Burgemeester Reigerstraat 78 Utrecht – Ontdek deze unieke woning!

  • 14/05/2023

burgemeester reigerstraat 78 utrecht

Locatie van Burgemeester Reigerstraat 78 Utrecht

Burgemeester Reigerstraat 78 is gelegen in Utrecht, een stad in het centrum van Nederland. De straat is een van de belangrijkste straten in de oostelijke wijk van Utrecht en loopt van het centrum van de stad naar de rand van de stad. Burgemeester Reigerstraat 78 bevindt zich in de buurt van een aantal toeristische attracties, zoals het Rietveld Schröderhuis en het Wilhelminapark.

Geschiedenis van Burgemeester Reigerstraat 78

Burgemeester Reigerstraat is vernoemd naar Lodewijk Napoleon, de eerste koning van Holland, die in de periode 1806 – 1810 regeerde. Burgemeester Reigerstraat 78 werd gebouwd in 1890 en is een typisch voorbeeld van de architectuur uit die tijd. Het huis is een groot herenhuis, dat in een stijl is gebouwd die kenmerkend is voor de late negentiende eeuw. Het was destijds waarschijnlijk eigendom van een rijke zakenman of bankier.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Utrecht een belangrijke stad voor het Nederlandse leger, omdat het een belangrijk knooppunt was voor militair transport. Burgemeester Reigerstraat 78 was een van de vele huizen in de wijk die werden gebruikt om soldaten en militairen te huisvesten. Na de oorlog werd het huis weer teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaar.

In de loop der jaren is het pand eigendom geweest van verschillende mensen en bedrijven. In 2005 werd het huis gerenoveerd en omgebouwd tot een appartementencomplex. Het gebouw is momenteel in handen van een vastgoedbedrijf dat het verhuurt aan huurders.

Kenmerken van de architectuur van Burgemeester Reigerstraat 78

Burgemeester Reigerstraat 78 is ontworpen in de stijl van de late negentiende eeuw. Het huis is opgetrokken uit karakteristieke grijze bakstenen en heeft een asymmetrische voorgevel met een opvallende erker. De gevel is versierd met ornamenten en reliëfs die kenmerkend zijn voor deze periode. De ramen zijn groot en hebben brede vensterbanken.

Het huis heeft drie verdiepingen en een souterrain. De begane grond heeft hoge plafonds en grote kamers die verbonden zijn door een ruime hal. De eerste en tweede verdieping hebben ook hoge plafonds en grote kamers, maar zijn iets kleiner dan de begane grond.

Het huis heeft ook een beschutte tuin op het zuiden, die niet zichtbaar is vanaf de straat. De tuin is beplant met bomen, struiken en bloemen.

Huidige eigenaar van Burgemeester Reigerstraat 78

Burgemeester Reigerstraat 78 is op dit moment eigendom van een vastgoedbedrijf uit Utrecht. Het bedrijf verhuurt het huis aan verschillende huurders, die de ruimtes als appartementen gebruiken. Het is onbekend wie de vorige eigenaren van het huis waren en wat ze ermee gedaan hebben.

Huidig gebruik van Burgemeester Reigerstraat 78

Burgemeester Reigerstraat 78 wordt momenteel gebruikt als appartementencomplex. Het huis bevat meerdere ruime appartementen die verhuurd worden aan huurders. In de buurt van Burgemeester Reigerstraat 78 zijn verschillende winkels en restaurants te vinden. Het is een populaire buurt onder studenten en jonge professionals vanwege de centrale ligging en het grote aantal voorzieningen.

Toeristische attracties in de buurt van Burgemeester Reigerstraat 78

Utrecht is een stad vol historie en cultuur en er is genoeg te zien en te doen in de buurt van Burgemeester Reigerstraat 78. Hieronder staan enkele suggesties voor toeristische attracties in de buurt van het huis.

Rietveld Schröderhuis
Het Rietveld Schröderhuis is een van de belangrijkste architectonische werken van de twintigste eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is ontworpen door de Nederlandse architect en ontwerper Gerrit Rietveld in 1924 en was oorspronkelijk bedoeld voor Truus Schröder, een weduwe met drie kinderen. Het huis is beroemd vanwege zijn innovatieve ontwerp en is een absolute must-see voor iedereen die in architectuur geïnteresseerd is. Het Rietveld Schröderhuis ligt op ongeveer 15 minuten lopen van Burgemeester Reigerstraat 78.

Wilhelminapark
Het Wilhelminapark is een van de mooiste parken in Utrecht en is perfect voor een wandeling, picknick of fietstocht. Het park heeft een grote vijver, bloembedden en bankjes om op te zitten. Het is ook een populaire plek om te hardlopen of te joggen. Het Wilhelminapark ligt op ongeveer 10 minuten lopen van Burgemeester Reigerstraat 78.

St.-Willibrorduskerk
De St.-Willibrorduskerk is een van de oudste kerken in Utrecht en dateert uit de elfde eeuw. De kerk is gebouwd in de Romaanse stijl en heeft een indrukwekkende toren die vanuit de verte te zien is. In de kerk zijn verschillende kunstwerken te zien, waaronder een zeventiende-eeuws schilderij van de kruisiging van Christus. De kerk is gelegen op ongeveer 10 minuten lopen van Burgemeester Reigerstraat 78.

Beoordeling van Burgemeester Reigerstraat 78

Burgemeester Reigerstraat 78 is een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis. Het huis is een typisch voorbeeld van de architectuur uit de late negentiende eeuw en trekt de aandacht van iedereen die in de buurt komt. Het is ook een ideale locatie om te verblijven als u de bezienswaardigheden van Utrecht wilt bezoeken, aangezien veel toeristische attracties op loopafstand liggen. Het is een geweldige plek om te verblijven als u een voorliefde heeft voor geschiedenis en architectuur. Al met al is Burgemeester Reigerstraat 78 zeker een bezoek waard.

FAQs over Burgemeester Reigerstraat 78 Utrecht

Wat is de geschiedenis van Burgemeester Reigerstraat 78?
Burgemeester Reigerstraat 78 werd gebouwd in 1890 en is een typisch voorbeeld van de architectuur uit die tijd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het huis gebruikt om soldaten en militairen te huisvesten. In 2005 werd het huis gerenoveerd en omgebouwd tot een appartementencomplex.

Wie is de huidige eigenaar van Burgemeester Reigerstraat 78?
Burgemeester Reigerstraat 78 is momenteel eigendom van een vastgoedbedrijf uit Utrecht.

Hoe wordt Burgemeester Reigerstraat 78 momenteel gebruikt?
Burgemeester Reigerstraat 78 wordt momenteel gebruikt als appartementencomplex. Het huis bevat meerdere ruime appartementen die verhuurd worden aan huurders.

Welke toeristische attracties zijn er in de buurt van Burgemeester Reigerstraat 78?
In de buurt van Burgemeester Reigerstraat 78 zijn verschillende toeristische attracties te vinden, zoals het Rietveld Schröderhuis, het Wilhelminapark en de St.-Willibrorduskerk.

Wat is de beoordeling van Burgemeester Reigerstraat 78?
Burgemeester Reigerstraat 78 is een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis. Het is een geweldige plek om te verblijven als u een voorliefde heeft voor geschiedenis en architectuur. Veel toeristische attracties zijn op loopafstand van het huis gelegen, waardoor het de ideale locatie is om te verblijven als u Utrecht wilt verkennen.

Keywords searched by users: burgemeester reigerstraat 78 utrecht

Categories: Top 70 burgemeester reigerstraat 78 utrecht

Herinrichting Burgemeester Reigerstraat en Nachtegaalstraat Utrecht

See more here: vietty.com

Images related to the topic burgemeester reigerstraat 78 utrecht

Herinrichting Burgemeester Reigerstraat en Nachtegaalstraat Utrecht
Herinrichting Burgemeester Reigerstraat en Nachtegaalstraat Utrecht

Article link: burgemeester reigerstraat 78 utrecht.

Learn more about the topic burgemeester reigerstraat 78 utrecht.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận