Burgemeester van Woelderenlaan Vlissingen: ontdek deze mooie straat nu!

  • 15/05/2023

burgemeester van woelderenlaan vlissingen

De Burgemeester Van Woelderenlaan is een van de belangrijkste straten in Vlissingen, gelegen in de provincie Zeeland in Nederland. De straat, genoemd naar burgemeester A.D. van Woelderen, biedt een uitstekende locatie in het hart van de stad en is omgeven door belangrijke voorzieningen en faciliteiten.

In dit artikel kijken we naar de ontwikkeling en geschiedenis van de Burgemeester Van Woelderenlaan, de voorzieningen en faciliteiten in de buurt, transport en toegankelijkheid, huizen en vastgoedprijzen, winkels en bedrijven en recreatiemogelijkheden in de buurt.

Burgemeester Van Woelderenlaan en de omgeving ervan

De Burgemeester Van Woelderenlaan is gelegen in het hart van Vlissingen en verbindt het station van Vlissingen met het centrum van de stad. Dit maakt de straat een gekozen locatie voor winkels, restaurants en bedrijven die actief zijn in het gebied.

De straat is omgeven door veel groen, waardoor het een aangename plek is om te wonen. De straat biedt ook toegang tot andere belangrijke straten in het gebied, waaronder de Thorbeckelaan en de Stroomweg.

Ontwikkeling en geschiedenis van Burgemeester Van Woelderenlaan

De Burgemeester Van Woelderenlaan is een relatief moderne straat, gebouwd in de jaren 1950. De straat is vernoemd naar burgemeester A.D. van Woelderen, die van 1946 tot 1954 burgemeester van Vlissingen was.

Toen de straat werd gebouwd, was het bedoeld als een belangrijke verkeersader die het station van Vlissingen verbindt met het centrum van de stad.

Voorzieningen en faciliteiten in de buurt van Burgemeester Van Woelderenlaan

De Burgemeester Van Woelderenlaan is omgeven door een breed scala aan voorzieningen en faciliteiten. Dit maakt de straat een uitstekende locatie voor mensen die in Vlissingen willen wonen.

Enkele van de belangrijkste voorzieningen in de buurt zijn onder meer supermarkten, banken, winkels, restaurants, scholen en gezondheidscentra.

Transport en toegankelijkheid van Burgemeester Van Woelderenlaan

De Burgemeester Van Woelderenlaan is goed aangesloten op het openbaar vervoer in Vlissingen. Het station van Vlissingen ligt op loopafstand van de straat en biedt toegang tot treinen naar andere delen van Nederland.

Daarnaast zijn er verschillende buslijnen die door de straat lopen en die verbinding bieden met andere delen van Vlissingen en de omliggende gebieden.

Huizen en vastgoedprijzen op Burgemeester Van Woelderenlaan

De Burgemeester Van Woelderenlaan biedt een scala aan verschillende huizen voor mensen die graag in Vlissingen willen wonen. Er zijn zowel huur- als koopwoningen beschikbaar op de straat.

De huizenprijzen op de Burgemeester Van Woelderenlaan variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de grootte en staat van het huis. De gemiddelde prijs van een woning op de straat is momenteel ongeveer € 350.000.

Winkels en bedrijven op en rondom Burgemeester Van Woelderenlaan

De Burgemeester Van Woelderenlaan is omgeven door een breed scala aan winkels en bedrijven. Er zijn verschillende supermarkten in de buurt, waaronder een Albert Heijn en een Jumbo.

Daarnaast zijn er veel lokale winkels en boetieks op de straat, evenals restaurants en cafés die een scala aan verschillende keukens bieden.

Recreatiemogelijkheden in de buurt van Burgemeester Van Woelderenlaan

De Burgemeester Van Woelderenlaan biedt veel mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. Het gebied is omgeven door groen, waaronder het nabijgelegen Scheldekwartier en het Sint Jacobspark.

Daarnaast zijn er verschillende sportfaciliteiten in de buurt van de straat, waaronder een fitnesscentrum en een zwembad.

FAQs

Wat is Burgemeester Van Woelderenlaan?

Burgemeester Van Woelderenlaan is een van de belangrijkste straten in Vlissingen, gelegen in de provincie Zeeland in Nederland.

Waarom is de Burgemeester Van Woelderenlaan belangrijk?

De Burgemeester Van Woelderenlaan biedt een uitstekende locatie in het hart van de stad en is omgeven door belangrijke voorzieningen en faciliteiten.

Wat zijn de voorzieningen en faciliteiten in de buurt van de Burgemeester Van Woelderenlaan?

Enkele van de belangrijkste voorzieningen in de buurt zijn onder meer supermarkten, banken, winkels, restaurants, scholen en gezondheidscentra.

Wat zijn de recreatiemogelijkheden in de buurt van de Burgemeester Van Woelderenlaan?

Het gebied is omgeven door groen, waaronder het nabijgelegen Scheldekwartier en het Sint Jacobspark. Daarnaast zijn er verschillende sportfaciliteiten in de buurt van de straat, waaronder een fitnesscentrum en een zwembad.

Hoeveel kost een woning op de Burgemeester Van Woelderenlaan?

De huizenprijzen op de Burgemeester Van Woelderenlaan variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de grootte en staat van het huis. De gemiddelde prijs van een woning op de straat is momenteel ongeveer € 350.000.

Welke winkels en bedrijven zijn er te vinden op en rondom de Burgemeester Van Woelderenlaan?

Er zijn verschillende supermarkten in de buurt, waaronder een Albert Heijn en een Jumbo. Daarnaast zijn er veel lokale winkels en boetieks op de straat, evenals restaurants en cafés die een scala aan verschillende keukens bieden.

Keywords searched by users: burgemeester van woelderenlaan vlissingen burgemeester van woelderenlaan 28 vlissingen, burgemeester van woelderenlaan 2 vlissingen, burgemeester van woelderenlaan 1 vlissingen, funda vlissingen, funda thorbeckelaan, vlissingen, wonen vlissingen, stroomweg 16, vlissingen, albert van dalsumlaan 11 vlissingen

Categories: Top 90 burgemeester van woelderenlaan vlissingen

Burgemeester van Woelderenlaan 2 te Vlissingen

See more here: vietty.com

burgemeester van woelderenlaan 28 vlissingen

Burgemeester Van Woelderenlaan 28 is a house located in the coastal town of Vlissingen, in the province of Zeeland, the Netherlands. The house has been a landmark in the town since the early 1900s and is known for its unique architecture and historical significance. In this article, we will explore the history, architecture, and significance of Burgemeester Van Woelderenlaan 28 in Vlissingen, Zeeland.

History

The house, located at Burgemeester Van Woelderenlaan 28, was built in 1908 by the well-known architect Jan Willem Schotel. Schotel was one of the most prominent architects of his time and is known for his eclectic style that blends different architectural influences. This can be seen in the design of Burgemeester Van Woelderenlaan 28.

The house was originally built for the wealthy businessman J.C. Vreugde, who was also one of the main financiers behind the construction of the Vlissingen-Zeeland railway line. The construction of the railway line transformed Vlissingen into a major port city, and the wealth generated by the railway attracted many wealthy businessmen to the town. These businessmen commissioned some of the finest architects of the time to design their homes, including Jan Willem Schotel.

Architecture

Burgemeester Van Woelderenlaan 28 is a prime example of Schotel’s eclectic style, which blends different architectural influences to create a unique design. The house is a combination of Art Nouveau and Jugendstil, with elements of Neo-Classicism and Renaissance Revival.

The Art Nouveau style is characterized by organic forms and motifs inspired by nature, such as curving lines, flowers, and vines. This can be seen in the wrought iron balcony railing, which features delicate patterns of vines and flowers. The Art Nouveau style also values craftsmanship, which is evident in the intricate details of the woodwork and the stained glass windows.

The Jugendstil style, which originated in Germany, is similar to Art Nouveau in its use of organic forms and motifs. However, Jugendstil places more emphasis on geometric shapes and symmetry, which can be seen in the repeating floral patterns in the woodwork and tiles.

The Neo-Classical and Renaissance Revival elements can be seen in the columns and pilasters that frame the front entrance and windows. These elements are inspired by the grand classical architecture of ancient Greece and Rome. The combination of these different architectural styles creates a unique and visually stunning design that stands out in the town of Vlissingen.

Significance

Burgemeester Van Woelderenlaan 28 is not only significant for its unique architecture but also for its historical significance. The house is named after the former mayor of Vlissingen, Jan Adriaan Pieter van Woelderen, who lived in the house from 1945 to 1957. Van Woelderen was a prominent politician and a member of the Dutch resistance during World War II. He played a key role in securing the liberation of Vlissingen from German occupation and was instrumental in rebuilding the town after the war.

In addition to its association with Van Woelderen, the house is also significant for its association with the Vreugde family, who were prominent businessmen in Vlissingen during the early 1900s. The house is a reminder of the wealth and prosperity that was generated by the construction of the Vlissingen-Zeeland railway line, which transformed Vlissingen into a major port city and a hub of commerce and industry.

FAQs

Q. Is Burgemeester Van Woelderenlaan 28 open to the public?

A. No, Burgemeester Van Woelderenlaan 28 is a private residence and not open to the public.

Q. Who designed Burgemeester Van Woelderenlaan 28?

A. The house was designed by the architect Jan Willem Schotel.

Q. What architectural style is Burgemeester Van Woelderenlaan 28?

A. Burgemeester Van Woelderenlaan 28 is a combination of Art Nouveau, Jugendstil, Neo-Classicism, and Renaissance Revival.

Q. Who lived in Burgemeester Van Woelderenlaan 28?

A. The house was originally built for J.C. Vreugde, a wealthy businessman, and later occupied by the former mayor of Vlissingen, Jan Adriaan Pieter van Woelderen.

Q. What is the historical significance of Burgemeester Van Woelderenlaan 28?

A. Burgemeester Van Woelderenlaan 28 is significant for its association with the Vreugde family, who were prominent businessmen in Vlissingen during the early 1900s, and with Jan Adriaan Pieter van Woelderen, who played a key role in securing the liberation of Vlissingen from German occupation during World War II and was instrumental in rebuilding the town after the war.

Conclusion

Burgemeester Van Woelderenlaan 28 is a unique and visually stunning house located in the coastal town of Vlissingen in Zeeland, the Netherlands. The house is significant for its association with prominent businessmen and politicians of the early 1900s and its association with the construction of the Vlissingen-Zeeland railway line. The eclectic architecture of the house, designed by the architect Jan Willem Schotel, is a combination of Art Nouveau, Jugendstil, Neo-Classicism, and Renaissance Revival. Burgemeester Van Woelderenlaan 28 is not only a beautiful house but also a reminder of the rich history and culture of the town of Vlissingen.

burgemeester van woelderenlaan 2 vlissingen

Burgemeester van Woelderenlaan 2 is een locatie in Vlissingen, een stad in de provincie Zeeland in Nederland. Het is een belangrijke straat in de stad met verschillende bedrijven, woningen en openbare instellingen. In dit artikel kijken we naar de geschiedenis, locatie, bezienswaardigheden en het belang van de straat en verkennen we wat Vlissingen zo bijzonder maakt.

Geschiedenis van Burgemeester van Woelderenlaan 2

Zoals de naam impliceert, is de straat genoemd naar Burgemeester van Woelderen. Hij was een bekende figuur in de geschiedenis van Vlissingen. Gerard Johan van Woelderen werd in 1857 geboren in Middelburg en bracht een groot deel van zijn leven door in Vlissingen. Hij was burgemeester van de stad van 1893 tot 1930 en hield de functie zelfs aan tijdens de Eerste Wereldoorlog. Van Woelderen heeft een belangrijke rol gespeeld in de stedenbouwkundige ontwikkeling van Vlissingen.

Het gebouw op Burgemeester van Woelderenlaan 2 heeft in de loop der jaren verschillende functies gehad. In 1939 werd het gebouwd als Protestants Militair Tehuis (PMT) voor de Nederlandse krijgsmacht. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, werd het gebouw gebruikt als opslag voor de Duitse bezetters. Na de oorlog werd het gebouw weer in gebruik genomen als PMT, tot het gebouw in de jaren 90 werden verkocht en omgebouwd tot een bedrijfsverzamelgebouw.

Locatie van Burgemeester van Woelderenlaan 2

Burgemeester van Woelderenlaan 2 bevindt zich in het noordoostelijke deel van Vlissingen. De straat loopt van de Koningsweg naar de Paul Krugerstraat. Direct aan de oostkant van de straat ligt het terrein van de voormalige scheepswerf De Schelde, nu Damen Schelde Naval Shipbuilding. Aan de westkant van de straat bevindt zich het kantoor van stichting Emergis, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Zeeland. Aan de noordkant van de straat ligt het St. Jacobsplein, een belangrijk plein in Vlissingen, en aan de zuidkant van de straat ligt een woonwijk.

Bezienswaardigheden in de buurt van Burgemeester van Woelderenlaan 2

Burgemeester van Woelderenlaan 2 ligt in een omgeving met veel historie en cultuur. Er is genoeg te zien en te doen in de buurt van de straat. Hieronder vind je enkele van de meest interessante bezienswaardigheden in de buurt:

– Het St. Jacobsplein: Dit plein ligt aan de noordkant van Burgemeester van Woelderenlaan 2 en is een levendige plek waar veel activiteiten plaatsvinden. Het plein heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Vlissingen. Zo werd in 1572 op dit plein de Geuzenpenning uitgereikt aan de stad Vlissingen voor haar moedige verzet tegen de Spaanse overheersers.

– Het Arsenaal: Het Arsenaal is één van de populairste toeristische attracties in Vlissingen. Het is een maritiem attractiepark waar je van alles kunt leren over het maritieme verleden van Zeeland. Er is onder meer een zeeaquarium, een piratenpark en een scheepvaartmuseum.

– Het strand: Vlissingen ligt aan zee en heeft een prachtig strand waar je kunt uitwaaien en genieten van de zon. Het strand is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen.

– Het standbeeld van Michiel de Ruyter: Vlissingen is de geboorteplaats van Michiel de Ruyter, één van de beroemdste zeehelden in de Nederlandse geschiedenis. Het standbeeld van Michiel de Ruyter bevindt zich op het Bellamypark, op ongeveer 1,5 kilometer afstand van Burgemeester van Woelderenlaan 2.

Belang van Burgemeester van Woelderenlaan 2

Burgemeester van Woelderenlaan 2 heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Vlissingen. Het gebouw op de straat heeft een rijke geschiedenis en heeft door de jaren heen verschillende functies gehad. Tegenwoordig is het een bedrijfsverzamelgebouw waarin verschillende bedrijven zijn gevestigd. Het gebouw heeft een belangrijke rol gespeeld in de economische ontwikkeling van Vlissingen.

Maar niet alleen het gebouw zelf is belangrijk. De straat waarop het gebouw zich bevindt, is een belangrijke verkeersader in Vlissingen. Veel mensen maken gebruik van de straat om van de ene naar de andere kant van de stad te komen. Daarnaast bevinden zich aan de straat verschillende bedrijven en instellingen die een belangrijke rol spelen in de economische ontwikkeling van de stad.

FAQs

1. Wat is Burgemeester van Woelderenlaan 2?

Burgemeester van Woelderenlaan 2 is een locatie in Vlissingen, een stad in de provincie Zeeland in Nederland. Het is een belangrijke straat in de stad met verschillende bedrijven, woningen en openbare instellingen.

2. Wie was Burgemeester van Woelderen?

Gerard Johan van Woelderen werd in 1857 geboren in Middelburg en bracht een groot deel van zijn leven door in Vlissingen. Hij was burgemeester van de stad van 1893 tot 1930 en hield de functie zelfs aan tijdens de Eerste Wereldoorlog.

3. Wat kun je doen in de buurt van Burgemeester van Woelderenlaan 2?

In de buurt van Burgemeester van Woelderenlaan 2 is genoeg te zien en te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Arsenaal, het strand van Vlissingen bezoeken of een wandeling maken door de historische binnenstad van de stad.

4. Waarom is Burgemeester van Woelderenlaan 2 belangrijk?

Burgemeester van Woelderenlaan 2 heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Vlissingen. Het gebouw op de straat heeft een rijke geschiedenis en heeft door de jaren heen verschillende functies gehad. Tegenwoordig is het een bedrijfsverzamelgebouw waarin verschillende bedrijven zijn gevestigd. Het gebouw heeft een belangrijke rol gespeeld in de economische ontwikkeling van Vlissingen.

Images related to the topic burgemeester van woelderenlaan vlissingen

Burgemeester van Woelderenlaan 2 te Vlissingen
Burgemeester van Woelderenlaan 2 te Vlissingen

Article link: burgemeester van woelderenlaan vlissingen.

Learn more about the topic burgemeester van woelderenlaan vlissingen.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận