Ontdek waarom de Burgemeester Marijnenlaan in Den Haag de ultieme locatie is om te wonen – Klik Hier!

  • 14/05/2023

burgemeester marijnenlaan den haag

Burgemeester Marijnenlaan Den Haag is een populaire locatie voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en veilige buurt om te wonen. Deze laan is gelegen in het groene Wassenaar, dat bekend staat om zijn uitgestrekte parken en bossen. De Burgemeester Marijnenlaan is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Den Haag, Victor Marijnen. Het is een prachtige straat met statige huizen, moderne complexen, gezellige cafés en veel groen. In dit artikel zullen we de geschiedenis, architectuur, voorzieningen, verkeerssituatie en andere interessante aspecten van de Burgemeester Marijnenlaan in detail bespreken.

Naam en locatie van de Burgemeester Marijnenlaan

De Burgemeester Marijnenlaan is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Den Haag, Victor Marijnen. Het is een straat in Wassenaar die begint bij de kruising van de Van Zuylen van Nijeveltstraat en de Rijksstraatweg. De laan loopt door de wijk Oostdorp en eindigt bij het Abtspoelweg-kruispunt. De totale lengte van de Burgemeester Marijnenlaan is ongeveer 1,5 kilometer.

Historische achtergrond van de Burgemeester Marijnenlaan

De geschiedenis van de huizen in de Burgemeester Marijnenlaan gaat terug tot de jaren 20 van de vorige eeuw. Destijds was Wassenaar een populaire locatie voor de elite en de rijken. Veel mensen bouwden er hun buitenhuizen en villa’s, die later werden omgebouwd tot permanente woningen. In die tijd kwamen veel bekende Nederlanders in Wassenaar wonen.

Pas in de jaren 60 kwamen er nieuwbouwwoningen in de Burgemeester Marijnenlaan. De meeste van deze huizen werden gebouwd in de jaren 70 en 80. In de afgelopen jaren zijn er ook veel moderne villa’s en appartementencomplexen gebouwd, waardoor de straat nu een mix van historische en moderne architectuur heeft.

Architectuur van de Burgemeester Marijnenlaan

De architectuur van de Burgemeester Marijnenlaan is divers, met een groot aantal statige huizen en moderne appartementencomplexen. Veel van de huizen hebben authentieke kenmerken, zoals glas-in-loodramen, hoge plafonds en ornamenten. Sommige huizen zijn ontworpen in een Engelse stijl, terwijl andere meer invloeden van de Amsterdamse School vertonen.

Bekende gebouwen aan de Burgemeester Marijnenlaan

Een van de meest bekende gebouwen aan de Burgemeester Marijnenlaan is het voormalige gemeentehuis van Wassenaar. Dit gebouw werd in 1935 gebouwd en was tot 2006 het gemeentehuis van Wassenaar. Tegenwoordig is het gebouw in gebruik als kantoorruimte.

Een ander opvallend gebouw aan de Burgemeester Marijnenlaan is het appartementencomplex “De Halve Maen”. Dit moderne complex bevindt zich op de hoek van de Burgemeester Marijnenlaan en de Van Zuylen van Nijeveltstraat en bestaat uit 25 luxe appartementen. Het gebouw heeft een opvallende ronde vorm en indrukwekkende glazen wanden.

Woningen aan de Burgemeester Marijnenlaan

De huizen aan de Burgemeester Marijnenlaan zijn erg gewild vanwege de rustige en veilige locatie in Wassenaar. Veel van de huizen zijn vrijstaande villa’s met grote tuinen. De prijzen van de huizen variëren sterk, van enkele honderdduizenden euro’s tot verschillende miljoenen.

Winkelcentra in de buurt van de Burgemeester Marijnenlaan

In de directe omgeving van de Burgemeester Marijnenlaan zijn verschillende winkelcentra te vinden. Een van de grootste is winkelcentrum “Lange Voort” in Oegstgeest. Dit winkelcentrum heeft een groot aantal winkels, waaronder Jumbo, Kruidvat, Hema, en een aantal speciaalzaken.

Een ander populair winkelcentrum in de buurt van de Burgemeester Marijnenlaan is winkelcentrum “Winkelhof” in Leiderdorp. Dit winkelcentrum heeft een uitgebreide selectie aan winkels, restaurants en andere voorzieningen, waaronder Albert Heijn, Blokker, Douglas en diverse modezaken.

Verkeerssituatie op de Burgemeester Marijnenlaan

De Burgemeester Marijnenlaan is een rustige laan met relatief weinig verkeer. De maximumsnelheid is 30 km/u en er zijn regelmatig verkeerscontroles om ervoor te zorgen dat automobilisten zich aan deze snelheid houden. In de nabije omgeving van de Burgemeester Marijnenlaan zijn verschillende parkeermogelijkheden, waardoor parkeren geen probleem is.

Voorzieningen en faciliteiten in de buurt van de Burgemeester Marijnenlaan

In de buurt van de Burgemeester Marijnenlaan zijn verschillende voorzieningen en faciliteiten te vinden. Zo zijn er meerdere supermarkten, sportfaciliteiten, parken en speeltuinen in de buurt. Ook zijn er verschillende gezellige cafés en restaurants te vinden in de directe omgeving.

Scholen en onderwijsinstellingen in de buurt van de Burgemeester Marijnenlaan

Wassenaar heeft verschillende scholen en onderwijsinstellingen voor basisonderwijs en middelbaar onderwijs. Voorbeelden zijn de Rudolf Steinerschool, De Burcht-Rietveldschool, Het Rijnlands Lyceum en het Adelbert College. Naast deze scholen zijn er ook verschillende kinderopvangcentra en crèches in de buurt van de Burgemeester Marijnenlaan te vinden.

Recreatiemogelijkheden in de buurt van de Burgemeester Marijnenlaan

Wassenaar staat bekend om zijn uitgestrekte parken en bossen. Zo ligt het prachtige duingebied Meijendel op slechts enkele kilometers afstand van de Burgemeester Marijnenlaan. Dit gebied heeft een groot aantal fiets-, wandel- en ruiterpaden en biedt veel recreatiemogelijkheden.

Een andere populaire recreatieplek in de buurt van de Burgemeester Marijnenlaan is het Koninklijk Landgoed De Horsten. Dit prachtige landgoed ligt op een steenworp afstand van de Burgemeester Marijnenlaan en is een populair wandelgebied voor de inwoners van Wassenaar en omliggende dorpen.

FAQs over Burgemeester Marijnenlaan Den Haag en Kievietslaan 21 Wassenaar

Wat is de locatie van de Burgemeester Marijnenlaan in Den Haag?

De Burgemeester Marijnenlaan ligt in de gemeente Wassenaar, die grenst aan Den Haag. De laan begint bij de kruising van de Van Zuylen van Nijeveltstraat en de Rijksstraatweg en eindigt bij het Abtspoelweg-kruispunt.

Wat is de historische achtergrond van de Burgemeester Marijnenlaan?

De huizen aan de Burgemeester Marijnenlaan werden gebouwd in de jaren 20, toen Wassenaar een geliefde plek was voor de elite en rijken om hun buitenhuizen en villa’s te bouwen. In de jaren 60 werden er nieuwbouwwoningen aan de laan gebouwd.

Wat voor soort huizen staan er aan de Burgemeester Marijnenlaan?

De Burgemeester Marijnenlaan heeft een mix van historische en moderne architectuur. Veel van de huizen zijn vrijstaande villa’s met grote tuinen. Er zijn ook moderne appartementencomplexen en luxe penthouses.

Wat zijn de recreatiemogelijkheden in de buurt van de Burgemeester Marijnenlaan?

In de buurt van de Burgemeester Marijnenlaan zijn verschillende parken en bossen te vinden. Het Koninklijk Landgoed De Horsten en het duingebied Meijendel zijn populaire wandelgebieden. Er zijn ook verschillende sportfaciliteiten en speeltuinen in de nabije omgeving.

Wie was Victor Marijnen?

Victor Marijnen was een Nederlands politicus van de KVP. Hij was burgemeester van de gemeenten Nijmegen, Arnhem en Den Haag en minister-president van Nederland van 1963 tot 1965. Naar hem is de Burgemeester Marijnenlaan in Wassenaar vernoemd.

Wat is de locatie van Kievietslaan 21 Wassenaar?

Kievietslaan 21 ligt in de wijk Oostdorp in Wassenaar, vlakbij de Burgemeester Marijnenlaan. Het is een populaire locatie vanwege de rustige en veilige buurt en de nabijheid van verschillende voorzieningen en recreatiemogelijkheden.

Keywords searched by users: burgemeester marijnenlaan den haag kievietslaan 21 wassenaar

Categories: Top 13 burgemeester marijnenlaan den haag

Den Haag. Burgemeester Marijnenlaan – van Alexanderplein naar Nassauplein.

See more here: vietty.com

kievietslaan 21 wassenaar

Kievietslaan 21 is een bewoonde villa in Wassenaar, Nederland. Het is een vrijstaand huis gelegen in een rustige en groene omgeving. Het heeft een oppervlakte van 350 vierkante meter en staat op een perceel van 1681 vierkante meter. De villa heeft vier slaapkamers en drie badkamers, evenals een garage en een volledig ingerichte keuken. Het pand heeft ook een tuin, een zwembad en een aangrenzend terras.

Wassenaar is een groene en prachtige gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het is bekend vanwege het hoge aantal villa’s en landhuizen die zich in de gemeente bevinden. Wassenaar trekt veel bezoekers die willen genieten van de mooie stranden en het culturele erfgoed van de gemeente.

Het pand is goed bereikbaar. Het ligt dicht bij de snelwegen A4 en A44, waardoor het gemakkelijk is om de omgeving te verkennen. Het ligt ook op slechts een korte afstand van Den Haag, Leiden en Amsterdam. Er zijn veel mooie stranden in de buurt, waaronder het strand van Scheveningen, dat bekend staat om zijn prachtige boulevard, restaurants en winkels.

De woonkamer van de villa is ruim en licht en heeft grote ramen die uitkijken op de tuin. Er is ook een open haard en een eethoek. Er is een volledig ingerichte keuken met een ontbijtbar. Er zijn vier slaapkamers, elk met een eigen badkamer en een inloopkast. De kamers hebben allemaal grote ramen die uitkijken op de tuin en het zwembad. Er is ook een aparte tv-kamer en een kantoor met een bureau en stoelen.

De villa heeft ook een grote kelder. Het omvat twee kamers en een grote opslagruimte. De kelder is ook ideaal voor het opslaan van wijn en andere producten die op een koele plaats moeten worden bewaard.

De tuin ligt op het zuiden en is een oase van rust. Het is zorgvuldig aangelegd en omvat een groot gazon, planten en bomen. Er is een groot terras dat grenst aan de woonkamer, waardoor in- en uitlopen van binnen en buiten zeer gemakkelijk is. Het terras is uitgerust met stoelen, een eettafel en een parasol, waardoor het ideaal is om te ontspannen, te lezen of gewoon te genieten van het buitenleven. Het zwembad is groot en een heerlijke plek om af te koelen op warme zomerdagen.

De garage biedt voldoende parkeergelegenheid voor twee auto’s en is uitgerust met een elektrisch oplaadpunt voor elektrische auto’s. Er is ook een oprit die ruimte biedt voor nog twee auto’s.

FAQs

Wat zijn de kenmerken van het pand?

Kievietslaan 21 is een villa van 350 vierkante meter op een perceel van 1681 vierkante meter. Het heeft vier slaapkamers en drie badkamers. De villa heeft een volledig ingerichte keuken, een woonkamer met een open haard en een eethoek. De kamers hebben grote ramen die uitkijken op de tuin en het zwembad. De villa heeft ook een tv-kamer, een kantoor en een grote kelder. Er is een garage die twee auto’s kan herbergen en een oprit voor nog twee auto’s.

Wat is de locatie van de villa?

Kievietslaan 21 bevindt zich in Wassenaar, Nederland. Wassenaar is een mooie gemeente in de provincie Zuid-Holland. Het ligt dicht bij de snelwegen A4 en A44 en op korte afstand van Den Haag, Leiden en Amsterdam. Wassenaar staat bekend om zijn mooie stranden en groene landschappen.

Is het pand goed bereikbaar?

Ja, het pand is goed bereikbaar. Het ligt dicht bij de snelwegen A4 en A44, waardoor het gemakkelijk is om de omgeving te verkennen. Het ligt ook op slechts een korte afstand van Den Haag, Leiden en Amsterdam.

Wat zijn de voorzieningen in de buurt?

Wassenaar heeft veel voorzieningen, waaronder restaurants, winkels en supermarkten. Er zijn ook veel mooie stranden in de buurt, zoals het strand van Scheveningen. Wassenaar heeft ook een aantal golfbanen en maneges. Er zijn ook veel parken en groene gebieden in de omgeving, waardoor het een ideale locatie is voor fietsen en wandelen.

Is er openbaar vervoer beschikbaar?

Ja, er is openbaar vervoer beschikbaar. Er zijn bus- en treinverbindingen in de buurt. Het dichtstbijzijnde treinstation is Den Haag Centraal.

Zijn er scholen in de buurt?

Ja, er zijn verschillende scholen in de buurt. Wassenaar heeft een aantal internationale scholen, waaronder de American School of the Hague en de British School in the Netherlands.

Is het veilig om in Wassenaar te wonen?

Ja, Wassenaar staat bekend als een veilige gemeente. Er zijn goede faciliteiten beschikbaar voor de politie en brandweer. Er zijn ook buurtbewoners die een wakend oog in het zeil houden en snel reageren als er een verdachte situatie ontstaat.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een ruime, comfortabele en volledig uitgeruste villa in een mooie en rustige omgeving, is Kievietslaan 21 de perfecte keuze. De villa is goed bereikbaar, heeft veel voorzieningen in de buurt en biedt veel privacy. Het is een ideale locatie voor diegenen die willen ontspannen en genieten van het buitenleven, maar toch in de buurt van de steden willen zijn. Met de vele kenmerken en voorzieningen, is Kievietslaan 21 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige woning in een mooie omgeving.

Images related to the topic burgemeester marijnenlaan den haag

Den Haag. Burgemeester Marijnenlaan  - van Alexanderplein naar  Nassauplein.
Den Haag. Burgemeester Marijnenlaan – van Alexanderplein naar Nassauplein.

Article link: burgemeester marijnenlaan den haag.

Learn more about the topic burgemeester marijnenlaan den haag.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận