Burgemeester van der Laarstraat 9: Ontdek deze verborgen parel in het hartje van de stad!

  • 15/05/2023

burgemeester van der laarstraat 9

Overzicht van de Burgemeester van der Laarstraat 9

1. Ligging en beschrijving van de straat

Burgemeester van der Laarstraat 9 is een woning gelegen in de gelijknamige straat in het dorp Koudekerk aan den Rijn, in de provincie Zuid-Holland, Nederland. De straat ligt in het centrum van het dorp en is omringd door andere woonstraten en enkele kleine bedrijven. Burgemeester van der Laarstraat is een rustige straat met weinig verkeer en is ongeveer 225 meter lang.

2. Geschiedenis van de straat en haar naamgever

De geschiedenis van de Burgemeester van der Laarstraat gaat terug tot de 19e eeuw, toen Koudekerk aan den Rijn nog een klein dorp was. De straat is vernoemd naar een voormalige burgemeester van Koudekerk aan den Rijn, Jacob van der Laar. Hij was van 1920 tot 1946 burgemeester van het dorp en heeft veel betekend voor de inwoners. Zo heeft hij zich ingezet voor betere huisvesting en betere wegen in het dorp, waaronder de Burgemeester van der Laarstraat.

3. Bezienswaardigheden en attracties in de buurt van de straat

Koudekerk aan den Rijn is een klein dorp met weinig toeristische attracties, maar er zijn toch enkele bezienswaardigheden en attracties in de buurt van de Burgemeester van der Laarstraat. Zo is er het historische kasteel Oud-Poelgeest, op ongeveer 4 kilometer afstand van de straat. Ook het nabijgelegen Alphen aan den Rijn heeft enkele attracties, zoals winkelcentrum De Aarhof en het Archeon museum.

4. Architectuur en bouwstijlen in de straat

De Burgemeester van der Laarstraat kenmerkt zich door de verschillende bouwstijlen die er te vinden zijn. Zo staan er enkele oudere woningen uit de 19e eeuw, die voornamelijk gebouwd zijn in de neoclassicistische bouwstijl. Deze woningen hebben vaak hoge plafonds en ornamenten. Daarnaast zijn er enkele woningen uit de jaren 50 en 60 te vinden, die gebouwd zijn volgens de modernistische stijl met strakke lijnen en grote raampartijen.

5. Sociale en demografische kenmerken van de bewoners van de straat

De bewoners van de Burgemeester van der Laarstraat zijn voornamelijk gezinnen en ouderen. Het dorp Koudekerk aan den Rijn heeft een relatief laag aantal allochtonen en er is een sterke sociale cohesie tussen de bewoners. Men kent elkaar en helpt elkaar waar nodig.

6. Voorzieningen en faciliteiten in de nabije omgeving van de straat

In Koudekerk aan den Rijn zijn verschillende voorzieningen en faciliteiten te vinden in de nabije omgeving van de Burgemeester van der Laarstraat. Zo zijn er enkele supermarkten en een bakker op loopafstand te vinden. Ook zijn er enkele sportfaciliteiten, zoals een voetbalvereniging en een tennisclub. Voor verdere voorzieningen en faciliteiten kan men uitwijken naar het nabijgelegen Alphen aan den Rijn.

7. Toekomstige plannen en ontwikkelingen in de straat en haar omgeving

Er zijn momenteel geen grote plannen bekend voor de Burgemeester van der Laarstraat en haar omgeving. Het dorp Koudekerk aan den Rijn wil wel inzetten op duurzaamheid en ecologie. Zo worden er bijvoorbeeld plannen gemaakt voor meer groen in het dorp en het bevorderen van fietsverkeer en openbaar vervoer.

FAQs:

1. Is de Burgemeester van der Laarstraat een drukke straat?
Nee, de Burgemeester van der Laarstraat is een rustige straat met weinig verkeer.

2. Wat is er te doen in de buurt van de Burgemeester van der Laarstraat?
In de buurt van de Burgemeester van der Laarstraat zijn enkele bezienswaardigheden en attracties te vinden, zoals het kasteel Oud-Poelgeest en winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn.

3. Welke bouwstijlen zijn er te vinden in de Burgemeester van der Laarstraat?
Er zijn verschillende bouwstijlen te vinden in de Burgemeester van der Laarstraat, waaronder neoclassicistische en modernistische stijlen.

4. Wie was Jacob van der Laar?
Jacob van der Laar was van 1920 tot 1946 burgemeester van Koudekerk aan den Rijn en de naamgever van de Burgemeester van der Laarstraat.

5. Welke sociale en demografische kenmerken hebben de bewoners van de Burgemeester van der Laarstraat?
De bewoners van de Burgemeester van der Laarstraat zijn voornamelijk gezinnen en ouderen. Het dorp heeft een relatief laag aantal allochtonen en er is een sterke sociale cohesie tussen de bewoners.

Keywords searched by users: burgemeester van der laarstraat 9

Categories: Top 13 burgemeester van der laarstraat 9

Eberhard van der Laan (62) overleden

See more here: vietty.com

Images related to the topic burgemeester van der laarstraat 9

Eberhard van der Laan (62) overleden
Eberhard van der Laan (62) overleden

Article link: burgemeester van der laarstraat 9.

Learn more about the topic burgemeester van der laarstraat 9.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận