Burgemeester van Esstraat Pernis: Ontdek Het Verhaal Achter Deze Iconische Straat! Klik Hier!

  • 15/05/2023

burgemeester van esstraat pernis

De Burgemeester van Esstraat in Pernis is een bekende straat in Rotterdam, die vooral bekend staat om zijn geschiedenis en karakteristieke architectuur. Het is een straat waar veel gebeurt en waar tal van evenementen en activiteiten plaatsvinden. In dit artikel bekijken we de achtergrond en geschiedenis van de straat, de kenmerken van de buurt en de bewoners, de ontwikkelingen en veranderingen in de straat en de buurt, belangrijke gebouwen en organisaties in de omgeving, evenementen en activiteiten in de buurt, de bereikbaarheid van de straat en de maatschappelijke kwesties en uitdagingen waar bewoners mee te maken hebben. Ten slotte bespreken we ook de toekomstplannen en visies voor de straat en de omliggende gebieden.

Achtergrond en geschiedenis van de Burgemeester van Esstraat in Pernis

De Burgemeester van Esstraat (voorheen Tuinstraat) is gelegen in Pernis, een voormalig dorp aan de zuidelijke rand van Rotterdam. De straat werd in de jaren dertig van de vorige eeuw aangelegd als onderdeel van een nieuw stadsuitbreidingsplan. Het was oorspronkelijk bedoeld als woonwijk voor havenarbeiders en ambtenaren die werkzaam waren in de nabijgelegen haven.

In de jaren vijftig groeide de buurt uit tot een volwaardige wijk met verschillende voorzieningen, waaronder een kleuterschool, een apotheek, een huisarts en diverse winkels. Sindsdien heeft de straat verschillende veranderingen ondergaan, waaronder het bouwen van nieuwe woningen en de renovatie van bestaande panden.

Kenmerken van de buurt en de bewoners

De Burgemeester van Esstraat en de omliggende wijken hebben een kenmerkende architectuur die dateert uit de jaren dertig. Het zijn voornamelijk eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen in vooroorlogse stijl. De wijk is erg rustig en groen, waardoor het een populaire plek is voor gezinnen.

De wijk heeft een gemengde bevolkingssamenstelling, met veel jonge gezinnen, maar ook ouderen die er al jaren wonen. De bewoners van de wijk zijn over het algemeen tevreden met het leven in de wijk en zijn betrokken bij de gemeenschap. Er worden regelmatig buurtfeesten en activiteiten georganiseerd om de banden tussen de bewoners te versterken.

Ontwikkelingen en veranderingen in de Burgemeester van Esstraat en de omliggende wijken

De afgelopen jaren heeft de Burgemeester van Esstraat en de omliggende wijken verschillende veranderingen ondergaan. Er zijn nieuwe woningen gebouwd en bestaande woningen zijn gerenoveerd. Dit heeft geleid tot een toename van het aantal inwoners in de buurt.

Een van de meest opvallende veranderingen was de sloop van de oude school aan de Schuytstraat. Dit gebouw maakte plaats voor een nieuw appartementencomplex, dat erg populair is bij jonge stellen en gezinnen.

Daarnaast zijn er ook plannen voor de bouw van nieuwe woningen aan de Burgemeester van Esstraat 115. Er is momenteel veel belangstelling voor deze woningen, vooral vanwege de goede locatie dicht bij de haven en de rustige wijk.

Belangrijke gebouwen en organisaties in de omgeving van de Burgemeester van Esstraat

In de omgeving zijn er verschillende belangrijke gebouwen en organisaties te vinden. Zo is er een basisschool aan de Schuytstraat 102 en een gezondheidscentrum aan de Stationsweg. Ook zijn er diverse winkels en horecagelegenheden in de buurt.

Evenementen en activiteiten in de buurt

Er vinden regelmatig evenementen en activiteiten plaats in de Burgemeester van Esstraat en de omliggende wijken. Zo is er elk jaar een buurtfeest waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en gezellig kunnen kletsen. Ook worden er vaak barbecue-avonden, spelletjesmiddagen en buurtactiviteiten georganiseerd.

Daarnaast zijn er tal van sportverenigingen te vinden in de omgeving, waaronder voetbalverenigingen, een tennisvereniging en een zwembad.

Openbaar vervoer en bereikbaarheid van de Burgemeester van Esstraat

De Burgemeester van Esstraat is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Er zijn verschillende bus- en tramhaltes in de buurt. De dichtstbijzijnde metrohalte is station Pernis, dat zich op loopafstand van de straat bevindt.

Met de auto is de Burgemeester van Esstraat vanuit de A4 en de A15 goed bereikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Maatschappelijke kwesties en uitdagingen waar bewoners mee te maken hebben

Hoewel de Burgemeester van Esstraat een rustige en veilige buurt is, zijn er net als in andere wijken ook maatschappelijke kwesties en uitdagingen waar bewoners mee te maken hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld zorgen over de verkeersveiligheid, vooral rondom de basisschool aan de Schuytstraat. Ook zijn er zorgen over de toekomstige ontwikkelingen in de buurt, waaronder de bouw van nieuwe woningen en de verandering van het winkellandschap.

Toekomstplannen en visies voor de Burgemeester van Esstraat en de omliggende gebieden

De Burgemeester van Esstraat en de omliggende wijken worden steeds populairder bij jonge gezinnen en stellen. Dit heeft geleid tot verschillende ontwikkelingen en veranderingen in de buurt. Zo zijn er plannen voor de bouw van nieuwe woningen en de renovatie van bestaande panden om aan de toenemende vraag te voldoen.

Op lange termijn is het doel om de wijk nog groener en duurzamer te maken, met meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Ook wordt er gekeken naar nieuwe manieren om de lokale economie te stimuleren en het winkellandschap in de buurt te verbeteren.

FAQs

1. Welke voorzieningen zijn er in de buurt van de Burgemeester van Esstraat in Pernis?

Er zijn verschillende voorzieningen in de buurt van de Burgemeester van Esstraat, waaronder een basisschool, een gezondheidscentrum, diverse winkels en horecagelegenheden.

2. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Burgemeester van Esstraat en de omliggende wijken?

De Burgemeester van Esstraat en de omliggende wijken hebben een kenmerkende architectuur uit de jaren dertig en zijn erg rustig en groen, waardoor het een populaire plek is voor gezinnen.

3. Wat zijn de belangrijkste maatschappelijke kwesties en uitdagingen waar bewoners van de Burgemeester van Esstraat mee te maken hebben?

Er zijn zorgen over de verkeersveiligheid, vooral rondom de basisschool aan de Schuytstraat. Ook zijn er zorgen over de toekomstige ontwikkelingen in de buurt, waaronder de bouw van nieuwe woningen en de verandering van het winkellandschap.

4. Wat zijn de toekomstplannen en visies voor de Burgemeester van Esstraat en de omliggende gebieden?

Op lange termijn is het doel om de wijk nog groener en duurzamer te maken, met meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Ook wordt er gekeken naar nieuwe manieren om de lokale economie te stimuleren en het winkellandschap in de buurt te verbeteren.

Keywords searched by users: burgemeester van esstraat pernis burgemeester van esstraat 115 pernis, funda pernis appartementen, schuytstraat 102, pernis, funda huur pernis, murraystraat 81 pernis, schuytstraat pernis, pernis wonen

Categories: Top 83 burgemeester van esstraat pernis

BURGEMEESTER VAN ESSTRAAT 34 B +34A, PERNIS RT

See more here: vietty.com

burgemeester van esstraat 115 pernis

Burgemeester van Esstraat 115 bevindt zich in Pernis, een Rotterdamse deelgemeente met ongeveer 6.000 inwoners. De straat is genoemd naar Johannes Adrianus van Es, die tussen 1899 en 1924 burgemeester van Pernis was. Dit stukje van de stad biedt een interessante mix van woningen en bedrijven, met een geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw.

Het huis op nummer 115 is een typisch voorbeeld van de bouwstijlen die populair waren tijdens de tweede helft van de 19e eeuw. Het is een charmant en goed onderhouden pand, dat indruk maakt door zijn statige voorkomen. Opvallend zijn de mooie erker, de karakteristieke dakrand, en de dubbele voordeur. Binnen in het huis zijn veel originele details bewaard gebleven, zoals de hoge plafonds, de marmeren schouw, en de glas-in-loodramen.

Voor wie op zoek is naar een woning met karakter en comfort, is Burgemeester van Esstraat 115 zeker een optie om te overwegen. Het huis beschikt over 5 slaapkamers, twee badkamers en een ruime woonkamer. De keuken is modern en volledig uitgerust, zodat koken een feestje wordt. Achter het huis is een grote tuin, waar je kunt genieten van rust en privacy. Er is ook een garage en een oprit, zodat je altijd parkeerruimte hebt.

Burgemeester van Esstraat 115 ligt op loopafstand van het centrum van Pernis. Daar kun je terecht voor boodschappen, een hapje en een drankje, en allerlei andere zaken. Er zijn diverse winkels en supermarkten, een bakkerij, een slagerij, een drogist, en een bloemenwinkel. Ook zijn er meerdere restaurants en cafés, waar je kunt genieten van lokale specialiteiten zoals Pernisse mierikswortelsoep en Pernisse appeltaart.

Daarnaast kun je vanuit Pernis makkelijk de omgeving verkennen. De deelgemeente ligt aan de oevers van de Nieuwe Maas, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de havens en scheepvaart. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes, zoals de Waterstadroute, die je langs mooie plekjes voert zoals de oude stadspoorten van Rotterdam en historische Delfshaven. Ook kun je een bezoek brengen aan de nabijgelegen Albrandswaard, een groen en rustig gebied waar je kunt fietsen, wandelen, varen, en buiten zijn.

FAQs

Wat is de vraagprijs van Burgemeester van Esstraat 115?

De vraagprijs van Burgemeester van Esstraat 115 is op aanvraag.

Kan ik een bezichtiging plannen?

Ja, je kunt een bezichtiging plannen via de makelaar van het huis.

Is er parkeerruimte bij het huis?

Ja, er is een garage en een oprit met parkeerruimte.

Hoeveel slaapkamers heeft het huis?

Het huis heeft 5 slaapkamers.

Zijn er scholen in de buurt?

Ja, er zijn diverse scholen op loopafstand of fietsafstand, zoals een basisschool en een middelbare school.

Is het huis geschikt voor een gezin?

Ja, het huis is zeer geschikt voor een gezin vanwege de ruimte en het aantal slaapkamers.

Wat zijn de belangrijkste voorzieningen in de buurt?

De belangrijkste voorzieningen in de buurt zijn winkels, supermarkten, restaurants, en cafés. Ook is er een station waar je de trein kunt nemen naar Rotterdam en andere steden.

Kan ik de omgeving verkennen met de fiets?

Ja, er zijn diverse fietsroutes in de omgeving, waaronder de Waterstadroute en routes door Albrandswaard.

funda pernis appartementen

Funda Pernis Appartementen: Luxe Wonen in Pernis

Pernis is een prachtig dorpje in de gemeente Rotterdam, bekend om zijn mooie landschap, cultuur en geschiedenis. Het is dan ook geen verrassing dat veel mensen op zoek zijn naar een mooie woning in dit gebied. Funda Pernis Appartementen is daarvoor de perfecte keuze. Dit luxueuze appartementencomplex is ontworpen voor mensen die hoge eisen stellen aan comfort, kwaliteit en levensstijl. Hieronder hebben we daarom een uitgebreide bespreking van Funda Pernis Appartementen die u moet weten voordat u besluit te verhuizen naar dit gebied.

Ontwerp en faciliteiten

Funda Pernis Appartementen is ontworpen om het ideale woongebied te bieden aan bewoners. Het is een uitstekende plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van een rustigere levensstijl. Het complex bestaat uit 23 luxe appartementen met twee of drie slaapkamers, uitgerust met alle faciliteiten om aan uw behoeften te voldoen. De woningen zijn voorzien van airconditioning, vloerverwarming en -koeling, moderne keukens en badkamers, houten vloeren en grote ramen die zorgen voor veel natuurlijk licht.

Daarnaast kunt u profiteren van de verschillende voorzieningen die de appartementen bieden, zoals de gemeenschappelijke tuin, het dakterras en de fitnessruimte. Bovendien biedt het appartementencomplex ook privéopslagruimte en een ondergrondse parkeergarage, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van uw auto.

Locatie

Funda Pernis Appartementen is gelegen op een prachtige locatie in Pernis. Het ligt op slechts een steenworp afstand van het historische dorpscentrum en biedt gemakkelijke toegang tot verschillende winkels, restaurants en recreatieve activiteiten. Het gebied staat bekend om zijn prachtige landschap, met verschillende parken en natuurgebieden, en is ideaal voor mensen die graag buiten willen zijn. Bovendien is het appartementencomplex goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, wat het gemakkelijk maakt om naar Rotterdam en andere omliggende steden te reizen.

Duurzaamheid

Funda Pernis Appartementen is ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Het gebouw is voorzien van een warmtepompsysteem dat het energieverbruik en de kosten aanzienlijk vermindert. Bovendien zijn de appartementen voorzien van zonnepanelen die de huishoudens van energie voorzien. Dit betekent dat bewoners niet alleen kunnen genieten van een luxueuse levensstijl, maar ook kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

Verbeteringen

Funda Pernis Appartementen zijn onlangs gerenoveerd en gemoderniseerd, waardoor het gebouw weer voldoet aan alle hedendaagse eisen voor wonen in luxe. De renovatie heeft geresulteerd in een betere isolatie en luchtstroom, en heeft ook geleid tot een vermindering van de energiekosten. Met de nieuwste technologie en faciliteiten is dit appartementencomplex de ideale locatie voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige woning.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de tarieven voor de huur van een appartement bij Funda Pernis?

De huurtarieven variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het appartement, het aantal slaapkamers, de locatie en de voorzieningen. Neem voor meer informatie contact op met Funda Pernis.

Wat zijn de minimale vereisten om in Funda Pernis Appartementen te wonen?

Om in Funda Pernis Appartementen te wonen, moet u aan bepaalde vereisten voldoen. U moet bijvoorbeeld een vast inkomen hebben en geen boetes of openstaande schulden hebben. Ook moet u een geldig identiteitsbewijs hebben en een borg kunnen betalen.

Heeft Funda Pernis Appartementen huisdierenbeleid?

Ja, Funda Pernis Appartementen heeft een strikt huisdierenbeleid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het appartementencomplex.

Is parkeren beschikbaar bij Funda Pernis Appartementen?

Ja, Funda Pernis Appartementen biedt parkeergelegenheid in een beveiligde ondergrondse garage.

Wat is de locatie van Funda Pernis Appartementen?

Funda Pernis Appartementen liggen in de gemeente Rotterdam, vlakbij het historische centrum van Pernis.

Conclusie

Funda Pernis Appartementen is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige woning in Pernis. Met luxe faciliteiten, duurzaamheid en een perfecte locatie biedt het appartementencomplex alles wat u nodig heeft om te genieten van een comfortabele en hoogwaardige levensstijl. Als u wilt verhuizen naar Pernis en op zoek bent naar een luxueuze woning, dan zijn Funda Pernis Appartementen uw beste keuze. Neem contact op met Funda Pernis voor meer informatie en maak van dit appartementencomplex uw nieuwe thuis.

schuytstraat 102, pernis

De Schuytstraat 102 is een prachtige woning in de wijk Pernis van Rotterdam. Het huis beschikt over vier kamers en is zeer ruim en comfortabel. Het is zeker de moeite waard om dit huis te bekijken als u op zoek bent naar een nieuwe woning.

De locatie van de Schuytstraat 102 is ook ideaal. Het is gelegen in een rustige en groene omgeving, maar toch dicht bij de stad. Er zijn vele voorzieningen in de buurt, zoals winkels, scholen en openbaar vervoer. Het is een perfecte plek om te wonen als u de drukte van de stad wilt vermijden, maar toch alle gemakken van het stadsleven wilt hebben.

Het huis is gebouwd in de jaren 30 en heeft nog steeds veel van zijn originele elementen behouden. De karakteristieke details zoals glas-in-lood ramen, houten balken en open haarden zorgen voor een warme en gezellige sfeer in het huis. Het heeft ook een prachtige tuin waar u heerlijk kunt ontspannen en genieten van de buitenlucht.

Indeling van het huis

De Schuytstraat 102 is verdeeld over drie verdiepingen en heeft een oppervlakte van 142 vierkante meter. De begane grond heeft een ruime woonkamer met een open haard, een eetkamer met een open keuken en een apart toilet. De keuken is voorzien van modern apparatuur en heeft een mooie afwerking.

Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers en een badkamer. De slaapkamers zijn zeer ruim en hebben grote ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten. De badkamer is groot en heeft een bad, douche, toilet en wastafel.

Op de tweede verdieping is er een zolderkamer, die kan worden gebruikt als een extra slaapkamer of als een werkruimte. Er is ook veel bergruimte en een wasruimte.

Tuin

Een echte bonus van de Schuytstraat 102 is de prachtige tuin. Het is goed onderhouden en heeft veel groen. Er is een groot terras waar u kunt genieten van de zon en kunt ontspannen. Er is ook een schuur waar u fietsen en andere spullen kunt opslaan.

FAQs

Kan ik op een afspraak komen om het huis te bezichtigen?

Ja, u kunt een afspraak maken om het huis te bezichtigen. Neem contact op met de makelaar om een bezichtiging in te plannen.

Wat zijn de kosten van de woning?

De vraagprijs van de Schuytstraat 102 is €400.000 k.k.

Hoe lang staat de woning te koop?

De exacte duur waarin de woning te koop staat is niet bekend. U kunt contact opnemen met de makelaar voor meer informatie.

Wat zijn de afmetingen van de kamers?

De afmetingen van de kamers zijn als volgt:

– Woonkamer: 6,73 x 3,57 m
– Eetkamer: 7,50 x 3,60 m
– Keuken: 3,60 x 1,95 m
– Slaapkamer 1: 5,05 x 3,57 m
– Slaapkamer 2: 3,60 x 3,10 m
– Slaapkamer 3: 2,50 x 1,95 m
– Badkamer: 3,25 x 1,95 m
– Zolderkamer: 4,90 x 3,60 m

Is er een tuin?

Ja, de Schuytstraat 102 heeft een mooie tuin waar u kunt ontspannen en genieten van de buitenlucht.

Is er parkeergelegenheid bij de woning?

Er is openbare parkeergelegenheid beschikbaar bij de woning, maar er is geen eigen parkeerplaats.

Zijn er scholen en winkels in de buurt?

Ja, er zijn scholen en winkels in de buurt van de Schuytstraat 102. Er zijn meerdere basisscholen, een middelbare school en een supermarkt op loopafstand.

Conclusie

De Schuytstraat 102 is een prachtige woning in de wijk Pernis van Rotterdam. Het heeft vier kamers en is zeer ruim en comfortabel. De locatie is ideaal, met veel voorzieningen in de buurt en toch ook rustig en groen. Het huis heeft veel originele elementen behouden en heeft een mooie tuin waar u kunt ontspannen. Het is zeker de moeite waard om te bekijken als u op zoek bent naar een nieuwe woning.

Images related to the topic burgemeester van esstraat pernis

BURGEMEESTER VAN ESSTRAAT 34 B +34A, PERNIS RT
BURGEMEESTER VAN ESSTRAAT 34 B +34A, PERNIS RT

Article link: burgemeester van esstraat pernis.

Learn more about the topic burgemeester van esstraat pernis.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận