Burton 2CV te koop: Authentieke tweedehands auto’s wachten op jou!

  • 15/05/2023

burton 2cv te koop

Burton 2CV te koop in Nederland: Een icoon op vier wielen

Wat is de Burton 2CV?

De Burton 2CV is een moderne interpretatie van de Citroën 2CV, een legendarische auto die in de jaren veertig werd ontwikkeld om boeren en plattelandsbewoners goedkoop en betrouwbaar vervoer te bieden. De Burton 2CV is een kitcar, wat betekent dat het voertuig via een bouwpakket wordt geleverd en je het zelf in elkaar moet zetten. Het is een geweldig project om je passie voor auto’s te delen met vrienden en familie. De auto is een zeer gewild bezit voor autoliefhebbers over de hele wereld, met name in Europa, waar de 2CV nog steeds als een iconische auto wordt beschouwd.

Geschiedenis en ontwikkeling van de Burton 2CV

De Burton 2CV-modellen worden geproduceerd in Nederland door Burton Car Company, een bedrijf dat werd opgericht door eigenaar Iwan Göbel. Het bedrijf maakt al meer dan 20 jaar replica’s van klassieke auto’s, waarvan de Burton 2CV de meest populaire is. In 1998 kwam het bedrijf met zijn eerste Burton 2CV-kit en sindsdien is de populariteit van de auto gestaag gegroeid.

In de beginjaren was het zo dat de eigenaren Cambuur Classic Cars de productie namen, maar in 2019 werd het bedrijf overgenomen door Burton Car Company, waardoor de productie en het vermarkten van de Burton-producten op één plek terechtkwamen.

Kenmerken en specificaties van de Burton 2CV

De Burton 2CV is een compacte, tweedeurs auto, maar hij zit vol met unieke kenmerken die hem uniek maken. De auto is ontworpen in de stijl van de Citroën 2CV, maar dan met moderne technologieën en materialen die de rijervaring en betrouwbaarheid aanzienlijk verbeteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste specificaties en kenmerken van de Burton 2CV:

– 602ccm, 2-cilinder motor (30 pk)
– Watergekoelde motor
– 5 versnellingen handgeschakeld (middels T3 versnellingsbak met versterkte synchromeshes)
– Chassis van verzinkt staal
– Body van polyester

De Burton 2CV is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder de Burton Classic, de Burton Sport en de Burton Fourgonnette (bestelbus). Elke uitvoering heeft zijn eigen unieke kenmerken en accessoires, zoals lederen stoelen, airconditioning en navigatiesystemen.

Voordelen van het bezitten van een Burton 2CV

Het bezitten van een Burton 2CV biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het een fantastische auto om in te rijden. De auto is licht en wendbaar, waardoor hij zeer geschikt is voor bochtige wegen en smalle straatjes. Daarnaast is de auto erg zuinig, waardoor je lang kunt rijden zonder veel brandstof te verbruiken.

Een ander voordeel is dat de Burton 2CV zeer betrouwbaar is. De auto is ontworpen om lang mee te gaan en de materialen en technologieën zorgen voor een betrouwbare rijervaring. Dit maakt hem zeer geschikt als dagelijkse bestuurder of voor lange afstanden.

Een ander voordeel van de Burton 2CV is dat het een geweldige manier is om je passie voor auto’s te delen met vrienden en familie. Het bouwpakket zorgt voor een leuke en uitdagende ervaring waar je samen aan kunt werken.

Gebreken en potentiële problemen van de Burton 2CV

Hoewel de Burton 2CV een betrouwbare auto is, zijn er enkele gebreken en potentiële problemen waar je op moet letten. Een van de meest voorkomende problemen is roestvorming. De auto is gemaakt van polyester, wat betekent dat hij niet kan roesten, maar het chassis kan nog wel worden aangetast door roest. Het is daarom belangrijk om het chassis regelmatig te inspecteren en te behandelen om roestvorming te voorkomen. Daarnaast kunnen er technische storingen optreden als gevolg van slechte afstelling of onderdelen die slijten.

Waar te koop vinden van een Burton 2CV

Als je op zoek bent naar een Burton 2CV, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Ten eerste kun je bouwpakketten kopen en de auto zelf bouwen. Dit is een geweldige optie als je een liefhebber bent van bouwen en klussen. Er zijn ook verschillende bedrijven die de Burton 2CV als bouwpakket aanbieden.

Een andere optie is om een kant-en-klare Burton 2CV te kopen. Er zijn verschillende dealers die deze auto aanbieden, waaronder de officiële dealer Burton Car Company. Daarnaast zijn er ook tweedehands auto’s te koop op sites als Marktplaats.

Prijzen en financiële aspecten van het bezitten van een Burton 2CV

De prijs van een Burton 2CV varieert afhankelijk van de uitvoering en de staat. Een bouwpakket kost ongeveer 10.000 euro, terwijl een kant-en-klare Burton 2CV tussen de 15.000 en 20.000 euro kost. Tweedehandsauto’s zijn vaak goedkoper en kosten tussen de 5.000 en 10.000 euro. De kosten voor onderhoud en reparaties zijn ook afhankelijk van de staat van de auto en kunnen aanzienlijk variëren.

Onderhoud van de Burton 2CV

Net als bij elke auto is het belangrijk om de Burton 2CV regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat hij in goede staat blijft. Het is belangrijk om de olie, filters, en remmen regelmatig te vervangen. Daarnaast moet de auto regelmatig worden gecontroleerd op roest en andere problemen.

Rijervaringen en eigenaarschap van de Burton 2CV

Eigenaren van de Burton 2CV zijn dol op hun auto’s en spreken vaak over de unieke rijervaring die deze auto biedt. De auto is gemakkelijk te rijden en biedt een uitstekende wegligging. Daarnaast zijn eigenaren zeer trots op de auto die ze met hun eigen handen hebben gebouwd.

FAQS

Wat is een Burton 2CV?
De Burton 2CV is een replica van de Citroën 2CV, een iconische auto uit de jaren veertig die werd ontwikkeld om boeren en plattelandsbewoners goedkoop en betrouwbaar vervoer te bieden.

Waar kan ik een Burton 2CV kopen?
Je kunt bouwpakketten, kant-en-klare auto’s en tweedehands auto’s vinden op sites als Marktplaats of via dealers zoals Burton Car Company.

Hoeveel kost een Burton 2CV?
De prijs van een Burton 2CV varieert afhankelijk van de uitvoering en de staat. Een bouwpakket kost ongeveer 10.000 euro, terwijl een kant-en-klare Burton 2CV tussen de 15.000 en 20.000 euro kost.

Wat zijn de voordelen van het bezitten van een Burton 2CV?
De Burton 2CV is een geweldige auto om in te rijden, zuinig en betrouwbaar. Het bezitten van een Burton 2CV biedt ook de mogelijkheid om je passie voor auto’s te delen met vrienden en familie.

Wat zijn enkele potentiële problemen met de Burton 2CV?
De auto kan roestvorming vertonen aan het chassis en technische storingen hebben als gevolg van slijtage of slechte afstelling.

Hoe onderhoud je een Burton 2CV?
Het is belangrijk om de olie, filters en remmen regelmatig te vervangen. Verder moet deze regelmatig worden gecontroleerd op roest en andere problemen.

Keywords searched by users: burton 2cv te koop 2cv kitcar te koop, burton car company verkocht, burton 2cv parts, burton marktplaats, burton elektrische auto, burton 2cv shop, burton auto bouwpakket, burton 1400

Categories: Top 98 burton 2cv te koop

Mijn Auto: Burton 2CV van Maarten

Wat is een 2CV waard?

Er zijn weinig auto’s die zo iconisch zijn als de 2CV, ook wel bekend als de Eend. Dit kleine bolvormige autootje, ontworpen in de jaren 40 en geproduceerd tot de jaren 90, laat nog steeds harten smelten en trekt de aandacht op de weg. Maar wat is een 2CV waard in 2021?

Er zijn verschillende factoren die de waarde van een 2CV beïnvloeden, zoals de staat van de auto, het bouwjaar, de uitvoering en uiteraard de vraag op de markt.

De waarde van een 2CV kan variëren van een paar duizend euro tot zelfs tienduizenden euro’s, afhankelijk van de omstandigheden. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste aspecten bespreken die de waarde van een 2CV beïnvloeden.

Staat van de auto

Een van de belangrijkste factoren die meespelen bij de waardebepaling van een 2CV is de staat van de auto. Als de auto in onberispelijke staat verkeert, zal de waarde hoger zijn dan wanneer hij bijvoorbeeld in slechte staat verkeert.

Daarom is het altijd belangrijk om de staat van de auto te inspecteren voordat je beslist om hem te kopen. Hierbij gaat het niet alleen om het inspecteren van de buitenkant van de auto, maar ook om het bekijken van de motor, de remmen, het chassis en het interieur.

Het is altijd goed om de auto te laten keuren voordat je deze aanschaft. Hierbij kan er gekeken worden naar mogelijke gebreken of veiligheidsrisico’s die de waarde negatief kunnen beïnvloeden. Ook kan er bepaald worden wat de auto eventueel nog aan onderhoud nodig heeft.

Bouwjaar

Een ander belangrijk aspect bij het bepalen van de waarde van een 2CV is het bouwjaar. Modellen uit de jaren 40 en 50 kunnen aanzienlijk meer waard zijn dan de nieuwere modellen uit de jaren 80 en 90.

Er zijn verschillende redenen waarom oudere modellen meer waard zijn. In de eerste plaats is de productie gestopt in de jaren 90, wat betekent dat er maar een beperkt aantal 2CV’s op de markt is. Daarnaast hebben de oudere modellen een grotere historische waarde en zijn ze vaak zeldzamer.

Ook kan de techniek van oudere modellen een belangrijke factor zijn bij de waardebepaling. De vroege modellen hadden bijvoorbeeld slechts een 425cc motor, terwijl latere modellen een 602cc motor hadden. Modellen met een kleinere motor kunnen meer waard zijn omdat ze zeldzamer zijn.

Uitvoering

Er zijn verschillende uitvoeringen van de 2CV die elke een andere waarde hebben. Zo kan de waarde van een Charleston, een speciale uitvoering met twee kleuren, hoger zijn dan die van een standaardmodel.

Andere voorbeelden van speciale uitvoeringen zijn de Dolly, die twee kleuren heeft, en de Geliebte Ente, die is geproduceerd ter ere van het 100-jarige bestaan van Citroën. Deze speciale uitvoeringen hebben aan de ene kant een hogere waarde vanwege de zeldzaamheid, maar aan de andere kant kan het lastiger zijn om onderdelen te vinden, wat tijd en geld kan kosten om de auto te restaureren.

Vraag op de markt

Zoals bij elke markt spelen vraag en aanbod ook een grote rol in de waardebepaling van een 2CV. Als er veel vraag is naar een bepaalde 2CV, zal de waarde hoger zijn dan wanneer er weinig vraag is.

Er zijn verschillende redenen waarom er momenteel vraag is naar de 2CV. Ten eerste zijn er veel verzamelaars die geïnteresseerd zijn in het model vanwege de historische en iconische waarde. Daarnaast is er ook een groeiende markt voor auto’s die milieuvriendelijk zijn en de 2CV staat hier om bekend.

De vraag kan ook verschillen per regio. In sommige delen van Europa is de 2CV bijvoorbeeld erg populair, terwijl er in andere delen minder vraag is naar het model.

FAQs

Wat is de gemiddelde verkoopprijs van een 2CV?

De gemiddelde verkoopprijs van een 2CV kan variëren van een paar duizend euro tot meer dan 20.000 euro voor een gerestaureerd of uniek exemplaar.

Waar kan ik een 2CV kopen?

Je kan een 2CV kopen bij dealers in klassieke auto’s, op online marktplaatsen en via veilingen.

Is het gemakkelijk om onderdelen te vinden voor een 2CV?

Over het algemeen zijn onderdelen voor de 2CV gemakkelijk te vinden. Dit komt omdat er nog steeds veel liefhebbers zijn die bezig zijn met het onderhouden of restaureren van hun 2CV.

Is een 2CV een goede investering?

Als je een liefhebber bent van klassieke auto’s en de financiële middelen hebt om een 2CV te kopen en te onderhouden, kan het een goede investering zijn. De waarde van de 2CV is de afgelopen jaren gestegen en er zijn verschillende verzamelaars die bereid zijn om veel geld te betalen voor unieke exemplaren.

Conclusie

De waardebepaling van een 2CV is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van de auto, het bouwjaar, de uitvoering en de vraag op de markt. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen voordat je beslist een 2CV te kopen of te verkopen.

Of je nu een verzamelaar bent of gewoon een liefhebber van de Eend, het is duidelijk dat de 2CV nog steeds veel waarde en betekenis heeft voor veel mensen. En wie weet, misschien zal de waarde van deze iconische auto in de toekomst nog verder stijgen.

Wat kost een Burton?

Wat kost een Burton?

Een Burton is een unieke auto, gebaseerd op de Volkswagen Kever, die in het Verenigd Koninkrijk wordt gebouwd. Het unieke ontwerp en de nostalgische uitstraling maken het een populaire keuze voor liefhebbers van klassieke auto’s. Maar wat kost het om een Burton te bezitten?

De prijs van een Burton kan variëren, afhankelijk van het model en het bouwjaar. Over het algemeen zijn Burtons beschikbaar in twee modellen: de Burton Lusso en de Burton Tourer. De Burton Lusso is een tweezitter, terwijl de Burton Tourer is ontworpen om vier personen te vervoeren.

De prijs van een gloednieuwe Burton varieert tussen de €12.000 en €18.000, afhankelijk van het model en de opties. Het is belangrijk op te merken dat dit de basisprijs is en dat eventuele extra opties en accessoires de uiteindelijke prijs kunnen verhogen. Over het algemeen zijn Burtons duurder dan een gebruikte Volkswagen Kever, maar voor liefhebbers is het de prijs zeker waard.

Naast de prijs van de auto zelf, zijn er ook andere kosten verbonden aan het bezitten van een Burton. Hier zijn enkele van de belangrijkste kosten waar je rekening mee moet houden:

Verzekering

Het is verplicht om een autoverzekering af te sluiten in Nederland. De kosten van de verzekering hangen af van verschillende factoren, waaronder de leeftijd van de bestuurder, het aantal schadevrije jaren en de waarde van de auto. Een Burton is doorgaans duurder om te verzekeren dan een standaardauto vanwege het unieke ontwerp en de hogere waarde. Het is daarom belangrijk om verschillende verzekeraars te vergelijken om de beste deal te vinden.

Brandstof

Burtons zijn uitgerust met een luchtgekoelde 1200cc motor en hebben een gemiddeld brandstofverbruik van ongeveer 8 km/liter. Dit is vergelijkbaar met het brandstofverbruik van een klassieke Volkswagen Kever. Als je van plan bent om lange afstanden af te leggen in je Burton, moet je rekening houden met hogere brandstofkosten.

Onderhoud

Net als elke auto heeft een Burton regelmatig onderhoud nodig om in goede staat te blijven. Het is raadzaam om minstens één keer per jaar een uitgebreide controle uit te laten voeren door een erkende garage. De kosten van het onderhoud hangen af van de leeftijd en de staat van de auto en kunnen variëren van enkele honderden euro’s tot meer dan duizend euro voor een complete revisie.

Belasting

In Nederland zijn voor alle auto’s wegenbelastingen verschuldigd. De hoogte van de wegenbelasting is afhankelijk van de leeftijd van de auto, het gewicht en het type brandstof. Bij klassieke auto’s, waaronder ook de Burton, kan de wegenbelasting lager zijn dan bij moderne auto’s. Dit kan variëren van enkele tientjes tot enkele honderden euro’s per jaar.

FAQs

Q: Is het mogelijk om een gebruikte Burton te kopen?

A: Ja, gebruikt Burtons zijn te koop. Omdat Burtons nog steeds op de markt worden gebracht, zijn er regelmatig tweedehands auto’s beschikbaar. Het is belangrijk om de staat van de auto zorgvuldig te controleren voordat je tot aankoop overgaat.

Q: Zijn er speciale verzekeringen beschikbaar voor Burtons?

A: Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden speciale verzekeringen voor klassieke auto’s, inclusief Burtons. Deze verzekeringen kunnen een lagere premie bieden dan standaard autoverzekeringen, maar kunnen beperkingen hebben met betrekking tot het gebruik en de gebruikte kilometers.

Q: Moet ik een speciale garage hebben om mijn Burton te onderhouden?

A: Het is raadzaam om een erkende garage te zoeken die ervaring heeft met klassieke auto’s, inclusief Burtons. Door naar een specialist te gaan, weet je zeker dat jouw auto in goede handen is en dat eventuele problemen op tijd worden opgespoord en verholpen.

Q: Waar kan ik Burtons kopen?

A: Burtons zijn verkrijgbaar bij verschillende dealers en importeurs. Het is raadzaam om online te zoeken naar verkopers en reviews te bekijken om de beste keuze te maken.

Conclusie

Een Burton is een unieke auto die veel liefhebbers aanspreekt vanwege het unieke ontwerp en de nostalgische uitstraling. De prijs van de auto en de bijbehorende kosten, zoals verzekering, brandstof, onderhoud en belasting, moet zorgvuldig worden overwogen voordat je tot aankoop overgaat. Door de juiste keuzes te maken en zorgvuldig onderhoud uit te voeren, kan een Burton een waardevolle investering zijn voor autoliefhebbers over de hele wereld.

See more here: vietty.com

2cv kitcar te koop

De 2CV is een legendarische auto en is de laatste jaren enorm populair geworden in de wereld van de kitcars. Hierin is de 2CV volledig opnieuw ontworpen als een kitcar, en kan deze nu worden gemaakt als een zelfgebouwde auto. Ook in Nederland worden er veel 2CV kitcars te koop aangeboden, waardoor het voor iedereen mogelijk is om deze auto opnieuw te beleven en te bouwen.

De 2CV (Deux Chevaux) is een Franse auto die tussen 1948 en 1990 werd verkocht. De auto werd ontworpen als een goedkope auto voor het Franse volk, en was bedoeld als een eenvoudige en betaalbare auto. De 2CV werd gemaakt om het Franse platteland beter te kunnen bereiken, en was zeer succesvol. In de loop der jaren heeft deze auto een cultstatus bereikt, en is nog steeds zeer populair onder auto-enthousiasten.

Echter, de 2CV kitcar is geen compleet nieuwe auto. Het is een een kit die nodig is om je eigen 2CV te bouwen. Dit maakt het mogelijk om een 2CV te bouwen, zelfs als je geen mechanische ervaring hebt. Een kitcar bestaat uit een aantal componenten die nodig zijn om een auto daadwerkelijk te bouwen. Dit omvat alle benodigde onderdelen om de auto te laten rijden, inclusief de carrosserie en alle mechanische componenten.

Hoewel de 2CV kitcar in Nederland enorm populair is, zijn er een aantal dingen die in acht genomen moeten worden voordat je een van deze auto’s gaat kopen. In dit artikel bespreken we wat deze auto zo populair maakt, welke modellen er momenteel te koop zijn in Nederland en waar je op moet letten voordat je een 2CV kitcar koopt.

Waarom is een 2CV kitcar zo populair?

Er zijn twee belangrijke redenen waarom de 2CV kitcars zo populair zijn. Ten eerste is de auto een echte klassieker die opnieuw tot leven komt als een kitcar. De 2CV was oorspronkelijk ontworpen als een eenvoudige auto, en deze basis benadering wordt nog steeds in veel kitcars gebruikt. Dit betekent dat een 2CV kitcar relatief gemakkelijk te bouwen is, zelfs als je weinig tot geen mechanische kennis hebt.

Ten tweede is de 2CV een zeer betaalbare auto die ook nog eens gemakkelijk te onderhouden is. Dit maakt de auto bijzonder interessant voor iedereen die graag een auto wil bouwen of restaureren. De kosten van een nieuwe 2CV kitcar zijn relatief laag en het onderhoud van deze auto is eveneens relatief goedkoop. Dit maakt de 2CV kitcar een kosteneffectief alternatief voor iedereen die een klassieke auto wil bezitten.

Welke 2CV kitcar modellen zijn er te koop in Nederland?

Er zijn veel verschillende 2CV kitcar modellen om uit te kiezen in Nederland. Hieronder bespreken we enkele van de meest populaire modellen en wat deze modellen zo interessant maakt.

Een van de meest populaire kitcars is de Lomax. De Lomax 2CV werd oorspronkelijk ontworpen in 1982 door Nigel Whall en Tom Karen van Ogle Design, en is een van de meest populaire 2CV kitcars. Het ontwerp van de Lomax is geïnspireerd op de Morgan Drie-Wieler uit de jaren dertig. De Lomax is gebouwd op een 2CV onderstel en biedt een unieke en opvallende uitstraling.

Een ander populair model is de Burton. Dit model werd ontworpen door Dimitri en Iwan Göbel en is een van de meest geavanceerde 2CV kitcars op de markt. De Burton wordt vaak de “Luxe 2CV” genoemd, omdat het ontwerp veel kenmerken van een moderne auto bevat. Het ontwerp van de Burton is gebaseerd op de Citroën 2CV en de Dyane, en biedt een moderne en stijlvolle uitstraling.

Een derde populair model is de AZ-AK. Dit model is gebaseerd op de Citroën 2CV AZAM uit 1965. Het ontwerp bevat veel kenmerken van de beroemde 2CV, maar biedt tegelijkertijd een modern en stijlvol ontwerp. Een AZ-AK kitcar is te koop in Nederland bij verschillende fabrikanten en biedt tal van mogelijkheden voor personalisatie.

Ten slotte is er ook de Charleston, die is gebaseerd op de Citroën 2CV van het modeljaar 1982. Het ontwerp van de Charleston is gebaseerd op de beroemde Franse Danskeigen Charleston-gril en biedt een sportieve uitstraling. Deze kitcars zijn in Nederland relatief gemakkelijk te vinden en bieden een betaalbaar alternatief voor de originele 2CV.

Waar moet je op letten voordat je een 2CV kitcar koopt?

Als je een 2CV kitcar in Nederland wilt kopen, zijn er enkele zaken waarmee je rekening dient te houden. Hieronder geven we enkele belangrijke aandachtspunten aan:

1. Controleer de kwaliteit van de kitcar. Voordat je een kitcar koopt, is het belangrijk om de kwaliteit van de kitcar te controleren. Doe wat onderzoek naar de fabrikant of verkoper en lees recensies van anderen die al ervaring hebben met het bouwen van deze auto’s.

2. Controleer de prijs. De prijzen van kitcars kunnen behoorlijk variëren, afhankelijk van de fabrikant, de kwaliteit van de onderdelen en de populariteit van het model. Zorg ervoor dat je niet te veel betaalt voor een kitcar die uiteindelijk niet voldoet aan je verwachtingen.

3. Kijk naar de mogelijkheden voor personalisatie. Als je een kitcar koopt, is personalisatie vaak een belangrijk aspect. Zorg ervoor dat je een kitcar koopt die aanpasbaar is, zodat je de auto naar wens kunt aanpassen.

FAQs

1. Kan ik een 2CV kitcar zelf bouwen?

Ja, je kunt een 2CV kitcar zelf bouwen. De kit wordt geleverd met alle onderdelen die nodig zijn om een auto te bouwen, inclusief de carrosserie en alle mechanische onderdelen. Het is ook mogelijk om de kitcar te personaliseren om deze volledig aan je wensen te laten voldoen.

2. Hoeveel kost een 2CV kitcar?

De kosten van een 2CV kitcar zijn afhankelijk van het model en de kwaliteit van de onderdelen. In Nederland zijn er verschillende fabrikanten en verkopers die kitcars aanbieden, vanaf enkele duizenden euro’s. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen voordat je een kitcar koopt, zodat je weet wat je kunt verwachten qua kosten en kwaliteit.

3. Moet ik een speciale rijbewijs hebben om in een 2CV kitcar te rijden?

In Nederland heb je geen speciaal rijbewijs nodig om in een 2CV kitcar te rijden. De auto moet echter wel aan de algemene veiligheidsnormen voldoen en gekeurd worden door de RDW om de weg op te mogen.

Conclusie

De 2CV kitcar is een betaalbare manier om de magie van de 2CV opnieuw te beleven. Met veel verschillende modellen om uit te kiezen en tal van mogelijkheden voor personalisatie, is het bouwen van een 2CV kitcar een geweldige manier om je eigen unieke auto te bezitten. Als je overweegt een 2CV kitcar te bouwen of te kopen, zorg er dan voor dat je grondig onderzoek doet naar de kwaliteit van de kit, de prijs en de mogelijkheden voor personalisatie. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk de ideale 2CV kitcar kunt vinden die aan je verwachtingen voldoet.

burton car company verkocht

Burton Car Company has been a well-known car manufacturer since the 1980s. However, in recent years the company has gone through numerous changes including being sold to new owners in the Netherlands. In 2019, this motivated move managed to create a buzz in the automotive industry. While some car enthusiasts are excited about the new potential for the company, others are apprehensive about the direction it will take.

Burton Car Company was founded in 1989 by Iwan and Dimitri Göbel who were inspired by Bruce Meyers’ Meyers Manx dune buggy. The company initially produced small, lightweight sports cars with a retro design. According to their website, the company’s mission is to “build beautiful, reliable vehicles that make people happy”. Their passion for the automotive industry also led them to provide support and service for over decades.

In recent years, the company has seen several changes take place. In 2016, Dimitri Göbel stepped down as CEO and handed the reins over to former employee Michel Kölmel. Kölmel made significant investments into the company and revitalized their approach to design and production. This resulted in a new range of cars being released, including the Burton Roadster, a new take on the classic sports car.

However, the biggest change for the company occurred in 2019 when it was sold to new owners in the Netherlands. The new owners are the family-owned company, W.H. de Vries who specialize in custom yacht building. The acquisition of Burton Car Company represents a major shift in their business ventures as they now have a foothold in the automotive industry.

This acquisition has raised several questions and concerns. Some people are worried that the new owners will change the company’s traditions and values. However, others believe that the acquisition will bring new and exciting opportunities for the company.

W.H. de Vries has stated that their interest in Burton Car Company was based on their passion for craftsmanship and design. The company sees the acquisition as an opportunity to bring their expertise and experience in yacht building to the automotive industry. They believe that there are many similarities between yacht building and car manufacturing, such as the attention to detail and the importance of precision.

One of the first changes that the new owners have made is the relocation of the company’s headquarters from the Netherlands to the UK, where the company has a strong presence. The new owner has also announced that they plan to continue with Burton Car Company’s current product range, but they will also invest in new models. They plan to take the company’s retro design ethos and develop it further, creating modern twists on classic designs.

This approach has been met with mixed reactions. Some car enthusiasts are excited by the idea of new and innovative models, while others are worried that the company will lose its traditional values and become more focused on profit margins. However, the new ownership has reassured customers that they will continue to prioritize quality and craftsmanship.

One major benefit of the acquisition is that the new owners have access to W.H. de Vries’ extensive network of suppliers and contacts. This means that Burton Car Company will have the resources and support to develop and innovate, while still maintaining the high level of craftsmanship and quality that the company is known for.

W.H. de Vries has also stated that they plan to invest in the latest technology and manufacturing techniques, taking a more modern approach to production. This will enable the company to produce more vehicles, at a faster rate, while still maintaining the quality and craftsmanship that customers expect from Burton Car Company.

The acquisition of Burton Car Company has also raised questions about the future of electric vehicles. While the company is known for producing small sports cars with petrol engines, the automotive industry is rapidly moving towards electric power. The new owners have stated that they are committed to exploring the possibilities of electric propulsion, although it is not yet clear what this will mean for the company’s traditional petrol engines.

FAQs

Q: What is Burton Car Company?

A: Burton Car Company is a car manufacturer that produces small sports cars with a retro design.

Q: When was the company founded?

A: The company was founded in 1989.

Q: Who owned the company before the acquisition?

A: The company was owned by Michel Kölmel before the acquisition.

Q: What changes have occurred since the acquisition?

A: The company’s headquarters were relocated from the Netherlands to the UK, and the new owners have announced plans to invest in new models.

Q: What is W.H. de Vries?

A: W.H. de Vries is a family-owned company that specializes in custom yacht building.

Q: Why did W.H. de Vries acquire Burton Car Company?

A: W.H. de Vries acquired Burton Car Company because of their shared passion for craftsmanship and design.

Q: Will the company’s values change under the new ownership?

A: The new owners have stated that they will continue to prioritize quality and craftsmanship.

Q: Will Burton Car Company produce electric vehicles?

A: The new owners have stated that they are committed to exploring the possibilities of electric propulsion.

In conclusion, the acquisition of Burton Car Company has created a buzz in the automotive industry. While some enthusiasts are excited about the new potential for the company, there are concerns about changes to the company’s traditions and values. However, the new owners have stated their commitment to the company’s retro design ethos and are investing in new models. They plan to expand the company’s reach while maintaining its high level of craftsmanship and quality. As the company moves forward under new ownership, it will be exciting to see what the future holds for Burton Car Company.

Images related to the topic burton 2cv te koop

Mijn Auto: Burton 2CV van Maarten
Mijn Auto: Burton 2CV van Maarten

Article link: burton 2cv te koop.

Learn more about the topic burton 2cv te koop.

See more: vietty.com/blognl

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận