Burnierstraat 32 Den Haag: Ontdek de Verborgen Juweel in het Hart van Den Haag!

  • 15/05/2023

burnierstraat 32 den haag

Achtergrondinformatie over Burnierstraat 32 in Den Haag

Burnierstraat 32 is gelegen in het centrum van Den Haag in de wijk Willemspark. De straat is vernoemd naar de schrijfster en feministische activiste Andreas Burnier (pseudoniem van Catharina Irma Dessaur). De woning heeft een rijke geschiedenis en de bouwstijl kenmerkt zich door een combinatie van classicisme en Art Nouveau.

Beschrijving van de buurt en omgeving van Burnierstraat 32 in Den Haag

De buurt waarin Burnierstraat 32 zich bevindt is een rustige en groene buurt in het centrum van Den Haag. Het Willemspark gebied staat bekend om zijn karakteristieke panden en statige lanen. De straat is gelegen op loopafstand van vele winkels, restaurants, theaters en musea. Parkeren in de buurt kan lastig zijn, maar er zijn parkeergarages op loopafstand te vinden. Ook het openbaar vervoer is goed bereikbaar, met verschillende haltes van bus en tram in de nabije omgeving.

Architectuur en bouwstijl van Burnierstraat 32 in Den Haag

De woning aan Burnierstraat 32 is gebouwd in 1909 en ontworpen door architect Johan Mutters. Het pand wordt gekenmerkt door een combinatie van classicisme en Art Nouveau stijl. De gevel is opgetrokken uit lichtgele bakstenen en is voorzien van Franse balkons en een fraaie dakkapel. Het interieur van de woning is rijk gedecoreerd met mooie details zoals glas-in-loodramen, oude deuren en vloeren en hoge plafonds.

Eerdere bewoners en bewonersgeschiedenis van Burnierstraat 32 in Den Haag

De bewonersgeschiedenis van Burnierstraat 32 gaat terug tot aan het begin van de 20e eeuw. De eerste bewoners van de woning waren de familie Van der Schalk, een welgestelde familie uit Den Haag. In de jaren 30 van de vorige eeuw was het pand in bezit van de bekende Haagse arts en schrijver Frederik van Eeden. Na de oorlog werd het pand bewoond door de kunstenaars Paula van der Oest en haar man, de beeldhouwer Willy van der Horst. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd de woning gebruikt als kantoorruimte en later als advocatenkantoor.

Huidige staat en conditie van Burnierstraat 32 in Den Haag

Burnierstraat 32 is een goed onderhouden monumentale woning die nog steeds veel van zijn originele details en charme heeft weten te behouden. Het pand is voorzien van moderne voorzieningen en gemakken, maar heeft nog steeds een klassieke uitstraling.

Toekomstige ontwikkelingen en plannen voor Burnierstraat 32 in Den Haag

Er zijn momenteel geen grote ontwikkelingsplannen voor Burnierstraat 32 in Den Haag. De gemeente is echter bezig met het ontwikkelen van nieuwe parkeer- en venstertijdenregelingen in de stad. Ook is er een zelfbewoningsplicht van kracht in de stad, wat betekent dat woningen niet langer mogen worden verhuurd aan derden en dat eigenaren verplicht zijn de woning zelf te bewonen. Voor meer informatie over deze regelingen en overige gemeentezaken kun je terecht bij het ondernemersportaal van de gemeente Den Haag. Hier kun je ook jezelf inschrijven en registreren als inwoner van de stad en informatie vinden over het betalen van belastingen en het maken van afspraken met de gemeente.

FAQs

Parkeren den Haag: Is het mogelijk om in de buurt van Burnierstraat 32 in Den Haag te parkeren?

Hoewel er weinig parkeerplaatsen beschikbaar zijn, kun je parkeren in de parkeergarages in de nabije omgeving. Houd er rekening mee dat parkeren in het centrum van Den Haag kan leiden tot hoge tarieven.

Venstertijden Den Haag: Zijn er beperkingen op het in- en uitladen van goederen in Burnierstraat 32 in Den Haag?

Ja, er gelden venstertijden en beperkingen voor het in- en uitladen van goederen. Raadpleeg de website van de gemeente Den Haag voor meer informatie over deze tijden en beperkingen.

Ondernemersportaal Den Haag: Waar kan ik terecht voor informatie over gemeentelijke zaken en regelingen in Den Haag?

Je kunt terecht bij het ondernemersportaal van de gemeente Den Haag voor informatie over gemeentelijke zaken en regelingen. Hier kun je jezelf inschrijven en registreren als inwoner van de stad en informatie vinden over het betalen van belastingen en het maken van afspraken met de gemeente.

Zelfbewoningsplicht Den Haag: Geldt er een zelfbewoningsplicht voor woningen in Den Haag?

Ja, er geldt een zelfbewoningsplicht voor woningen in Den Haag, wat betekent dat woningen niet langer mogen worden verhuurd aan derden en dat eigenaren verplicht zijn de woning zelf te bewonen.

Gemeente Den Haag inschrijven: Hoe kan ik mezelf registreren als inwoner van Den Haag?

Je kunt jezelf registreren als inwoner van Den Haag via de website van de gemeente Den Haag. Hier kun je ook informatie vinden over de benodigde documenten en informatie om jezelf te registreren.

Gemeente Den Haag registratie: Hoe kan ik mijzelf inschrijven voor gemeentelijke diensten in Den Haag?

Je kunt jezelf inschrijven voor gemeentelijke diensten in Den Haag via de website van de gemeente Den Haag. Hier kun je ook informatie vinden over de verschillende diensten en hoe je jezelf kunt aanmelden.

Gem Den Haag – Belastingen: Waar kan ik terecht voor informatie over gemeentelijke belastingen in Den Haag?

Je kunt terecht bij de gemeente Den Haag voor informatie over gemeentelijke belastingen. Op de website van de gemeente kun je informatie vinden over het betalen van belastingen en de verschillende soorten belastingen die in Den Haag van toepassing zijn.

Gemeente Den Haag afspraak Burnierstraat 32 Den Haag: Hoe kan ik een afspraak maken met de gemeente Den Haag?

Je kunt een afspraak maken met de gemeente Den Haag via de website van de gemeente. Hier kun je informatie vinden over de verschillende diensten en hoe je een afspraak kunt maken.

Keywords searched by users: burnierstraat 32 den haag parkeren den haag, venstertijden den haag, ondernemersportaal den haag, zelfbewoningsplicht den haag, gemeente den haag inschrijven, gemeente den haag registratie, gem den haag – belastingen, gemeente den haag afspraak

Categories: Top 66 burnierstraat 32 den haag

Burnierstraat 19 te Den Haag

See more here: vietty.com

parkeren den haag

Parkeren in Den Haag

Den Haag, gelegen aan de Nederlandse kust, is een grote stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is een populaire toeristische bestemming voor mensen uit binnen- en buitenland. Het is echter ook een plaats waar het vinden van een parkeerplaats een hele uitdaging kan zijn. In deze gids zullen we u helpen begrijpen hoe parkeren in Den Haag werkt, inclusief de verschillende parkeermogelijkheden en de ongeschreven regels van parkeren in deze stad.

Soorten parkeren

Parkeren op straat

Parkeren op straat, ook wel bekend als binnenstad parkeren, is waarschijnlijk de meest voorkomende manier van parkeren in Den Haag. Het grootste voordeel van parkeren op straat is dat het meestal goedkoper is dan parkeren in parkeergarages. In het centrum zijn er verschillende zones waar u tegen betaling kunt parkeren.

Het vinden van een parkeerplek kan echter een uitdaging zijn, vooral in het centrum van de stad. De meeste parkeerplaatsen hebben een limiet van twee uur, hoewel sommige plekken zijn voor langere periodes beschikbaar.

Parkeergarages

Parkeergarages zijn de handigste manier om in Den Haag te parkeren, omdat ze overal in de stad te vinden zijn. De meeste parkeergarages bevinden zich in de buurt van grote winkelcentra, theaters en toeristische attracties.

In tegenstelling tot parkeren op straat hebben de parkeergarages geen tijdsbeperkingen. De parkeertarieven zijn echter hoger dan die van parkeren op straat, sommige zijn 7 euro per uur, terwijl anderen aanzienlijk duurder kunnen zijn.

Parkeerterreinen

Parkeerterreinen zijn de minst voorkomende manier van parkeren in Den Haag en zijn niet populair bij de lokale bevolking of toeristen. Deze parkeerplekken bevinden zich buiten de stad en zijn meestal minder duur dan parkeergarages, hoewel ze ook minder veilig zijn.

Onthoud dat de parkeertermijnen in deze parkeergelegenheden vaak korter zijn dan op straat of in parkeergarages.

Park & Ride

Park & Ride is een populaire manier van parkeren in Den Haag en is ideaal voor mensen die van plan zijn om het openbaar vervoer te nemen in plaats van te lopen naar bestemmingen in de stad. Er zijn verschillende P&R-locaties beschikbaar, waaronder op treinstations en evenementencentra.

Parkeren op P&R-locaties is goedkoop of gratis als u het openbaar vervoer gebruikt om de stad in te gaan. Een dagkaart kost ongeveer 5 euro per persoon.

Onthoud dat u uw parkeerticket en openbaar vervoerbewijs moet laten zien wanneer u de P&R-locatie verlaat om te betalen voor het parkeren.

Gratis parkeren

Gratis parkeren in Den Haag is mogelijk, maar u moet goed bekend zijn met de stad om gratis parkeerplekken te vinden. Er zijn enkele buurten in de stad waar parkeren gratis is, maar deze plekken zijn schaars en liggen meestal op afstand van het stadscentrum.

De ongeschreven regels van parkeren in Den Haag

Net als in elke grote stad zijn er ook in Den Haag ongeschreven regels van parkeren die u moet kennen om boetes te voorkomen. Een aantal punten om in gedachten te houden zijn:

– Parkeer niet op de stoep: In Den Haag is het verboden om op trottoirs te parkeren. Het is een gevaar voor voetgangers en kan leiden tot boetes.

– Parkeer niet op plaatsen waar dat niet is toegestaan: In Den Haag zijn er verschillende plaatsen waar parkeren verboden is. Er zijn duidelijke borden die u waarschuwen voor deze zones, maar parkeer niet op voetpaden of groenstroken.

– Bewaar uw parkeerticket: zorg ervoor dat u uw parkeerticket in uw auto plaatst wanneer u op straat parkeert. De controleurs van de parkeerdienst van de gemeente kunnen u zonder waarschuwing een boete uitdelen als u geen ticket hebt.

– Let op de aangegeven parkeertijden: De meeste parkeerzones in Den Haag hebben aangegeven tijden waarbinnen u uw auto kunt parkeren. Ze geven aan welke dagen van de week en uren u moet betalen om daar te parkeren. Zorg ervoor dat u deze tijden kent om boetes te vermijden.

– Minder betalen dan u zou moeten: Als u ervoor kiest om uw auto te parkeren op straat, dan is het de moeite waard om te weten dat de parkeermeters een minuut marge hebben. Als u bijvoorbeeld voor 1 uur parkeert en terugkomt nadat er 59 minuten zijn verstreken, betaalt u niet voor 2 uur, maar alleen voor 1 uur en 1 minuut. Dit kan u wat geld besparen.

– Controleer de navigatie: Als u voor de eerste keer in Den Haag rijdt, zorg er dan voor dat uw navigatiesysteem de laatste updates bevat, zodat u niet met uw auto vast komt te zitten in straten die niet voor auto’s zijn bedoeld.

FAQs:

Q: Wat zijn de parkeertarieven in Den Haag?

A: Parkeertarieven verschillen per zone. In het centrum van de stad betaalt u meer dan in de buitenwijken. Over het algemeen variëren de parkeertarieven van 2 euro per uur tot 7 euro per uur.

Q: Hoe weet ik waar ik kan parkeren in Den Haag?

A: In Den Haag zijn er verschillende parkeerzones beschikbaar. U kunt op borden in de stad kijken of uw navigatiesysteem gebruiken om parkeerplaatsen te vinden.

Q: Welke betaalmogelijkheden zijn er?

A: Over het algemeen accepteert iedere parkeerzone verschillende betaalmethoden, waaronder contant geld en creditcards. Bovendien worden er op sommige plaatsen ook mobiele betalingen als optie aangeboden.

Q: Kan ik in Den Haag gratis parkeren?

A: Ja, het is mogelijk om in Den Haag gratis te parkeren. Er zijn echter weinig gratis parkeerplekken in de stad. Het kan dus moeilijk zijn om een ​​plek te vinden waar u gratis kunt parkeren.

Q: Waar vind ik Par & Ride-ingangen?

A: In Den Haag zijn er verschillende P&R-locaties bij treinstations en evenementencentra. U kunt de nabijgelegen P&R-locatie vinden op de kaart of bij het treinstation.

Q: Kan ik mijn auto parkeren buiten het stadscentrum?

A: Ja, het is mogelijk om uw auto buiten het stadscentrum te parkeren. Er zijn verschillende P&R-locaties en parkeerterreinen beschikbaar buiten het stadscentrum.

Conclusie:

Het vinden van een parkeerplek in Den Haag kan een uitdaging zijn, vooral als je niet bekend bent met de stad. Het is handig om te weten welke opties voor parkeren beschikbaar zijn en welke regels je moet kennen om boetes te voorkomen. Door deze informatie te gebruiken, kunt u een parkeerplaats vinden die past bij uw behoeften en budget.

venstertijden den haag

Venstertijden Den Haag: Een gids voor zakelijke ondernemers

Als u een nieuwe onderneming start, is het cruciaal om te weten wat de venstertijden zijn, vooral als u van plan bent om klanten te ontvangen. Dit is vooral belangrijk als u uw bedrijf runt in Den Haag, de derde grootste stad in Nederland. Venstertijden in Den Haag verwijzen naar de specifieke tijden waarop u goederen mag ontvangen en verzenden, omdat verkeersoverlast het verkeer in de stad overbelast. In dit artikel zullen we uitleggen wat venstertijden zijn, wie verantwoordelijk is voor het naleven ervan, welke winkels zijn gevrijwaard van deze wetgeving en waar u deze informatie kunt vinden.

Wat zijn venstertijden?

Venstertijden zijn vaste periodes waarin bedrijven in Den Haag de levering en verzending van goederen moeten plannen om het verkeer in de stad niet te hinderen. De stad Den Haag heeft deze regels ingesteld om het verkeer te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren en te behouden.

Wie is verantwoordelijk voor het naleven van venstertijden?

Bedrijven zijn volledig verantwoordelijk voor het naleven van de venstertijden in Den Haag. De stad stelt echter regels en voert controles uit om te zorgen dat bedrijven zich aan deze regels houden. De Venstertijdenwet van 1996 stelt bedrijven verplicht zich te houden aan het gestelde beleid voor het laden en lossen. Het is daarom de verantwoordelijkheid van de ondernemers om contact op te nemen met hun leveranciers en logistieke dienstverleners om de levering- en ophaalplanning af te stemmen op de venstertijden van de stad.

Welke bedrijven zijn uitgesloten van de venstertijdenregeling?

Winkels die alleen kleding, souvenirs, bloemen, boeken, kunst of broodjes verkopen, zijn vrijgesteld van de venstertijdenregeling. Dit betekent dat zij hun goederen op elk moment kunnen laten leveren of ophalen zonder zich zorgen te hoeven maken over een overtreding van de Venstertijdenwet.

Wat zijn de specifieke tijden voor venstertijden in Den Haag?

Venstertijden voor maandag tot en met vrijdag zijn van 07:00 uur tot 11:00 uur. Op zaterdag en zondag kunnen bedrijven hun goederen van 08:00 uur tot 10:00 uur ontvangen en verzenden.

Waar kan ik de venstertijdenregeling vinden?

De Venstertijdenregeling in Den Haag is te vinden op de website van de stad Den Haag. Dit is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Arabisch, en Chinees. Bedrijven moeten ook contact opnemen met de gemeente om te controleren of hun bedrijfslocatie in de venstertijdenzone valt.

Wat zijn de consequenties van het overtreden van de venstertijdenregeling?

Als bedrijven de venstertijdenregeling overtreden, krijgen ze als eerste een waarschuwing. Bedrijven die de regels overtreden ontvangen in Den Haag een boete van 250 euro. Als het bedrijf deze overtreding blijft maken, kan dit leiden tot een boete van 1.000 euro.

Veelgestelde vragen over venstertijden in Den Haag

Q: Gelden de venstertijden ook tijdens de avonduren?
A: Nee, de venstertijdenregeling geldt alleen voor goederenbezorging en -verzending in de vroege ochtenduren van de dag.

Q: Wie controleert de naleving van de venstertijdenregeling?
A: De gemeente Den Haag voert controles uit om ervoor te zorgen dat bedrijven zich aan de Venstertijdenwet houden.

Q: Wat gebeurt er als ik niet zoek naar informatie over venstertijden en deze negeer?
A: Als u zich niet aan de venstertijden houdt, wordt u gewaarschuwd of krijgt u een boete.

Q: Is het mogelijk om een ontheffing voor venstertijden aan te vragen?
A: Er zijn bepaalde omstandigheden waarin bedrijven toestemming kunnen krijgen van het stadsbestuur om buiten de venstertijden te laden en te lossen.

Q: Kan ik artikelen verkopen en toch vrijgesteld zijn van de venstertijdenregeling?
A: Ja, bepaalde winkels, zoals kleding, souvenirs, bloemen, boeken, kunst of broodjeszaken, zijn vrijgesteld van de venstertijdenregeling.

Conclusie

Het is belangrijk voor bedrijven in Den Haag om zich aan de venstertijden te houden om een boete te vermijden. Ze moeten hun levering- en ophaaltijden afstemmen op de venstertijden van de stad om het verkeer in de stad niet te hinderen. De regels staan op de website van de stad Den Haag en de gemeente kan helpen bij het beantwoorden van vragen over de venstertijden. Bedrijven die zich niet houden aan de voorgeschreven venstertijdenregeling krijgen een waarschuwing en kunnen een boete krijgen. Bedrijven die kleding, souvenirs, bloemen, boeken, kunst of broodjes verkopen, zijn vrijgesteld van de venstertijdenregeling.

Images related to the topic burnierstraat 32 den haag

Burnierstraat 19 te Den Haag
Burnierstraat 19 te Den Haag

Article link: burnierstraat 32 den haag.

Learn more about the topic burnierstraat 32 den haag.

See more: vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận