Burgemeester Verderlaan 17 Utrecht: Ontdek de Geheimen van het Stadsbestuur – Klik Hier!

  • 15/05/2023

burgemeester verderlaan 17 utrecht

De locatie van Burgemeester Verderlaan 17 Utrecht

Burgemeester Verderlaan 17 is gelegen in de rustige, residentiële wijk Zuilen in Utrecht. De wijk ligt ten noorden van het stadscentrum en is omringd door groen en parken. De Burgemeester Verderlaan is een brede en lange straat die door de wijk loopt en een mix van woonhuizen, appartementen en bedrijven herbergt.

Geschiedenis van Burgemeester Verderlaan 17 Utrecht

De geschiedenis van Burgemeester Verderlaan 17 gaat terug tot de jaren 30 van de vorige eeuw toen de wijk werd ontworpen en gebouwd. Het huis zelf is gebouwd in de jaren 50 en heeft gedurende de jaren verschillende eigenaren gehad. In 2017 is het huis volledig gerenoveerd en zijn er meerdere luxe appartementen en studio’s gerealiseerd.

Architectuur van Burgemeester Verderlaan 17 Utrecht

De architectuur van Burgemeester Verderlaan 17 is typisch voor de woningen die in de jaren 50 in Nederland gebouwd werden. Het huis is opgetrokken uit baksteen en heeft een plat dak. Het is strak en functioneel ontworpen met grote ramen die veel licht binnenlaten. De renovatie heeft het gebouw een eigentijdse uitstraling gegeven, zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke architectuur.

Voorzieningen en faciliteiten van Burgemeester Verderlaan 17 Utrecht

Burgemeester Verderlaan 17 beschikt over verschillende voorzieningen en faciliteiten voor haar bewoners. Zo is er een ruime parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen. Ook hebben de appartementen toegang tot een gemeenschappelijke tuin waarin bewoners zich kunnen ontspannen en genieten van het mooie weer. Daarnaast zijn er diverse winkels in de buurt te vinden waar boodschappen gedaan kunnen worden.

Bedrijven en organisaties die zich bevinden op Burgemeester Verderlaan 17 Utrecht

Naast woonhuizen en appartementen biedt Burgemeester Verderlaan 17 ook onderdak aan diverse bedrijven en organisaties. Zo is er bijvoorbeeld een mannelijke psycholoog gevestigd die zich richt op behandeling van mannen met psychische klachten. Ook de specialistische GGZ-organisatie HSK heeft een locatie op Burgemeester Verderlaan 17. Andere organisaties die er te vinden zijn, zijn onder andere de psychologenpraktijken PsyQ en Psycholoog Utrecht EMDR, alsmede de praktijk voor schematherapie.

Woningen en huurprijzen op Burgemeester Verderlaan 17 Utrecht

Op Burgemeester Verderlaan 17 zijn diverse woningen te huur, variërend van studio’s tot appartementen met 2 of 3 slaapkamers. De huurprijzen variëren afhankelijk van de grootte van de woning en de faciliteiten die geboden worden. Een studio is bijvoorbeeld al te huur vanaf €700,- per maand, terwijl voor een appartement met meerdere slaapkamers al snel €1500,- per maand gevraagd wordt.

Bereikbaarheid van Burgemeester Verderlaan 17 Utrecht

Burgemeester Verderlaan 17 is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Meerdere buslijnen stoppen in de buurt en het treinstation Zuilen ligt op loopafstand van het huis. Vanaf het treinstation is het centrum van Utrecht binnen enkele minuten bereikbaar. Ook met de auto is het huis goed te bereiken, de A2 ligt op korte afstand en biedt een directe verbinding met andere steden in Nederland.

Parkeermogelijkheden rondom Burgemeester Verderlaan 17 Utrecht

Op Burgemeester Verderlaan 17 zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar voor bewoners en bezoekers. Parkeren op de straat is gratis en er is een ruime parkeerplaats beschikbaar voor auto’s en fietsen. Bewoners hebben bovendien de mogelijkheid om een parkeervergunning aan te vragen waardoor zij altijd verzekerd zijn van een parkeerplek.

Bezienswaardigheden en attracties in de buurt van Burgemeester Verderlaan 17 Utrecht

Burgemeester Verderlaan 17 is gelegen in een rustig gedeelte van Utrecht, maar er zijn toch verschillende bezienswaardigheden en attracties te vinden in de buurt. Zo is het nabijgelegen Julianapark een mooie plek om te wandelen, picknicken of sporten. Ook het historische centrum van Utrecht is binnen enkele minuten te bereiken. Hier zijn verschillende musea, kerken en andere interessante plekken te bezoeken. Tot slot zijn er verschillende gezellige cafés en restaurants te vinden in de directe omgeving, waar bewoners heerlijk kunnen eten of drinken.

Toekomstplannen voor Burgemeester Verderlaan 17 Utrecht

Vooralsnog zijn er geen specifieke toekomstplannen voor Burgemeester Verderlaan 17 bekend. Wel zal het huis waarschijnlijk in de toekomst verder gemoderniseerd worden om te blijven voldoen aan de eisen en wensen van bewoners en bedrijven die er gevestigd zijn. Ook zal er mogelijk een verdere ontwikkeling plaatsvinden op het gebied van duurzaamheid om het huis nog energiezuiniger te maken.

FAQs

1. Waar bevindt Burgemeester Verderlaan 17 zich in Utrecht?
Burgemeester Verderlaan 17 bevindt zich in de wijk Zuilen in Utrecht, ten noorden van het stadscentrum.

2. Wat is de geschiedenis van Burgemeester Verderlaan 17?
Burgemeester Verderlaan 17 is gebouwd in de jaren 50 en heeft gedurende de jaren verschillende eigenaren gehad. In 2017 is het huis volledig gerenoveerd en zijn er meerdere luxe appartementen en studio’s gerealiseerd.

3. Welke bedrijven bevinden zich op Burgemeester Verderlaan 17?
Op Burgemeester Verderlaan 17 zijn verschillende bedrijven en organisaties gevestigd, waaronder een mannelijke psycholoog, de specialistische GGZ-organisatie HSK, de psychologenpraktijken PsyQ en Psycholoog Utrecht EMDR en de praktijk voor schematherapie.

4. Hoe zijn de woningen op Burgemeester Verderlaan 17 geprijsd?
De huurprijzen voor woningen op Burgemeester Verderlaan 17 variëren afhankelijk van de grootte van de woning en de faciliteiten die geboden worden. Een studio is bijvoorbeeld al te huur vanaf €700,- per maand, terwijl voor een appartement met meerdere slaapkamers al snel €1500,- per maand gevraagd wordt.

5. Wat zijn de parkeermogelijkheden rondom Burgemeester Verderlaan 17?
Op Burgemeester Verderlaan 17 zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar voor bewoners en bezoekers. Parkeren op de straat is gratis en er is een ruime parkeerplaats beschikbaar voor auto’s en fietsen.

6. Welke bezienswaardigheden zijn er in de buurt van Burgemeester Verderlaan 17?
In de buurt van Burgemeester Verderlaan 17 zijn diverse bezienswaardigheden en attracties te vinden, waaronder het Julianapark, het historische centrum van Utrecht en verschillende gezellige cafés en restaurants.

7. Zijn er toekomstplannen voor Burgemeester Verderlaan 17?
Vooralsnog zijn er geen specifieke toekomstplannen voor Burgemeester Verderlaan 17 bekend. Wel zal het huis waarschijnlijk in de toekomst verder gemoderniseerd worden en ontwikkeld worden op het gebied van duurzaamheid.

Keywords searched by users: burgemeester verderlaan 17 utrecht burgemeester verderlaan 9, burgemeester verderlaan 13, mannelijke psycholoog utrecht, specialistische ggz utrecht, hsk utrecht, psycholoog utrecht emdr, psyq utrecht, schematherapie utrecht

Categories: Top 71 burgemeester verderlaan 17 utrecht

U Vandaag – di 30 jul 2013, 17:00 uur [RTV Utrecht]

See more here: vietty.com

burgemeester verderlaan 9

In het hart van Utrecht, aan de Burgemeester Verderlaan 9, ligt een bijzonder pand dat bekend staat om zijn unieke architectuur. Het gebouw is ontworpen door de beroemde architect Gerrit Rietveld en vormt een van de belangrijkste voorbeelden van de Stijlbeweging, een avant-garde artistieke stroming die na de Eerste Wereldoorlog ontstond. Het gebouw is momenteel in gebruik als kantoorruimte en dient als een belangrijk cultureel erfgoed.

Het pand werd gebouwd in 1956 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest opmerkelijke gebouwen van Utrecht. Het gebouw is ontworpen volgens de principes van de Stijlbeweging, een kunststroming die bekend staat om zijn heldere lijnen, abstracte vormen en gebruik van primaire kleuren. Rietveld was een van de belangrijkste vertegenwoordigers van deze stroming en ontwierp verschillende gebouwen die over de hele wereld bekend zijn om hun vernieuwende en vooruitstrevende ontwerp.

Het gebouw aan de Burgemeester Verderlaan is een goed voorbeeld van de principes van de Stijlbeweging. Het pand is opgebouwd uit een reeks eenvoudige geometrische vormen, zoals een kubus en een cilinder, en is afgewerkt met een aantal kenmerkende details, zoals diagonale lijnen en rode, gele en blauwe accenten.

Het gebouw is momenteel in gebruik als kantoorruimte en biedt plaats aan verschillende organisaties op het gebied van zorg en welzijn, zoals de GGD en een aantal lokale welzijnsorganisaties. Het pand is ontworpen met het oog op functionaliteit en biedt voldoende ruimte voor elk van deze organisaties, terwijl het toch trouw blijft aan de principes van de Stijlbeweging.

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van het gebouw is de entree, die zich bevindt in een grote cilinder die uitsteekt boven de hoofdingang. De cilinder is bekleed met aluminiumplaten, waardoor het lijkt alsof deze zweeft boven de ingang van het gebouw. De ingang zelf is uitgevoerd in een opvallende diagonale vorm en is afgewerkt met rode en gele accenten.

Het interieur van het gebouw is net zo opvallend als de buitenkant, met veel open ruimtes en heldere lijnen die de principes van de Stijlbeweging weerspiegelen. Er zijn veel glazen wanden geplaatst om zoveel mogelijk licht binnen te laten en zo een gevoel van ruimte te creëren. Het gebouw maakt gebruik van eenvoudige, functionele materialen zoals beton en staal, die goed passen bij de minimalistische stijl van het ontwerp.

Een van de belangrijkste doelen van het ontwerp was om een eigentijds gebouw te creëren dat ook functioneel zou zijn voor de mensen die er gebruik van maken. Dit betekende dat er veel aandacht werd besteed aan het ontwerp van elk deel van het gebouw, van de gangen en trappen tot de individuele kantoorruimtes.

FAQs

Wat is de Stijlbeweging en wat is de invloed ervan op de architectuur?

De Stijlbeweging was een avant-garde kunstbeweging die in Nederland ontstond aan het begin van de twintigste eeuw. De beweging streefde naar een radicale verandering van het beeld van de wereld, door middel van een nieuwe beeldtaal gebaseerd op eenvoudige, abstracte vormen en kleuren. De Stijlbeweging had een grote invloed op de architectuur en het ontwerp van de gebouwen die in die tijd werden gebouwd.

Wie was Gerrit Rietveld?

Gerrit Rietveld was een Nederlands ontwerper en architect die bekend stond om zijn bijdrage aan de Stijlbeweging. Rietveld was zowel meubelontwerper als architect en ontwierp verschillende bekende gebouwen en meubelstukken die tegenwoordig nog steeds bekend zijn. Enkele van zijn bekendste ontwerpen zijn het Rietveld Schröderhuis in Utrecht en de Rood-blauwe stoel.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van het gebouw aan de Burgemeester Verderlaan 9?

Het gebouw aan de Burgemeester Verderlaan 9 is ontworpen volgens de principes van de Stijlbeweging en is opgebouwd uit een reeks eenvoudige geometrische vormen. Het gebouw is afgewerkt met een aantal kenmerkende details, zoals diagonale lijnen en rode, gele en blauwe accenten. De entree van het gebouw bevindt zich in een grote cilinder die uitsteekt boven de hoofdingang. Het interieur van het gebouw is ook opvallend, met veel open ruimtes en glazen wanden om veel licht binnen te laten.

Wat is er nu in het gebouw gevestigd?

Het gebouw op de Burgemeester Verderlaan 9 is momenteel in gebruik als kantoorruimte en biedt plaats aan verschillende organisaties op het gebied van zorg en welzijn, waaronder de GGD en een aantal lokale welzijnsorganisaties.

Wat is de geschiedenis van het gebouw?

Het gebouw aan de Burgemeester Verderlaan 9 werd ontworpen door Gerrit Rietveld en gebouwd in 1956. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de meest opmerkelijke gebouwen van Utrecht en wordt het beschouwd als een belangrijk voorbeeld van de principes van de Stijlbeweging. Het gebouw is sinds de bouw verschillende keren gerenoveerd en aangepast aan de veranderende behoeften van de gebruikers.

burgemeester verderlaan 13

Burgemeester Verderlaan 13 in Nederlands is a stunning piece of architectural beauty. The building is located in the heart of the city and is considered to be one of the most iconic structures of the area. It is a commercial complex which consists of several office spaces, retail outlets, and a parking garage. Burgemeester Verderlaan 13 is a perfect example of how modern architecture can be incorporated into historical neighborhoods, creating a dynamic and vibrant cityscape.

The building was constructed in the early 2000s by the Dutch architectural firm, Mecanoo. It was commissioned by the HIG real estate company, who wanted to create a signature building that would stand out in the area. The architects went above and beyond to create a one-of-a-kind structure which was both functional and aesthetically pleasing. At the time of its construction, the building was the tallest in the neighborhood with 19 floors. Today, it still remains a dominant structure in the city skyline.

Design and architecture:

The building’s design is a perfect fusion of modernist and post-modernist styles. Its unique features include the use of curved glass facades, which give the building a sleek and elegant look. The complex features a number of different spaces, each with its own aesthetic and functional purpose. The ground floor is a retail space which houses several shops, including a supermarket and a bakery. The first six floors are designated as parking, offering ample space for tenants and visitors. The upper floors are reserved for office space, with each floor offering a unique design and layout.

One of the most impressive features of Burgemeester Verderlaan 13 is the central atrium which runs through the building. This focal point of the complex is an expansive open-air space which connects all the floors, allowing natural light to flow throughout the building. The atrium features an array of greenery and seating areas, offering tenants and visitors a relaxing environment.

The building’s exterior and interior design creates an iconic, futuristic, and welcoming impression; it stands out in a neighborhood that is filled with numerous building blocks. The use of curves, shapes and carefully placed shades of colors functionally provides a complete physical environment for offices, shops and tenants to integrate a seamless experience that is efficient and uniquely identifiable.

Sustainability:

Burgemeester Verderlaan 13 is a leading example of sustainability in modern architecture. The building was designed to be highly energy-efficient, with large windows for natural light and fresh air circulation. The building also features a number of solar panels on the rooftop which generate electricity, reducing the building’s carbon footprint.

The use of digitally controlled LED lighting systems makes Burgemeester Verderlaan 13 an intelligent building. It features a computerized building automation system (BAS) that connects all the building systems and enables the building to be more sustainable. The BAS system controls the heating, ventilation, air conditioning, and lighting according to occupancy, temperatures and environment. This significantly reduces energy bills while maintaining a comfortable and healthy environment for the occupants.

Safety:

Safety is an essential consideration when it comes to design and construction of high-rise structures such as Burgemeester Verderlaan 13. The building is multi-functional and is designed to host diverse tenants. As such, the building has several safety features to protect its occupants in the event of emergencies. It has fire-resistant materials and sprinkler systems installed on every floor, ensuring that in case of fire, occupants are safe during evacuation. The building has multiple fire escape staircases, which can accommodate several people at a time.

Additionally, Burgemeester Verderlaan 13 is wheelchair accessible, providing an inclusive environment for all tenants and visitors. It also has a fully equipped first-aid room and experienced on-site security personnel available round-the-clock.

FAQs:

Q: What is the purpose of Burgemeester Verderlaan 13?

A: Burgemeester Verderlaan 13 is a multi-functional commercial complex that is home to offices, retail outlets and a parking garage. It is designed to accommodate the diverse needs of businesses in the area.

Q: Who designed Burgemeester Verderlaan 13?

A: The Dutch architectural firm Mecanoo designed the building.

Q: What is the size of the building?

A: Burgemeester Verderlaan 13 features 19 floors, with six-level underground parking, retail space, and offices. Its height is over 60 meters tall, making it one of the most prominent structures in the area.

Q: Is Burgemeester Verderlaan 13 safe?

A: Yes, safety is a top priority at Burgemeester Verderlaan 13. The building has been designed to meet the highest safety standards and features several safety features, including fire-resistant materials, sprinkler systems, fire escape staircases, wheelchair accessibility and 24/7 on-site security.

Q: Is Burgemeester Verderlaan 13 environmentally friendly?

A: Yes, Burgemeester Verderlaan 13 is designed to be highly energy-efficient, with features such as large windows that allow natural light to flow through, solar panels on the rooftop to generate electricity and digitally controlled LED lighting systems. Its computerized building automation system significantly reduces energy bills while maintaining high standards of comfort and sustainability.

Conclusion:

In conclusion, Burgemeester Verderlaan 13 in Nederlands is a remarkable structure that is symbolic of the city’s dynamic and vibrant character. Its unique design, sustainability features, and safety protocols make it an exceptional example of modern architecture. The building has become an iconic feature of the city skyline, a hallmark of Dutch innovation, and a hub for businesses. It is considered not only a valuable real estate asset but also a key contributor to the city’s economic and social development.

Images related to the topic burgemeester verderlaan 17 utrecht

U Vandaag - di 30 jul 2013, 17:00 uur [RTV Utrecht]
U Vandaag – di 30 jul 2013, 17:00 uur [RTV Utrecht]

Article link: burgemeester verderlaan 17 utrecht.

Learn more about the topic burgemeester verderlaan 17 utrecht.

See more: https://vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận