Skip to content

Burgemeester Patijnlaan 35: Ontdek deze prachtige locatie in Den Haag!

Burgemeester Laarbeek: 'de daders moeten opdraaien voor de vuurwerkschade'

burgemeester patijnlaan 35 2585 bg den haag

Burgemeester Patijnlaan 35 ligt in het Benoordenhout-gebied van Den Haag, de residentiële buitenwijk van de stad. Het is een gebied vol met historische gebouwen en parken, evenals winkels en restaurants. Dit prachtige gebouw is een van de meest opvallende en iconische in de hele stad.

Locatie van Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag

Burgemeester Patijnlaan 35 ligt in het zuidwesten van Den Haag, in de wijk Benoordenhout, nabij het Bos van Oosterbeek. Het is een rustige woonwijk, omgeven door prachtige groene parken en op korte afstand van het bruisende stadscentrum.

Geschiedenis van Burgemeester Patijnlaan 35

Burgemeester Patijnlaan 35 is een prachtig historisch gebouw, dat dateert uit de vroege jaren 1900. Het werd ontworpen door de beroemde Nederlandse architect H.P. Berlage en diende oorspronkelijk als kantoor voor verzekeringsmaatschappij De Nederlanden van 1845. In de jaren 1970 vestigde de Haagse politie hier haar hoofdbureau.

Architectuur van Burgemeester Patijnlaan 35

Het architectonische ontwerp van Burgemeester Patijnlaan 35 is een combinatie van Art Nouveau- en Amsterdamse School-stijlen. Het gebouw is gemaakt van rode baksteen en is voorzien van prachtige ornamenten en decoratieve elementen. Het heeft een schuin dak met kenmerkend blauw-grijze dakpannen.

Voorzieningen in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35

Het gebied rondom Burgemeester Patijnlaan 35 is rijk aan winkels, restaurants en andere belangrijke voorzieningen. Enkele van de populairste winkelgebieden in de buurt zijn De Fred en de Denneweg, beide op slechts een paar minuten rijden van de woning.

Er zijn ook tal van restaurants, cafés en bars in de buurt, waaronder de bekende Jamie’s Italian en de ijssalon Florencia. Voor de dagelijkse boodschappen zijn er diverse supermarkten in de buurt, waaronder de Albert Heijn aan het Willem Royaardsplein.

Woningprijzen en vastgoedmarkt rond Burgemeester Patijnlaan 35

Burgemeester Patijnlaan 35 is een van de meest gewilde locaties in het Benoordenhout-gebied van Den Haag, en de woningprijzen weerspiegelen dat. Huizen in de buurt zijn over het algemeen erg duur en variëren van ongeveer € 900.000 tot meer dan € 3 miljoen.

De vastgoedmarkt rondom Burgemeester Patijnlaan 35 is over het algemeen erg competitief, vooral vanwege de historische en architectonische betekenis van het gebouw. Beleggers zijn vooral geïnteresseerd in het gebouw vanwege de locatie in het hart van de stad.

Verkeerssituatie rond Burgemeester Patijnlaan 35

De verkeerssituatie rondom Burgemeester Patijnlaan 35 is relatief rustig, hoewel het gebied druk kan zijn tijdens de spitsuren. De woning is gemakkelijk bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Openbaar vervoer is ook beschikbaar in de buurt, met verschillende tram- en buslijnen die het gebied bedienen. Het dichtstbijzijnde tramstation is de tramhalte Van Hoytemastraat.

Bezienswaardigheden in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35

Het gebied rond Burgemeester Patijnlaan 35 is rijk aan historische en culturele bezienswaardigheden. Enkele van de populairste attracties in de buurt zijn het Paleis Noordeinde, het Binnenhof, de Haagse Markt en het Mauritshuis. Ook de prachtige parken van het Benoordenhout liggen dichtbij de woning, waaronder het Haagsche Bos en het Clingendael Park.

Demografische gegevens van de regio rond Burgemeester Patijnlaan 35

Het Benoordenhout-gebied van Den Haag staat bekend als een van de meest welvarende en exclusieve wijken van de stad. Het gebied heeft een relatief hoge concentratie van hoogopgeleide en welgestelde inwoners, waarvan het grootste deel werkzaam is in de in de financiële dienstverlening en de advocatuur.

Scholen in de omgeving van Burgemeester Patijnlaan 35

Het Benoordenhout-gebied van Den Haag heeft een aantal uitstekende scholen, waaronder internationale scholen en openbare scholen. Enkele van de populairste scholen in de buurt zijn de Europese School Den Haag, de International School of The Hague – Junior School, het Maerlant Lyceum en het Christelijk Gymnasium Sorghvliet.

Recreatiefaciliteiten in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35

Het Benoordenhout-gebied van Den Haag is een prachtig gebied voor liefhebbers van buitenactiviteiten. Er zijn meer dan genoeg parken en groene ruimtes in de buurt. Het Haagsche Bos, Clingendael en Park Arendsdorp zijn geweldige plekken om te wandelen of te picknicken. In de zomer zijn er meerdere pleinen waar lokale markten worden gehouden, zoals het Lange Voorhout en het Plein.

FAQs

Wat is Burgemeester Patijnlaan 35?

Burgemeester Patijnlaan 35 is een monumentaal pand die vroeger dienst deed als kantoor voor verzekeringsmaatschappij De Nederlanden van 1845. Tegenwoordig is het hoofdbureau van de politie in Den Haag hier gevestigd.

Waar ligt Burgemeester Patijnlaan 35?

Burgemeester Patijnlaan 35 ligt in de wijk Benoordenhout, in het zuidwesten van Den Haag, nabij het Bos van Oosterbeek.

Wat zijn de woningprijzen in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35?

Homes in de buurt zijn over het algemeen erg duur en variëren van ongeveer € 900.000 tot meer dan € 3 miljoen.

Wat zijn de scholen in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35?

Het Maerlant Lyceum, de Europese School Den Haag, de International School of The Hague – Junior School en het Christelijk Gymnasium Sorghvliet zijn enkele van de populairste scholen in de buurt.

Wat is er te doen in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35?

Er zijn diverse bezienswaardigheden en recreatieve activiteiten in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35. Zo zijn het Paleis Noordeinde, de Haagse Markt, het Binnenhof en het Mauritshuis populaire attracties in de buurt. Het Haagsche Bos, Clingendael en Park Arendsdorp zijn geweldige plekken om te wandelen of te picknicken.

Keywords searched by users: burgemeester patijnlaan 35 2585 bg den haag burgemeester patijnlaan 35 den haag parkeren, burgemeester patijnlaan, den haag, hoofdbureau politie den haag

Categories: Top 22 burgemeester patijnlaan 35 2585 bg den haag

Burgemeester Laarbeek: ‘de daders moeten opdraaien voor de vuurwerkschade’

See more here: vietty.com

burgemeester patijnlaan 35 den haag parkeren

Als je in Den Haag woont of van plan bent om op bezoek te gaan, kan parkeren een probleem zijn. Een van de gebieden waar parkeren een belangrijke factor is, is Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag. Dit artikel zal het belang van parkeren in dit gebied bespreken en de opties voor parkeermogelijkheden in de buurt onderzoeken.

Burgemeester Patijnlaan 35 ligt in het centrum van Den Haag en is een gebied met veel verkeer en voetgangers. Het is de thuisbasis van het World Forum-gebouw, een van de belangrijkste congrescentra van Nederland en een belangrijke locatie voor veel evenementen en conferenties. Naast het World Forum zijn er ook veel restaurants, hotels en bedrijven in de buurt, waardoor parkeren een uitdaging kan zijn.

Er zijn verschillende opties beschikbaar voor parkeren in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35. Hieronder worden de belangrijkste opties besproken:

Parkeerplaats World Forum

De meest voor de hand liggende parkeerplek is de parkeerplaats van het World Forum zelf. Deze parkeerplaats biedt ruimte aan meer dan 700 auto’s en is 24 uur per dag open. Het tarief voor de eerste twee uur is € 3,00 en vervolgens wordt € 3,00 per uur in rekening gebracht. Als je van plan bent om langer dan 4 uur te parkeren, kun je kiezen voor een dagkaart van € 18,50. Je betaalt dan een vast bedrag voor de hele dag, ongeacht hoe lang je blijft.

Straatparkeren

In de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35 zijn parkeervakken in de straat beschikbaar. Je kunt er echter niet altijd zeker van zijn dat je een parkeerplaats vindt en de meeste parkeerplaatsen zijn betaald parkeren. Het tarief is € 1,75 per uur, maar parkeren mag maximaal 2 uur duren. Het is dus mogelijk dat je meerdere keren parkeert als je van plan bent om langer in de buurt te blijven.

P+R Hoornwijck

Een andere optie is het gebruik van de Park & Ride (P+R) Hoornwijck-faciliteit. Dit is een parkeerplaats in Rijswijk, ongeveer 10 minuten rijden van Burgemeester Patijnlaan 35. Je kunt je auto parkeren bij P+R Hoornwijck en vervolgens gebruikmaken van het openbaar vervoer om naar Den Haag te reizen. De tramlijn 15 en buslijn 37 stoppen vlakbij Burgemeester Patijnlaan 35. Het tarief voor P+R Hoornwijck is € 2,50 per dag, plus de kosten voor het openbaar vervoer.

FAQ’s:

1. Wat zijn de belangrijkste parkeeropties in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35?

De belangrijkste opties zijn de parkeerplaats van het World Forum, straatparkeren en de Park & Ride-faciliteit bij Hoornwijck.

2. Hoeveel kost parkeren op de parkeerplaats van het World Forum?

Het tarief voor de eerste twee uur is € 3,00 en vervolgens wordt € 3,00 per uur in rekening gebracht. Als je van plan bent om langer dan 4 uur te parkeren, kun je kiezen voor een dagkaart van € 18,50.

3. Hoe lang mag ik op straat parkeren in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35?

Parkeren mag maximaal 2 uur duren en het tarief is € 1,75 per uur.

4. Is de Park & Ride-faciliteit bij Hoornwijck een goede optie om te parkeren in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35?

Ja, de P+R Hoornwijck-faciliteit is een goede optie als je van plan bent om met het openbaar vervoer naar Burgemeester Patijnlaan 35 te reizen. Het tarief is € 2,50 per dag, plus de kosten voor het openbaar vervoer.

5. Kan ik vooraf reserveren voor parkeren op de parkeerplaats van het World Forum?

Nee, het is niet mogelijk om vooraf te reserveren voor parkeren op de parkeerplaats van het World Forum.

6. Zijn er andere parkeeropties beschikbaar in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35?

Ja, er zijn verschillende andere parkeeropties beschikbaar in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35, waaronder andere parkeergarages en straatparkeren.

7. Wat zijn de drukste tijden voor parkeren in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35?

De drukste tijden zijn vaak tijdens evenementen in het World Forum, zoals conferenties en beurzen. Het wordt aanbevolen om ruim van tevoren te komen als je van plan bent om tijdens deze tijden te parkeren.

Al met al is parkeren in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35 een uitdaging, vooral tijdens drukke evenementen in het World Forum. Er zijn echter verschillende opties beschikbaar voor parkeren, waaronder de parkeerplaats van het World Forum, straatparkeren en de Park & Ride-faciliteit bij Hoornwijck. Het is aan te raden om ruim van tevoren te komen als je van plan bent om te parkeren in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35 tijdens drukke tijden.

burgemeester patijnlaan, den haag

De Burgemeester Patijnlaan is een straat in het centrum van Den Haag. De straat is ongeveer 2,5 kilometer lang en loopt vanaf de Javastraat tot aan de Statenlaan. Het is een drukke straat met veel verkeer, maar ook met veel winkels, restaurants en cafés.

Geschiedenis

De naam van de straat is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Den Haag, jhr. mr. W.J. Patijn. Hij was burgemeester van Den Haag van 1990 tot 2004. De straat is in de jaren ’80 aangelegd en was bedoeld als een belangrijke verkeersader voor het centrum van Den Haag.

De straat heeft in de loop der jaren veel veranderingen ondergaan. In de jaren ’90 werd de straat verbreed van vier naar zes rijstroken, om de verkeersdrukte beter aan te kunnen. In 2003 werd begonnen met de aanleg van de trambaan, die nu door de hele straat loopt. Hierdoor is het openbaar vervoer in Den Haag een stuk toegankelijker geworden.

Winkels en horeca

Langs de Burgemeester Patijnlaan zijn veel winkels te vinden. Zo zijn er diverse modezaken, waaronder H&M, Zara en Sissy-Boy. Ook zijn er enkele elektronicazaken en fietsenwinkels, zoals Halfords en Cycle Center. Daarnaast zijn er diverse supermarkten, zoals Albert Heijn en Jumbo.

Voor veel mensen is de Burgemeester Patijnlaan ook een populaire uitgaansplek. Er zijn veel restaurants en cafés te vinden, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Zo zijn er diverse lunchrooms, waar je terecht kunt voor een broodje of een kopje koffie. Ook zijn er diverse restaurants, waar je heerlijk kunt dineren. En voor wie van een borrel houdt, zijn er diverse cafés en kroegen te vinden.

Verkeersdrukte

De Burgemeester Patijnlaan is een drukke straat, met veel verkeer. Vooral in de spits kan het erg druk zijn. Dit komt mede doordat de straat de nodige verkeersaders met elkaar verbindt, zoals de Javastraat, het Centraal Station en de Statenlaan.

Het verkeer op de Burgemeester Patijnlaan is voornamelijk autoverkeer. Maar sinds de aanleg van de trambaan is er ook een goede verbinding met het openbaar vervoer. Er zijn diverse tramlijnen die over de Burgemeester Patijnlaan rijden, waaronder lijn 1, 9, 15 en 16.

FAQs

Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen over de Burgemeester Patijnlaan op een rij gezet.

Wat is er te doen in de Burgemeester Patijnlaan?

In de Burgemeester Patijnlaan zijn veel winkels, restaurants en cafés te vinden. Je kunt er dus terecht voor een gezellig dagje winkelen, maar ook voor een hapje en een drankje.

Hoe kom ik bij de Burgemeester Patijnlaan?

De Burgemeester Patijnlaan is goed te bereiken met de auto. Er zijn diverse parkeergarages in de buurt, zoals de Parking Malieveld en de Parking Garage Museumkwartier. Ook met het openbaar vervoer is de Burgemeester Patijnlaan goed bereikbaar. Er zijn diverse tramlijnen die over de Burgemeester Patijnlaan rijden, waaronder lijn 1, 9, 15 en 16.

Is de Burgemeester Patijnlaan veilig?

Over het algemeen is de Burgemeester Patijnlaan een veilige straat. Wel is het in drukke periodes belangrijk om goed op je spullen te letten, zoals je portemonnee en telefoon.

Wat zijn de openingstijden van de winkels in de Burgemeester Patijnlaan?

De openingstijden van de winkels in de Burgemeester Patijnlaan verschillen per winkel. Over het algemeen zijn de meeste winkels geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:30 uur tot 18:00 uur. Op donderdag zijn de winkels in het centrum van Den Haag vaak langer geopend, meestal tot 21:00 uur.

Kan ik parkeren in de buurt van de Burgemeester Patijnlaan?

In de buurt van de Burgemeester Patijnlaan zijn diverse parkeergarages te vinden, zoals de Parking Malieveld en de Parking Garage Museumkwartier. Let wel op dat parkeren in Den Haag vaak duur is. Parkeergarages zijn vaak goedkoper dan parkeren op straat.

Kan ik met mijn OV-chipkaart reizen op de tramlijnen over de Burgemeester Patijnlaan?

Ja, op de tramlijnen over de Burgemeester Patijnlaan kun je reizen met je OV-chipkaart. Let er wel op dat je altijd in- en uitcheckt bij elke rit.

Images related to the topic burgemeester patijnlaan 35 2585 bg den haag

Burgemeester Laarbeek: 'de daders moeten opdraaien voor de vuurwerkschade'
Burgemeester Laarbeek: ‘de daders moeten opdraaien voor de vuurwerkschade’

Article link: burgemeester patijnlaan 35 2585 bg den haag.

Learn more about the topic burgemeester patijnlaan 35 2585 bg den haag.

See more: https://vietty.com/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *