Skip to content

Burgemeester van Reenensingel 101: Ontdek de charme van dit unieke adres!

Burgemeester van Reenensingel 101 Abram Makelaardij

burgemeester van reenensingel 101

Burgemeester van Reenensingel 101 is een prachtig historisch gebouw gelegen in het centrum van de Nederlandse stad Gouda. Het pand is een bijzondere mix van authentieke architectuur en moderne faciliteiten en voorzieningen, waardoor het een populaire woon- en werkplek is in de stad. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, architectuur, voorzieningen en faciliteiten van Burgemeester van Reenensingel 101, evenals de omgeving en attracties in de buurt van het pand.

1. Algemene informatie over Burgemeester van Reenensingel 101

Burgemeester van Reenensingel 101 is gelegen in het centrum van Gouda, een historische stad in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het gebouw is gelegen aan de zuidzijde van de gracht die Burgemeester van Reenensingel heet. Het pand heeft een rijke geschiedenis en werd oorspronkelijk gebouwd in 1902 als een pakhuis. Het gebouw is in de jaren 90 van de vorige eeuw volledig gerenoveerd en omgebouwd tot een modern kantoor- en woongebouw.

Tegenwoordig is Burgemeester van Reenensingel 101 een gemengd gebruik gebouw, met kantoren op de begane grond en woonruimte op de bovenste verdiepingen. Het pand biedt verschillende soorten woningen, waaronder studio’s, appartementen en penthouses. Het pand is zo ontworpen dat de ruimtes flexibel kunnen worden gebruikt, waardoor het ook mogelijk is om kantoorruimtes om te bouwen tot woningen en vice versa.

2. Geschiedenis van Burgemeester van Reenensingel 101

Het pand waarin Burgemeester van Reenensingel 101 is gehuisvest, werd oorspronkelijk gebouwd in 1902 als een pakhuis. Het was destijds eigendom van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en werd gebruikt voor opslag van wetenschappelijke materialen en boeken.

In de jaren 90 werd het pand grondig gerenoveerd en omgebouwd tot een kantoor- en woongebouw. Hierbij werd gebruik gemaakt van het originele ontwerp, waarbij de authentieke details zoals de gevels, ramen en deuren zorgvuldig werden bewaard. Tegelijkertijd werden er ook moderne faciliteiten en voorzieningen toegevoegd, zoals een lift, airconditioning en een parkeergarage.

Sinds de renovatie heeft Burgemeester van Reenensingel 101 een prominente positie ingenomen in het centrum van Gouda, en is het een populaire plek om te wonen en werken.

3. Architectuur van Burgemeester van Reenensingel 101

De architectuur van Burgemeester van Reenensingel 101 is een bijzondere mix van oud en nieuw. Het gebouw is een voorbeeld van de Nederlandse architectuur uit het begin van de 20e eeuw, met zijn karakteristieke bakstenen gevels, grote ramen en stalen constructies. Het ontwerp is destijds zorgvuldig gekozen om het pand te laten passen bij de historische omgeving waarin het zich bevindt.

Tijdens de renovatie in de jaren 90 van de vorige eeuw zijn moderne elementen toegevoegd, waardoor het gebouw een eigentijdse uitstraling heeft gekregen. Zo zijn er bijvoorbeeld glazen puien geplaatst, die het pand een lichte en open uitstraling geven. Ook zijn er moderne voorzieningen toegevoegd, zoals een lift en airconditioning.

4. Voorzieningen en faciliteiten in Burgemeester van Reenensingel 101

Burgemeester van Reenensingel 101 biedt verschillende faciliteiten en voorzieningen voor bewoners en huurders. Zo is er bijvoorbeeld een beveiligde parkeergarage onder het pand, waar bewoners hun auto veilig kunnen parkeren. Ook is er een video-intercomsysteem en een lift aanwezig, waardoor het gebouw toegankelijk is voor minder mobiele mensen.

Op de begane grond van het pand zijn verschillende kantoren en bedrijven gevestigd, zoals een advocatenkantoor, een financieel adviesbureau en een ontwerpbureau. Hierdoor is het pand ook een gewilde werklocatie in Gouda.

5. Woningen en appartementen in Burgemeester van Reenensingel 101

Burgemeester van Reenensingel 101 biedt verschillende soorten woningen, waaronder studio’s, appartementen en penthouses. De woningen hebben allemaal een luxe afwerking en zijn voorzien van moderne faciliteiten, zoals een volledig uitgeruste keuken en een badkamer met douche en/of ligbad.

De appartementen en penthouses hebben meestal meerdere slaapkamers, waardoor ze geschikt zijn voor gezinnen en grotere huishoudens. De penthouses hebben daarnaast vaak een groot dakterras met een prachtig uitzicht over de stad.

6. Omgeving van Burgemeester van Reenensingel 101

Burgemeester van Reenensingel 101 ligt in het hart van Gouda, een levendige stad met een rijke geschiedenis. Het pand is omringd door historische gebouwen, grachten en pleinen, wat zorgt voor een unieke sfeer en uitstraling.

De Markt, een groot plein in het centrum van Gouda, ligt op slechts enkele minuten lopen van het pand. Hier vind je verschillende gezellige cafés, restaurants en winkels. Ook kun je hier elke donderdagochtend de beroemde Goudse kaasmarkt bezoeken, een toeristische attractie die jaarlijks duizenden bezoekers trekt.

7. Openbaar vervoer in de buurt van Burgemeester van Reenensingel 101

Burgemeester van Reenensingel 101 is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation van Gouda ligt op enkele minuten lopen van het pand, waardoor het gemakkelijk is om naar andere steden in Nederland en daarbuiten te reizen. Ook zijn er verschillende buslijnen die stoppen bij het station en in het centrum van de stad.

8. Bezienswaardigheden en attracties in de buurt van Burgemeester van Reenensingel 101

Gouda heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden en attracties. Naast de beroemde kaasmarkt en de historische binnenstad, zijn er nog tal van andere plekken die je kunt bezoeken. Zo kun je een bezoek brengen aan de Sint-Janskerk, de grootste kerk van Nederland met prachtige gebrandschilderde ramen. Of maak een wandeling langs de oevers van de grachten, en bewonder de mooie panden en bruggen.

9. Winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden in de buurt van Burgemeester van Reenensingel 101

In de buurt van Burgemeester van Reenensingel 101 zijn tal van winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden. Zo kun je heerlijk dineren bij één van de vele restaurants op de Markt, of een terrasje pakken aan het water. Ook zijn er verschillende winkels in de buurt waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld boodschappen of kleding.

FAQs
1. Wat is de geschiedenis van Burgemeester van Reenensingel 101?
Antwoord: Burgemeester van Reenensingel 101 was oorspronkelijk een pakhuis, gebouwd in 1902. In de jaren 90 werd het gebouw gerenoveerd en omgebouwd tot een kantoor- en woongebouw.

2. Welke voorzieningen zijn aanwezig in Burgemeester van Reenensingel 101?
Antwoord: Burgemeester van Reenensingel 101 heeft onder andere een beveiligde parkeergarage, een video-intercomsysteem en een lift.

3. Welke soorten woningen zijn beschikbaar in Burgemeester van Reenensingel 101?
Antwoord: Burgemeester van Reenensingel 101 biedt verschillende soorten woningen, waaronder studio’s, appartementen en penthouses.

4. Wat zijn enkele bezienswaardigheden en attracties in de buurt van Burgemeester van Reenensingel 101?
Antwoord: Enkele bezienswaardigheden en attracties in de buurt van Burgemeester van Reenensingel 101 zijn onder andere de Sint-Janskerk, de Goudse kaasmarkt en de historische binnenstad van Gouda.

5. Is Burgemeester van Reenensingel 101 goed bereikbaar met het openbaar vervoer?
Antwoord: Ja, Burgemeester van Reenensingel 101 is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation van Gouda ligt op slechts enkele minuten lopen van het pand.

Keywords searched by users: burgemeester van reenensingel 101 burgemeester van reenensingel 117 gouda, burgemeester van reenensingel gouda, burgemeester van reenensingel 125 gouda

Categories: Top 66 burgemeester van reenensingel 101

Burgemeester van Reenensingel 101 Abram Makelaardij

See more here: vietty.com

burgemeester van reenensingel 117 gouda

Burgemeester van Reenensingel 117 is een iconische locatie in Gouda, Nederland, met een rijke geschiedenis en een interessante mix van architectuur en culturele invloeden. De straat staat bekend om de stijlvolle en statige huizen die zich hier bevinden, en het huis op nummer 117 is geen uitzondering.

Het huis aan de Burgemeester van Reenensingel 117 is een prachtig voorbeeld van de Art Nouveau-stijl die in het begin van de 20e eeuw populair was. Het is een van de weinige huizen in Gouda die deze stijl heeft behouden en wordt beschouwd als een van de meest architectonisch belangrijke gebouwen in de stad.

Geschiedenis

Het huis werd gebouwd in 1905 door de bekende Goudse architect J. van Bergen, die bijna dertig jaar lang actief was in de stad. Van Bergen was een pionier in de Art Nouveau-stijl en heeft veel invloed gehad op de architectuur in Gouda tijdens zijn carrière.

Het huis heeft verschillende eigenaren gehad in de afgelopen eeuw, maar heeft altijd zijn oorspronkelijke charme en uitstraling behouden. In 2015 is het huis gerenoveerd en gemoderniseerd, met behoud van de historische details en kenmerken die het zo uniek maken.

Architectuur

Het huis op Burgemeester van Reenensingel 117 is een voorbeeld van een typische Art Nouveau-villa uit het begin van de 20e eeuw. Het heeft een kenmerkende asymmetrische gevel met decoratieve elementen en gebogen lijnen die de organische natuurlijke wereld weerspiegelen.

Het huis heeft ook verschillende karakteristieke eigenschappen die typisch zijn voor Art Nouveau-architectuur. Zoals grote ramen met glas-in-lood, tegelwerk en gebrandschilderde ramen met sierlijke patronen en vormen. De façade wordt gekenmerkt door het sierlijke siersmeedwerk en hoge houten deuren.

De interieurs hebben prachtige kenmerkende elementen die overal in het huis zijn te vinden. Zoals de prachtige tegelkachel met de hand geschilderde mozaïek van de woonkamer tot en met het hardhouten trappenhuis met prachtig smeedwerk. De architecturale kenmerken zijn een van de belangrijkste redenen waarom het huis zo’n belangrijk monument is in de stad.

Buurten

Burgemeester van Reenensingel ligt aan de rand van het historische centrum van Gouda en is een geweldige locatie om de stad te leren kennen. Met schilderachtige grachten, historische gebouwen en veel toeristische attracties is er hier altijd iets te doen.

De buurt rondom Burgemeester van Reenensingel is ook bekend om de diversiteit van de woningen, van historische gebouwen tot moderne huizen, en biedt een gevarieerd scala aan winkels, restaurants en bars. Het is een levendige wijk waar u kunt genieten van zowel de rust van uw woning als de drukte van de stad.

FAQ’s

Wat is de geschiedenis van het huis?

Het huis werd gebouwd in 1905 door de bekende Goudse architect J. van Bergen. Het huis heeft verschillende eigenaren gehad in de afgelopen eeuw, maar heeft altijd zijn oorspronkelijke charme en uitstraling behouden.

Wat zijn de architectonische kenmerken van het huis?

Het huis op Burgemeester van Reenensingel 117 is een typische Art Nouveau-villa uit het begin van de 20e eeuw. Het heeft een kenmerkende asymmetrische gevel met decoratieve elementen en gebogen lijnen, en een interieur met prachtige sierlijke kenmerken zoals glas-in-lood, tegelwerk en gebrandschilderde ramen.

Ligt Burgemeester van Reenensingel dicht bij het stadscentrum van Gouda?

Burgemeester van Reenensingel ligt aan de rand van het historische centrum van Gouda en is een geweldige locatie om de stad te leren kennen. Met schilderachtige grachten, historische gebouwen en veel toeristische attracties is er hier altijd iets te doen.

Wat is er te doen in de buurt van Burgemeester van Reenensingel?

Er zijn veel bezienswaardigheden, winkels, restaurants en bars in de buurt van Burgemeester van Reenensingel. Het is een levendige wijk waar u kunt genieten van zowel de rust van uw woning als de drukte van de stad.

Is het mogelijk om het huis te bezichtigen?

Helaas is het huis op Burgemeester van Reenensingel niet opengesteld voor reguliere bezichtigingen. Maar het is mogelijk om het huis te zien tijdens speciale evenementen zoals de Gouda bij Kaarslicht of de Open Monumentendag.

Conclusie

Burgemeester van Reenensingel 117 is een iconische locatie in Gouda, Nederland, met een rijke geschiedenis en prachtige architectonische kenmerken. Het is een van de weinige huizen in Gouda die zijn Art Nouveau-stijl heeft behouden en wordt beschouwd als een van de meest bekende gebouwen in de stad. Met zijn ligging aan de rand van het historische centrum en de mix van historische en moderne gebouwen in de buurt, is Burgemeester van Reenensingel een geweldige plek om te wonen en te genieten.

burgemeester van reenensingel gouda

Burgemeester Van Reenensingel in Gouda, Nederland, is een gebied dat veel mensen kennen en dat veel betekenis heeft voor de lokale gemeenschap. Deze straat is vernoemd naar Johan Willem van Reenen, die leefde van 1777 tot 1853 en die burgemeester van Gouda was van 1828 tot 1853. Tegenwoordig is het een belangrijke straat in het centrum van de stad behuisd met commerciële bedrijven, restaurants en winkels.

Onlangs is er een discussie ontstaan ​​over hoe Burgemeester Van Reenensingel eruit moet zien. Dit leidde tot de ontwikkeling van plannen om het verkeer in het gebied te verminderen en de straat aantrekkelijker te maken voor voetgangers en fietsers.

Ontwikkelingsplannen

De ontwikkelingsplannen voor Burgemeester Van Reenensingel omvatten het verkleinen van de weg om ruimte te maken voor fiets- en voetgangerspaden. Het doel is om het gebied veiliger te maken voor voetgangers en fietsers en om het verkeer te verminderen, wat de luchtkwaliteit in de stad ten goede zal komen. Ook wordt er een nieuw busstation gebouwd om de integratie van het openbaar vervoer in het project te bevorderen.

Een ander belangrijk kenmerk van de plannen is het aanpassen van de groenvoorzieningen in het gebied. Er worden nieuwe bomen geplant om de uitstraling van het gebied te verbeteren. Het doel is om het gebied aantrekkelijker te maken voor zowel de lokale bevolking als bezoekers van de stad.

Het ontwikkelingsproject is een samenwerkingsverband tussen verschillende partijen, waaronder de gemeente Gouda, lokale bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de stad.

De impact van de ontwikkeling

Het ontwikkelingsproject zal naar verwachting een aantal positieve effecten hebben op de stad Gouda. Ten eerste zal het project zorgen voor meer veiligheid op de weg, omdat de snelheid van het verkeer wordt verminderd en er meer ruimte is voor voetgangers en fietsers. Dit zal de kans op ongelukken en botsingen verminderen.

Ten tweede zal het project zorgen voor een verbetering van de luchtkwaliteit in de stad. Door het verminderen van het aantal auto’s dat door het gebied rijdt, zal de hoeveelheid uitlaatgassen die vrijkomt verminderen, wat de gehele stad zal ten goede komen.

Ten derde zal de ontwikkeling bijdragen aan de esthetische uitstraling van het gebied. Door het aanpassen en vergroenen van de omgeving, zal het gebied aantrekkelijker worden en zullen meer winkels en restaurants zich willen vestigen in de buurt.

Vragen

Hieronder worden enkele veelgestelde vragen beantwoord over Burgemeester Van Reenensingel en het ontwikkelingsproject.

1. Waarom is Burgemeester Van Reenensingel zo belangrijk in Gouda?

Burgemeester Van Reenensingel is belangrijk omdat het een centrale locatie is met veel commerciële bedrijven, restaurants en winkels. Het is een van de belangrijkste straten in het centrum van Gouda en wordt druk gebruikt door voetgangers, fietsers en auto’s.

2. Waarom is het ontwikkelingsproject noodzakelijk?

Het ontwikkelingsproject is nodig om het gebied veiliger te maken voor voetgangers en fietsers en het verminderen van de luchtkwaliteit door minder uitlaatgassen. Ook zal het project bijdragen aan de esthetische uitstraling van het gebied en meer winkels en restaurants aantrekken.

3. Wie zijn betrokken bij het ontwikkelingsproject?

Het ontwikkelingsproject is een samenwerkingsverband tussen verschillende partijen, waaronder de gemeente Gouda, lokale bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de stad.

4. Wat zijn de gevolgen van het ontwikkelingsproject?

Het ontwikkelingsproject zal naar verwachting een aantal positieve effecten hebben op de stad Gouda. Het zorgt voor meer veiligheid op de weg, een verbetering van de luchtkwaliteit in de stad en zal bijdragen aan de esthetische uitstraling van het gebied.

5. Hoe lang duurt het ontwikkelingsproject?

Het ontwikkelingsproject zal in fases worden uitgevoerd en zal naar verwachting enkele jaren duren. Het nieuwe busstation wordt in de eerste fase gebouwd en het hele project zal naar verwachting in 2024 worden afgerond.

Conclusie

Burgemeester Van Reenensingel in Gouda is een belangrijke straat die veel betekenis heeft voor de lokale gemeenschap. Het ontwikkelingsproject zal zorgen voor meer veiligheid, een verbetering van de luchtkwaliteit en de esthetische uitstraling van het gebied. Het project is een samenwerkingsverband tussen verschillende partijen en zal naar verwachting enkele jaren duren. Met de voltooiing in 2024 zal het hele gebied er compleet anders uitzien en een veel aangenamer gebied vormen voor alle gebruikers.

burgemeester van reenensingel 125 gouda

Burgemeester van Reenensingel 125 is een prachtige plek in het hart van Gouda, een Nederlandse stad die bekend staat om zijn kaas en rijke geschiedenis. Dit gebouw heeft een interessante geschiedenis en is een belangrijk stukje erfgoed in de stad. In dit artikel zullen we bespreken waarom Burgemeester van Reenensingel 125 zo’n bijzondere plek is en wat het te bieden heeft.

Geschiedenis van Burgemeester van Reenensingel 125

Burgemeester van Reenensingel 125 werd gebouwd aan het einde van de 19e eeuw als een herenhuis voor een rijke familie in Gouda. Het gebouw werd ontworpen door de bekende architect J.A. van der Kloes en heeft zowel neoclassicistische als jugendstil-elementen. Het is een prachtige combinatie van verschillende architectuurstijlen en is daarom geliefd bij veel mensen.

Later werd het huis gekocht door de gemeente Gouda en omgebouwd tot een kantoor. Sindsdien is het gebruikt als kantoor voor verschillende gemeentelijke diensten, zoals de afdeling huisvesting en de sociale dienst. Het was ook het hoofdkwartier van de Goudse brandweer.

Wat is Burgemeester van Reenensingel 125 nu?

Sinds kort is Burgemeester van Reenensingel 125 omgebouwd tot appartementencomplex. Het prachtige gebouw heeft nu 17 luxe appartementen. De appartementen variëren van één tot vier slaapkamers en hebben allemaal een eigen badkamer. Er is ook een gemeenschappelijke tuin en een fietsenstalling beschikbaar voor de bewoners van het huis. Het gebouw is gerenoveerd en gemoderniseerd om aan de behoeften van de bewoners te voldoen, terwijl het karakter en de glorie van het oorspronkelijke huis zijn behouden.

De locatie van het appartementencomplex is ideaal in het centrum van Gouda. Op loopafstand vindt u verschillende winkels, restaurants, cafés en supermarkten. Ook zijn er verschillende openbare voorzieningen in de buurt, zoals scholen en parken.

Waarom zou je in Burgemeester van Reenensingel 125 willen wonen?

Er zijn verschillende redenen waarom wonen in Burgemeester van Reenensingel 125 een goede keuze is. Allereerst is de locatie ideaal in het centrum van Gouda. Het is gemakkelijk om naar verschillende plaatsen te gaan en je kunt genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Het appartementencomplex ligt op loopafstand van de winkels, restaurants en andere voorzieningen die u nodig heeft.

Ten tweede zijn de appartementen van hoge kwaliteit. Het gebouw is gerenoveerd en gemoderniseerd om aan de behoeften van de bewoners te voldoen. De appartementen zijn ruim en bieden veel comfort en privacy. Er is ook een gemeenschappelijke tuin waar u kunt ontspannen en genieten van de buitenlucht.

Ten slotte biedt het appartementencomplex veel veiligheid. Er is een beveiligde lobby waar gasten zich moeten registreren voordat ze het gebouw betreden. Er zijn ook camera’s die het complex bewaken. Dit geeft de bewoners gemoedsrust en een gevoel van veiligheid.

Wat zijn de kosten voor het huren van een appartement in Burgemeester van Reenensingel 125?

De kosten voor het huren van een appartement in Burgemeester van Reenensingel 125 variëren afhankelijk van het type appartement en de grootte ervan. Een eenkamerappartement kost bijvoorbeeld ongeveer € 950 per maand, terwijl een vierkamerappartement ongeveer € 2.250 per maand kost. De huurprijs is inclusief servicekosten, zoals gas, water en licht. Er is ook een borg vereist voordat u het appartement kunt huren.

FAQs

1. Is er parkeergelegenheid beschikbaar?

Er is geen parkeergelegenheid beschikbaar op het terrein van Burgemeester van Reenensingel 125. Bewoners moeten parkeren op straat of in een nabijgelegen parkeergarage.

2. Zijn huisdieren toegestaan?

Huisdieren zijn toegestaan, maar er zijn beperkingen en voorwaarden van toepassing. Bewoners moeten bijvoorbeeld toestemming vragen voordat ze een huisdier adopteren. Er is een maximum aantal huisdieren toegestaan, en bepaalde rassen worden niet geaccepteerd.

3. Is er een lift in het gebouw?

Ja, er is een lift beschikbaar voor gebruik door bewoners en gasten.

4. Zijn er gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw?

Ja, er is een gemeenschappelijke tuin beschikbaar voor alle bewoners van het gebouw. Er is ook een gesloten fietsenstalling waar bewoners hun fietsen kunnen stallen.

5. Is er een wasruimte beschikbaar?

Er is geen wasruimte beschikbaar in het gebouw. Bewoners moeten hun was doen in hun eigen appartement of naar een nabijgelegen wasserette gaan.

6. Zijn de appartementen gemeubileerd?

Nee, de appartementen zijn niet gemeubileerd. Bewoners moeten hun eigen meubels meenemen.

Conclusie

Burgemeester van Reenensingel 125 is een prachtig gebouw in het hart van Gouda. Het heeft een rijke geschiedenis en is omgebouwd tot een luxe appartementencomplex. De locatie is ideaal in het centrum van de stad, en de appartementen zijn van hoge kwaliteit. Er is ook een gemeenschappelijke tuin beschikbaar voor bewoners. Als je op zoek bent naar een woning in Gouda, dan is Burgemeester van Reenensingel 125 zeker het overwegen waard.

Images related to the topic burgemeester van reenensingel 101

Burgemeester van Reenensingel 101 Abram Makelaardij
Burgemeester van Reenensingel 101 Abram Makelaardij

Article link: burgemeester van reenensingel 101.

Learn more about the topic burgemeester van reenensingel 101.

See more: https://vietty.com/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *