Skip to content

Burgemeester Roelenweg 13 Zwolle: Waarom deze locatie een bezoek waard is!

Burgemeester Snijders over roerig eerste jaar in Zwolle | RTV Oost

burgemeester roelenweg 13 zwolle

Burgemeester Roelenweg 13 is een bekend gebouw in Zwolle, en is gelegen aan de gelijknamige straat. Het pand heeft in de loop der jaren verschillende functies gehad, en heeft een interessante geschiedenis. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de locatie, geschiedenis, architectuur, huidige staat, huidig gebruik, recente gebeurtenissen, toekomstplannen, en gerelateerde gebouwen van Burgemeester Roelenweg 13.

Locatie van Burgemeester Roelenweg 13 in Zwolle

Burgemeester Roelenweg 13 is gelegen aan de Burgemeester Roelenweg, een drukke verkeersader in Zwolle. De straat verbindt het centrum van de stad met de zuidelijke wijken. Het gebouw van Burgemeester Roelenweg 13 bevindt zich aan de westkant van de straat, en wordt omringd door andere gebouwen.

Geschiedenis van het gebouw op Burgemeester Roelenweg 13

Het gebouw op Burgemeester Roelenweg 13 is gebouwd in 1900, en heeft de afgelopen eeuw verschillende functies gehad. In het begin van de 20e eeuw was het pand eigendom van een rijke koopman, die er een privéwoning van maakte. In de jaren 30 van de vorige eeuw werd het gebouw gekocht door de gemeente Zwolle, en omgebouwd tot een politiebureau. Het gebouw heeft deze functie behouden tot de jaren 80, toen de politie verhuisde naar een nieuw pand in de buurt.

Sindsdien heeft Burgemeester Roelenweg 13 verschillende eigenaren en huurders gehad. In de jaren 90 van de vorige eeuw was het pand eigendom van een lokale ondernemer, die er een kantoorgebouw van maakte. Later werd het gebouw gekocht door een vastgoedbedrijf, dat het pand renoveerde. Het gebouw heeft sindsdien verschillende functies gehad, waaronder kantoorruimte en woningen.

Architectuur en ontwerp van het gebouw

Het gebouw op Burgemeester Roelenweg 13 heeft een karakteristieke bouwstijl, die kenmerkend is voor de periode waarin het is gebouwd. Het pand heeft een symmetrische gevel, met een centrale entree en twee zijvleugels. De gevel is versierd met ornamenten en reliëfs, die typisch zijn voor de art nouveau-stijl. Het gebouw heeft ook enkele jugendstil-elementen, zoals het gebogen raam boven de entree.

Het interieur van het gebouw is nog deels ingericht in de stijl van de jaren 30. Zo zijn er enkele originele tegelvloeren en lambriseringen te vinden, die zijn blijven behouden na de renovatie van het pand.

Huidige staat van het gebouw op Burgemeester Roelenweg 13

Het gebouw op Burgemeester Roelenweg 13 verkeert momenteel in goede staat. Na de renovatie van het pand door het vastgoedbedrijf is het gebouw weer helemaal up-to-date gemaakt. De kantoorruimtes zijn voorzien van alle moderne faciliteiten, zoals airco en internetverbinding. Ook de woningen zijn van alle gemakken voorzien, en hebben een modern interieur.

Het interieur van het gebouw is nog gedeeltelijk ingericht in de stijl van de jaren 30. Zo zijn er nog enkele originele elementen te vinden, zoals tegelvloeren en lambriseringen.

Huidig gebruik van het pand op Burgemeester Roelenweg 13

Het gebouw op Burgemeester Roelenweg 13 wordt momenteel gebruikt als kantoorruimte en woningen. Op de begane grond zijn enkele kantoren gevestigd, die worden verhuurd aan verschillende bedrijven. Op de verdiepingen zijn enkele appartementen, die worden verhuurd aan particulieren.

Recente gebeurtenissen gerelateerd aan Burgemeester Roelenweg 13

Er zijn de afgelopen jaren weinig incidenten of gebeurtenissen geweest die direct gerelateerd zijn aan het gebouw op Burgemeester Roelenweg 13. Wel is er de afgelopen jaren veel verkeersoverlast ontstaan op de Burgemeester Roelenweg, door de drukte op de verkeersader. Dit heeft ertoe geleid dat er plannen zijn gemaakt om de verkeerssituatie te verbeteren, en de doorstroming van het verkeer te bevorderen.

Toekomstplannen voor het gebouw en de omgeving van Burgemeester Roelenweg 13

Er zijn op dit moment geen concrete plannen bekend voor het gebouw op Burgemeester Roelenweg 13. Wel is bekend dat de gemeente Zwolle plannen heeft om de verkeerssituatie op de Burgemeester Roelenweg te verbeteren, en de doorstroming van het verkeer te bevorderen. Hiertoe zijn verschillende maatregelen voorgesteld, zoals het verbreden van de weg en het aanleggen van extra rijstroken. Ook worden er maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren, zoals het aanleggen van fietspaden en zebrapaden.

Gerelateerde gebouwen aan Burgemeester Roelenweg 13

Burgemeester Roelenweg 13 is niet het enige bekende gebouw aan de gelijknamige straat. Ook Burgemeester Roelenweg 11 en Burgemeester Roelenweg 9 zijn bekende panden in Zwolle.

Burgemeester Roelenweg 11 is een kantoorgebouw dat is gevestigd naast Burgemeester Roelenweg 13. Het pand heeft een moderne uitstraling, en is voorzien van alle moderne faciliteiten. Het gebouw wordt momenteel verhuurd aan verschillende bedrijven, en is een bekende locatie in Zwolle.

Burgemeester Roelenweg 9 is een pand dat wordt gebruikt door Alfa Accountants Zwolle. Het gebouw is gelegen naast Burgemeester Roelenweg 11, en heeft een moderne uitstraling. Het pand is van alle moderne faciliteiten voorzien, en wordt gebruikt als kantoorruimte.

FAQs

1. Wat is Burgemeester Roelenweg 13?

Burgemeester Roelenweg 13 is een gebouw in Zwolle, gelegen aan de gelijknamige straat. Het pand heeft in de loop der jaren verschillende functies gehad, waaronder privéwoning, politiebureau, kantoorgebouw, en woningen.

2. Wat is de geschiedenis van Burgemeester Roelenweg 13?

Het gebouw op Burgemeester Roelenweg 13 is gebouwd in 1900, en heeft in de loop der jaren verschillende functies gehad. In het begin van de 20e eeuw was het pand eigendom van een rijke koopman, die er een privéwoning van maakte. In de jaren 30 van de vorige eeuw werd het gebouw gekocht door de gemeente Zwolle, en omgebouwd tot een politiebureau.

3. Wat is de architectuur van Burgemeester Roelenweg 13?

Het gebouw op Burgemeester Roelenweg 13 heeft een karakteristieke bouwstijl, die kenmerkend is voor de periode waarin het is gebouwd. Het pand heeft een symmetrische gevel, met een centrale entree en twee zijvleugels. De gevel is versierd met ornamenten en reliëfs, die typisch zijn voor de art nouveau-stijl.

4. Wie gebruiken het gebouw op Burgemeester Roelenweg 13?

Het gebouw op Burgemeester Roelenweg 13 wordt momenteel gebruikt als kantoorruimte en woningen. Op de begane grond zijn enkele kantoren gevestigd, die worden verhuurd aan verschillende bedrijven. Op de verdiepingen zijn enkele appartementen, die worden verhuurd aan particulieren.

5. Zijn er toekomstplannen voor het gebouw en de omgeving van Burgemeester Roelenweg 13?

Er zijn op dit moment geen concrete plannen bekend voor het gebouw op Burgemeester Roelenweg 13. Wel zijn er plannen om de verkeerssituatie op de Burgemeester Roelenweg te verbeteren, en de doorstroming van het verkeer te bevorderen. Hiertoe zijn verschillende maatregelen voorgesteld, zoals het verbreden van de weg en het aanleggen van extra rijstroken.

Keywords searched by users: burgemeester roelenweg 13 zwolle burgemeester roelenweg 11, zwolle, burgemeester roelenweg 9 zwolle, alfa accountants zwolle

Categories: Top 21 burgemeester roelenweg 13 zwolle

Burgemeester Snijders over roerig eerste jaar in Zwolle | RTV Oost

See more here: vietty.com

burgemeester roelenweg 11, zwolle

Burgemeester Roelenweg 11, Zwolle – Een Stukje Geschiedenis

In het hartje van Zwolle bevindt zich het majestueuze Burgemeester Roelenweg 11, het voormalige kantoor van de Rabobank. Dit typische jaren ’80-gebouw staat in schril contrast met de omliggende historische panden, maar vormt desalniettemin een belangrijk onderdeel van het stadscentrum.

Het pand is gebouwd in 1984, vlak nadat de gemeente Zwolle besloot een nieuwe verkeersontsluiting aan te leggen naar het noorden van de stad. De verkeersader werd vernoemd naar de toenmalige burgemeester Henk Roelen, die van 1972 tot 1985 aan het roer stond van de gemeente Zwolle.

Het kantoor van de Rabobank was oorspronkelijk ontworpen om te dienen als het nieuwe centrale administratiegebouw van de bank. Het gebouw, dat destijds futuristisch oogde, was ontworpen door architect Theo Bosch. In de basis was het een rechttoe-rechtaangebouw, maar door toevoeging van een groot glazen atrium en een gewaagde kleurstelling kreeg het gebouw een eigentijdse uitstraling.

Later werd het pand ook gebruikt als het regionale hoofdkantoor van de Rabobank. Het gebouw beschikte over diverse kantoorvloeren, vergaderruimtes en een grote ontvangsthal. De uitstraling van het gebouw paste goed bij de professionele aard van de bank.

Naast de Rabobank was de begane grond ook lange tijd de locatie van warenhuis V&D. Het warenhuis nam in 1986 zijn intrek in het pand en werd gezien als een belangrijke aanwinst voor de stad. V&D huurde ruim 5.600m2 vloeroppervlakte, verdeeld over drie verdiepingen. Het mag gezegd worden dat het centrum van Zwolle in de jaren ’90 een aantrekkelijker winkelgebied was dankzij de aanwezigheid van V&D en andere grote winkelketens.

V&D verliet het pand in Zwolle in 2010, dit had te maken met het faillissement van de keten. Het pand is nu nog in gebruik door de lokale Rabobank.

Burgemeester Roelenweg 11, Zwolle – De Huidige Situatie

Vandaag de dag is Burgemeester Roelenweg 11 nog steeds in gebruik als kantoorpand. De Rabobank neemt nog steeds het grootste gedeelte van het gebouw in beslag. De begane grond van het pand is ingericht als bankkantoor, terwijl de bovenste verdiepingen nog altijd kantoorruimte bieden aan diverse bedrijven. Het pand is niet toegankelijk voor het publiek, tenzij je klant bent van de bank.

Het gebouw staat prominent aan het begin van de Burgemeester Roelenweg en valt op door zijn unieke uitstraling. De zilvergrijze gevel met strakke hoeken en ton-sur-ton bekleding straalt nog altijd moderniteit uit.

De parkeerplaats aan de achterkant van het pand is een groot pluspunt voor de gebruikers van het gebouw en biedt ruimte aan tientallen auto’s. Het nabijgelegen station Zwolle ligt op zo’n 7 minuten lopen van het pand, waardoor het gebouw goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Hoewel het gebouw op het eerste gezicht wat kolossaal aandoet, wint het aan charme en uitstraling bij nadere beschouwing. Het gebouw gaat goed op in zijn omgeving en draagt bij aan het stadscentrum. Het pand is dan ook een waardevol lid van het Zwolse vastgoed.

FAQ’s

Wat is er aan de hand met Burgemeester Roelenweg 11?

Er is niets aan de hand met Burgemeester Roelenweg 11. Het gebouw is nog steeds in gebruik als kantoorpand en wordt momenteel betrokken door de Rabobank en diverse andere bedrijven.

Kan ik het gebouw bezoeken?

Nee, het gebouw is niet toegankelijk voor het publiek tenzij je klant bent van de Rabobank.

Wat is de geschiedenis van Burgemeester Roelenweg 11?

Burgemeester Roelenweg 11 is gebouwd in 1984 en heeft gediend als het centrale administratiegebouw van de Rabobank. Later werd het pand ook gebruikt als het regionale hoofdkantoor van de bank. De begane grond was tevens de locatie van warenhuis V&D totdat het faillissement van de keten in 2010.

Hoe ziet Burgemeester Roelenweg 11 eruit?

Burgemeester Roelenweg 11 is een modern gebouw met een zilvergrijze gevel met strakke hoeken en ton-sur-ton bekleding. Het gebouw heeft een groot glazen atrium en een gewaagde kleurstelling.

Waar ligt Burgemeester Roelenweg 11?

Burgemeester Roelenweg 11 ligt in het hartje van Zwolle, vlakbij het centrum en op zo’n 7 minuten lopen van het station.

burgemeester roelenweg 9 zwolle

Burgemeester Roelenweg 9 is een prachtige locatie in de stad Zwolle, gelegen aan de schilderachtige rivier de IJssel. Het historische huis heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1800 en staat bekend om zijn architectuur en verborgen schatten.

Het pand is momenteel in gebruik als kantoorruimte, maar het heeft in het verleden gediend als particuliere woning en ook als school. Het huis heeft een klassieke uitstraling en is omringd door groen, waardoor het een rustig gevoel geeft en een perfecte ontsnapping is uit het drukke stadsleven.

Het interieur van het pand is smaakvol ingericht met uitstekende kunstwerken en designmeubels die naadloos passen bij de stijl van het huis. Het meest opvallende kenmerk is de grote hal met een majestueuze trap in het midden, wat een indrukwekkende entree en een gevoel van grandeur geeft.

Het pand is centraal gelegen in Zwolle, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto of het openbaar vervoer. Het huis biedt ook voldoende parkeergelegenheid voor gasten of werknemers, wat het een ideale locatie maakt voor een bedrijf of organisatie.

Geschiedenis van Burgemeester Roelenweg 9

Het huis aan de Burgemeester Roelenweg 9 werd gebouwd in de jaren 1800 en diende oorspronkelijk als particuliere woning. In 1919 werd het pand verkocht aan de gemeente Zwolle en omgezet in een meisjesschool, die tot 1954 in gebruik was.

In de jaren daarna werd het pand gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder een technische school en het hoofdkantoor van een afvalbedrijf. Uiteindelijk werd het pand verlaten en in 2007 werd het aangekocht door een vastgoedbedrijf dat besloot om het pand te renoveren en om te zetten in een kantoorruimte.

Tijdens de renovatie werden veel van de originele kenmerken van het huis behouden, zoals de majestueuze trap in de hal en de grote ramen met uitzicht op de rivier de IJssel. Het resultaat is een prachtig gerestaureerd pand dat geschikt is voor verschillende bedrijven en organisaties.

Architectuur en interieur van Burgemeester Roelenweg 9

Het huis aan de Burgemeester Roelenweg 9 heeft een klassieke uitstraling die kenmerkend is voor de 19e eeuwse architectuur. Het heeft een grote voorgevel met ramen die uitkijken op de voor- en achtertuinen van het pand. De gevel wordt versterkt door donkere accenten, zoals de shutters en de voordeur, die een mooi contrast vormen met het witte metselwerk.

Het interieur van het pand is smaakvol ingericht met designmeubels en kunstwerken die naadloos passen bij de stijl van het huis. De grote hal is het meest opvallende kenmerk van het pand, met een majestueuze trap in het midden die naar de bovenverdieping leidt. Aan weerszijden van de trap bevinden zich elegante ontvangstruimtes, ideaal voor het ontvangen van gasten of klanten.

De kamers zijn voorzien van hoge plafonds en grote ramen die een prachtig uitzicht bieden op de rivier de IJssel en de omliggende tuinen. Veel van de kamers hebben prachtige originele details, zoals de marmeren schouwen en houten vloeren.

Het huis heeft ook een ruime keuken en eetkamer op de begane grond, ideaal voor zakelijke bijeenkomsten of evenementen. De keuken is volledig uitgerust met moderne apparatuur en heeft een grote eethoek met uitzicht op de tuin.

Het pand heeft ook verschillende kantoorruimtes op de bovenverdiepingen die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een bedrijf of organisatie. De kamers zijn ruim en licht en bieden voldoende ruimte voor bureaus, vergadertafels en opbergruimte.

Locatie van Burgemeester Roelenweg 9

Burgemeester Roelenweg 9 is centraal gelegen in de stad Zwolle, met gemakkelijke toegang tot alle belangrijke snelwegen en het openbaar vervoer. Het pand is gelegen aan de schilderachtige rivier de IJssel en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

Het pand heeft ook voldoende parkeergelegenheid voor gasten of werknemers, wat het een ideale locatie maakt voor een bedrijf of organisatie.

FAQs over Burgemeester Roelenweg 9

1. Kan het pand worden gebruikt als particuliere woning?

Nee, het pand is momenteel in gebruik als kantoorruimte en kan niet worden gebruikt als particuliere woning.

2. Is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar?

Ja, het pand heeft voldoende parkeergelegenheid voor gasten of werknemers.

3. Zijn er vergaderruimtes beschikbaar in het pand?

Ja, er zijn verschillende kantoorruimtes op de bovenverdiepingen die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een bedrijf of organisatie.

4. Kan het pand worden gehuurd voor evenementen?

Ja, het huis heeft een ruime keuken en eetkamer op de begane grond die kunnen worden gehuurd voor zakelijke bijeenkomsten of evenementen.

5. Is het pand toegankelijk voor mindervaliden?

Ja, het pand is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een lift beschikbaar voor toegang tot de bovenverdiepingen.

Images related to the topic burgemeester roelenweg 13 zwolle

Burgemeester Snijders over roerig eerste jaar in Zwolle | RTV Oost
Burgemeester Snijders over roerig eerste jaar in Zwolle | RTV Oost

Article link: burgemeester roelenweg 13 zwolle.

Learn more about the topic burgemeester roelenweg 13 zwolle.

See more: https://vietty.com/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *