Skip to content

Ontdek alles over Burgemeester Stroinkstraat 320 Enschede: CTR-verhogende tips!

‘Historisch moment’: vredesvuur bij Enschede de grens over richting Münster

burgemeester stroinkstraat 320 enschede

Burgemeester Stroinkstraat 320 in Enschede is een unieke locatie voor mensen die graag in een rustige, gezellige buurt willen wonen. De straat is gelegen in de wijk Roombeek, waar veel nieuwbouwhuizen en moderne appartementen te vinden zijn. De omgeving is zeer groen en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende natuur. Er zijn ook tal van recreatieve voorzieningen in de buurt, waardoor Burgemeester Stroinkstraat 320 een geweldige plek is om te wonen voor mensen die graag een actieve en gezonde levensstijl willen leiden.

Locatie en omgeving van Burgemeester Stroinkstraat 320 Enschede

Burgemeester Stroinkstraat 320 is gelegen in de wijk Roombeek in Enschede. De wijk is de afgelopen jaren flink gemoderniseerd en is nu een van de meest gewilde woonwijken van Enschede. De buurt is zeer groen en heeft vele parken en recreatiegebieden in de buurt. Een van de populaire parken in de buurt is Het Volkspark, dat bekend staat om zijn mooie tuinen en speelplaatsen, en is een perfecte plek om te gaan picknicken of wandelen.

Het gebied is ook ideaal voor gezinnen met kinderen, omdat het dicht bij verschillende scholen ligt. Er zijn diverse basisscholen, middelbare scholen en de Universiteit Twente is ook makkelijk te bereiken vanaf de buurt. Het is een ideale locatie voor studenten en young professionals, en biedt een perfecte balans tussen werk en vrije tijd.

Gebouwstructuur en voorzieningen van het pand

Burgemeester Stroinkstraat 320 is een groot, modern pand met tal van voorzieningen voor bewoners. Het pand beschikt over meerdere verdiepingen met verschillende soorten appartementen en studio’s. Het is mogelijk om hier zowel huurwoningen als koopwoningen te vinden.

De appartementen zijn modern en voorzien van alle nodige voorzieningen. Ze zijn goed geïsoleerd en hebben moderne keukens en badkamers. Het pand heeft ook een gemeenschappelijke buitenruimte en fietsenstalling voor de bewoners. Daarnaast is er ook een lift aanwezig, waardoor het gemakkelijk is om van en naar de woning te gaan.

Huur- en koopprijzen van huizen in het gebied

De huur- en koopprijzen van huizen in de wijk Roombeek variëren sterk en hangen af van verschillende factoren, zoals het type woning en de grootte van het pand. Over het algemeen liggen de huurprijzen in de wijk Roombeek iets boven het gemiddelde van Enschede, vanwege de bijzondere ligging en de luxe uitstraling van de wijk.

Een gemiddelde huurprijs voor een appartement of studio kost tussen de 800 en 1100 euro per maand. Koopwoningen zijn over het algemeen iets duurder, maar ook erg in trek. De prijzen van deze woningen variëren tussen de 200.000 en 500.000 euro, afhankelijk van de grootte van het pand, de locatie en de voorzieningen.

Recreatieve voorzieningen in de buurt van Burgemeester Stroinkstraat 320, Enschede

Als je in Burgemeester Stroinkstraat 320 woont, dan ben je omringd door prachtige natuur en talloze recreatiemogelijkheden. Het nabijgelegen park Het Volkspark is altijd een aanrader voor een wandeling door de natuur of om de kinderen te vermaken in de speeltuin. Roombeek heeft ook een eigen cultureel centrum, Roombeek Cultuurpark, dat verschillende activiteiten organiseert, zoals concerten en tentoonstellingen.

Naast de natuurlijke attracties zijn er ook verschillende restaurants, cafés en bars in de buurt van Burgemeester Stroinkstraat 320. Er is een grote diversiteit aan eetgelegenheden, van lokale specialiteiten tot internationale keukens. Voor cultuurliefhebbers is de Oude Markt in Enschede een bezoekje waard. Hier worden vaak festivals, live muziek en andere evenementen georganiseerd.

Openbaar vervoer en bereikbaarheid in de omgeving

Burgemeester Stroinkstraat 320 heeft een goede bereikbaarheid en uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. Het treinstation van Enschede is binnen 10 minuten te bereiken. Vanaf hier kun je via diverse streekbus- en treinverbindingen steden als Hengelo, Almelo, Apeldoorn en Arnhem bereiken. De wijk heeft ook een uitstekende aansluiting op de snelwegen A1 en A35, wat de bereikbaarheid met de auto vergemakkelijkt.

Buurtvoorbeeld en gemeenschapsactiviteiten in de regio

Burgemeester Stroinkstraat 320 is gelegen in de wijk Roombeek, wat bekend staat om zijn duurzame en groene karakter. Deze wijk is een voorbeeldproject van hoe stedelijke gebieden kunnen worden getransformeerd tot een leefbare en duurzame omgeving. Er is veel aandacht besteed aan energie-efficiënte woningen, groen en het creëren van sociale cohesie.

De wijk Roombeek is erg actief op het gebied van gemeenschapsactiviteiten. Er worden regelmatig evenementen en bijeenkomsten georganiseerd waar bewoners bij elkaar komen. Dit varieert van sportactiviteiten, zoals voetbaltoernooien, tot culturele evenementen, zoals tentoonstellingen en concerten. Het is een ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar een betrokken gemeenschap, waarin men zich thuis voelt.

FAQs

1. Kan ik een woning huren in Burgemeester Stroinkstraat 320?

Ja, het is mogelijk om zowel huur- als koopwoningen te vinden in Burgemeester Stroinkstraat 320.

2. Hoeveel kost een gemiddeld appartement in de buurt van Burgemeester Stroinkstraat 320?

Een gemiddeld appartement of studio kost tussen de 800 en 1100 euro per maand.

3. Zijn er recreatieve voorzieningen in de buurt van Burgemeester Stroinkstraat 320?

Ja, er zijn tal van recreatieve voorzieningen in de buurt van Burgemeester Stroinkstraat 320, waaronder parken, restaurants en cafés.

4. Is Burgemeester Stroinkstraat 320 bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, de buurt heeft een goede bereikbaarheid en uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer.

5. Worden er gemeenschapsactiviteiten georganiseerd in de buurt van Burgemeester Stroinkstraat 320?

Ja, de wijk Roombeek is erg actief op het gebied van gemeenschapsactiviteiten. Er worden regelmatig evenementen en bijeenkomsten georganiseerd waar bewoners bij elkaar komen.

Keywords searched by users: burgemeester stroinkstraat 320 enschede burgemeester stroinkstraat enschede, burgemeester stroinkstraat 300

Categories: Top 49 burgemeester stroinkstraat 320 enschede

‘Historisch moment’: vredesvuur bij Enschede de grens over richting Münster

See more here: vietty.com

burgemeester stroinkstraat enschede

Burgemeester Stroinkstraat is een belangrijke straat in de stad Enschede in Nederland. Het vormt een belangrijke verbinding tussen de wijken Stadsveld en Pathmos en is een van de belangrijkste doorgaande wegen van Enschede. De straat is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Enschede, Johannes Stroink.

De Burgemeester Stroinkstraat is een drukke straat met veel verkeer en een breed scala aan voorzieningen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste aspecten van de straat.

Woningen aan de Burgemeester Stroinkstraat

Langs de Burgemeester Stroinkstraat staan veel huizen en appartementen. De huizen zijn voornamelijk gebouwd in de jaren ’60 en ’70. Het merendeel van de huizen heeft een tuin en een parkeerplaats voor de deur. De huizen en appartementen zijn in trek bij zowel starters als gezinnen.

Winkels

Er zijn verschillende winkels gevestigd in de Burgemeester Stroinkstraat. Zo zijn er onder andere supermarkten, een bakker, een slager en een Toko. De winkels zijn voornamelijk gericht op dagelijkse boodschappen en zijn dus ideaal voor de bewoners van de wijk Stadsveld en Pathmos.

Onderwijsinstellingen

Er zijn verschillende onderwijsinstellingen te vinden op de Burgemeester Stroinkstraat. Zo staat er het ROC van Twente en de Openbare Basisschool Stadsveld. Deze onderwijsinstellingen zijn belangrijk voor de wijk omdat het meer mogelijkheden biedt voor educatie aan de kinderen in de wijk.

Bereikbaarheid

De Burgemeester Stroinkstraat is goed bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer. Er zijn verschillende bushaltes te vinden langs de straat en de fietspaden zijn in goede staat.

FAQs

Wat is de geschiedenis achter de naam van Burgemeester Stroinkstraat?

De Burgemeester Stroinkstraat is vernoemd naar Johannes Stroink, een voormalige burgemeester van Enschede. Johannes Stroink werd geboren in 1846 en was burgemeester van 1885 tot 1910. Tijdens zijn ambtsperiode maakte hij zich sterk voor de ontwikkeling van Enschede op het gebied van handel en industrie.

Waarom is de Burgemeester Stroinkstraat een belangrijke straat in Enschede?

De Burgemeester Stroinkstraat vormt een belangrijke verbinding tussen de wijken Stadsveld en Pathmos. Daarnaast is het een doorgaande weg in Enschede. Hierdoor is het een drukke straat met veel verkeer en zijn er verschillende voorzieningen te vinden.

Wat voor soort huizen zijn te vinden op de Burgemeester Stroinkstraat?

Langs de Burgemeester Stroinkstraat staan voornamelijk huizen en appartementen. De huizen zijn voornamelijk gebouwd in de jaren ’60 en ’70. Het merendeel van de huizen heeft een tuin en een parkeerplaats voor de deur. De huizen en appartementen zijn in trek bij zowel starters als gezinnen.

Wat voor soort winkels zijn er te vinden op de Burgemeester Stroinkstraat?

Er zijn verschillende winkels gevestigd in de Burgemeester Stroinkstraat. Zo zijn er onder andere supermarkten, een bakker, een slager en een Toko. De winkels zijn voornamelijk gericht op dagelijkse boodschappen.

Welke onderwijsinstellingen zijn er te vinden op de Burgemeester Stroinkstraat?

Er zijn verschillende onderwijsinstellingen te vinden op de Burgemeester Stroinkstraat. Zo staat er het ROC van Twente en de Openbare Basisschool Stadsveld. Deze onderwijsinstellingen zijn belangrijk voor de wijk omdat het meer mogelijkheden biedt voor educatie aan de kinderen in de wijk.

Is de Burgemeester Stroinkstraat goed bereikbaar?

Ja, de Burgemeester Stroinkstraat is goed bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer. Er zijn verschillende bushaltes te vinden langs de straat en de fietspaden zijn in goede staat.

Wat is de beste manier om de Burgemeester Stroinkstraat te bezoeken?

De beste manier om de Burgemeester Stroinkstraat te bezoeken is met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Er zijn verschillende mogelijkheden om via de Burgemeester Stroinkstraat naar de wijken Stadsveld en Pathmos te reizen.

Conclusie

De Burgemeester Stroinkstraat is een belangrijke straat in de stad Enschede en vormt een belangrijke verbinding tussen de wijken Stadsveld en Pathmos. Het is een drukke straat met veel verkeer en verschillende voorzieningen. Langs de straat staan voornamelijk huizen en appartementen en er zijn verschillende winkels en onderwijsinstellingen te vinden. De straat is goed bereikbaar per auto, fiets en openbaar vervoer.

burgemeester stroinkstraat 300

Burgemeester Stroinkstraat 300 is a street in the city of Enschede, located in the eastern part of the Netherlands. This street is known for its residential properties, as well as being home to several businesses and institutions. In this article, we will explore the history, culture, and lifestyle of Burgemeester Stroinkstraat 300, and also answer some frequently asked questions about the area.

History of Burgemeester Stroinkstraat 300

Burgemeester Stroinkstraat 300 is named after Jan Hendrik Stroink, who served as the Mayor of Enschede from 1928-1946. This street was built in the mid-20th century, as part of the city’s post-World War II reconstruction efforts. Prior to the war, Enschede was a flourishing industrial town, known for its textile mills and clothing factories. However, much of the city was destroyed during the war, and after it ended, the city had to be rebuilt from scratch.

Burgemeester Stroinkstraat 300 emerged as a residential street in the years following the war. The houses were built in the style of the time, with large windows and simple, functional architecture. The street attracted a mix of young families, retirees, and single professionals, and over time, it became a close-knit community. Today, Burgemeester Stroinkstraat 300 remains a desirable address in Enschede, with many of its original residents still living in the area.

Culture and Lifestyle on Burgemeester Stroinkstraat 300

Burgemeester Stroinkstraat 300 is a diverse community, with a mix of Dutch nationals and immigrants from around the world. It is known for its friendly, welcoming atmosphere, and its residents’ love of outdoor activities. Many houses on the street have gardens or small courtyards, where residents grow flowers, vegetables, and herbs. In the summer, the street comes alive with barbecues, outdoor games, and children playing.

The street is also home to several local businesses and institutions, including a primary school, a community center, and a sports club. These organizations play an important role in bringing the community together and fostering a sense of belonging. The primary school, for example, offers a range of extracurricular activities for children, including music lessons, art classes, and sports clubs. The community center hosts events throughout the year, such as neighborhood potlucks, holiday parties, and barbecues.

As for shopping, there is a small grocery store on Burgemeester Stroinkstraat 300, as well as a few local businesses offering services such as haircuts, nail care, and pet grooming. Many residents also go to nearby shopping centers, such as the city center or the Twente shopping mall, to do their shopping.

FAQs about Burgemeester Stroinkstraat 300

Q: What is the cost of living like on Burgemeester Stroinkstraat 300?
A: The cost of living on Burgemeester Stroinkstraat 300 is in line with the average for Enschede. Housing prices for a typical single-family home in the area range from €200,000 to €400,000. Grocery prices and other expenses are also similar to those in other parts of the city.

Q: How do residents get around the area?
A: Burgemeester Stroinkstraat 300 is well-connected to the rest of Enschede by public transportation. There is a bus stop within walking distance of the street, and several bus lines run through the city center and surrounding areas. In addition, many residents choose to bike or walk to nearby destinations, such as the primary school or local businesses.

Q: What are some local attractions in Enschede?
A: Enschede is a vibrant city with many cultural, historical, and natural attractions. Some popular destinations include the Rijksmuseum Twenthe, a museum of fine art; De Museumfabriek, a science museum; and the Grote Kerk, a historic church in the city center. The city is also home to several beautiful parks and nature reserves, such as the Ledeboerpark and the Witteveenpark.

Q: What are some popular activities for kids on Burgemeester Stroinkstraat 300?
A: The primary school on Burgemeester Stroinkstraat 300 offers a variety of activities for children, including sports clubs, music lessons, and art classes. In addition, there are several playgrounds and parks in the area, where kids can play and explore. During the summer months, many families enjoy barbecues and outdoor games in their gardens or courtyards.

Q: Are there any community events on Burgemeester Stroinkstraat 300?
A: Yes, the community center on Burgemeester Stroinkstraat 300 hosts several events throughout the year, such as neighborhood potlucks, holiday parties, and barbecues. These events are a great way for residents to get to know each other and build relationships.

Conclusion

Burgemeester Stroinkstraat 300 is a special street, offering a mix of residential, commercial, and communal spaces. Its history, culture, and lifestyle are shaped by the post-war reconstruction of Enschede, as well as by the diverse community of people who call it home. Whether you’re a young family, a retiree, or a single professional, Burgemeester Stroinkstraat 300 has something to offer. From its friendly, welcoming atmosphere to its range of local businesses and institutions, this is a street that embodies the best of Enschede.

Images related to the topic burgemeester stroinkstraat 320 enschede

‘Historisch moment’: vredesvuur bij Enschede de grens over richting Münster
‘Historisch moment’: vredesvuur bij Enschede de grens over richting Münster

Article link: burgemeester stroinkstraat 320 enschede.

Learn more about the topic burgemeester stroinkstraat 320 enschede.

See more: https://vietty.com/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *