Skip to content

Ontdek de Opvallende Geschiedenis van Burgemeester Roelenweg 13, 8021 EV Zwolle – Klik Hier!

Alle 13 één v2 - Aflevering 1 - De Burgemeester

burgemeester roelenweg 13 8021 ev zwolle

Burgemeester Roelenweg 13: Een Overzicht

Burgemeester Roelenweg 13 is een iconisch gebouw in Zwolle, gelegen aan de gelijknamige straat in de wijk Assendorp. Het pand staat bekend om zijn unieke architectuur en rijke geschiedenis. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de geschiedenis, architectuur, huidige toestand en gebruik van Burgemeester Roelenweg 13. We bespreken ook de buurt waar het pand zich bevindt, het openbaar vervoer in de buurt en toeristische attracties in de omgeving.

De geschiedenis van Burgemeester Roelenweg 13

Het pand aan Burgemeester Roelenweg 13 werd in 1904 gebouwd, net als veel andere huizen in de wijk Assendorp. Het gebouw heeft een rijke geschiedenis in Zwolle, omdat het een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de stad. Het pand is eigendom geweest van verschillende families en bedrijven, waaronder het grafisch bedrijf Van Hoogstraten.

In de jaren 60 van de vorige eeuw werd het pand verkocht aan de gemeente Zwolle, die het gebruikte als kantoorruimte. In de jaren 90 werd het pand gerenoveerd en heropend als kantoor van Alfa Accountants en Adviseurs. Het pand werd opnieuw gerenoveerd in 2018, waardoor het een moderne uitstraling kreeg en volledig aangepast werd aan de behoeften van een modern kantoor.

De architectuur van Burgemeester Roelenweg 13

Het pand aan Burgemeester Roelenweg 13 heeft een unieke architectuur die het onderscheidt van andere panden in de wijk Assendorp. Het gebouw heeft een opvallende gevel met veel details en versieringen, die de rijke geschiedenis van het pand weerspiegelen. Het pand heeft ook een torentje op het dak, dat nog steeds een kenmerkend onderdeel van het gebouw is.

De binnenkant van het pand heeft een traditioneel Nederlands ontwerp, met veel houten afwerkingen en versieringen die de oude stijl van het gebouw in stand houden. De algehele uitstraling van het pand is modern en stijlvol, met een harmonieuze mix van oud en nieuw.

De huidige toestand en gebruik van Burgemeester Roelenweg 13

Vandaag de dag wordt Burgemeester Roelenweg 13 gebruikt als kantoorgebouw voor Alfa Accountants en Adviseurs. Het pand is volledig gerenoveerd en aangepast aan de behoeften van een modern kantoor, met moderne technologie en faciliteiten om de efficiency en productiviteit te verbeteren. De werknemers van Alfa Accountants en Adviseurs profiteren van een stijlvolle en comfortabele werkruimte die is ontworpen om het beste uit hen te halen.

De buurt van Burgemeester Roelenweg 13

Burgemeester Roelenweg 13 is gelegen in de wijk Assendorp in Zwolle. De wijk heeft een sterke gemeenschapszin en een gezellige sfeer, met veel kleine ondernemers en lokale winkels. De buurt staat bekend om zijn rijke geschiedenis en traditionele architectuur, die veel bezoekers trekt.

Op loopafstand van Burgemeester Roelenweg 13 zijn er diverse voorzieningen, waaronder supermarkten, restaurants en winkels. De wijk heeft ook tal van parken en groene ruimtes, waar bezoekers kunnen wandelen en ontspannen. De buurt is een ideale uitvalsbasis voor zowel zakenreizigers als toeristen die Zwolle willen verkennen.

Openbaar vervoer in de buurt van Burgemeester Roelenweg 13

Burgemeester Roelenweg 13 is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het pand ligt op slechts 10 minuten lopen van het centraal station van Zwolle, waar treinen en bussen vertrekken naar bestemmingen in de hele regio. Er zijn ook diverse buslijnen die stoppen bij haltes in de buurt van het pand, waaronder lijnen 2, 11 en 29.

Toeristische attracties in de buurt van Burgemeester Roelenweg 13

Zwolle heeft veel te bieden aan bezoekers en toeristen, met een rijke geschiedenis en vele culturele bezienswaardigheden. Enkele van de populairste attracties in de buurt van Burgemeester Roelenweg 13 zijn onder andere:

– Museum de Fundatie: Dit museum is gelegen in Hanzestad Zwolle en heeft een indrukwekkende collectie van moderne en hedendaagse kunst.

– De Sassenpoort: Deze historische poort is een van de meest prominente bezienswaardigheden van Zwolle en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

– Het Zwolse Balletjeshuis: Dit is een winkel gespecialiseerd in de verkoop van de beroemde Zwolse Balletjes, een lokale lekkernij die gemaakt is van suiker en kruiden.

– De Peperbus: Dit is een iconische toren in het centrum van Zwolle, die in de Middeleeuwen werd gebouwd en een belangrijk onderdeel van de stad is.

FAQs

1. Wat is het adres van Burgemeester Roelenweg 13?
Burgemeester Roelenweg 13, 8021 EV Zwolle.

2. Wie is de eigenaar van het gebouw aan Burgemeester Roelenweg 13?
Het pand is momenteel eigendom van Alfa Accountants en Adviseurs.

3. Wat is de geschiedenis van Burgemeester Roelenweg 13?
Het pand werd in 1904 gebouwd en heeft eigendom geweest van verschillende families en bedrijven. Het pand werd in de jaren 60 verkocht aan de gemeente Zwolle en werd later een kantoorgebouw van Alfa Accountants.

4. Wat is de buurt van Burgemeester Roelenweg 13?
Het pand is gelegen in de wijk Assendorp in Zwolle, een gezellige buurt met veel lokale winkels en traditionele architectuur.

5. Wat zijn enkele van de toeristische attracties in de buurt van Burgemeester Roelenweg 13?
Enkele van de populaire bezienswaardigheden in de buurt zijn Museum de Fundatie, De Sassenpoort, Het Zwolse Balletjeshuis en De Peperbus.

Keywords searched by users: burgemeester roelenweg 13 8021 ev zwolle burgemeester roelenweg 11, zwolle, burgemeester roelenweg 9 zwolle, alfa accountants zwolle

Categories: Top 13 burgemeester roelenweg 13 8021 ev zwolle

Alle 13 één v2 – Aflevering 1 – De Burgemeester

See more here: vietty.com

burgemeester roelenweg 11, zwolle

Burgemeester Roelenweg 11, Zwolle – Een Historisch Landgoed

Burgemeester Roelenweg 11 is een historisch landgoed in Zwolle, Nederland. Het landgoed biedt een prachtig uitzicht op een uitgestrekt park met een formele tuin, vijver, serre, tuinmanshuisje en een tuinmuur. Gelegen in het zuidwesten van Zwolle, is dit prachtige landgoed omgeven door rustige straten en prachtige huizen in een van de beste wijken van de stad.

Het huis is gebouwd in 1910, in een stijl die doet denken aan de Jugendstilperiode. Het huis heeft een karakteristieke uitstraling, hetgeen uniek is voor deze stijl. Bovendien is het gebouw zorgvuldig gerestaureerd en gerenoveerd, waardoor het zijn oude glorie heeft teruggekregen.

Het landgoed is gebouwd op een perceel van 5.330 vierkante meter en heeft een woonoppervlakte van 496 vierkante meter. De begane grond heeft een ruime hal, zeer grote woonkamer, eetkamer, twee studeerkamers, een ruime keuken met bijkeuken en een garderobe. De eerste verdieping biedt zeven slaapkamers en vier badkamers. De zolderverdieping biedt nog eens drie slaapkamers en een badkamer.

Het landgoed is in de loop der jaren het huis geweest van verschillende prominente Zwollenaren. Het meest bekend is Cornelis Johannes Enschede, een rijke industrieel en kunstverzamelaar. Enschede heeft in de vroege jaren 1900 het huis gebouwd en heeft het als zomerhuis gebruikt. Later liet hij het huis als erfgoed na aan zijn zoon, die op zijn beurt het huis verkocht aan een andere Zwolse industriële familie.

Het huis is omgeven door een prachtig park, dat uitnodigt tot een ontspannen wandeling. Het park biedt ook adembenemende uitzichten op de aangrenzende wijken.

Ongelofelijk genoeg, wordt het huis momenteel te koop aangeboden. Dit is een ongelooflijke kans om te genieten van dit prachtige landgoed, omringd door een uitgestrekt park en gelegen in een van de beste wijken van Zwolle.

FAQs

Q: Hoeveel kamers heeft Burgemeester Roelenweg 11?
A: Het landgoed heeft in totaal 10 slaapkamers en 5 badkamers.

Q: Hoe groot is het perceel waarop Burgemeester Roelenweg 11 is gebouwd?
A: Het perceel is 5.330 vierkante meter groot.

Q: Wie heeft Burgemeester Roelenweg 11 gebouwd?
A: Het huis is gebouwd in 1910 door Cornelis Johannes Enschede.

Q: Wat is de geschiedenis van het landgoed Burgemeester Roelenweg 11?
A: Het landgoed heeft in de afgelopen eeuw verschillende prominente Zwollenaren gehuisvest. Het meest bekend is Cornelis Johannes Enschede, een rijke industrieel en kunstverzamelaar.

Q: Wat is de prijs van Burgemeester Roelenweg 11?
A: De prijs van het landgoed Burgemeester Roelenweg 11 is momenteel op aanvraag.

Q: Wat is de locatie van Burgemeester Roelenweg 11?
A: Het landgoed is gelegen aan de Burgemeester Roelenweg 11, in het zuidwesten van Zwolle.

Q: Wat is er in de buurt van Burgemeester Roelenweg 11?
A: Het huis is omringd door rustige straten en prachtige huizen in een van de beste wijken van Zwolle. Bovendien biedt het uitgestrekte park bij het landgoed adembenemende uitzichten op de aangrenzende wijken.

Q: Kun je een bezoek brengen aan Burgemeester Roelenweg 11?
A: Een bezoek brengen aan het landgoed is mogelijk, maar alleen op afspraak.

Q: Is er openbaar vervoer in de buurt van Burgemeester Roelenweg 11?
A: Ja, er zijn verschillende bushaltes in de buurt van het huis die verbindingen bieden met andere delen van de stad.

Q: Is er parkeergelegenheid bij Burgemeester Roelenweg 11?
A: Ja, er is ruime parkeergelegenheid direct naast het huis beschikbaar voor degenen die met de auto reizen.

burgemeester roelenweg 9 zwolle

Burgemeester Roelenweg 9 in Zwolle is een prachtig monumentaal pand met veel geschiedenis. Het werd in 1874 gebouwd als burgerweeshuis en heeft sindsdien verschillende bestemmingen gehad. Sinds 2011 is het pand in handen van vastgoedontwikkelaar Van Wijnen, die het heeft omgetoverd tot een luxe wooncomplex met 22 appartementen. Burgemeester Roelenweg 9 is een uniek stukje Zwolse geschiedenis dat nog steeds leeft.

Het gebouw

Het gebouw aan Burgemeester Roelenweg 9 is een rijksmonument en is daarmee een belangrijk stuk historisch erfgoed van Zwolle. Het werd gebouwd als burgerweeshuis, een instelling waar kinderen zonder ouders werden opgevangen en opgevoed. Het ontwerp was van architect J. van Wijngaarden en het gebouw werd in 1874 opgeleverd. Het was destijds een imposant gebouw met een neogotische bouwstijl, kenmerkend voor die tijd. Het gebouw bestond uit een hoofdgebouw met een aangebouwde kapel en een achterliggend gebouw met woonruimten en speelplaatsen. In de jaren dat het als weeshuis fungeerde, woonden er honderden kinderen.

Na de Tweede Wereldoorlog verloor het gebouw zijn functie als weeshuis en werd het omgebouwd tot bejaardenhuis. In de jaren ’80 kreeg het pand een nieuwe bestemming als kantoorpand. Het gebouw werd verbouwd en er werden nieuwe aanbouwen gerealiseerd. In 2003 werd de wens uitgesproken om het leegstaande pand om te bouwen tot een luxe wooncomplex. Het duurde nog even voordat dat idee werkelijkheid werd, maar in 2011 werd Burgemeester Roelenweg 9 officieel geopend als prachtig wooncomplex.

Het wooncomplex

Het wooncomplex aan Burgemeester Roelenweg 9 is een bijzondere mix van oud en nieuw. Het hoofdgebouw is nog steeds in zijn oude staat en heeft een aantal mooie originele details, zoals de raampjes met glas-in-lood. De aanbouwen zijn volledig vernieuwd en hebben een eigentijdse uitstraling. In totaal zijn er 22 luxe appartementen gerealiseerd, variërend van 60 tot 200 vierkante meter. De appartementen zijn verdeeld over vier verdiepingen en zijn allemaal anders van indeling. Sommige appartementen hebben een prachtig uitzicht over de stad, andere hebben een ruim balkon of een dakterras.

De appartementen zijn luxe afgewerkt en hebben allemaal een eigen keuken en badkamer. De keukens zijn voorzien van alle benodigde apparatuur en hebben een moderne uitstraling. De badkamers hebben een bad én een aparte douche en zijn voorzien van hoogwaardige materialen. Dankzij het hoge plafond en de grote ramen zijn de appartementen overigens ook nog eens heel licht en ruim.

Naast de appartementen heeft Burgemeester Roelenweg 9 ook nog een aantal gezamenlijke ruimtes. Zo is er een mooie binnentuin waar bewoners bij mooi weer van de zon kunnen genieten. Daarnaast is er een fitnessruimte en een sauna waar bewoners gebruik van kunnen maken. Ook is er een gezamenlijke woonkamer waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en een praatje kunnen maken.

De omgeving

Burgemeester Roelenweg 9 ligt in het hart van Zwolle en heeft daardoor alle voorzieningen op loopafstand. Zo ligt de binnenstad op nog geen vijf minuten lopen en zijn er diverse supermarkten en andere winkels in de buurt. Ook zijn er verschillende restaurants en cafés in de buurt waar bewoners gezellig wat kunnen drinken of eten. Bovendien heeft Zwolle vele bezienswaardigheden, zoals de Peperbus, de Sassenpoort en Museum de Fundatie, die op korte afstand van Burgemeester Roelenweg 9 liggen.

FAQs

Wat is de geschiedenis van Burgemeester Roelenweg 9?

Burgemeester Roelenweg 9 werd in 1874 gebouwd als burgerweeshuis. Het was destijds een imposant gebouw met een neogotische bouwstijl, kenmerkend voor die tijd. Het gebouw bestond uit een hoofdgebouw met een aangebouwde kapel en een achterliggend gebouw met woonruimten en speelplaatsen. In de jaren dat het als weeshuis fungeerde, woonden er honderden kinderen. Na de Tweede Wereldoorlog verloor het gebouw zijn functie als weeshuis en werd het omgebouwd tot bejaardenhuis. In de jaren ’80 kreeg het pand een nieuwe bestemming als kantoorpand.

Wanneer werd Burgemeester Roelenweg 9 omgebouwd tot wooncomplex?

In 2003 werd de wens uitgesproken om het leegstaande pand om te bouwen tot een luxe wooncomplex. Het duurde nog even voordat dat idee werkelijkheid werd, maar in 2011 werd Burgemeester Roelenweg 9 officieel geopend als prachtig wooncomplex.

Hoeveel appartementen zijn er in Burgemeester Roelenweg 9?

Er zijn 22 luxe appartementen gerealiseerd in Burgemeester Roelenweg 9. De appartementen zijn verdeeld over vier verdiepingen en zijn allemaal anders van indeling. Sommige appartementen hebben een prachtig uitzicht over de stad, andere hebben een ruim balkon of een dakterras.

Hoe groot zijn de appartementen in Burgemeester Roelenweg 9?

De appartementen variëren van 60 tot 200 vierkante meter.

Zijn er gezamenlijke ruimtes in Burgemeester Roelenweg 9?

Ja, naast de appartementen heeft Burgemeester Roelenweg 9 ook nog een aantal gezamenlijke ruimtes. Zo is er een mooie binnentuin waar bewoners bij mooi weer van de zon kunnen genieten. Daarnaast is er een fitnessruimte en een sauna waar bewoners gebruik van kunnen maken. Ook is er een gezamenlijke woonkamer waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en een praatje kunnen maken.

Waar ligt Burgemeester Roelenweg 9 precies?

Burgemeester Roelenweg 9 ligt in het hart van Zwolle en heeft daardoor alle voorzieningen op loopafstand. Zo ligt de binnenstad op nog geen vijf minuten lopen en zijn er diverse supermarkten en andere winkels in de buurt. Ook zijn er verschillende restaurants en cafés in de buurt waar bewoners gezellig wat kunnen drinken of eten.

Images related to the topic burgemeester roelenweg 13 8021 ev zwolle

Alle 13 één v2 - Aflevering 1 - De Burgemeester
Alle 13 één v2 – Aflevering 1 – De Burgemeester

Article link: burgemeester roelenweg 13 8021 ev zwolle.

Learn more about the topic burgemeester roelenweg 13 8021 ev zwolle.

See more: https://vietty.com/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *