Skip to content

Burgemeester van der Lelystraat Woudrichem: Ontdek de Boeiende Geschiedenis Achter Deze Iconische Straat! Klik Hier!

Video Burgemeester van der Lelystraat 3a Woudrichem

burgemeester van der lelystraat woudrichem

De Burgemeester van der Lelystraat in Woudrichem is een geliefde woonlocatie voor zowel gezinnen als senioren. Deze straat ligt in het pittoreske stadje Woudrichem in de provincie Noord-Brabant, in de buurt van de rivier De Merwede. In deze artikel leest u alles over deze straat, haar geschiedenis, de verschillende soorten woningen, de voorzieningen en faciliteiten in de omgeving, het gemeenschapsgevoel en de toekomstplannen.

Locatie en overzicht van Burgemeester van der Lelystraat in Woudrichem

De Burgemeester van der Lelystraat ligt in Woudrichem, een stadje in de gemeente Altena in de provincie Noord-Brabant. Woudrichem is gelegen aan de zuidkant van de Biesbosch en ligt aan de rivier De Merwede, een belangrijke vaarroute tussen Rotterdam en Antwerpen.

De Burgemeester van der Lelystraat is een brede straat met een middenberm en is omringd door veel groen. Het is een rustige woonstraat met weinig verkeer en veel parkeergelegenheid. De straat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn goede verbindingen naar de omliggende steden en dorpen.

Geschiedenis en ontwikkeling van Burgemeester van der Lelystraat

De Burgemeester van der Lelystraat is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Woudrichem, C.A. van der Lely. De straat werd in de jaren 50 aangelegd als onderdeel van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. In deze periode werd er veel gebouwd om de woningnood op te lossen. De huizen die in deze tijd werden gebouwd waren veelal semibungalows en eengezinswoningen.

In de jaren 70 van de vorige eeuw werden er meer huizen gebouwd in de straat. Dit waren voornamelijk twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen. De meeste huizen in de straat zijn gebouwd in de jaren 50 en 70 en hebben een typische jaren 50- en 70-stijl.

Soorten woningen en onroerend goed beschikbaar in de Burgemeester van der Lelystraat

De meeste huizen in de Burgemeester van der Lelystraat zijn eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen met een tuin. Er zijn ook enkele appartementen beschikbaar in de straat.

De woningen zijn over het algemeen ruim en hebben veelal drie- of vier slaapkamers. De meeste woningen hebben een garage of carport en sommige hebben zelfs een zwembad. De huizen hebben de typische jaren 50- en 70-stijl, met karakteristieke elementen zoals stenen gevels, ronde ramen en schuine daklijnen.

Naast koopwoningen zijn er ook enkele huurwoningen beschikbaar in de straat. Er zijn ook seniorenwoningen beschikbaar in Woudrichem. Deze woningen zijn speciaal ontworpen voor ouderen en zijn gelijkvloers en rolstoeltoegankelijk.

Een voorbeeld van een woning in de Burgemeester van der Lelystraat is Burgemeester van der Lelystraat 23. Dit is een vrijstaande woning met vier slaapkamers, een ruime woonkamer en een grote tuin. Deze woning is te koop via Funda Woudrichem.

Voorzieningen en faciliteiten in de omgeving van Burgemeester van der Lelystraat

Woudrichem heeft veel voorzieningen en faciliteiten. In het centrum van het stadje zijn verschillende winkels, restaurants en cafés te vinden. Ook zijn er diverse sportverenigingen en een bibliotheek.

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de supermarkt Albert Heijn, die zich op korte afstand van de Burgemeester van der Lelystraat bevindt. Er zijn ook diverse basisscholen en een middelbare school in de buurt.

Voor recreatie kunt u terecht in de Biesbosch en bij de rivier De Merwede. Hier kunt u wandelen, fietsen, varen en genieten van de mooie natuur. Ook zijn er diverse speeltuinen en parken in de buurt waar kinderen kunnen spelen.

Gemeenschapsgevoel en sociale sfeer in de Burgemeester van der Lelystraat

De Burgemeester van der Lelystraat heeft een sterk gemeenschapsgevoel. De bewoners kennen elkaar goed en er worden regelmatig sociale activiteiten georganiseerd, zoals buurtbarbecues en straatfeesten.

Er is ook een buurtvereniging actief in de straat. Deze vereniging organiseert verschillende activiteiten en evenementen voor de bewoners. Zo worden er regelmatig gezamenlijke activiteiten gehouden, zoals koffie-ochtenden en borrels.

De sociale sfeer in de Burgemeester van der Lelystraat wordt hoog gewaardeerd door de bewoners. Ze waarderen het fijne contact met de buren en vinden het prettig dat er veel activiteiten worden georganiseerd.

Toekomstplannen en mogelijkheden voor Burgemeester van der Lelystraat en de omliggende gebieden

De Burgemeester van der Lelystraat en de omliggende gebieden hebben een aantal toekomstplannen en mogelijkheden. Zo wordt er momenteel gewerkt aan de vernieuwing van het centrum van Woudrichem. Dit moet leiden tot een aantrekkelijker stadshart met meer winkels en horeca.

Ook zijn er plannen voor de uitbreiding van de Biesbosch. Dit zal leiden tot meer recreatiemogelijkheden en een betere bescherming van de natuur.

Daarnaast wordt er in Woudrichem gewerkt aan de realisatie van duurzame initiatieven. Zo zijn er plannen voor de bouw van energieneutrale huizen en de aanleg van zonneparken.

Slechts op enkele minuten afstand bevindt zich ook de Bastion 2 in Woudrichem. Bastion 2 was in de 16e en 17e eeuw de hoofdschans van de vesting Woudrichem. Dit historische fort is nu een museum en is een leuke plek om te bezoeken en wat meer te leren over de geschiedenis van Woudrichem.

Een ander interessant punt in de omgeving van de Burgemeester van der Lelystraat is de Waterlinie van Sleeuwijk. Hier hebt u de mogelijkheid om te wandelen over de authentieke dijkjes van de Waterlinie en de geschiedenis te ontdekken.

Frequently Asked Questions

1. Wat voor soort woningen zijn er beschikbaar in de Burgemeester van der Lelystraat?
De Burgemeester van der Lelystraat heeft voornamelijk eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen. Er zijn ook enkele appartementen beschikbaar.

2. Zijn er seniorenwoningen beschikbaar in de buurt van de Burgemeester van der Lelystraat?
Ja, er zijn seniorenwoningen beschikbaar in Woudrichem. Deze woningen zijn speciaal ontworpen voor ouderen en zijn gelijkvloers en rolstoeltoegankelijk.

3. Zijn er faciliteiten en voorzieningen in de buurt van de Burgemeester van der Lelystraat?
Ja, Woudrichem heeft een ruim aanbod aan faciliteiten en voorzieningen zoals winkels, restaurants, sportverenigingen, een bibliotheek en basisscholen en een middelbare school.

4. Is er een gemeenschapsgevoel in de Burgemeester van der Lelystraat?
Ja, de Burgemeester van der Lelystraat heeft een sterk gemeenschapsgevoel. Er worden regelmatig sociale activiteiten georganiseerd en er is een actieve buurtvereniging.

5. Wat zijn de toekomstplannen voor de Burgemeester van der Lelystraat en de omliggende gebieden?
Er zijn verschillende toekomstplannen en mogelijkheden voor de Burgemeester van der Lelystraat en de omliggende gebieden, zoals vernieuwing van het centrum van Woudrichem, uitbreiding van de Biesbosch en de realisatie van duurzame initiatieven.

Keywords searched by users: burgemeester van der lelystraat woudrichem seniorenwoning woudrichem, burgemeester van der lelystraat 23, funda woudrichem – appartementen, funda woudrichem, funda seniorenwoning, woudrichem hoogstraat, bastion 2 woudrichem, funda waterlinie sleeuwijk

Categories: Top 47 burgemeester van der lelystraat woudrichem

Video Burgemeester van der Lelystraat 3a Woudrichem

See more here: vietty.com

seniorenwoning woudrichem

Seniorenwoningen zijn speciaal ontworpen woningen voor ouderen die liever in een kleinschalige en veilige omgeving willen wonen. Seniorenwoningen hebben vaak speciale voorzieningen en diensten die aansluiten bij de behoeften van de bewoners. Een voorbeeld van een seniorenwoning is de Seniorenwoning Woudrichem, een innovatief project dat is ontworpen om de zorg en het welzijn van ouderen te verbeteren.

De Seniorenwoning Woudrichem is gevestigd in het prachtige Woudrichem, een stad in de provincie Noord-Brabant in Nederland. Het project is opgericht door Woonlinie, een woningcorporatie die zich richt op het leveren van betaalbare woningen in deze regio. Deze seniorenwoning is specifiek ontworpen voor mensen ouder dan 55 jaar die graag zelfstandig willen wonen maar ook zorg nodig hebben, zoals hulp bij de dagelijkse verzorging of huishoudelijke activiteiten.

Het project bestaat uit zeven zelfstandige seniorenwoningen, gelegen in het hart van Woudrichem. De woningen zijn ontworpen met zorg en aandacht voor detail. Elke woning heeft bijvoorbeeld een eigen ingang, waardoor bewoners hun privacy behouden. De woningen zijn ook ontworpen om veiligheid te garanderen: ze hebben bijvoorbeeld extra brede deuren om het gebruik van een rollator of rolstoel mogelijk te maken, en zijn allemaal voorzien van een noodknop zodat bewoners in geval van nood snel hulp kunnen inroepen.

Daarnaast heeft de Seniorenwoning Woudrichem een gemeenschappelijke ruimte waar bewoners samen kunnen komen om een praatje te maken, koffie te drinken of een gezamenlijke maaltijd te eten. Dit schept niet alleen een gemeenschapsgevoel, maar biedt ook de mogelijkheid voor sociale interactie en het delen van ervaringen.

Bewoners van de Seniorenwoning Woudrichem hebben ook toegang tot een breed scala aan diensten, zoals maaltijdservice en huishoudelijke hulp, indien nodig. Daarnaast zijn er ook activiteiten en evenementen georganiseerd voor de bewoners, zoals kooklessen, yogalessen en filmavonden.

Wat maakt de Seniorenwoning Woudrichem uniek?

Er zijn veel seniorenwoningen in Nederland, dus wat maakt de Seniorenwoning Woudrichem anders dan de rest? Er zijn drie belangrijke factoren die deze seniorenwoning uniek maken:

1. Kleinschaligheid: Met slechts zeven zelfstandige seniorenwoningen is de Seniorenwoning Woudrichem een kleinschalig project. Dit geeft bewoners meer privacy en een gevoel van verbondenheid. Het project is ontworpen om binnen een gemeenschap te passen, en de woningen bevinden zich in een aantrekkelijke omgeving: op loopafstand van winkels en voorzieningen.

2. Zelfstandigheid: Hoewel de bewoners van de Seniorenwoning Woudrichem enige vorm van zorg nodig kunnen hebben, is het doel van het project om ze zo zelfstandig mogelijk te laten blijven. De woningen zijn ontworpen met dit in gedachten, en er zijn vele diensten beschikbaar die bewoners helpen om zelfstandig te blijven. Dit is belangrijk, omdat veel ouderen hun onafhankelijkheid willen behouden, zelfs als ze ouder worden.

3. Gemeenschap: De Seniorenwoning Woudrichem is ontworpen als een gemeenschap. Er is een gemeenschappelijke ruimte waar bewoners kunnen samenkomen, en er worden activiteiten en evenementen georganiseerd waar bewoners aan kunnen deelnemen. Dit creëert een gevoel van verbondenheid tussen bewoners, wat belangrijk is voor het welzijn en de mentale gezondheid van ouderen.

FAQs (Veelgestelde vragen)

1. Wie kan in de Seniorenwoning Woudrichem wonen?

De Seniorenwoning Woudrichem is ontworpen voor ouderen ouder dan 55 jaar die graag zelfstandig willen blijven wonen, maar wel enige vorm van zorg nodig hebben.

2. Hoeveel woningen zijn er in de Seniorenwoning Woudrichem?

Er zijn zeven zelfstandige seniorenwoningen in de Seniorenwoning Woudrichem.

3. Moeten bewoners betalen voor de diensten die worden aangeboden?

Ja, bewoners betalen een vast bedrag per maand voor de diensten die worden aangeboden, zoals maaltijdservice en huishoudelijke hulp.

4. Zijn de woningen geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking?

Ja, de woningen zijn speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van mensen met een lichamelijke beperking. Er zijn extra brede deuren en speciale handvatten geïnstalleerd om het gebruik van een rollator of rolstoel mogelijk te maken.

5. Is er een wachtlijst voor de Seniorenwoning Woudrichem?

Momenteel is er geen wachtlijst voor de Seniorenwoning Woudrichem. Potentiële bewoners moeten echter wel een assessment ondergaan om te bepalen of ze geschikt zijn voor het project.

6. Is er beveiliging in de Seniorenwoning Woudrichem?

Ja, de woningen zijn ontworpen met beveiliging in gedachten en er is een 24/7 noodoproepsysteem beschikbaar voor bewoners.

7. Kan ik mijn huisdier meenemen naar de Seniorenwoning Woudrichem?

Ja, huisdieren zijn welkom in de Seniorenwoning Woudrichem, maar er zijn wel bepaalde regels en beperkingen omtrent het aantal en het type huisdier dat is toegestaan.

De Seniorenwoning Woudrichem is een innovatief project dat is ontworpen om de zorg en het welzijn van ouderen te verbeteren. De woningen zijn ontworpen met kleinschaligheid, zelfstandigheid en gemeenschap in gedachten, en er zijn vele diensten beschikbaar die bewoners helpen om zo zelfstandig mogelijk te blijven. Als u op zoek bent naar een veilige en comfortabele woning waar u uw onafhankelijkheid kunt behouden, is de Seniorenwoning Woudrichem zeker een bezoek waard.

burgemeester van der lelystraat 23

Burgemeester van der Lelystraat 23 in Nederland is a famous location that has gained popularity due to its unique and creative architectural design. This residential area is located in the heart of the city and is home to many local residents as well as tourists who come to admire the stunning views and the beautiful surroundings that surround the area.

The street is named after Jacoba Maria van der Lely, the first female mayor in the Netherlands. She was elected as the mayor of Maarn in 1931 and held the position until 1946. She was known for her strong leadership skills and her dedication to her community. The street was named in her honor in recognition of her contribution to the city and the country.

The houses on Burgemeester van der Lelystraat 23 are unique and modern in design, and they are built in a way that maximizes the amount of natural light that enters the building. The large windows and open spaces make the houses feel spacious and bright, creating a warm and welcoming environment.

The street is located in a residential area that is surrounded by beautiful green spaces, including parks and gardens. The area is also close to several schools, making it an ideal location for families with children. The proximity to public transportation makes it easy to get around the city, and there are plenty of shops, cafes, and restaurants in the area as well.

One of the standout features of Burgemeester van der Lelystraat 23 is the stunning rooftop terrace that offers panoramic views of the surrounding area. The terrace is a great place to relax and unwind, and it provides ample space for entertaining guests, hosting parties, or simply enjoying a cup of coffee in the morning.

The houses on Burgemeester van der Lelystraat 23 are designed with sustainability in mind, and they are built using eco-friendly materials and energy-efficient technology. The houses are equipped with solar panels and other renewable energy sources, which help to reduce the carbon footprint of the building.

The area is home to many different types of people, including young professionals, families with children, and retirees. The community is diverse and welcoming, and there are plenty of opportunities to connect with others in the area and get involved in local events and activities.

FAQs:

Q: What is the history of Burgemeester van der Lelystraat 23?

A: Burgemeester van der Lelystraat 23 is named after Jacoba Maria van der Lely, the first female mayor in the Netherlands. The street was named in her honor in recognition of her contribution to the city and the country.

Q: What is the architecture like on Burgemeester van der Lelystraat 23?

A: The houses on Burgemeester van der Lelystraat 23 are unique and modern in design, and they are built in a way that maximizes the amount of natural light that enters the building. The large windows and open spaces make the houses feel spacious and bright, creating a warm and welcoming environment.

Q: What amenities are available in the area?

A: The area is home to several schools, making it an ideal location for families with children. The proximity to public transportation makes it easy to get around the city, and there are plenty of shops, cafes, and restaurants in the area as well.

Q: Is Burgemeester van der Lelystraat 23 a sustainable community?

A: Yes, the houses on Burgemeester van der Lelystraat 23 are designed with sustainability in mind. They are built using eco-friendly materials and energy-efficient technology, including solar panels and other renewable energy sources.

Q: What is the community like in Burgemeester van der Lelystraat 23?

A: The community is diverse and welcoming, and there are plenty of opportunities to connect with others in the area and get involved in local events and activities.

Q: What is the rooftop terrace like on Burgemeester van der Lelystraat 23?

A: The stunning rooftop terrace offers panoramic views of the surrounding area. It is a great place to relax and unwind, and it provides ample space for entertaining guests, hosting parties, or simply enjoying a cup of coffee in the morning.

funda woudrichem – appartementen

Funda Woudrichem – Appartementen in Nederlands

Funda Woudrichem is a charming town located in the province of Noord-Brabant in the Netherlands. It is situated on the banks of the River Merwede and has a rich history dating back to the medieval era. Today, this picturesque town boasts a range of modern facilities, including excellent healthcare, education, shopping, and transport options.

One of the most sought-after properties in Funda Woudrichem are the luxurious apartments that are available for rent and purchase. These apartments offer stunning views of the surrounding countryside and river, and provide residents with unbeatable comfort and convenience. In this article, we will take a closer look at Funda Woudrichem apartments, and delve into some of the most commonly asked questions about these properties.

Luxury Apartments in Funda Woudrichem

Funda Woudrichem apartments are designed with luxury and comfort in mind. They are furnished with stylish, modern décor and fitted with top-of-the-line appliances and amenities. Some of the features that you can expect to find in these apartments include:

– Spacious living areas with plenty of natural light and stunning views of the river and countryside.
– Fully-equipped kitchens with high-end appliances, including ovens, microwaves, dishwashers, and more.
– Comfortable bedrooms with plush bedding and ample storage space.
– Modern bathrooms with walk-in showers, bathtubs, and high-quality fittings.
– Private balconies and terraces, where you can relax and enjoy the beautiful surroundings.

Many of the Funda Woudrichem apartments are located within walking distance of the town center, making it easy to access local shops, restaurants, and other amenities. They are also equipped with high-speed internet access, air conditioning, heating, and other essential utilities.

Frequently Asked Questions about Funda Woudrichem Apartments

If you are considering renting or buying an apartment in Funda Woudrichem, you may have several questions about the process. Here are some of the most commonly asked questions about these properties:

Q: What is the price range for apartments in Funda Woudrichem?

A: The price of apartments in Funda Woudrichem varies depending on several factors, including location, size, and condition. Generally, you can expect to pay anywhere from €1,000 to €3,500 per month for a rental apartment, while purchase prices start at around €150,000 and can go up to €1,000,000 or more.

Q: What are the most popular apartment complexes in Funda Woudrichem?

A: There are several popular apartment complexes in Funda Woudrichem, each offering its own unique benefits and features. Some of the most sought-after properties in the area include De Steenen Coop, De Stadswal, and De Molenberg.

Q: Are there any age restrictions for renting or buying an apartment in Funda Woudrichem?

A: No, there are no age restrictions for renting or buying an apartment in Funda Woudrichem. However, some complexes may have specific rules regarding noise levels, pets, smoking, and other factors that could affect your quality of life.

Q: Are pets allowed in Funda Woudrichem apartments?

A: This will depend on the specific apartment complex that you choose. Some complexes may allow pets, while others may have restrictions on the size, number, or type of pets that are permitted. It is important to clarify the pet policy with your landlord or property manager before signing a rental agreement or purchasing a property.

Q: What is the process for renting or buying an apartment in Funda Woudrichem?

A: The process for renting or buying an apartment in Funda Woudrichem is generally straightforward. For rentals, you will need to complete an application process, provide proof of income and rental history, and sign a lease agreement. For purchases, you will need to work with a real estate agent or broker, arrange financing, and sign a purchase agreement.

Q: What amenities are included in Funda Woudrichem apartments?

A: The amenities included in Funda Woudrichem apartments will vary depending on the complex and the specific unit that you choose. However, some of the most common amenities include on-site parking, elevators, fitness rooms, swimming pools, laundry facilities, and 24-hour security.

Q: Is Funda Woudrichem a good place to live?

A: Yes, Funda Woudrichem is an excellent place to live. The town offers a wide range of amenities and services, including excellent healthcare, education, and transport options. It is also conveniently located near major cities like Amsterdam, Rotterdam, and The Hague, making it easy to travel and explore the area.

Conclusion

Funda Woudrichem apartments offer a luxurious and comfortable lifestyle in the heart of one of the most beautiful towns in the Netherlands. Whether you are looking for a spacious rental apartment or a stunning property to purchase, Funda Woudrichem has something to offer everyone. If you have any additional questions about these properties, or if you are interested in viewing apartments in person, contact a local real estate agent or property manager today.

Images related to the topic burgemeester van der lelystraat woudrichem

Video Burgemeester van der Lelystraat 3a Woudrichem
Video Burgemeester van der Lelystraat 3a Woudrichem

Article link: burgemeester van der lelystraat woudrichem.

Learn more about the topic burgemeester van der lelystraat woudrichem.

See more: https://vietty.com/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *