Burgemeester van de Heijdenstraat: Ontdek de Geheimen van deze Verborgen Pareltje! Klik Hier!

  • 14/05/2023

burgemeester van de heijdenstraat

Burgemeester van de Heijdenstraat is een woonwijk gelegen in het stadsdeel Strijp in Eindhoven, Nederland. De woonwijk is vernoemd naar Hendrik van de Heijden, die de burgemeester van Eindhoven was van 1942 tot 1944. De wijk wordt ook wel aangeduid als “Burgemeesterbuurt” of “Burgemeesterwijk”. De huizen in deze wijk zijn in de jaren 30 gebouwd en zijn nog steeds goed onderhouden. De ligging van deze wijk is perfect voor gezinnen die een rustige en veilige omgeving zoeken.

1. De geschiedenis van Burgemeester van de Heijdenstraat

De Burgemeester van de Heijdenstraat bevat een rijke geschiedenis. In de 17e en 18e eeuw was het gebied rondom de huidige Burgemeester van de Heijdenstraat een drassig en zanderig gebied. In de 19e eeuw werd het gebied drooggelegd en ontstond er landbouwgrond. Aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw werden er huizen gebouwd in de wijk. In de jaren 30 van de vorige eeuw is de wijk verder uitgebreid en werden er veel huizen gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.

2. Kenmerken van Burgemeester van de Heijdenstraat

De huizen in de Burgemeester van de Heijdenstraat zijn gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw en zijn nog steeds goed onderhouden. De meeste huizen hebben een kenmerkende architectonische stijl die typerend is voor de Amsterdamse School. Deze stijl is herkenbaar aan de baksteenarchitectuur, de speciaal gevormde ramen en de verborgen dakgoten. De huizen variëren qua grootte en prijs, maar de gemiddelde prijs ligt rond de €300.000. De oppervlakte van de huizen varieert van ongeveer 80 vierkante meter tot 150 vierkante meter. De meeste huizen hebben een kleine voortuin en een grote achtertuin.

3. De bevolking en demografie van Burgemeester van de Heijdenstraat

De Burgemeester van de Heijdenstraat is een populaire wijk onder gezinnen, voornamelijk omdat het een veilige en rustige omgeving biedt. De wijk heeft in totaal ongeveer 2.500 inwoners en het merendeel van de bewoners is tussen de 30 en 50 jaar oud. Ongeveer de helft van de bewoners heeft een universitaire opleiding afgerond. Het overige deel van de bewoners heeft minimaal een MBO opleiding afgerond.

4. Voorzieningen in Burgemeester van de Heijdenstraat

De Burgemeester van de Heijdenstraat heeft een aantal voorzieningen die het leven in de wijk comfortabel maken. Er zijn verschillende supermarkten in de buurt, zoals Albert Heijn en Jumbo, die zorgen voor de dagelijkse boodschappen. Ook zijn er diverse huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten en andere medische voorzieningen beschikbaar in de wijk. Daarnaast zijn er verschillende sportfaciliteiten, zoals een sportschool en sportvelden.

5. Winkelen in Burgemeester van de Heijdenstraat

Voor de winkelliefhebbers is er in de Burgemeester van de Heijdenstraat het Blixembosch Winkelcentrum. Dit winkelcentrum heeft een gevarieerd aanbod aan winkels, waaronder een Hema, Kruidvat, Zeeman, Blokker en schoenenzaak. Ook zijn er diverse supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo. Het winkelcentrum is op loopafstand van de wijk. Voor mensen die graag wat verder willen kijken, is er in het centrum van Eindhoven het iconische overdekte winkelcentrum, de Heuvel Galerie. Hier vind je naast bekende ketens, ook luxe boetieks en speciaalzaken.

6. Recreatie en natuurgebieden in de buurt van Burgemeester van de Heijdenstraat

Er zijn verschillende recreatie- en natuurgebieden in de buurt van de Burgemeester van de Heijdenstraat. Het Philips van Lenneppark is op slechts enkele minuten loopafstand. Dit park is een populaire plek voor wandelen, joggen en fietsen en biedt ruimte voor ontspanning en recreatie. Daarnaast is het nabijgelegen natuurgebied de Stratumse Heide een prachtige plek om een wandeling te maken. Hier kun je lekker uitwaaien en genieten van de rust en stilte.

7. Onderwijsfaciliteiten in Burgemeester van de Heijdenstraat

Er zijn verschillende onderwijsfaciliteiten in de Burgemeester van de Heijdenstraat en de directe omgeving. Er zijn zes basisscholen in de buurt waar kinderen les kunnen krijgen. Ook zijn er twee middelbare scholen in de buurt, waaronder het Christiaan Huygens College. Daarnaast is het Fontys Hogescholenhuis is op ongeveer twintig minuten fietsafstand.

8. Vervoersmogelijkheden in Burgemeester van de Heijdenstraat

De Burgemeester van de Heijdenstraat is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de auto ben je binnen enkele minuten op de A50, A2 en A67. Ook is er voldoende parkeergelegenheid in de wijk voor bewoners en bezoekers. Openbaar vervoer is er in verschillende vormen in de buurt; zo rijden er bussen naar het centrum van Eindhoven en kan je vanuit daar verder reizen per trein.

FAQs

Wat is de Burgemeester van de Heijdenstraat?

De Burgemeester van de Heijdenstraat is een woonwijk gelegen in het stadsdeel Strijp in Eindhoven, Nederland. De wijk is vernoemd naar Hendrik van de Heijden, die de burgemeester van Eindhoven was van 1942 tot 1944.

Wat zijn de huizen in de Burgemeester van de Heijdenstraat?

De huizen in de Burgemeester van de Heijdenstraat zijn gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw en zijn gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De prijs van de huizen varieert, maar de gemiddelde prijs ligt rond de €300.000.

Is de Burgemeester van de Heijdenstraat een veilige wijk?

Ja, de Burgemeester van de Heijdenstraat is een veilige wijk. Het is een rustige en kindvriendelijke omgeving.

Is er voldoende recreatie in de buurt van de Burgemeester van de Heijdenstraat?

Ja, er zijn verschillende recreatie- en natuurgebieden in de buurt van de Burgemeester van de Heijdenstraat, waaronder het Philips van Lenneppark en de Stratumse Heide.

Zijn er onderwijsfaciliteiten in de buurt van de Burgemeester van de Heijdenstraat?

Ja, er zijn zes basisscholen en twee middelbare scholen in de buurt van de Burgemeester van de Heijdenstraat. Ook is het Fontys Hogescholenhuis op ongeveer twintig minuten fietsafstand.

Keywords searched by users: burgemeester van de heijdenstraat

Categories: Top 12 burgemeester van de heijdenstraat

Te koop: Burgemeester van de Heijdenstraat 99, Drunen – Hendriks Makelaardij

See more here: vietty.com

Images related to the topic burgemeester van de heijdenstraat

Te koop: Burgemeester van de Heijdenstraat 99, Drunen - Hendriks Makelaardij
Te koop: Burgemeester van de Heijdenstraat 99, Drunen – Hendriks Makelaardij

Article link: burgemeester van de heijdenstraat.

Learn more about the topic burgemeester van de heijdenstraat.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận