden van jeugdhulpverlening zijn specialistische behandelingen, ambulante jeugdhulp of pleegzorg.

Het CJG is dus een brede organisatie met een focus op het ondersteunen van ouders en kinderen bij opvoed-en opgroeivragen en het bieden van hulp als dat nodig is.

FAQs over CJG

1. Wat kost de dienstverlening van het CJG?

De dienstverlening van het CJG is gratis, met uitzondering van de kosten voor bijvoorbeeld cursussen en trainingen.

2. Wat is het verschil tussen het CJG en de jeugdzorg?

Het CJG biedt preventie, vroegsignalering en ondersteuning in de opvoeding en gezondheid van kinderen en gezinnen. De jeugdzorg richt zich op behandeling en begeleiding van kinderen met complexe problematiek. Het CJG en de jeugdzorg werken wel nauw samen.

3. Kan ik contact opnemen met het CJG als ik me zorgen maak over het welzijn van een kind in mijn omgeving?

Ja, iedereen kan contact opnemen met het CJG als er zorgen zijn over het welzijn van een kind. Het CJG kan dan advies geven en eventueel hulp inschakelen.

4. Waar kan ik terecht voor de diensten van het CJG?

Elke gemeente heeft een CJG waar ouders en jongeren terecht kunnen met vragen en voor ondersteuning.

5. Wanneer moet ik contact opnemen met het CJG?

Je kunt contact opnemen met het CJG bij vragen of zorgen over opvoeding, opgroeien, gezondheid en gedrag van kinderen. Ook als je vroegtijdig problemen signaleert of er behoefte is aan informatie en advies, kun je contact opnemen met het CJG.

6. Biedt het CJG ook hulp aan volwassenen?

Het CJG richt zich voornamelijk op kinderen en gezinnen, maar kan ook advies en ondersteuning bieden aan volwassenen die betrokken zijn bij de opvoeding van kinderen.

7. Is het CJG verplicht?

Nee, het CJG is niet verplicht. Wel wordt het aanbevolen om gebruik te maken van de diensten en ondersteuning van het CJG om zo preventief te werken en problemen vroegtijdig te signaleren.

Het CJG is een waardevolle partner in het bieden van ondersteuning en hulp aan ouders en kinderen. Door het brede aanbod aan diensten en de samenwerking met andere instanties, kunnen kinderen en gezinnen de juiste hulp krijgen wanneer dat nodig is. Contact opnemen met het CJG bij vragen, zorgen of behoefte aan informatie en advies, wordt dan ook zeker aanbevolen.

schimmelpenninckstraat 10 katwijk

Schimmelpenninckstraat 10 Katwijk is een prachtig huis gelegen in de buurt van het stadscentrum in het westen van Katwijk, Nederland. Het is een statig huis dat in 1890 werd gebouwd in neorenaissancestijl. Het huis beschikt over prachtige architectonische details zoals gesneden houtwerk en glas-in-loodramen. Het huis heeft ook een prachtige tuin, die een oase van rust biedt in het drukke stadsleven. Het huis is onlangs gerenoveerd en is nu beschikbaar voor verhuur. In dit artikel verkennen we de geschiedenis van het huis, de architecturale details en de buurt, evenals wat het huis tot een ideale plek maakt om te wonen.

Geschiedenis

Schimmelpenninckstraat 10 Katwijk dateert uit de late negentiende eeuw. Het was eigendom van een invloedrijke familie uit Katwijk, de familie Schimmelpenninck van der Oye, voor wie de straat en het huis zijn genoemd. Het huis was in het bezit van de familie tot de jaren 1920, toen het werd verkocht aan een lokale zakenman. Het huis bleef in privébezit, meestal als woning, tot het werd gekocht door een vastgoedontwikkelaar die het in 2019 volledig renoveerde en nu verhuurt.

Architectuur

Het huis heeft een prachtige neorenaissancestijl, die aan het einde van de negentiende eeuw in Europa populair was. Het huis is ontworpen met veel aandacht voor detail, en is rijk aan ornamenten en decoratieve elementen, waaronder gesneden houtwerk, gebeeldhouwde pilaren en een mooie ingang met een glas-in-loodraam. Het huis heeft ook een prachtige tuin aan de achterkant die is ommuurd en biedt privacy en rust in het drukke stadsleven. De renovatie in 2019 heeft de architectonische details van het huis vernieuwd en zorgde ervoor dat het nog steeds origineel en indrukwekkend aanvoelt.

Buurt

Het huis ligt in het westen van Katwijk, op loopafstand van het stadscentrum. Katwijk is een charmant stadje aan de kust, rijk aan geschiedenis en cultuur. Er is veel te doen in de buurt, inclusief het bezoeken van het Katwijks Museum, het bewonderen van de duinen en het strand langs de kust, wandelen in het nabijgelegen natuurgebied Berkheide, en genieten van de lokale restaurants en winkels. Het huis ligt ook op korte rijafstand van andere steden in de regio, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Ideale plek om te wonen

Schimmelpenninckstraat 10 Katwijk is een ideale plek om te wonen vanwege de prachtige architectuur, de gunstige locatie en de rustige tuin. Het huis biedt een unieke kans om te leven in een stukje geschiedenis, terwijl het toch modern comfort biedt. Het huis heeft ook veel ruimte – het heeft drie verdiepingen en acht kamers, wat betekent dat er voldoende ruimte is voor een gezin, kinderen of gasten. De tuin en het ommuurde terras bieden privacy en een oase van rust in het drukke stadsleven. Bovendien is de locatie van het huis zeer gunstig: het is op loopafstand van het stadscentrum, maar toch ver genoeg van de drukte en het lawaai.

FAQs

1. Is het huis te huur?

Ja, het huis is te huur.

2. Hoeveel kamers heeft het huis?

Het huis heeft acht kamers, drie verdiepingen en een prachtige tuin.

3. Kunnen kinderen in het huis verblijven?

Ja, kinderen kunnen in het huis verblijven.

4. Is het huis geschikt voor een gezin?

Ja, het huis is geschikt voor een gezin.

5. Is er parkeergelegenheid bij het huis?

Ja, er is parkeergelegenheid bij het huis beschikbaar.

6. Is het huis nabij openbaar vervoer?

Ja, het huis is nabij het openbaar vervoer.

7. Wat zijn de kosten voor het huren van het huis?

De kosten voor het huren van het huis zijn afhankelijk van het seizoen en de duur van het verblijf. Neem contact op met de verhuurder voor meer informatie.

8. Kan ik het huis bezichtigen voordat ik het huur?

Ja, u kunt het huis bezichtigen voordat u het huurt. Neem contact op met de verhuurder om een bezichtiging te regelen.

9. Kan ik huisdieren meenemen naar het huis?

Huisdieren zijn niet toegestaan in het huis.

10. Is het huis geschikt voor mensen met een handicap?

Helaas is het huis niet geschikt voor mensen met een handicap vanwege de vele trappen.

inloopspreekuur cjg

Inloopspreekuur CJG in Nederland

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is de plek in Nederland waar ouders en jongeren terecht kunnen voor advies, informatie en ondersteuning bij opgroeien en opvoeden. Een van de diensten die het CJG aanbiedt is het inloopspreekuur. In dit artikel zullen we bespreken wat een inloopspreekuur CJG is, wie er terecht kan en wat de voordelen zijn. Daarnaast zullen we enkele veelgestelde vragen beantwoorden over het inloopspreekuur.

Wat is een inloopspreekuur CJG?

Een inloopspreekuur CJG is een gratis toegankelijke plek waar ouders en jongeren terecht kunnen met vragen over opgroeien en opvoeden. Tijdens het inloopspreekuur kunnen ouders en jongeren hun vragen stellen aan professionals zoals jeugdverpleegkundigen, pedagogen en gezinscoaches.

Wie kan er terecht op een inloopspreekuur CJG?

Iedereen die vragen heeft over opgroeien en opvoeden kan terecht op het inloopspreekuur van CJG. Dit geldt voor ouders, verzorgers, grootouders en jongeren zelf. Je hoeft geen afspraak te maken en er zijn geen kosten verbonden aan het bezoek.

Wat zijn de voordelen van een inloopspreekuur CJG?

Het inloopspreekuur is laagdrempelig en toegankelijk, omdat er geen afspraak nodig is en er geen kosten verbonden zijn aan het bezoek. Ouders en jongeren kunnen dus op elk moment binnenlopen wanneer zij een vraag hebben. De professionals op het inloopspreekuur hebben veel ervaring met opgroeien en opvoeden en zijn in staat om snel antwoord te geven op de vragen die ouders en jongeren hebben. Daarnaast kunnen zij ook doorverwijzen naar andere professionals en hulpinstanties als dat nodig is.

Het inloopspreekuur is ook een goed moment om andere ouders en jongeren te ontmoeten. Vaak zijn er ook andere ouders en jongeren aanwezig en kunnen zij ervaringen delen en van elkaar leren. Dit kan helpen om het gevoel van isolatie en onzekerheid te verminderen die ouders en jongeren soms kunnen voelen tijdens de opvoeding.

FAQs

Hieronder volgen enkele veelgestelde vragen over het inloopspreekuur CJG.

1. Moet ik een afspraak maken voor het inloopspreekuur?

Nee, je hoeft geen afspraak te maken voor het inloopspreekuur. Je kunt op elk moment binnenlopen wanneer je een vraag hebt.

2. Wat voor vragen kan ik stellen op het inloopspreekuur?

Je kunt alle vragen stellen die te maken hebben met opgroeien en opvoeden. Dit kunnen vragen zijn over de ontwikkeling van je kind, gedrag van je kind, gezinsproblemen, opvoedvragen, stemming van je puber, slaapproblemen, vragen over voeding, scholing en vrije tijd. Het inloopspreekuur is laagdrempelig, dus je hoeft je niet bezwaard te voelen om een vraag te stellen.

3. Kan ik ook terecht op het inloopspreekuur als ik geen kinderen heb?

Ja, het inloopspreekuur is voor iedereen toegankelijk. Je kunt ook terecht als je zelf geen kinderen hebt, maar bijvoorbeeld een familielid verzorgt of met kinderen werkt.

4. Is het inloopspreekuur gratis?

Ja, het inloopspreekuur is gratis. Er zijn geen kosten verbonden aan het bezoek.

5. Wat gebeurt er als mijn vraag niet beantwoord kan worden op het inloopspreekuur?

Als je vraag niet beantwoord kan worden op het inloopspreekuur, kan de professional je doorverwijzen naar andere instanties of professionals die je verder kunnen helpen. Dit is afhankelijk van de aard van je vraag.

Conclusie

Het inloopspreekuur CJG is een laagdrempelige en toegankelijke manier om vragen te stellen over opgroeien en opvoeden. Ouders, verzorgers, grootouders en jongeren kunnen op elk moment binnenlopen wanneer zij een vraag hebben. De professionals op het inloopspreekuur hebben veel ervaring met opgroeien en opvoeden en kunnen snel antwoord geven op al je vragen. Daarnaast kunnen zij ook doorverwijzen naar andere professionals en hulpinstanties als dat nodig is. Het inloopspreekuur biedt ook de mogelijkheid om andere ouders en jongeren te ontmoeten en ervaringen te delen.

Het inloopspreekuur is dus een waardevolle dienst van het CJG en kan ouders en jongeren helpen bij het opvoeden en opgroeien.

References:

https://cjg044.nl/service/inloopspreekuren

https://www.ggdwestbrabant.nl/informatie-voor/ouders-en-verzorgers/algemeen/wat-is-het-centrum-voor-jeugd-en-gezin/

https://www.versawelzijn.nl/opvoeden-en-opgroeien/inloopspreekuren-opvoeden-en-opgroeien

https://www.ggdbzo.nl/jeugd-en-school/CJG/Paginas/inloopspreekuur.aspx

https://www.ggdzw.nl/thema-s/thema-jgz-elke-dag-bereikbaar.html

Images related to the topic burgemeester koomansplein 1 rijnsburg

Rijnsburg Burgemeester Koomansplein 1 Video 1280x720
Rijnsburg Burgemeester Koomansplein 1 Video 1280×720

Article link: burgemeester koomansplein 1 rijnsburg.

Learn more about the topic burgemeester koomansplein 1 rijnsburg.

See more: https://vietty.com/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *