Skip to content

Burundi Ambassade Den Haag: Alles wat u moet weten!

Việt Nam - Burundi ký hiệp định miễn thị thực - VNEWS

burundi ambassade den haag

De Burundi Ambassade in Den Haag is de officiële vertegenwoordiging van de Republiek Burundi in Nederland. De ambassade is verantwoordelijk voor het onderhouden van de diplomatieke betrekkingen tussen Burundi en Nederland, en biedt een scala aan consulaire diensten aan de Burundese gemeenschap in Nederland.

Adres en Openingstijden

De Burundi Ambassade is gevestigd op de Johan van Oldenbarneveltlaan 4 in Den Haag. De ambassade is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Documenten en Diensten

De Burundi Ambassade biedt verschillende diensten en documenten aan Burundese burgers in Nederland. Enkele van de diensten die beschikbaar zijn, zijn:

1. Consulaire diensten

De ambassade verleent consulaire diensten aan Burundese staatsburgers die in Nederland wonen. Dit omvat het afgeven van paspoorten, verklaringen en machtigingen. De ambassade biedt ook hulp bij het verkrijgen van geboorteaktes en huwelijksaktes. De ambassade biedt ook bijstand bij de repatriëring van Burundese burgers die een noodgeval hebben.

2. Visa diensten

Voor Nederlandse burgers die op korte termijn een reis willen maken naar Burundi, zal een visum vereist zijn. De Burundi Ambassade in Den Haag kan u helpen bij het verkrijgen van een visum. Bezoekers moeten een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier overleggen, samen met hun paspoort en pasfoto.

3. Burgerlijke stand diensten

Daarnaast biedt de Burundi Ambassade in Den Haag diensten op het gebied van de burgerlijke stand. Er worden onder andere aktes van geboorte en huwelijk opgesteld en gelegaliseerd, die in Burundi gebruikt kunnen worden. Ook wordt hulp geboden bij het opstellen van documenten.

Visumvereisten voor Burundi

Iedereen die naar Burundi als toerist wil reizen, moet in het bezit zijn van een visum. Dit visum geeft de reiziger het recht om het land binnen te komen en voor een bepaalde periode in Burundi te verblijven. Visa zijn ook verplicht voor zakelijke reizen en bezoeken aan vrienden en familie in Burundi. Uitgezonderd van deze regel zijn onder andere diplomaten en ambtenaren.

Het aanvraagproces voor een visum bij de Burundi Ambassade

Om een visum aan te vragen bij de Burundi Ambassade in Den Haag, moet u een afspraak maken. U kunt dit doen via de website van de ambassade, per e-mail of per telefoon.

Bij de aanvraag van een visum moet u de volgende documenten meesturen:

1. Een ingevuld visumaanvraagformulier.
2. Een paspoort dat aan het einde van het bezoek aan Burundi nog minimaal zes maanden geldig is.
3. Een pasfoto.
4. Een retourticket of een bevestiging van uw reisplannen en accommodatie.
5. Een bewijs van de betaling van de visumkosten.

Bij het inleveren van uw aanvraag, dient u alle benodigde documenten in te leveren. De consul zal de aanvraag beoordelen op basis van de ingediende documenten. Na goedkeuring wordt het visum geprint en aan u verstrekt.

Relaties tussen Nederland en Burundi

De diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Burundi bestaan al sinds 1962, toen Burundi zijn onafhankelijkheid verkreeg van België. Vanaf 1963 onderhielden Nederland en Burundi officiële diplomatieke betrekkingen. Sindsdien hebben de relaties tussen beide landen zich ontwikkeld en zijn ze uitgebreid naar onder meer ontwikkelingssamenwerking en handel.

Nederland heeft in samenwerking met Burundi verschillende projecten geïnitieerd en uitgevoerd. Projecten die gericht zijn op ontwikkeling in verschillende sectoren, zoals gezondheidszorg en onderwijs. Ook is Nederland een belangrijke handelspartner voor Burundi. Nederlandse bedrijven zijn er actief in verschillende sectoren, zoals landbouw, infrastructuur, ICT en energie.

FAQ’s

1. Ik ben een Burundese burger en woon in Nederland, hoe kan ik de Burundi Ambassade in Den Haag bereiken?

De Burundi Ambassade in Den Haag is te bereiken via telefoon, e-mail of persoonlijk bezoek. Het adres van de ambassade is Johan van Oldenbarneveltlaan 4, Den Haag.

2. Heb ik een visum nodig om Burundi te bezoeken?

Ja, bezoekers vanuit Nederland hebben een visum nodig om Burundi te bezoeken.

3. Wat is de geldigheidsduur van een Burundees visum?

De geldigheidsduur van een Burundees visum is afhankelijk van het type visum dat u aanvraagt. Een toeristenvisum is geldig voor 1 maand, een zakenvisum voor 3 maanden en een studentenvisum voor 6 maanden.

4. Kan ik een visum aanvragen bij de grens van Burundi?

Nee, het is niet mogelijk om een visum aan te vragen bij de grens van Burundi. Visumaanvragen moeten worden ingediend bij de Burundi Ambassade in Den Haag of bij de ambassade van Burundi in een ander land.

5. Welke documenten zijn nodig om een visum aan te vragen?

Om een visum aan te vragen, moet u een ingevuld visumaanvraagformulier, een paspoort dat aan het einde van het bezoek aan Burundi nog minimaal 6 maanden geldig is, een pasfoto, een retourticket of bevestiging van uw reisplannen en accommodatie en een bewijs van de betaling van de visumkosten overleggen.

6. Welke consulaire diensten biedt de Burundi Ambassade?

De Burundi Ambassade biedt consulaire diensten aan Burundese staatsburgers die in Nederland wonen. Dit omvat het afgeven van paspoorten, verklaringen en machtigingen. De ambassade biedt ook hulp bij het verkrijgen van geboorteaktes en huwelijksaktes. Daarnaast biedt de ambassade burgerlijke stand diensten aan.

Keywords searched by users: burundi ambassade den haag

Categories: Top 87 burundi ambassade den haag

Việt Nam – Burundi ký hiệp định miễn thị thực – VNEWS

See more here: vietty.com

Images related to the topic burundi ambassade den haag

Việt Nam - Burundi ký hiệp định miễn thị thực - VNEWS
Việt Nam – Burundi ký hiệp định miễn thị thực – VNEWS

Article link: burundi ambassade den haag.

Learn more about the topic burundi ambassade den haag.

See more: vietty.com/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *