Skip to content

Bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle: Een Handige Gids met Tips en Foto’s!

Meerijden met de machinist van Zwolle naar Groningen. (Met snelheidsmeter)

bushalte burgemeester roelenweg zwolle

Bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle: De Locatie, Diensten en Meer

De bushalte Burgemeester Roelenweg is één van de belangrijkste haltes in Zwolle. Het bevindt zich aan de Burgemeester Roelenweg en is gunstig gelegen ten opzichte van verschillende omliggende attracties. Deze bushalte is een belangrijke centrale hub voor het openbaar vervoer in de stad en biedt verschillende diensten zoals reisinformatie, toegankelijkheid voor mindervalide passagiers en veiligheidsmaatregelen voor reizigers. In dit artikel zullen we de bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle bespreken, de verschillende diensten die beschikbaar zijn bij de halte, hoe het zich verhoudt tot omliggende attracties, de veiligheidsmaatregelen die zijn genomen voor de passagiers, de planning van routes en vertrektijden, de toegankelijkheid voor mindervalide passagiers en tot slot de mogelijkheden voor verbetering van de bushalte.

Locatie van Bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle

De bushalte Burgemeester Roelenweg is gelegen in het centrum van Zwolle. Het is gunstig gelegen nabij het treinstation van Zwolle. De halte bevindt zich aan de Burgemeester Roelenweg en is dus goed te bereiken met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende buslijnen die stoppen bij deze halte, waaronder lijn 1, 2, 3 en 8.

Beschrijving van de Bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle

De bushalte Burgemeester Roelenweg is een redelijk grote halte met meerdere perrons. Er zijn vier verschillende opstapplaatsen waar reizigers op kunnen stappen, waaronder twee perrons aan beide kanten van de weg. De halte beschikt over verschillende faciliteiten die handig zijn voor reizigers, zoals een fietsenstalling en een wachtruimte met bankjes.

Diensten beschikbaar bij Bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle

Reisinformatie: Bij de bushalte Burgemeester Roelenweg zijn verschillende informatieborden te vinden met informatie over de dienstregeling. Via deze info-borden kunnen reizigers de meest recente vertrektijden vinden van de verschillende lijnen. Bovendien zijn er medewerkers van het openbaar vervoersbedrijf aanwezig die passagiers kunnen voorzien van informatie over de verschillende routes en dienstregelingen.

Toegankelijkheid: De halte is toegankelijk voor mindervalide passagiers. Er zijn speciale opstapplaatsen aanwezig die goed toegankelijk zijn voor rolstoelen en scootmobielen. Bovendien zijn er speciale zitplaatsen aanwezig voor mindervalide passagiers.

Veiligheidsmaatregelen bij Bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle

De veiligheid van de passagiers is van groot belang bij de bushalte Burgemeester Roelenweg. Er zijn verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de reizigers veilig zijn. Zo zijn er CCTV-camera’s geïnstalleerd die de halte in de gaten houden. Bovendien zijn er speciale noodknoppen aanwezig waarmee passagiers in geval van nood direct contact kunnen opnemen met de hulpdiensten. Er zijn regelmatig medewerkers van het openbaar vervoersbedrijf aanwezig om toezicht te houden op de halte.

Bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle in relatie tot omliggende attracties

De bushalte Burgemeester Roelenweg is gunstig gelegen ten opzichte van verschillende omliggende attracties. Zo bevindt het zich op loopafstand van het centrum van Zwolle, waar verschillende winkels en restaurants zijn gevestigd. Bovendien zijn er verschillende culturele attracties te vinden in de buurt van de halte, zoals het Museum de Fundatie en Theater de Spiegel.

Planning van routes en vertrektijden vanaf Bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle

De bushalte Burgemeester Roelenweg vormt een belangrijke hub voor het openbaar vervoer in Zwolle. Diverse lijnen van verschillende vervoerders stoppen bij deze halte. Zoals eerder vermeld zijn er informatieborden aanwezig die reizigers voorzien van de meest recente informatie over de lijnen en dienstregelingen. Daarnaast zijn er diverse apps beschikbaar waarmee reizigers de vertrektijden kunnen bekijken en hun route kunnen plannen.

Toegankelijkheid van Bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle voor mindervalide passagiers

Er zijn verschillende faciliteiten beschikbaar bij de bushalte Burgemeester Roelenweg die het toegankelijk maken voor mindervalide passagiers. Zo zijn er speciale opstapplaatsen aanwezig die goed toegankelijk zijn voor rolstoelen en scootmobielen. Bovendien zijn er speciale zitplaatsen aanwezig voor mindervalide passagiers en zijn er hellingbanen aanwezig. Er is ook een rolstoelvriendelijke toilet in de buurt van de halte.

Mogelijkheden voor verbetering van Bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle

Hoewel de bushalte Burgemeester Roelenweg al redelijk goed is uitgerust, zijn er nog steeds mogelijkheden om deze te verbeteren. Een van de grootste uitdagingen voor de halte is het verbeteren van de toegankelijkheid voor mindervalide passagiers. Op dit moment zijn er weliswaar faciliteiten aanwezig bij de halte, maar deze kunnen nog worden verbeterd. Bijvoorbeeld door de hellingbanen minder steil te maken en betere zitplaatsen te creëren voor mindervalide passagiers.

Een ander verbeterpunt is de inrichting van de wachtruimte. Hoewel er bankjes aanwezig zijn, kunnen deze worden aangevuld met extra faciliteiten, zoals een toilet en een drankenautomaat. Dit zou het comfort van de reizigers vergroten en de algehele ervaring van de halte verbeteren.

FAQ’s

Waar is de bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle gevestigd?
De bushalte Burgemeester Roelenweg bevindt zich in het centrum van Zwolle aan de Burgemeester Roelenweg.

Welke diensten zijn beschikbaar bij Bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle?
Reisinformatie, toegankelijkheid voor mindervalide passagiers en veiligheidsmaatregelen zijn beschikbaar bij de bushalte Burgemeester Roelenweg in Zwolle.

Hoe verhoudt de bushalte Burgemeester Roelenweg zich tot omliggende attracties?
De halte is gunstig gelegen ten opzichte van verschillende omliggende attracties, zoals het centrum van Zwolle, het Museum de Fundatie en Theater de Spiegel.

Welke veiligheidsmaatregelen zijn genomen voor reizigers bij Bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle?
Er zijn CCTV-camera’s geïnstalleerd die de halte in de gaten houden. Bovendien zijn er speciale noodknoppen aanwezig waarmee passagiers in geval van nood direct contact kunnen opnemen met de hulpdiensten. Er zijn regelmatig medewerkers van het openbaar vervoersbedrijf aanwezig om toezicht te houden op de halte.

Zijn er faciliteiten beschikbaar voor mindervalide passagiers bij de bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle?
Ja, de halte is toegankelijk voor mindervalide passagiers. Er zijn speciale opstapplaatsen aanwezig die goed toegankelijk zijn voor rolstoelen en scootmobielen, speciale zitplaatsen en hellingbanen. Ook is er een rolstoelvriendelijk toilet in de buurt van de halte aanwezig.

Wat zijn de mogelijkheden voor verbetering van de bushalte Burgemeester Roelenweg Zwolle?
Om de toch al goede toegankelijkheid voor mindervalide passagiers te verbeteren, moeten de hellingbanen minder steil worden gemaakt en dienen er betere zitplaatsen te komen. Daarnaast zou de wachtruimte kunnen worden aangevuld met extra faciliteiten, zoals een toilet en een drankenautomaat. Dit zou het comfort van de reizigers vergroten en de algehele ervaring van de halte verbeteren.

Keywords searched by users: bushalte burgemeester roelenweg zwolle

Categories: Top 65 bushalte burgemeester roelenweg zwolle

Meerijden met de machinist van Zwolle naar Groningen. (Met snelheidsmeter)

Welke bussen rijden er in Zwolle?

Welke bussen rijden er in Zwolle?

Zwolle is de hoofdstad van Overijssel en een van de grootste steden in het oosten van Nederland. De stad heeft een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer, waaronder een groot aantal bussen die dagelijks door de stad rijden. Als u zich afvraagt welke bussen er in Zwolle rijden, dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste buslijnen in de stad bespreken, zodat u een idee hebt welke bus u moet nemen om naar uw bestemming te komen.

Buslijnen in Zwolle

Er zijn verschillende busmaatschappijen die verschillende lijnen in Zwolle bedienen. Enkele van de belangrijkste zijn:

1. Syntus: De belangrijkste busmaatschappij in Zwolle is Syntus, die het grootste deel van de stad bedienen. De meeste bussen van Syntus rijden van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat en stoppen op belangrijke locaties zoals treinstations, ziekenhuizen en winkelcentra.
2. Arriva: Arriva rijdt ook verschillende buslijnen in Zwolle, voornamelijk in de buitenwijken van de stad. Hun bussen zijn blauw en wit van kleur en hebben het Arriva-logo op de zijkant staan.
3. Connexxion: Connexxion rijdt ook enkele buslijnen in en rondom Zwolle, voornamelijk in de omliggende dorpen en steden. Hun bussen zijn geel en hebben het Connexxion-logo op de zijkant staan.

Belangrijke buslijnen in Zwolle

Er zijn veel verschillende buslijnen in Zwolle, maar hieronder vindt u een lijst met enkele van de belangrijkste:

1. Lijn 1: Deze buslijn begint bij het treinstation in Zwolle en rijdt door het stadscentrum en de woonwijken aan de noordkant van de stad. De bus stopt bij belangrijke locaties zoals het Isala ziekenhuis en het winkelcentrum.
2. Lijn 2: Deze bus rijdt van Zwolle naar Stadshagen, een moderne woonwijk in het noordwesten van de stad. De bus stopt onderweg bij het winkelcentrum, een aantal scholen en het busstation.
3. Lijn 3: Deze buslijn begint bij het treinstation in Zwolle en rijdt door het stadscentrum naar het zuiden van de stad. De bus stopt bij het Deltion en het Cibap College en in de buurt van het ziekenhuis.
4. Lijn 4: Deze bus rijdt van Zwolle naar de woonwijk Westenholte in het noordwesten van de stad. De bus stopt onderweg bij een aantal scholen en het busstation.
5. Lijn 9: Deze bus rijdt van Zwolle naar het nabijgelegen Hattem, een historische stad aan de rivier de IJssel. De bus stopt onderweg bij een aantal dorpen en de binnenstad van Hattem.
6. Lijn 29: Deze bus rijdt van Zwolle naar Kampen, een andere historische stad aan de rivier de IJssel. De bus stopt onderweg bij een aantal dorpen en de binnenstad van Kampen.

Frequentie van bussen in Zwolle

De frequentie van bussen in Zwolle varieert afhankelijk van het tijdstip en de dag van de week. Over het algemeen rijden er in de ochtend en avond meer bussen dan tijdens de middaguren. Daarnaast rijden er op zondag minder bussen dan op werkdagen.

FAQ’s

Hieronder volgen enkele veelgestelde vragen over bussen in Zwolle:

1. Hoe kan ik een busticket kopen in Zwolle?
Een busticket in Zwolle kan worden gekocht bij de kaartautomaten op treinstations en in sommige bussen zelf. Het is ook mogelijk om een OV-chipkaart te gebruiken, die kan worden opgeladen bij een oplaadpunt of online.
2. Hoeveel kost een busticket in Zwolle?
De kosten voor een busticket in Zwolle variëren afhankelijk van de afstand en de busmaatschappij. Een enkele reis binnen de stad kost meestal tussen de € 2,- en € 4,-. Het is ook mogelijk om dagkaarten of weekabonnementen te kopen, wat vaak voordeliger is.
3. Hoe kom ik van het treinstation naar het stadscentrum met de bus?
Verschillende buslijnen rijden van het treinstation naar het stadscentrum, zoals lijn 1 en 3. Het treinstation heeft meerdere bushaltes en de bussen vertrekken hier regelmatig.
4. Zijn bussen toegankelijk voor mensen met een handicap?
Ja, veel bussen in Zwolle zijn toegankelijk voor mensen met een handicap. Deze bussen hebben een speciale ruimte voor rolstoelen en een lift om de bus in te komen.
5. Rijden bussen in Zwolle ‘s nachts?
Nee, er rijden geen bussen in Zwolle ‘s nachts. De laatste bus vertrekt rond middernacht en de eerste bus vertrekt vroeg in de ochtend. Tijdens de weekenden zijn er wel nachttreinen beschikbaar.
6. Welke busmaatschappij moet ik nemen als ik vanuit Zwolle naar een andere stad wil reizen?
Dit hangt af van de bestemming. De meeste grote steden in Nederland zijn bereikbaar met de trein of bus vanuit Zwolle. Hiervoor kunt u gebruik maken van de website van de Nederlandse Spoorwegen (NS) of een app zoals 9292.
7. Hoe kan ik mijn fiets meenemen in de bus?
Het is mogelijk om uw fiets mee te nemen in sommige bussen in Zwolle, mits er voldoende ruimte is. Dit is echter niet altijd mogelijk en is afhankelijk van de busmaatschappij.

Waar is het busstation in Zwolle?

Zwolle is een mooie stad om te bezoeken in Nederland, met tal van attracties voor de toeristen om van te genieten. Het is echter belangrijk om te weten waar het busstation zich bevindt en hoe u er kunt komen. Dit is waar veel reizigers zich zorgen over maken, vooral als zij voor de eerste keer naar deze stad komen.

Het busstation in Zwolle bevindt zich aan de Hanzelaan 101. Het is een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer in de stad en biedt verschillende busdiensten aan voor de inwoners en toeristen die in de stad reizen. Het busstation is gelegen in het oosten van de stad, vlakbij het centrum en de belangrijkste toeristische attracties.

Hoe kom ik bij het busstation in Zwolle?

Er zijn verschillende manieren om het busstation in Zwolle te bereiken, afhankelijk van waar u zich bevindt in de stad. Hier zijn enkele opties die u kunt overwegen:

Met het openbaar vervoer: Als u zich in de stad bevindt, kunt u het openbaar vervoer nemen om het busstation te bereiken. Er zijn verschillende buslijnen die naar het busstation leiden, waaronder lijn 9, 29 en 40. U kunt de dienstregeling van de bussen bekijken op de website van OV reisinformatie of via de Arriva-app.

Met de auto: Als u met de auto reist, kunt u het beste de borden naar het busstation volgen. Het busstation heeft voldoende parkeergelegenheid, maar het kan tijdens piekuren druk zijn. Let op de parkeertarieven voordat u uw auto parkeert.

Met de fiets: Zwolle is een fietsvriendelijke stad en heeft verschillende fietspaden die leiden naar het busstation. U kunt uw fiets parkeren bij het fietsenrek bij het busstation.

Welke bussen vertrekken van het busstation?

Het busstation in Zwolle biedt verschillende busdiensten aan die verschillende routes door de stad en in de omliggende gebieden aanbieden. Enkele populaire buslijnen die vanaf het busstation vertrekken zijn lijn 1, 10, 40 naar Ommen, 70 naar Meppel, 171 naar Kampen en 203 naar Dedemsvaart. Er zijn ook verschillende nachtbussen beschikbaar die in het weekend van 01:00 – 04:00 uur rijden.

Hoe koop ik een buskaartje?

Er zijn verschillende manieren om een buskaartje te kopen in Zwolle:

Via de buschauffeur: U kunt het buskaartje kopen bij de chauffeur als u in de bus stapt. Let op dat de chauffeur alleen contant geld accepteert en geen wisselgeld heeft.

Via een oplaadpunt: U kunt ook een OV-chipkaart kopen of opladen bij een oplaadpunt bij het busstation of in de stad. Dit is de meest populaire manier om te reizen met het openbaar vervoer in Nederland. Als u al een OV-chipkaart hebt, kunt u deze gebruiken om in te checken op de bus en te reizen.

Via de Arriva-app: U kunt de Arriva-app downloaden en een buskaartje kopen en opslaan op uw telefoon. Dit is een handige en papierloze manier om te reizen en u kunt betalen met iDEAL of creditcard.

Wat zijn de openingstijden van het busstation?

Het busstation in Zwolle is de hele week geopend, van maandag tot en met zondag. De openingstijden zijn als volgt:

Maandag tot en met vrijdag: 06:00 – 00:00 uur

Zaterdag: 06:00 – 00:00 uur

Zondag: 07:00 – 00:00 uur

Let wel op dat de dienstregeling tijdens vakanties en feestdagen kan afwijken.

Zijn er faciliteiten beschikbaar op het busstation?

Het busstation in Zwolle biedt verschillende faciliteiten voor de reizigers, waaronder een toilet, een wachtruimte, een informatiebalie, een OV-fietsverhuur en een kinderspeelhoek. Er zijn verschillende winkels en eetgelegenheden in de omgeving van het busstation waar u terecht kunt voor een hapje en drankje.

Zijn er speciale tarieven voor kinderen en ouderen?

Ja, er zijn speciale tarieven beschikbaar voor kinderen tot en met 11 jaar en ouderen vanaf 65 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis reizen op de bus, op voorwaarde dat zij op schoot zitten bij de ouder/verzorger. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar en ouderen vanaf 65 jaar krijgen korting op de buskaartjes. Deze kaartjes zijn verkrijgbaar bij de buschauffeur of via een oplaadpunt.

Kan ik een buskaartje kopen voor meerdere ritten?

Ja, u kunt een losse meerrittenkaart kopen voor meerdere ritten op dezelfde dag. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij een oplaadpunt of via de Arriva-app.

Kan ik een buskaartje ruilen of retourneren?

Nee, buskaartjes kunnen niet worden geruild of geretourneerd. Zorg ervoor dat u het juiste kaartje koopt voordat u op de bus stapt.

Wat moet ik doen als ik mijn OV-chipkaart ben verloren?

Als u uw OV-chipkaart bent verloren, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met de OV-chipkaart klantenservice om uw kaart te blokkeren. U kunt ook een nieuwe kaart kopen bij een oplaadpunt en het saldo van uw oude kaart overzetten naar uw nieuwe kaart.

Conclusie

Het busstation in Zwolle is een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer in de stad en biedt verschillende busdiensten aan voor de reizigers. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto of de fiets. Als u Zwolle gaat bezoeken, is het belangrijk om te weten waar het busstation zich bevindt en hoe u er kunt komen, om uw verblijf in de stad zo aangenaam en gemakkelijk mogelijk te maken.

See more here: vietty.com

Images related to the topic bushalte burgemeester roelenweg zwolle

Meerijden met de machinist van Zwolle naar Groningen. (Met snelheidsmeter)
Meerijden met de machinist van Zwolle naar Groningen. (Met snelheidsmeter)

Article link: bushalte burgemeester roelenweg zwolle.

Learn more about the topic bushalte burgemeester roelenweg zwolle.

See more: https://vietty.com/blognl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *