Burgemeester Patijnlaan 35 Den Haag: De verrassende geschiedenis achter deze locatie! Klik hier om meer te ontdekken.

  • 14/05/2023

burgemeester patijnlaan 35 den haag

Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag: Geschiedenis, architectuur, functie en toekomstplannen

Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag is een opvallend gebouw, dat opvalt door zijn onderscheidende architectuur en rijke historie. Het pand is blijven evolueren met de tijdsgeest, en tegenwoordig biedt het onderdak aan verschillende organisaties en bedrijven. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis en architectuur van het gebouw. Ook bespreken wij de huidige functie en voorzieningen in de buurt en de bereikbaarheid van het pand. Tot slot, duiken we in de toekomstplannen voor Burgemeester Patijnlaan 35 en bespreken we de ervaringen van bewoners en gebruikers van het pand.

De geschiedenis van Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag

Dit gebouw heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de jaren 20 van de vorige eeuw toen meesterarchitect Tjeerd Kuipers opdracht kreeg om het te ontwerpen. In de decennia die volgden, werd het gebouw gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder als huisvesting voor de politie. Het werd ook gebruikt om als registratiekantoor voor de gemeentelijke diensten te dienen.

In de jaren 90 werd er besloten om het gebouw volledig te moderniseren, nadat het zijn oorspronkelijke functie had verloren. De herontwikkeling werd gedaan door BBH Architecten en het nieuwe ontwerp accentueerde het contrast tussen de originele gevel en de nieuwe uitbreiding. Het resultaat was een moderne en functionele ruimte die voldeed aan de eisen van de veeleisende gebruikers.

De architectuur en kenmerken van het gebouw op Burgemeester Patijnlaan 35

Het gebouw op Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag heeft een opvallende architectuur, met een combinatie van oude en nieuwe elementen. Het originele gebouw, gebouwd in de jaren 20, kenmerkt zich door Art Deco-elementen. Het moderne deel aan de achterzijde van het pand, gebouwd in de jaren 90, heeft grote ramen en betonnen elementen.

De opvallende kenmerken van het pand zijn onder meer de verticale lijnen, die als Art Deco-element zijn aangebracht op de gevel. De balustrades aan de voorkant van het gebouw en de gebogen pilaren die het overhangende dak ondersteunen zijn ook kenmerkend voor de stijl. De architecten achter de renovatie hebben de oorspronkelijke gevel opnieuw aangebracht en tot het interieur laten doordringen. Hierdoor komen de Art Deco-elementen terug in de receptiehal en in de conferentieruimtes in het gebouw.

De huidige functie van Burgemeester Patijnlaan 35 en zijn omgeving

Sinds de laatste herontwikkeling in de jaren 90 hebben zich verschillende bedrijven en organisaties in het gebouw op Burgemeester Patijnlaan 35 gevestigd. Zo is de Nederlandse Zorgautoriteit één van de belangrijke huurders van het pand. Andere bedrijven die er zijn gevestigd zijn ICT-bedrijven, financiële instellingen en advocatenkantoren. Ook is het pand het hoofdkantoor van de politie in Den Haag.

Vanwege de centrale ligging van Burgemeester Patijnlaan 35 zijn er veel voorzieningen in de buurt. De gebouwen rondom Burgemeester Patijnlaan 35 maken deel uit van het centrum van Den Haag, en hierdoor zijn er veel restaurants, supermarkten en winkels in de buurt beschikbaar. In een korte wandeling kun je gemakkelijk het winkel- en uitgaanscentrum van de stad bereiken.

De bereikbaarheid van Burgemeester Patijnlaan 35

Burgemeester Patijnlaan 35 is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op een korte afstand van het pand bevinden zich verschillende haltes voor bus- en tramlijnen die verbinding hebben met de rest van Den Haag. Ook is het pand een korte wandeling verwijderd van Den Haag Centraal en is daardoor ook per trein goed bereikbaar.

Mocht u ervoor kiezen om met de auto te gaan, dan is parkeren ook mogelijk. Er is een (betaalde) parkeergarage onder het pand beschikbaar waar u tegen een uurtarief uw auto kunt parkeren. Houdt er rekening mee dat betaald parkeren ook buiten het pand mogelijk is.

De waarde van onroerend goed op Burgemeester Patijnlaan 35

De omringende gebieden rondom Burgemeester Patijnlaan 35 behoren tot de duurdere buurten in Den Haag. Door het centrale karakter is de prijs voor onroerend goed in het gebied relatief hoog. Echter, de locatie is aantrekkelijk, dicht bij het centrum en Daardoor blijft de vraag naar onroerend goed in de omgeving hoog.

De plannen voor de toekomst van Burgemeester Patijnlaan 35

De toekomstplannen voor het gebouw op Burgemeester Patijnlaan 35 zijn momenteel onbekend. Het pand is de afgelopen 30 jaar gerenoveerd en is volledig gemoderniseerd. Het is mogelijk dat er plannen zijn om de ruimte aan te passen aan de veranderende behoeften van de gebruikers. Echter, in de nabije toekomst is er niets bekend over eventuele vernieuwingen of aanpassingen.

De ervaringen van bewoners, bezoekers en gebruikers van Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag

Er zijn verschillende openbare beoordelingen van Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag te vinden. Over het algemeen zijn de reacties positief, waarbij gebruikers het pand prijzen om zijn centrale locatie, de stijlvolle uitstraling en de professionele uitstraling.

FAQs

Wat is de geschiedenis van Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag?

Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag is een gebouw met een rijke historie, gebouwd in de jaren 20 van de vorige eeuw door meesterarchitect Tjeerd Kuipers. Het gebouw heeft verschillende functies gehad, waaronder als huisvesting voor politie en gemeentelijke diensten. In de jaren 90 werd het volledig gemoderniseerd en werd er een modern deel aan de achterzijde van het gebouw toegevoegd.

Welke bedrijven en organisaties zijn er gevestigd op Burgemeester Patijnlaan 35?

Burgemeester Patijnlaan 35 biedt onderdak aan een breed scala aan bedrijven en organisaties, waaronder ICT-bedrijven, de Nederlandse Zorgautoriteit, financiële instellingen en advocatenkantoren. Het pand is ook het hoofdkwartier van de politie in Den Haag.

Hoe bereik ik Burgemeester Patijnlaan 35?

Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende bus- en tramlijnen in de buurt die verbinding maken met de rest van Den Haag. Het is ook mogelijk om het pand te bereiken via het treinstation Den Haag Centraal, dat op korte loopafstand van het pand ligt. Mocht u ervoor kiezen om met de auto te gaan, dan is parkeren mogelijk in de (betaalde) parkeergarage onder het pand.

Wat zijn de toekomstplannen voor Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag?

Er zijn momenteel geen bekende toekomstplannen voor Burgemeester Patijnlaan 35. Het gebouw is de afgelopen jaren volledig gemoderniseerd en is momenteel in gebruik. Het is echter mogelijk dat er plannen zijn om de ruimte aan te passen aan de veranderende behoeften van gebruikers in de toekomst.

Keywords searched by users: burgemeester patijnlaan 35 den haag burgemeester patijnlaan 35 den haag parkeren, burgemeester patijnlaan, den haag, hoofdbureau politie den haag

Categories: Top 83 burgemeester patijnlaan 35 den haag

Slachtoffer van brand Burgemeester Patijnlaan kon geen kant op: ‘dit komt hard aan’

See more here: vietty.com

burgemeester patijnlaan 35 den haag parkeren

Burgemeester Patijnlaan 35 Den Haag parkeren

Burgemeester Patijnlaan 35 is een drukbezochte locatie in Den Haag. Het is een kantoorpand en er zijn een aantal bedrijven gevestigd. Daarom kan het vinden van een parkeerplek bij deze locatie vaak een uitdaging zijn. Hier vindt u alles wat u moet weten over parkeren bij Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag.

Parkeermogelijkheden bij Burgemeester Patijnlaan 35

Er zijn een aantal opties om uw auto te parkeren bij Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag, waaronder:

1. Parkeren op straat – Er zijn enkele parkeerplekken op straat beschikbaar bij Burgemeester Patijnlaan 35. Echter, deze plekken zijn vaak bezet door andere auto’s en er kan een limiet zijn aan de parkeertijd. Ook kan het vinden van een plekje moeilijk zijn en u moet steeds betalen voor het parkeren.

2. Parkeergarages – Er zijn verschillende parkeergarages in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35. Een bekende parkeergarage is ‘Q-Park City-Parking’ aan de Laan. Deze parkeergarage is ongeveer 5 minuten lopen vanaf Burgemeester Patijnlaan 35.

3. P&R – Als u meer dan 1 uur doorbrengt in Den Haag, is het misschien de moeite waard om te parkeren bij een Park & Ride-locatie (P&R) buiten de stad. U kunt dan gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Burgemeester Patijnlaan 35 reizen. Een aanbevolen P&R-locatie is ‘P+R Hoornwijck’, gelegen op de A4 richting Rotterdam. Deze locatie ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Burgemeester Patijnlaan 35. U kunt hier gratis parkeren en vervolgens met tramlijn 15 naar de locatie reizen.

Betaalregeling en tarieven

De tarieven en betaalregeling voor parkeren bij Burgemeester Patijnlaan 35 verschillen per locatie. Bij parkeren op de straat zijn de tarieven vaak wat duurder en betaalt u per uur. De tarieven voor parkeergarages zijn ook afhankelijk van de locatie en parkeertijd. Meestal is er sprake van een dagtarief of u betaalt per uur. Voor P&R-locaties betaalt u alleen voor het openbaar vervoer. Het parkeren zelf is gratis.

Parkeerboetes

Het is belangrijk om op te merken dat er in Nederland hoge boetes gelden voor verkeerd parkeren. In sommige gebieden betaalt u tot wel €90 voor een verkeerd geparkeerde auto. Ook kunnen er kosten voor het wegslepen van uw auto en administratiekosten bijkomen.

FAQ

1. Welke parkeergarages bevinden zich in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35?

Er zijn verschillende parkeergarages in de buurt van Burgemeester Patijnlaan 35, waaronder:

– Q-Park City-Parking – adres: Laan 5, 2512 GM Den Haag
– ParkBee Rijnstraat – adres: Rijnstraat 8, 2515 XP Den Haag
– Parkeergarage Torengarage – adres: Geest 1, 2513 VA Den Haag

2. Kan ik parkeren op straat bij Burgemeester Patijnlaan 35?

Ja, er zijn enkele parkeerplekken op straat beschikbaar bij Burgemeester Patijnlaan 35. Echter, deze plekken zijn vaak bezet door andere auto’s en er kan een limiet zijn aan de parkeertijd.

3. Hoeveel betaal ik voor het parkeren bij Burgemeester Patijnlaan 35?

De tarieven voor parkeren bij Burgemeester Patijnlaan 35 variëren per locatie. Bij parkeren op de straat zijn de tarieven vaak wat duurder en betaalt u per uur. De tarieven voor parkeergarages zijn ook afhankelijk van de locatie en parkeertijd. Meestal is er sprake van een dagtarief of u betaalt per uur. En voor P&R-locaties betaalt u alleen voor het openbaar vervoer. Het parkeren zelf is gratis.

4. Wat zijn de betaalopties voor parkeren bij Burgemeester Patijnlaan 35?

De betaalopties voor parkeren verschillen per locatie. Bij parkeren op straat kunt u vaak betalen met muntgeld, via een parkeermeter of met een app zoals Parkmobile. Bij parkeergarages zijn er vaak verschillende betaalmogelijkheden, zoals contant geld, pinpas of creditcard. Ook is er de mogelijkheid om te betalen via een app zoals Parkline of Parkmobile.

5. Wat zijn de openingstijden van de parkeergarages bij Burgemeester Patijnlaan 35?

De openingstijden van de parkeergarages verschillen per locatie. Meestal zijn de garages geopend van maandag tot en met zondag. Het kan echter zijn dat er afwijkende openingstijden zijn op feestdagen. Controleer daarom altijd de website van de aanbieder voor de meest recente informatie over de openingstijden.

Conclusie

Het vinden van een parkeerplek bij Burgemeester Patijnlaan 35 Den Haag kan een uitdaging zijn. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder parkeren op straat, in parkeergarages of bij P&R-locaties. De tarieven en betaalopties variëren echter per locatie. Het is daarom belangrijk om de meest recente informatie te controleren voordat u parkeert. Houd er ook rekening mee dat er hoge boetes gelden in Nederland voor verkeerd parkeren. Neem de tijd om de verschillende opties te onderzoeken en maak gebruik van de betaalmethoden die het beste bij u passen. Zo kunt u zonder stress en problemen parkeren bij Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag.

burgemeester patijnlaan, den haag

De Burgemeester Patijnlaan in Den Haag is een belangrijke toegangsweg tot de binnenstad van Den Haag. Deze laan dankt zijn naam aan de voormalige burgemeester van Den Haag: Pieter Willem Benjamin Patijn (1919-1999).

De Burgemeester Patijnlaan is een brede weg met aan beide kanten grote bomen. De straat loopt vanaf het Koningin Julianaplein tot aan de Javastraat. Tijdens het grootste deel van de laan kun je een prachtig uitzicht hebben op het Vredespaleis, een internationaal icoon van vrede en gerechtigheid.

Langs de Burgemeester Patijnlaan vind je veel kantoren en winkels. In de jaren zeventig is de laan flink vernieuwd en verbouwd. Hierdoor heeft de laan een modern uiterlijk gekregen. Ook zijn er aan weerszijden van de laan fietspaden en zijn de trottoirs verbreed. Dit alles zorgt ervoor dat het verkeer in de Burgemeester Patijnlaan soepel verloopt.

De Burgemeester Patijnlaan is niet alleen belangrijk voor het verkeer, maar ook voor de nabijgelegen gebouwen. Zo vind je in de omgeving van de laan verschillende ministeries en ambassades. Het gebouw van het Internationaal Gerechtshof is een van de bekendste gebouwen in de buurt en bevindt zich vlakbij de laan.

In de nabije omgeving van de Burgemeester Patijnlaan vinden we ook het hoofdkantoor van de politie en de regionale brandweerkazerne. Dit maakt de omgeving van de laan extra veilig. Daarnaast vind je in de buurt ook verschillende scholen en kinderdagverblijven.

De omgeving van de Burgemeester Patijnlaan is niet alleen geschikt voor werk- en schoolverkeer; er zijn ook veel woningen te vinden in de buurt. Vlakbij de laan vind je bijvoorbeeld het Zeeheldenkwartier, een gezellige en hippe wijk met veel culturele activiteiten en bijzondere winkeltjes. De wijk heeft een rijke geschiedenis en veel monumentale panden die gerestaureerd zijn en nu dienen als woning.

Naast zakelijke en woonachtige activiteiten biedt de Burgemeester Patijnlaan ook de mogelijkheid om even te ontspannen. Zo is Park Sorghvliet, een prachtig en groot park, binnen enkele minuten te bereiken. Daarnaast is er in de buurt van de laan een groot aantal restaurants en cafés die perfect zijn voor een gezellig en ontspannen moment.

De Burgemeester Patijnlaan is dus een belangrijke laan in Den Haag die veel mogelijkheden biedt. Of je nu zaken doet, studeert, woont of simpelweg wilt ontspannen; de Burgemeester Patijnlaan biedt genoeg mogelijkheden.

FAQ

1. Hoe bereik ik de Burgemeester Patijnlaan met het openbaar vervoer?

Den Haag Centraal Station is de dichtstbijzijnde halte bij de Burgemeester Patijnlaan. Vanaf het station kun je de tram nemen (lijn 1 of 10) en uitstappen bij het Koningin Julianaplein.

2. Zijn er parkeermogelijkheden bij de Burgemeester Patijnlaan?

Ja, er zijn genoeg parkeermogelijkheden langs de Burgemeester Patijnlaan en in de omliggende straten.

3. Kan ik mijn fiets in de buurt van de Burgemeester Patijnlaan parkeren?

Jazeker, er zijn meerdere fietsenstallingen in de buurt van de Burgemeester Patijnlaan.

4. Zijn er genoeg restaurants en cafés in de buurt van de Burgemeester Patijnlaan?

Ja, er zijn genoeg restaurants en cafés in de omgeving van de Burgemeester Patijnlaan waar je kunt genieten van lekker eten en drinken.

5. Welke bezienswaardigheden zijn er in de buurt van de Burgemeester Patijnlaan?

Enkele van de bekendere bezienswaardigheden in de buurt van de Burgemeester Patijnlaan zijn het Vredespaleis, Park Sorghvliet en het Internationaal Gerechtshof.

6. Is de Burgemeester Patijnlaan een veilige straat om te lopen?

Ja, er zijn veel politiekantoren in de buurt van de Burgemeester Patijnlaan, waardoor het een veilige straat is om te lopen.

hoofdbureau politie den haag

Het Hoofdbureau van Politie Den Haag, ook bekend als het Bureau van de Hoofdcommissaris, is het centrale hoofdkantoor van de politie in Den Haag, de derde grootste stad van Nederland na Amsterdam en Rotterdam. Het is gelegen in het centrum van Den Haag, nabij het Centraal Station en het Atrium Shopping Center.

Het gebouw van het Hoofdbureau van Politie Den Haag is onlangs gerenoveerd en gerestaureerd, met als doel een modern en duurzaam hoofdkantoor te creëren voor de Haagse politie. Het gebouw is gebouwd in de neo-renaissancestijl en dateert uit 1916.

Het Hoofdbureau van Politie in Den Haag is de thuisbasis van de burgemeester en de politiechef van de stad, alsmede van een groot aantal politie-eenheden en -afdelingen. Deze omvatten onder andere de recherche, de verkeerspolitie, de hondenbrigade, de motorpolitie en de mobiele eenheid. Het bureau is bovendien belast met de coördinatie en het beheer van alle politieoperaties in de regio Haaglanden, waartoe ook de nabijgelegen gemeenten Zoetermeer, Delft, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar behoren.

De politie van Den Haag heeft een lange en rijke geschiedenis. De stad is het thuis van enkele van de oudste politie-organisaties van Nederland, waaronder de Rijksveldwacht, die in 1795 werd opgericht. Naarmate de stad groeide, onderging de politie-organisatie van Den Haag talloze veranderingen en evoluties.

In de loop der jaren heeft de Haagse politie zich ontwikkeld tot een van de beste politieorganisaties van Nederland. De politie van Den Haag is beroemd om haar strenge wetshandhaving en haar toewijding om de openbare orde en veiligheid te handhaven.

De politieregio Haaglanden is door de jaren heen constant in ontwikkeling geweest. De Haagse politie heeft zich sterk ingezet om de gemeenschap te betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe strategieën voor misdaadpreventie en wetshandhaving. Een goed voorbeeld hiervan is het opzetten van de Community Policing Units in verschillende wijken van de stad. Deze eenheden worden bemand door politieagenten en gemeenschapsleden, met als doel de straten veiliger te maken en het vertrouwen tussen de politie en de gemeenschap te vergroten.

De politie van Den Haag speelt ook een belangrijke rol bij het handhaven van de openbare orde tijdens grote evenementen, zoals Koningsdag en het vuurwerkfestival van Scheveningen. Het bureau heeft hiervoor geavanceerde communicatie- en informatiesystemen ter beschikking gesteld, waarmee de politie snel en effectief kan optreden in geval van een noodsituatie.

In tegenstelling tot de algemene opvatting, houdt de politie zich niet alleen bezig met wetshandhaving, maar ook met vele andere belangrijke taken, zoals vermiste personen opsporen, gevonden voorwerpen kwijtraken, burgers beschermen tegen fraude en oplichting en zelfs verkeersongevallen analyseren om de veiligheid op de weg te verbeteren. Het Hoofdbureau van Politie Den Haag staat klaar om deze taken op zich te nemen en staat altijd klaar om de gemeenschap bij te staan.

FAQ’s:

1. Wat is het adres van het Hoofdbureau van Politie Den Haag?

Het adres van het Hoofdbureau van Politie Den Haag is Burgemeester Patijnlaan 35 in Den Haag.

2. Wat zijn de openingstijden van het Hoofdbureau van Politie Den Haag?

Het Hoofdbureau van Politie Den Haag is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

3. Kan ik aangifte doen bij het Hoofdbureau van Politie Den Haag?

Ja, het is mogelijk om aangifte te doen bij het Hoofdbureau van Politie Den Haag. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met het bureau om een afspraak te maken.

4. Hoe kan ik contact opnemen met het Hoofdbureau van Politie Den Haag in geval van een noodsituatie?

Als er sprake is van een noodsituatie, bel dan altijd 112. Voor niet-dringende situaties kunt u contact opnemen met de politie via het algemene nummer 0900-8844.

5. Hoe kan ik mijn verloren spullen terugkrijgen als ik deze bij de politie heb achtergelaten?

Als u voorwerpen kwijtraakt en deze bij de politie achterlaat, worden deze geregistreerd. Als uw verloren voorwerp wordt teruggevonden, neemt de politie contact met u op. Als u op zoek bent naar een verloren voorwerp, kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.

6. Hoe kan ik een klacht indienen bij het Hoofdbureau van Politie Den Haag?

Als u een klacht heeft over de politie, kunt u contact opnemen met de afdeling Klachtbehandeling. Het is ook mogelijk om online een klacht in te dienen via de website van de politie Den Haag.

7. Kan ik stage lopen bij de politie Den Haag?

Ja, het is mogelijk om stage te lopen bij de politie Den Haag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bureau via telefoonnummer 0900-8844.

Images related to the topic burgemeester patijnlaan 35 den haag

Slachtoffer van brand Burgemeester Patijnlaan kon geen kant op: 'dit komt hard aan'
Slachtoffer van brand Burgemeester Patijnlaan kon geen kant op: ‘dit komt hard aan’

Article link: burgemeester patijnlaan 35 den haag.

Learn more about the topic burgemeester patijnlaan 35 den haag.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận