Burgemeester Korthals Alteslaan Markelo: Alles wat je moet weten! 🏘️

  • 14/05/2023

burgemeester korthals alteslaan markelo

Burgemeester Korthals Alteslaan in Markelo: Een overzicht

Burgemeester Korthals Alteslaan in Markelo is een mooie woonwijk waar mensen graag wonen. De inwoners van deze buurt genieten van de mooie omgeving, de nabijheid van voorzieningen en de gezellige gemeenschap die de wijk kenmerkt. In dit artikel gaan we dieper in op wat je kunt verwachten als je besluit om in Burgemeester Korthals Alteslaan te gaan wonen.

Locatie van Burgemeester Korthals Alteslaan in Markelo

Burgemeester Korthals Alteslaan is gelegen in de historische plaats Markelo in de gemeente Hof van Twente. Het is een rustige woonwijk die zich bevindt aan de oostelijke rand van Markelo, grenzend aan de prachtige omgeving van natuurgebied De Hulpe. De buurt heeft een landelijk karakter met veel groen en biedt een mooie uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.

Voorzieningen en faciliteiten in de buurt van Burgemeester Korthals Alteslaan

De wijk Burgemeester Korthals Alteslaan biedt veel voorzieningen en faciliteiten voor mensen die hier wonen. Het is een kindvriendelijke wijk met diverse speeltuinen en velden om te spelen, zodat kinderen zich hier goed kunnen vermaken. Ook is er een kinderopvang in de buurt, waardoor jonge gezinnen die hier wonen hier snel en makkelijk een opvangplek kunnen vinden.

Voor mensen die van sporten houden biedt de buurt diverse mogelijkheden. Zo is er een tennisvereniging in de buurt, evenals een voetbalvereniging en een sportschool. Ook zijn er mooie fiets- en wandelroutes in de omgeving, waardoor sportievelingen aan hun trekken kunnen komen.

Voor de dagelijkse boodschappen kunnen inwoners terecht bij de supermarkt in de nabije omgeving, evenals bij diverse andere winkels en dienstverleners. Ook zijn er diverse horecagelegenheden in de buurt waar men gezellig een hapje kunt eten of een drankje kunt drinken.

Geschiedenis van Burgemeester Korthals Alteslaan

Burgemeester Korthals Alteslaan is vernoemd naar een voormalige burgemeester van Markelo, Ernst Korthals Altes. De woonwijk is gebouwd in de jaren 70 en 80 en ligt aan de noordrand van Markelo.

In de omgeving van Markelo is veel historie te vinden. In de Middeleeuwen ontstond hier een belangrijke handelsplaats aan de handelsweg tussen Deventer en Münster. Sinds de 12e eeuw was Markelo een heerlijkheid, die later aan de graven van Bentheim werd verkocht. In de 19e eeuw groeide Markelo uit tot een belangrijk centrum voor de textielindustrie, waar veel mensen werkten in de fabrieken.

Woningen en huizen aan Burgemeester Korthals Alteslaan

De woonwijk Burgemeester Korthals Alteslaan bestaat uit diverse soorten woningen. Het overgrote deel van de huizen in deze buurt is gebouwd in de jaren 70 en 80 en bestaat uit vrijstaande en geschakelde woningen en bungalows. De woningen zijn ruim opgezet en hebben veel groen om zich heen, waardoor er veel privacy en rust is.

In recente jaren zijn er diverse nieuwbouwprojecten gerealiseerd in de omgeving van Burgemeester Korthals Alteslaan. Zo zijn er diverse nieuwbouwwoningen gebouwd die voldoen aan de moderne eisen van de huidige tijd. Dit maakt het mogelijk om een ruime keuze te hebben aan woningen naar persoonlijke voorkeur.

Gemeenschap en buurtinformatie over Burgemeester Korthals Alteslaan

De gemeenschap van Markelo is hecht en vriendelijk. De wijk Burgemeester Korthals Alteslaan heeft een actieve buurtvereniging die diverse activiteiten organiseert voor jong en oud. Zo worden er regelmatig buurtfeesten georganiseerd, kerstborrels en paasactiviteiten. Dit geeft de buurt een mooie sociale sfeer waarin mensen zich snel thuis zullen voelen.

Ook is er een actieve ondernemersvereniging die de belangen van ondernemers in de buurt behartigt. Deze vereniging organiseert regelmatig netwerkbijeenkomsten en andere ondernemersactiviteiten, waardoor ondernemers elkaar makkelijk kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren.

De toekomst van Burgemeester Korthals Alteslaan in Markelo

De toekomst van Burgemeester Korthals Alteslaan ziet er rooskleurig uit. De wijk is populair bij mensen die rust en ruimte zoeken, waardoor er altijd animo is voor de woningen die hier te koop of te huur zijn. Ook de ligging van de wijk aan de rand van Markelo maakt het een aantrekkelijke plek om te wonen.

Daarnaast wordt er door de gemeente Hof van Twente veel geïnvesteerd in de leefbaarheid van Markelo en haar buurten, waardoor de voorzieningen in de buurt optimaal blijven. Zo worden er regelmatig nieuwe initiatieven opgestart die de buurt en de gemeenschap ten goede komen.

FAQs:

Wat zijn de voorzieningen en faciliteiten in de buurt van Burgemeester Korthals Alteslaan?

Er zijn diverse voorzieningen en faciliteiten in de buurt van Burgemeester Korthals Alteslaan, waaronder een kinderopvang, supermarkt en sportschool. Ook zijn er diverse horecagelegenheden en speeltuinen te vinden in de buurt.

Welke woningen zijn er te vinden aan Burgemeester Korthals Alteslaan?

Aan Burgemeester Korthals Alteslaan zijn diverse soorten woningen te vinden, waaronder vrijstaande en geschakelde woningen en bungalows. In recente jaren zijn er ook nieuwbouwwoningen bij gekomen.

Wat is de geschiedenis van Markelo?

Markelo was in de Middeleeuwen een handelsplaats aan de handelsweg tussen Deventer en Münster en groeide in de 19e eeuw uit tot een textielcentrum met veel fabrieken. Burgemeester Korthals Alteslaan is vernoemd naar een voormalige burgemeester van Markelo, Ernst Korthals Altes.

Hoe staat het met de gemeenschap en buurtinformatie in de wijk?

De gemeenschap van Markelo is hecht en vriendelijk. De wijk Burgemeester Korthals Alteslaan heeft een actieve buurtvereniging die diverse activiteiten organiseert voor jong en oud, waardoor er een mooie sociale sfeer heerst in de buurt. Ook is er een actieve ondernemersvereniging die de belangen van ondernemers in de buurt behartigt.

Keywords searched by users: burgemeester korthals alteslaan markelo

Categories: Top 88 burgemeester korthals alteslaan markelo

Te koop: Burgemeester Thomas Wackersstraat 43, Roermond-Hendriks Makelaardij

See more here: vietty.com

Images related to the topic burgemeester korthals alteslaan markelo

Te koop: Burgemeester Thomas Wackersstraat 43, Roermond-Hendriks Makelaardij
Te koop: Burgemeester Thomas Wackersstraat 43, Roermond-Hendriks Makelaardij

Article link: burgemeester korthals alteslaan markelo.

Learn more about the topic burgemeester korthals alteslaan markelo.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận