Skip to content

Ontdek alles over Burgemeester Krollaan 119 Helmond – Een prachtig huis wacht op je!

Aanleg Burgemeester Geukerspark is klaar | Helmond

burgemeester krollaan 119 helmond

Burgemeester Krollaan 119 Helmond: Een Overzicht

Burgemeester Krollaan 119 in Helmond is een straat met een rijke geschiedenis en cultuur. De straat ademt een sfeer van rust en kalmte, en het is geen wonder dat het een geliefde plek is om te wonen. Het is gelegen in het Helmondse stadsdeel Mierlo-Hout en is omgeven door groen en rustige woonwijken. In dit artikel zullen we ingaan op enkele belangrijke aspecten van de Burgemeester Krollaan, en kijken naar waaraan u moet denken als u hier wilt wonen of bezoeken.

Locatie van Burgemeester Krollaan 119 in Helmond

Burgemeester Krollaan 119 bevindt zich in het noordelijke deel van Helmond, in het stadsdeel Mierlo-Hout. Mierlo-Hout is een rustige en groene buitenwijk en is de op één na grootste woonwijk van Helmond. Het is gemakkelijk bereikbaar per auto, trein of bus. Het treinstation van Helmond ligt op slechts 5 minuten afstand van Burgemeester Krollaan 119, en het stadscentrum is bereikbaar binnen 15 minuten.

Kenmerken van Burgemeester Krollaan 119 als adressering

Burgemeester Krollaan 119 is een typische Helmondse straat, met voornamelijk vrijstaande en halfvrijstaande huizen. Het is een rustige woonwijk met weinig verkeer. De straat heeft een stedenbouw die dateert uit de jaren zeventig en tachtig en bestaat uit een aantal eengezinswoningen. Het is een populaire straat om te wonen vanwege de rust en de groene omgeving, waardoor het een ideale plek is om te genieten van het buitenleven.

Geschiedenis van de Burgemeester Krollaan

De Burgemeester Krollaan is vernoemd naar Dhr. H. Kroll, die van 1946 tot en met 1971 burgemeester was van Helmond. De straat werd aangelegd in de jaren 70/80 van de vorige eeuw en bevindt zich in de wijk Mierlo-Hout. Mierlo-Hout kan worden beschouwd als een van de oudste kernen van de gemeente Helmond.

In de 11e eeuw stroomde de rivier de Aa langs het huidige Mierlo-Hout. Het gebied was toen nog niet bewoond en bedekt met bossen en heidevelden. In de 12e en 13e eeuw ontwikkelde het gebied zich tot een gehucht, genaamd de Hout. De naam verwijst naar de toenmalige bossen in deze omgeving.

In de daaropvolgende eeuwen ontwikkelde de wijk zich en veranderde het in een belangrijk industrieel centrum. Veel van de oude fabrieksgebouwen zijn nog steeds te zien in de stad en worden vandaag de dag gebruikt als kantoorpanden of als lofts.

Gebouwen en woningen in de buurt van Burgemeester Krollaan 119

De gebouwen in Burgemeester Krollaan 119 zijn voornamelijk eengezinswoningen. Het is een rustige woonwijk en de meeste huizen hebben een groene tuin. In de omgeving zijn er meerdere basisscholen en sportfaciliteiten te vinden voor de lokale kinderen.

Bedrijven die gevestigd zijn in de buurt van Burgemeester Krollaan 119

Er zijn weinig bedrijven gevestigd in de buurt van Burgemeester Krollaan 119, maar de omgeving is wel goed bereikbaar. Het treinstation en de busstop liggen op loopafstand en bieden gemakkelijk toegang tot het stadscentrum en andere delen van Helmond. De dichtstbijzijnde supermarkt ligt op slechts enkele minuten rijden en is goed bereikbaar met de auto of fiets.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Burgemeester Krollaan 119

Helmond heeft een rijke geschiedenis en biedt veel bezienswaardigheden voor bezoekers en bewoners. Hieronder staan enkele van de bekendste bezienswaardigheden:

– Kasteel Helmond: Dit middeleeuwse kasteel is een van de bekendste bezienswaardigheden in Helmond. Het bestaat uit drie delen: de middeleeuwse voorburcht, de hoofdburcht uit de vijftiende eeuw en de vroegere huisjes die tegen de buitenmuur van de voorburcht aanliggen.

– De Cacaofabriek: De Cacaofabriek is een cultuurcentrum in Helmond en biedt een scala aan evenementen en activiteiten. Het centrum is gevestigd in een oud fabrieksgebouw en biedt drie filmzalen, een theater en een expositieruimte.

– Museum Helmond: Het Museum Helmond biedt een unieke kijk op de geschiedenis van de stad. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van antieke meubels, klokken, porselein en schilderijen.

Inwoners en demografie van de omgeving van Burgemeester Krollaan 119

Mierlo-Hout is een typische Helmondse woonwijk. Het heeft een bevolking van meer dan 11.000 inwoners en de meeste bewoners zijn tussen de 35 en 50 jaar oud. De wijk kent een gemengde bevolkingssamenstelling en heeft een hoge mate van sociale cohesie. In de omgeving van Burgemeester Krollaan 119 wonen voornamelijk gezinnen met kinderen.

Bereikbaarheid en mobiliteit in de buurt van Burgemeester Krollaan 119

Burgemeester Krollaan 119 is goed bereikbaar met de auto, trein en bus. Het treinstation van Helmond ligt op slechts enkele minuten afstand en biedt directe verbindingen naar Eindhoven, Amsterdam en Den Haag. Voor degenen die liever met de auto reizen, is Burgemeester Krollaan 119 gemakkelijk bereikbaar via de A50 en de A270. De straat heeft een goede verbinding met omliggende wijken en steden.

FAQs:

1. Welke faciliteiten zijn er in de buurt van Burgemeester Krollaan 119?
Er zijn verschillende faciliteiten in de buurt, waaronder scholen, sportfaciliteiten en supermarkten.

2. Welke bezienswaardigheden zijn er in Helmond?
Helmond heeft verschillende bezienswaardigheden, waaronder Kasteel Helmond, de Cacaofabriek en Museum Helmond.

3. Hoe is de bereikbaarheid van Burgemeester Krollaan 119?
De straat is goed bereikbaar met de auto, trein en bus. Het treinstation van Helmond ligt op slechts enkele minuten afstand en de straat is gemakkelijk bereikbaar via de A50 en de A270.

4. Hoe is de demografie van de omgeving van Burgemeester Krollaan 119?
Mierlo-Hout heeft een gemengde bevolkingssamenstelling en heeft een hoge mate van sociale cohesie. In de omgeving van Burgemeester Krollaan 119 wonen voornamelijk gezinnen met kinderen.

5. Zijn er bedrijven gevestigd in de buurt van Burgemeester Krollaan 119?
Er zijn weinig bedrijven gevestigd in de buurt, maar de omgeving is wel goed bereikbaar. Het treinstation en de busstop liggen op loopafstand en bieden gemakkelijk toegang tot het stadscentrum en andere delen van Helmond.

Keywords searched by users: burgemeester krollaan 119 helmond

Categories: Top 99 burgemeester krollaan 119 helmond

Aanleg Burgemeester Geukerspark is klaar | Helmond

See more here: vietty.com

Images related to the topic burgemeester krollaan 119 helmond

Aanleg Burgemeester Geukerspark is klaar | Helmond
Aanleg Burgemeester Geukerspark is klaar | Helmond

Article link: burgemeester krollaan 119 helmond.

Learn more about the topic burgemeester krollaan 119 helmond.

See more: https://vietty.com/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *