Burgemeester van de Mortelplein 59: Ontdek de geheimen van deze unieke locatie!

  • 14/05/2023

burgemeester van de mortelplein 59

Burgemeester van de Mortelplein 59, gelegen in het hart van Eindhoven, is niet zomaar een gebouw. Deze historische plek heeft door de jaren heen vele functies vervuld en heeft een belangrijke symbolische waarde voor de buurt en de gemeenschap. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, ontwikkeling en kenmerken van dit bijzondere pand.

Locatie en geschiedenis van het gebouw

Burgemeester van de Mortelplein 59 bevindt zich in de wijk Stratum, op een steenworp afstand van het PSV-stadion. Het gebouw dateert uit het begin van de 20e eeuw en is gebouwd in opdracht van de heer A.C.J.M. van de Mortel. Deze voormalige burgemeester van Stratum liet het pand bouwen als zijn privéwoning.

In de jaren ’30 van de vorige eeuw werd het pand verkocht aan drukkerij Van den Dungen, die het als productiehal in gebruik nam en het pand uitbreidde met extra verdiepingen. In de jaren ’60 werd het pand overgenomen door de bekende Eindhovense uitgeverij Het Spectrum, die er onder andere kinderboeken produceerde.

Functies van het gebouw door de jaren heen

Na de overname door Het Spectrum werd Burgemeester van de Mortelplein 59 omgebouwd tot kantoorruimte en diende het als hoofdkantoor van de uitgeverij. In de jaren ’90 werd het pand verkocht aan de Gemeente Eindhoven, die het ging gebruiken als gemeentelijk dienstencentrum.

Sindsdien heeft het pand verschillende gemeentelijke diensten gehuisvest, waaronder het Stadsloket, Burgerzaken en het Centrum voor Maatschappelijke Deelname. Daarnaast heeft het pand ook dienst gedaan als trouwlocatie en als vergaderlocatie voor de gemeenteraad.

Ontwikkeling en renovatie van het gebouw

In 2016 werd besloten om Burgemeester van de Mortelplein 59 te renoveren en te herontwikkelen. Doel was om het pand te transformeren tot een modern en duurzaam gemeentelijk dienstencentrum, waarin verschillende diensten efficiënt konden worden gehuisvest.

De renovatie werd uitgevoerd door de BBAN Architecten, die ervaring hebben met duurzame transformatie van bestaande gebouwen. Het ontwerp behield de oorspronkelijke gevel aan de straatzijde, maar creëerde aan de achterkant van het pand extra ruimte door middel van uitbreidingen en verbindingen.

Tijdens de renovatie werd veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo werden er zonnepanelen geïnstalleerd en werd het pand voorzien van isolatie en energiezuinige installaties. Ook werd er gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout en duurzaam beton.

Huidig gebruik van het pand

Het gerenoveerde Burgemeester van de Mortelplein 59 huisvest verschillende gemeentelijke diensten, waaronder het Stadsloket en Burgerzaken. Ook is het pand nog steeds in gebruik als trouwlocatie en als vergaderlocatie voor de gemeenteraad.

Het pand is gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er is ruim voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Bovendien is er een ondergrondse fietsenstalling aanwezig, waar fietsen veilig gestald kunnen worden.

Architectuur en design kenmerken van het gebouw

Burgemeester van de Mortelplein 59 heeft een opvallende architectuur die zowel klassieke als moderne elementen bevat. Het pand is gelegen aan een drukke verkeersweg, maar de voorgevel is beschermd door een groot, majestueus portaal dat de bezoekers uitnodigt om het pand binnen te gaan.

De gevel heeft meerdere verdiepingen en er bevinden zich verschillende ramen en balkons op de verschillende verdiepingen. De opvallende groene kleur van het pand springt meteen in het oog en geeft het pand een bijzondere uitstraling.

Het ontwerp van het pand is gericht op duurzaamheid en energie-efficiëntie. Het gebruik van zonnepanelen en duurzame materialen helpt om de ecologische voetafdruk van het gebouw te verkleinen. Het interieur van het pand is strak en modern, waarbij gebruik is gemaakt van opvallende kleuren en elegante materialen.

Symbolische waarde van Burgemeester van de Mortelplein 59 voor de buurt en gemeenschap

Burgemeester van de Mortelplein 59 heeft een belangrijke symbolische waarde voor de buurt en de gemeenschap in Eindhoven. Het pand heeft door de jaren heen verschillende functies vervuld en heeft een rijke geschiedenis.

Het pand herinnert aan de voormalige burgemeester van Stratum, die het pand liet bouwen als zijn privéwoning. Daarnaast symboliseert het pand de ontwikkeling van de wijk Stratum vanaf het begin van de 20e eeuw tot nu.

De renovatie van het pand en de herontwikkeling tot een duurzaam gemeentelijk dienstencentrum laat zien dat de gemeente Eindhoven zich inzet voor een duurzame toekomst en een betere leefomgeving. Burgemeester van de Mortelplein 59 is hierbij een belangrijke mijlpaal.

FAQs

1. Wat is Burgemeester van de Mortelplein 59?

Burgemeester van de Mortelplein 59 is een historisch pand in het hart van Eindhoven. Het pand heeft verschillende functies vervuld door de jaren heen en heeft een belangrijke symbolische waarde voor de buurt en de gemeenschap.

2. Wat is de geschiedenis van het pand?

Burgemeester van de Mortelplein 59 is gebouwd in opdracht van de voormalige burgemeester van Stratum als zijn privéwoning. In de jaren ’30 werd het pand verkocht aan drukkerij Van den Dungen, die het als productiehal in gebruik nam. In de jaren ’60 werd het pand overgenomen door uitgeverij Het Spectrum.

3. Wat is de architectuur en design van het pand?

Burgemeester van de Mortelplein 59 heeft een opvallende architectuur die klassieke en moderne elementen combineert. De gevel is groen van kleur en beschermd door een groot, majestueus portaal. Het interieur is strak en modern, met opvallende kleuren en elegante materialen.

4. Wat is de symbolische waarde van Burgemeester van de Mortelplein 59?

Burgemeester van de Mortelplein 59 heeft een belangrijke symbolische waarde voor de buurt en de gemeenschap. Het pand herinnert aan de voormalige burgemeester van Stratum en symboliseert de ontwikkeling van de wijk Stratum. De renovatie van het pand laat zien dat de gemeente Eindhoven zich inzet voor een duurzame toekomst.

Keywords searched by users: burgemeester van de mortelplein 59

Categories: Top 84 burgemeester van de mortelplein 59

Jan van de Mortel, burgemeester vanTilburg

See more here: vietty.com

Images related to the topic burgemeester van de mortelplein 59

Jan van de Mortel, burgemeester vanTilburg
Jan van de Mortel, burgemeester vanTilburg

Article link: burgemeester van de mortelplein 59.

Learn more about the topic burgemeester van de mortelplein 59.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận