Skip to content

Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan Rotterdam: Ontdek de Geschiedenis van deze Bekende Straat

BURGEMEESTER LE FÈVRE DE MONTIGNYLAAN 67, ROTTERDAM

burgemeester le fèvre de montignylaan rotterdam

De Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan is gelegen in de wijk Kralingen-Crooswijk in Rotterdam. Deze laan is vernoemd naar burgemeester François Marie Le Fèvre de Montigny (1793-1852), die burgemeester was van Rotterdam van 1836 tot 1850. De laan heeft een rijke geschiedenis en is vandaag de dag een populaire locatie voor wonen, winkelen en ontspanning. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan in Rotterdam.

Geschiedenis van de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan

De Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan is aangelegd in de jaren 20 van de vorige eeuw en is vernoemd naar burgemeester Le Fèvre de Montigny. De laan kreeg vooral bekendheid door de bouw van De Maasbode, het voormalige kantoor van dagblad De Maasbode, dat inmiddels is omgebouwd tot luxe appartementen. Hierdoor is het een gewilde plek om te wonen geworden.

Ligging van de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan

De Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan is gelegen in de wijk Kralingen-Crooswijk in Rotterdam, tussen de Kralingse Plaslaan en de Crooswijkseweg. De laan wordt gekenmerkt door statige huizen uit de jaren 30 en is omzoomd door bomen.

Bezienswaardigheden rondom de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan

In de directe omgeving van de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan zijn veel bezienswaardigheden te vinden. De Kralingse Plas met zijn prachtige wandel- en fietspaden en het Kralingse Bos met zijn vele sportfaciliteiten, bieden volop gelegenheid tot ontspanning. Daarnaast zijn er diverse restaurants en cafés te vinden, waar u heerlijk kunt eten en drinken.

Het voormalige kantoor van dagblad De Maasbode is een van de meest opvallende gebouwen aan de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan. Dit monumentale pand uit de jaren 30 is inmiddels omgebouwd tot luxe appartementen.

Ook op een steenworp afstand van de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan zijn diverse bezienswaardigheden te vinden. Zo is het Erasmus Medisch Centrum op loopafstand gelegen en is de Oudedijk met zijn vele winkels en restaurants een populaire winkelstraat.

Winkels en horeca op de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan

Op de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan zijn weinig winkels te vinden. Voor winkels en horeca moet u voornamelijk uitwijken naar nabijgelegen straten, zoals de Oudedijk en de Vlietlaan. Hier vindt u tal van gezellige winkels, boetiekjes en horecagelegenheden.

Bereikbaarheid en parkeermogelijkheden op de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan

De Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan is goed bereikbaar per auto, fiets en openbaar vervoer. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de A16, die u snel naar andere delen van de stad en het land brengt.

Parkings in de directe omgeving maken parkeren vaak mogelijk. Parkeren op straat wordt betaald en is beperkt mogelijk.

De tramlijn 7 en 21 stoppen beiden op korte loopafstand van de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan en brengen u snel naar het centrum van Rotterdam.

Woningmarkt en huurprijzen op de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan

De huurprijzen op de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan liggen gemiddeld hoger dan in andere delen van Rotterdam. Dit is mede te danken aan de luxe uitstraling van de laan en de exclusieve woningen die er te vinden zijn. De woningen zijn voornamelijk in handen van particulieren en worden zelden verhuurd.

FAQs

1. Wat is de geschiedenis van de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan?
De Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan is gelegen in de wijk Kralingen-Crooswijk in Rotterdam en is vernoemd naar burgemeester François Marie Le Fèvre de Montigny (1793-1852), die burgemeester was van Rotterdam van 1836 tot 1850. De laan is aangelegd in de jaren 20 van de vorige eeuw.

2. Wat is er te zien en doen rondom de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan?
In de directe omgeving van de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan zijn diverse bezienswaardigheden te vinden. Zo kunt u heerlijk wandelen en fietsen in het Kralingse Bos en de Kralingse Plas en zijn er diverse restaurants en cafés te vinden waar u kunt genieten van heerlijk eten en drinken.

3. Zijn er winkels te vinden op de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan?
Nee, op de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan zelf zijn weinig winkels te vinden. Voor winkels en horeca moet u voornamelijk uitwijken naar nabijgelegen straten, zoals de Oudedijk en de Vlietlaan.

4. Hoe is de bereikbaarheid van de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan?
De Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan is goed bereikbaar per auto, fiets en openbaar vervoer. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de A16, die u snel naar andere delen van de stad en het land brengt. Tramlijn 7 en 21 stoppen beiden op korte loopafstand van de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan.

5. Hoe hoog zijn de huurprijzen op de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan?
De huurprijzen op de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan liggen gemiddeld hoger dan in andere delen van Rotterdam. Dit is mede te danken aan de luxe uitstraling van de laan en de exclusieve woningen die er te vinden zijn. De woningen zijn voornamelijk in handen van particulieren en worden zelden verhuurd.

Keywords searched by users: burgemeester le fèvre de montignylaan rotterdam

Categories: Top 37 burgemeester le fèvre de montignylaan rotterdam

BURGEMEESTER LE FÈVRE DE MONTIGNYLAAN 67, ROTTERDAM

See more here: vietty.com

Images related to the topic burgemeester le fèvre de montignylaan rotterdam

BURGEMEESTER LE FÈVRE DE MONTIGNYLAAN 67, ROTTERDAM
BURGEMEESTER LE FÈVRE DE MONTIGNYLAAN 67, ROTTERDAM

Article link: burgemeester le fèvre de montignylaan rotterdam.

Learn more about the topic burgemeester le fèvre de montignylaan rotterdam.

See more: https://vietty.com/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *