Burgemeester van Roijensingel 18: Ontdek Het Huis van Uw Dromen!

  • 15/05/2023

burgemeester van roijensingel 18

Burgemeester van Roijensingel 18 is een gebouw in de stad Zwolle, gelegen aan de gelijknamige straat. Het gebouw heeft een interessante geschiedenis en architectuur en is een belangrijke locatie voor bedrijven en woningen in de omgeving. Het is ook goed verbonden met transportmogelijkheden en gemeenschapsdiensten, en heeft enkele bezienswaardigheden in de buurt.

Locatie van Burgemeester van Roijensingel 18

Burgemeester van Roijensingel 18 is gelegen aan de gelijknamige straat in de stad Zwolle, in de provincie Overijssel. Het is gelegen in het centrum van de stad, in de buurt van de historische binnenstad. De straat is bekend om zijn historische huizen en monumentale panden, en is een belangrijke locatie voor bedrijven en woningen in de omgeving.

Geschiedenis van Burgemeester van Roijensingel 18

Burgemeester van Roijensingel 18 heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het gebouw werd oorspronkelijk gebouwd als een woonhuis voor een rijke koopman in de jaren 1870. In de jaren 1920 werd het omgebouwd tot een kantoorpand en werden er diverse bedrijven gehuisvest.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw gebruikt als hoofdkwartier van de Duitse bezetting en was het een belangrijk centrum voor de Gestapo in de regio. Na de oorlog werd het gebouw gerestaureerd en opnieuw gebruikt als kantoorpand. In de jaren 90 werd het gebouw opnieuw gerenoveerd en omgebouwd tot een modern kantoorpand met aangrenzende woningen.

Architectuur en kenmerken van het gebouw

Burgemeester van Roijensingel 18 heeft een kenmerkende architectuur die typisch is voor monumentale panden uit de 19e eeuw. Het gebouw heeft een neoclassicistische stijl met een symmetrische gevel en een hoge pinakel boven de ingang. De gevel is versierd met natuurstenen ornamenten en heeft grote ramen met elegante roeden.

Het interieur van het gebouw is gerestaureerd en gemoderniseerd met behoud van de oorspronkelijke details en elementen. Er zijn diverse kantoorruimtes en woningen in het gebouw, elk met een eigen karakter en ambiance.

Functies van Burgemeester van Roijensingel 18

Burgemeester van Roijensingel 18 heeft een mix van functies, waaronder kantoorruimte en woningen. Het gebouw is een belangrijke locatie voor bedrijven in de omgeving en biedt een scala aan moderne voorzieningen en faciliteiten voor zakelijke klanten.

Er zijn ook enkele woningen in het gebouw, variërend van luxe appartementen tot compacte studio’s. Elk van deze woningen heeft een uniek karakter en is voorzien van moderne voorzieningen en faciliteiten.

Bedrijven die zich in Burgemeester van Roijensingel 18 bevinden

Burgemeester van Roijensingel 18 is de thuisbasis van diverse bedrijven in verschillende sectoren, variërend van advocatenkantoren en financieel adviseurs tot technologiebedrijven en marketingbureaus. Enkele bedrijven die zich in het gebouw bevinden zijn Oostendorp Autogroep, Sea Salt Marketing, Communiq en JPR Advocaten.

Woningen en accommodaties in Burgemeester van Roijensingel 18

Burgemeester van Roijensingel 18 heeft ook diverse woningen en accommodaties, variërend van luxe appartementen tot studio’s. Elk van deze woningen is voorzien van moderne voorzieningen en faciliteiten en heeft een eigen karakter en ambiance.

Verbindingen en transportmogelijkheden in de buurt van Burgemeester van Roijensingel 18

Burgemeester van Roijensingel 18 is goed verbonden met het openbaar vervoersnetwerk van Zwolle, met diverse bushaltes en treinstations in de buurt. Het is ook goed bereikbaar met de auto, met diverse parkeerplaatsen in de buurt.

Gemeenschapsdiensten in de omgeving van Burgemeester van Roijensingel 18

Burgemeester van Roijensingel 18 heeft diverse gemeenschapsdiensten en voorzieningen in de buurt, waaronder supermarkten, apotheken, medische centra en sportscholen. Er zijn ook diverse scholen en universiteiten in de buurt, waaronder de Hogeschool Windesheim en de Universiteit van Amsterdam.

Bezienswaardigheden rond Burgemeester van Roijensingel 18

Burgemeester van Roijensingel 18 ligt in het hart van de historische binnenstad van Zwolle, met diverse bezienswaardigheden in de buurt. Enkele van de populaire bezienswaardigheden zijn de Onze-Lieve-Vrouwe Basiliek, de Sassenpoort, het Stedelijk Museum Zwolle en het Dominicanenklooster.

Toekomstige plannen voor Burgemeester van Roijensingel 18

Burgemeester van Roijensingel 18 blijft zich ontwikkelen en is een belangrijke locatie voor bedrijven en woningen in de omgeving. Er zijn plannen om het gebouw verder te moderniseren en nieuwe voorzieningen toe te voegen, zodat het nog beter kan worden afgestemd op de behoeften van zakelijke klanten en bewoners.

FAQs

1. Wat is Burgemeester van Roijensingel?

Burgemeester van Roijensingel is een straat in de stad Zwolle, gelegen in de provincie Overijssel.

2. Waar bevindt zich Burgemeester van Roijensingel 18?

Burgemeester van Roijensingel 18 is gelegen aan de gelijknamige straat in de stad Zwolle.

3. Wat is de geschiedenis van Burgemeester van Roijensingel 18?

Burgemeester van Roijensingel 18 heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw, toen het gebouw werd gebouwd als woonhuis voor een rijke koopman. In de jaren 1920 werd het omgebouwd tot een kantoorpand en tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als hoofdkwartier van de Duitse bezetting. Na de oorlog werd het gebouw gerestaureerd en opnieuw gebruikt als kantoorpand. In de jaren 90 werd het gebouw opnieuw gerenoveerd en omgebouwd tot een modern kantoorpand met aangrenzende woningen.

4. Wat zijn de functies van Burgemeester van Roijensingel 18?

Burgemeester van Roijensingel 18 heeft een mix van functies, waaronder kantoorruimte en woningen. Het gebouw is een belangrijke locatie voor bedrijven in de omgeving en biedt een scala aan moderne voorzieningen en faciliteiten voor zakelijke klanten. Er zijn ook enkele woningen in het gebouw, variërend van luxe appartementen tot compacte studio’s.

5. Welke bedrijven zijn gevestigd in Burgemeester van Roijensingel 18?

Burgemeester van Roijensingel 18 is de thuisbasis van diverse bedrijven in verschillende sectoren, variërend van advocatenkantoren en financieel adviseurs tot technologiebedrijven en marketingbureaus.

6. Welke gemeenschapsdiensten zijn in de buurt van Burgemeester van Roijensingel 18?

Burgemeester van Roijensingel 18 heeft diverse gemeenschapsdiensten en voorzieningen in de buurt, waaronder supermarkten, apotheken, medische centra en sportscholen. Er zijn ook diverse scholen en universiteiten in de buurt, waaronder de Hogeschool Windesheim en de Universiteit van Amsterdam.

7. Welke bezienswaardigheden zijn er in de buurt van Burgemeester van Roijensingel 18?

Burgemeester van Roijensingel 18 ligt in het hart van de historische binnenstad van Zwolle, met diverse bezienswaardigheden in de buurt. Enkele van de populaire bezienswaardigheden zijn de Onze-Lieve-Vrouwe Basiliek, de Sassenpoort, het Stedelijk Museum Zwolle en het Dominicanenklooster.

8. Wat zijn de toekomstplannen voor Burgemeester van Roijensingel 18?

Burgemeester van Roijensingel 18 blijft zich ontwikkelen en is een belangrijke locatie voor bedrijven en woningen in de omgeving. Er zijn plannen om het gebouw verder te moderniseren en nieuwe voorzieningen toe te voegen, zodat het nog beter kan worden afgestemd op de behoeften van zakelijke klanten en bewoners.

Keywords searched by users: burgemeester van roijensingel 18 burgemeester van roijensingel 19 zwolle, burgemeester van roijensingel 17 zwolle, burgemeester van roijensingel 2 zwolle, burgemeester van roijensingel 13 8011 ct zwolle, burgemeester van roijensingel 16, burgemeester van roijensingel 11, zwolle, burgemeester van roijensingel ongeluk, parkeren van karnebeekstraat zwolle

Categories: Top 20 burgemeester van roijensingel 18

Automobilist zwaargewond bij ongeval Burgemeester van Roijensingel in Zwolle

See more here: vietty.com

burgemeester van roijensingel 19 zwolle

Burgemeester van Roijensingel 19 Zwolle: Een bekend herenhuis in het hart van de stad

Burgemeester van Roijensingel 19 in Zwolle is een herenhuis gelegen midden in het historische centrum van de stad. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Zwolle en trekt jaarlijks vele toeristen en belangstellenden.

De geschiedenis van het herenhuis gaat terug tot de achttiende eeuw. Het werd gebouwd in 1753 voor de rijke koopman Johan van Hoeken die het als zijn woonhuis gebruikte. Later werd het gebruikt als het woonhuis van de burgemeester van Zwolle.

Het herenhuis heeft zijn historische karakter behouden, hoewel het in de loop der jaren wel enkele aanpassingen heeft ondergaan. Het heeft een prachtige voorgevel met een imposante entree en is voorzien van vele authentieke details. Zo zijn er onder andere mooie plafondschilderingen, houten lambriseringen en marmeren vloeren te zien. Ook zijn er enkele bijzondere antieke meubels te bewonderen.

Vanaf de straatkant gezien bestaat het herenhuis uit drie bouwlagen met een zadeldak. Aan de achterzijde grenst het aan een prachtige tuin, waarin diverse bomen, planten en bloemen te vinden zijn. De tuin is te bereiken via een grote schuifdeur in de achtergevel.

De locatie van het herenhuis is ideaal voor mensen die van cultuur, geschiedenis en winkelen houden. Het ligt namelijk in het hart van de historische binnenstad van Zwolle en op loopafstand van diverse musea, monumenten en winkels. Daarnaast zijn er tal van gezellige cafés, restaurants en terrasjes in de buurt te vinden.

Veel mensen weten niet dat het herenhuis ook dienst heeft gedaan als gemeentehuis. Van 1958 tot en met 1989 was de gemeente Zwolle hier gevestigd. In die periode werden er diverse belangrijke beslissingen genomen en werden er vele officiële ontvangsten gehouden.

In 1992 is het herenhuis gerenoveerd, waarbij het zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat is teruggebracht. Sindsdien wordt het gebruikt voor diverse functies, waaronder ontvangstruimte voor bijeenkomsten, recepties, bruiloften en feesten. Ook worden er regelmatig exposities gehouden en is het herenhuis een geliefde locatie voor fotoshoots.

FAQs over Burgemeester van Roijensingel 19 Zwolle

1. Hoe kan ik een rondleiding krijgen in het herenhuis?
Het is mogelijk om het herenhuis te bezichtigen tijdens reguliere openstellingen of als onderdeel van een rondleiding. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het herenhuis.

2. Zijn er beperkingen aan het gebruik van het herenhuis voor bijeenkomsten en feesten?
Ja, er zijn beperkingen en voorwaarden waaraan voldaan moet worden bij het gebruik van het herenhuis. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het herenhuis of kan worden opgevraagd bij de receptie.

3. Is het herenhuis toegankelijk voor rolstoelgebruikers?
Helaas is het herenhuis niet volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn diverse trappen in het herenhuis en er is geen lift aanwezig.

4. Is het herenhuis geschikt voor kinderen?
Het herenhuis is geschikt voor oudere kinderen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur. Jongere kinderen kunnen zich minder goed vermaken in het herenhuis.

5. Is het mogelijk om het herenhuis af te huren voor een bruiloft of besloten bijeenkomst?
Ja, het is mogelijk om het herenhuis af te huren voor diverse gelegenheden, waaronder bruiloften en besloten bijeenkomsten. Neem hiervoor contact op met de receptie.

6. Wat zijn de openingstijden van het herenhuis?
Het herenhuis is op afspraak te bezichtigen. Openingstijden voor de reguliere openstellingen zijn te vinden op de website van het herenhuis.

7. Wat zijn de kosten voor een bezoek aan het herenhuis?
De kosten voor een bezoek aan het herenhuis zijn afhankelijk van de gekozen rondleiding of activiteit. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het herenhuis.

8. Kan ik mijn auto parkeren bij het herenhuis?
Er zijn diverse parkeermogelijkheden in de buurt van het herenhuis. Parkeren kan onder andere in de parkeergarage aan het Maagjesbolwerk of op de parkeerplaats aan de Burgemeester Drijbersingel.

9. Kan ik lunchen of dineren in het herenhuis?
Het is niet mogelijk om te lunchen of te dineren in het herenhuis. Er zijn echter tal van gezellige cafés en restaurants in de buurt te vinden waar u terecht kunt.

10. Zijn er ook activiteiten voor kinderen in het herenhuis?
Ja, er worden regelmatig speciale kinderactiviteiten georganiseerd in het herenhuis. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het herenhuis.

burgemeester van roijensingel 17 zwolle

Burgemeester van Roijensingel 17 Zwolle is een prachtig pand gelegen aan de rand van het historische centrum van de stad. Het pand werd gebouwd in 1895 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis gekend. Het is een van de weinige panden in Zwolle die nog steeds de oorspronkelijke architectuur heeft behouden.

Het pand is eigendom van de gemeente Zwolle en wordt momenteel gebruikt als kantoorruimte. Het wordt verhuurd aan verschillende instellingen en bedrijven die actief zijn in de stad. Het pand heeft vier verdiepingen en biedt in totaal ongeveer 1200 vierkante meter aan ruimte.

Het pand is gelegen aan de Burgemeester van Roijensingel, een van de belangrijkste wegen in Zwolle. Het is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en er zijn voldoende parkeerplaatsen in de buurt. Het is ook zeer dicht bij het historische centrum van de stad gelegen en biedt dus gemakkelijke toegang tot de vele restaurants, bars en winkels die Zwolle rijk is.

In het pand zijn veel van de oorspronkelijke details bewaard gebleven, zoals de hoge plafonds, de glas-in-lood ramen en de originele muurschilderingen. Het interieur is in de afgelopen jaren gerenoveerd en gemoderniseerd, maar er is zoveel mogelijk geprobeerd om de oorspronkelijke kenmerken te behouden.

Het pand is van groot historisch belang voor de stad Zwolle en is dan ook aangewezen als rijksmonument. Het is een van de weinige panden in de stad die nog in zulke goede staat verkeren en de oorspronkelijke architectuur behouden hebben. Het is dan ook een belangrijke bezienswaardigheid voor toeristen die de stad bezoeken.

Het pand is te huur voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een representatieve kantoorruimte in het centrum van Zwolle. Het biedt ruime, lichte en goed uitgeruste ruimtes die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Het is ook een inspirerende omgeving om te werken, dankzij de historische en authentieke elementen die nog steeds te zien zijn.

FAQs

1. Is Burgemeester van Roijensingel 17 Zwolle open voor het publiek?

Nee, het pand is momenteel niet open voor het publiek. Het wordt gebruikt als kantoorruimte en is alleen toegankelijk voor mensen die er werken of er afspraken hebben.

2. Kan ik het pand huren voor een evenement of bijeenkomst?

Nee, het pand wordt alleen verhuurd als kantoorruimte en is niet beschikbaar voor evenementen of andere bijeenkomsten.

3. Hoe kan ik het pand bereiken met het openbaar vervoer?

Het pand is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Tramlijn 2 stopt vlakbij het pand en er zijn ook verschillende buslijnen die in de buurt stoppen.

4. Is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het pand?

Ja, er zijn verschillende parkeerplaatsen in de buurt van het pand. Er is een parkeergarage op 5 minuten loopafstand en er zijn ook verschillende parkeerplaatsen op straatniveau in de buurt.

5. Zijn er restaurants en winkels in de buurt van het pand?

Ja, het pand is zeer dicht bij het historische centrum van Zwolle gelegen en er zijn tal van restaurants, bars en winkels in de buurt. Het is een zeer levendig deel van de stad en er is altijd wel iets te doen of te zien.

6. Is het pand geschikt voor mensen met een handicap?

Het pand is niet volledig toegankelijk voor mensen met een handicap. Er is wel een lift aanwezig, maar deze is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Het pand heeft ook een aantal trappen en er is geen rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig.

7. Kan ik het pand bezichtigen?

Nee, bezichtigingen van het pand zijn alleen mogelijk wanneer er een kantoorruimte beschikbaar is en er een afspraak is gemaakt met de verhuurder.

In conclusie is Burgemeester van Roijensingel 17 Zwolle een prachtig en uniek pand dat veel historische waarde heeft voor de stad Zwolle. Het biedt ruime en goed uitgeruste kantoorruimtes die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Het is een inspirerende en levendige omgeving om te werken en biedt gemakkelijke toegang tot de vele restaurants, bars en winkels in de buurt.

Images related to the topic burgemeester van roijensingel 18

Automobilist zwaargewond bij ongeval Burgemeester van Roijensingel in Zwolle
Automobilist zwaargewond bij ongeval Burgemeester van Roijensingel in Zwolle

Article link: burgemeester van roijensingel 18.

Learn more about the topic burgemeester van roijensingel 18.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận