Skip to content

Burgemeester van Reenensingel 101 Gouda: De Ultieme Gids + Ontdek Onze Verborgen Schatten!

Burgemeester van Reenensingel 101 Abram Makelaardij

burgemeester van reenensingel 101 gouda

Burgemeester van Reenensingel 101 in Gouda is een modern en luxueus appartementencomplex in het hart van de stad. Het biedt alle comfort en voorzieningen die u nodig heeft voor een comfortabel leven. In dit artikel zullen we allerlei aspecten van dit complex belichten. Van de architectuur en het ontwerp tot de geschiedenis van dit gebouw, de ligging, de buurt en de wijk, de prijzen en huurvoorwaarden, tot de recensies en ervaringen van bewoners en bezoekers van Burgemeester van Reenensingel 101.

Achtergrondinformatie over Burgemeester van Reenensingel 101

Burgemeester van Reenensingel 101 is een gloednieuw appartementencomplex in Gouda. Het complex is ontworpen met de behoeften van de moderne levensstijl in gedachten. Het gebouw heeft een strak en modern ontwerp, met grote ramen die veel daglicht binnenlaten. Het complex is ontworpen om veel comfort, gemak en luxe te bieden aan de bewoners.

Het ontwerp en de architectuur van het complex

Het gebouw heeft een opvallende architectuur die perfect past bij de moderne stijl van het complex. Het gebouw heeft een strak ontwerp met veel stijlvolle details. Het heeft grote ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten en een gevoel van ruimte creëren. Elk appartement is ontworpen met veel aandacht voor detail, zodat het maximale comfort en luxe biedt.

De voorzieningen in het gebouw en de omgeving

Het Burgemeester van Reenensingel 101 complex biedt veel voorzieningen voor de bewoners. Het heeft een eigen fitnessruimte, sauna, en gemeenschappelijke ruimte waar bewoners gebruik van kunnen maken. Er is ook een ondergrondse parkeergarage voor de bewoners, zodat ze nooit hoeven te zoeken naar een parkeerplek.

De omgeving van het complex biedt ook veel comfort en gemak. Het ligt op een centrale locatie in Gouda, dicht bij alle belangrijke voorzieningen en faciliteiten, zoals winkels, scholen, openbaar vervoer, restaurants en uitgaansgelegenheden.

De buurt en wijk rondom Burgemeester van Reenensingel 101

Burgemeester van Reenensingel 101 ligt in de wijk Korte Akkeren in Gouda. Deze wijk is bekend om zijn mooie parken en groene ruimtes. De buurt heeft veel te bieden op het gebied van winkelen, uitgaan en cultuur. Er zijn veel verschillende soorten winkels, restaurants en cafés te vinden, en er zijn ook verschillende culturele evenementen en festivals het hele jaar door.

De geschiedenis van het gebouw en de locatie

Het Burgemeester van Reenensingel 101 complex is gebouwd op een historische locatie in Gouda. Het was oorspronkelijk de locatie van een oud schoolgebouw. Dit gebouw werd afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe appartementencomplex.

De locatie van Burgemeester van Reenensingel 101 in Gouda

Het Burgemeester van Reenensingel 101 complex ligt in het centrum van Gouda, op korte afstand van alle belangrijke voorzieningen en faciliteiten. Het ligt op loopafstand van het historische centrum van de stad, dat beroemd is om zijn kaasmarkt en middeleeuwse gebouwen. Het complex ligt ook dicht bij het treinstation, waardoor het gemakkelijk te bereiken is vanuit andere delen van Nederland.

De prijzen en huurvoorwaarden van de woningen en appartementen

De huren voor de appartementen in Burgemeester van Reenensingel 101 variëren afhankelijk van de grootte en het type appartement. Er zijn verschillende soorten appartementen beschikbaar, waaronder studio’s en appartementen met één of twee slaapkamers. De huurprijzen variëren van ongeveer €950 per maand voor een studio tot €1500 per maand voor een appartement met twee slaapkamers.

Recensies en ervaringen van bewoners en bezoekers van Burgemeester van Reenensingel 101

Burgemeester van Reenensingel 101 heeft veel positieve recensies en ervaringen van bewoners en bezoekers ontvangen. Veel mensen prijzen het complex vanwege de moderne en luxe uitstraling en de centrale locatie in de stad. Bewoners zijn ook erg te spreken over de voorzieningen die het complex biedt, zoals de fitnessruimte en de sauna.

FAQs

1. Wat is de locatie van Burgemeester van Reenensingel 101 in Gouda?

Burgemeester van Reenensingel 101 ligt in het centrum van Gouda, dicht bij alle belangrijke voorzieningen en faciliteiten. Het ligt op loopafstand van het historische centrum van de stad en het treinstation.

2. Wat zijn de prijzen van de appartementen in Burgemeester van Reenensingel 101?

De huurprijzen voor de appartementen variëren afhankelijk van de grootte en het type appartement. De huurprijzen variëren van ongeveer €950 per maand voor een studio tot €1500 per maand voor een appartement met twee slaapkamers.

3. Welke voorzieningen biedt Burgemeester van Reenensingel 101?

Burgemeester van Reenensingel 101 biedt veel voorzieningen voor de bewoners, zoals een fitnessruimte, sauna en ondergrondse parkeergarage. Er is ook een gemeenschappelijke ruimte beschikbaar.

4. Wat is de geschiedenis van de locatie van Burgemeester van Reenensingel 101?

De locatie van Burgemeester van Reenensingel 101 was oorspronkelijk de locatie van een oud schoolgebouw dat werd afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe appartementencomplex.

5. Wat zijn de ervaringen van bewoners en bezoekers van Burgemeester van Reenensingel 101?

Burgemeester van Reenensingel 101 heeft veel positieve recensies en ervaringen van bewoners en bezoekers ontvangen. Veel mensen prijzen het complex vanwege de moderne en luxe uitstraling en de centrale locatie in de stad.

Keywords searched by users: burgemeester van reenensingel 101 gouda burgemeester van reenensingel 125 gouda, burgemeester van reenensingel gouda, hanzeweg 15 gouda, kampenringweg 45, gouda, praktijkruimte huren gouda, büchnerweg 3, gouda

Categories: Top 68 burgemeester van reenensingel 101 gouda

Burgemeester van Reenensingel 101 Abram Makelaardij

See more here: vietty.com

burgemeester van reenensingel 125 gouda

Burgemeester van Reenensingel 125 Gouda: Een Stadse Schat

Gelegen in de historische stad Gouda in Nederland, is het pand Burgemeester van Reenensingel 125 een ware schat. Het is een van de mooiste monumentale panden in de stad en staat bekend om zijn unieke en bijzondere architectuur, geschiedenis en cultuur. Het pand kent een rijke geschiedenis en speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van Gouda in de afgelopen eeuwen. Hieronder worden enkele kenmerken van Burgemeester van Reenensingel 125 in Gouda verder uitgewerkt.

Architectuur

Burgemeester van Reenensingel 125 is een prachtig voorbeeld van de neorenaissance architectuur die kenmerkend is voor de Goudse binnenstad. Het pand werd gebouwd in 1865-1866 en ontworpen door de Goudse architect Jan Willem Schaap. Het pand valt met name op door de bijzondere gevel die is opgebouwd uit rode baksteen en zandsteen met elementen als kantelen, frontons, en hoektorens. De voorgevel is versierd met ornamenten in de vorm van dieren en erkers. Het pand heeft drie bouwlagen en was oorspronkelijk bedoeld als woonhuis voor een rijke stadsbestuurder.

Geschiedenis

Burgemeester van Reenensingel 125 staat bekend om zijn rijke geschiedenis. Het pand werd gebouwd voor de Goudse stadsbestuurder Erasmus den Otter, die onder meer raadslid en burgemeester van de stad is geweest. Na zijn overlijden raakte het pand in verval en werd het verkocht aan andere eigenaren. In 1938 werd het pand aangekocht door de firma De Gruyter, die het pand gebruikte als ijzergieterij. Gedurende de Tweede Wereldoorlog is het pand door Duitse militairen gebruikt als opslagplaats voor munitie en werd het pand beschadigd tijdens de bevrijding van Gouda. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog is het pand hersteld en heeft het verschillende functies gehad, waaronder een hotel, kantoorpand en opslagruimte.

Cultuur

Burgemeester van Reenensingel 125 speelt ook een belangrijke rol in de cultuur van Gouda. Het pand heeft namelijk een prominente rol in het jaarlijkse evenement ‘Gouda bij Kaarslicht’. Dit evenement vindt plaats in december en is een van de meest populaire evenementen in Gouda. Tijdens ‘Gouda bij Kaarslicht’ wordt de stad verlicht met duizenden kaarsen, en worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals optredens en een lichtjesoptocht door de stad. Ook Burgemeester van Reenensingel 125 is hierbij betrokken, aangezien er in het pand een kerststal wordt opgesteld die door duizenden mensen wordt bezocht.

Op dit moment wordt Burgemeester van Reenensingel 125 gebruikt als kantoorpand voor verschillende bedrijven. Het pand is echter ook geopend voor evenementen zoals bruiloften, feesten en vergaderingen. Er is ook een bed & breakfast gevestigd in het pand waar toeristen kunnen overnachten in een van de historische kamers.

FAQs

1. Is Burgemeester van Reenensingel 125 een beschermd monument?

Ja, Burgemeester van Reenensingel 125 is een beschermd monument. Het pand staat op de gemeentelijke monumentenlijst van Gouda en wordt beschermd door de Erfgoedwet. Dit betekent dat het pand behouden moet blijven voor toekomstige generaties en dat er bij restauraties en verbouwingen rekening gehouden moet worden met de historische waarde van het pand.

2. Kan Burgemeester van Reenensingel 125 bezichtigd worden?

Ja, Burgemeester van Reenensingel 125 kan bezichtigd worden tijdens evenementen die georganiseerd worden in het pand, zoals bruiloften, feesten en vergaderingen. Ook is er een bed & breakfast gevestigd in het pand waar toeristen kunnen overnachten in een van de historische kamers.

3. Wat is de geschiedenis van Burgemeester van Reenensingel 125?

Burgemeester van Reenensingel 125 werd gebouwd in 1865-1866 voor de Goudse stadsbestuurder Erasmus den Otter. Na zijn overlijden raakte het pand in verval en werd het verkocht aan andere eigenaren. Gedurende de Tweede Wereldoorlog is het pand door Duitse militairen gebruikt als opslagplaats voor munitie en werd het pand beschadigd tijdens de bevrijding van Gouda. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog is het pand hersteld en heeft het verschillende functies gehad, waaronder een hotel, kantoorpand en opslagruimte.

4. Wat is het adres van Burgemeester van Reenensingel 125?

Het adres van Burgemeester van Reenensingel 125 is Burgemeester van Reenensingel 125, 2803 PA Gouda, Nederland.

Kortom, Burgemeester van Reenensingel 125 is een van de mooiste monumentale panden in Gouda en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Het pand is beschermd als monument en is geopend voor evenementen en overnachtingen. Het pand is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis, architectuur en cultuur van Gouda.

burgemeester van reenensingel gouda

Burgemeester van Reenensingel is een straat in het centrum van Gouda, een stad in het westen van Nederland. De straat is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Gouda, Christiaan van Reenen. Het ligt tussen de Rozenboomsteeg en de Kattensingel en is een van de drukste straten van Gouda. Burgemeester van Reenensingel is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan winkels en restaurants.

Geschiedenis van de Burgemeester van Reenensingel

De straat is vernoemd naar een prominente persoonlijkheid in de geschiedenis van Gouda, Christiaan van Reenen. Van Reenen was burgemeester van de stad van 1790 tot 1827. Hij was een belangrijke figuur tijdens de periode van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en de daaropvolgende overheersing door de Fransen. Van Reenen was een van de personen die de oprichting van de Nederlands Hervormde Kerk in Gouda ondersteunde en hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad. De straat is genoemd ter ere van zijn dienst aan de stad.

De gebouwen en winkels van de Burgemeester van Reenensingel

Burgemeester van Reenensingel is de thuisbasis van een verscheidenheid aan gebouwen en winkels. Er zijn veel populaire winkels te vinden in de straat, waaronder H&M, Douglas, en ICI Paris XL. Daarnaast zijn er veel speciaalzaken, zoals een koffiebranderij, een Belgische chocolademaker en een ambachtelijke bakker. Er zijn ook veel onafhankelijke boetieks te vinden, die zich toeleggen op alles van kleding en accessoires tot decoratieve kunst en sieraden. Er zijn veel restaurants en cafés aanwezig die geschikt zijn voor verschillende smaken zoals Mexicaans, Italiaans, fastfood en meer.

Cultuur en activiteiten in de Burgemeester van Reenensingel

Burgemeester van Reenensingel is een belangrijk cultureel centrum in Gouda. Er vinden regelmatig evenementen en activiteiten plaats, zoals concerten, festivals en markten. Als u op zoek bent naar wat entertainment dan vindt u in de schouwburg van Gouda, dat is gevestigd aan de Burgemeester van Reenensingel. Hier worden regelmatig concerten, theatervoorstellingen en andere culturele activiteiten georganiseerd.

FAQs over de Burgemeester van Reenensingel

1. Waar kan ik parkeren aan Burgemeester van Reenensingel?

Er zijn verschillende parkeerplaatsen beschikbaar in de buurt van Burgemeester van Reenensingel. U kunt gebruik maken van de parkeergarage in het winkelcentrum van Gouda of parkeren op straat in de omliggende straten zoals de Kattensingel, Groenhovenstraat of Oosthaven.

2. Wanneer is de beste tijd om de Burgemeester van Reenensingel te bezoeken?

De beste tijd om de straat te bezoeken is tijdens het weekend wanneer de meeste winkels en restaurants open zijn. In het weekend is de straat ook het drukst en vinden er regelmatig evenementen plaats. Als u graag rustiger wilt winkelen, kunt u tijdens de week bezoeken.

3. Wat zijn de populairste restaurants in Burgemeester van Reenensingel?

Er zijn veel restaurants in de straat die verschillende soorten gerechten bieden. Populaire restaurants zijn onder andere Tapasco, een Mexicaans restaurant, Bistro de Gouden Leeuw en Napoli, een Italiaans restaurant.

4. Wat zijn de populairste winkels in de Burgemeester van Reenensingel?

Er zijn veel bekende merkwinkels te vinden in de straat, waaronder H&M en Douglas. Er zijn ook veel onafhankelijke boetieks te vinden die zich richten op kleding, accessoires, kunst en sieraden.

5. Hoe bereik je de Burgemeester van Reenensingel?

Deze straat is gemakkelijk bereikbaar per auto, trein en bus. Als u met de trein reist, kunt u uitstappen bij station Gouda en vervolgens de bus nemen naar het centrum van de stad. Als u met de auto reist, zijn er verschillende parkeerplaatsen beschikbaar. Voor degenen die liever op de fiets rijden zijn er fietspaden beschikbaar.

Conclusie

Burgemeester van Reenensingel is een belangrijke straat in Gouda, die vol zit met winkels, restaurants, en activiteiten. Het is een belangrijk cultureel centrum van de stad en trekt elk jaar veel bezoekers. Het is ook genoemd naar een belangrijke figuur in de geschiedenis van Gouda, waardoor het een belangrijk stukje erfgoed van de stad is. Met de goede toegang via verschillende vervoersmethoden en de aanwezigheid van populaire merken en lokale boetieks is deze locatie een populaire bestemming voor mensen van alle leeftijden om te winkelen, te eten of te ontspannen.

Images related to the topic burgemeester van reenensingel 101 gouda

Burgemeester van Reenensingel 101 Abram Makelaardij
Burgemeester van Reenensingel 101 Abram Makelaardij

Article link: burgemeester van reenensingel 101 gouda.

Learn more about the topic burgemeester van reenensingel 101 gouda.

See more: https://vietty.com/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *