Buurthuis De Meent Amstelveen: Dé Plek Voor Creatieve Ontmoetingen – Ontdek Nu!

  • 15/05/2023

buurthuis de meent amstelveen

Buurthuis de Meent: Een community in Amstelveen

Buurthuis de Meent, gelegen aan Orion 3 in Amstelveen, is een belangrijk centrum voor de buurtgemeenschap. Het biedt een scala aan activiteiten en diensten om de inwoners van Amstelveen te ondersteunen en bij elkaar te brengen. In dit artikel bespreken we de geschiedenis van Buurthuis de Meent, de activiteiten die worden aangeboden, hoe u ruimtes kunt huren, de samenwerking met andere organisaties, vrijwilligerswerk, nieuws en evenementen, locatie en bereikbaarheid, en toekomstplannen.

Geschiedenis van Buurthuis de Meent

Buurthuis de Meent werd in 1976 opgericht als een plek waar inwoners van de wijk Middenhoven in Amstelveen elkaar konden ontmoeten. Het begon als een klein gebouw aan het Meentplein, maar in 2007 werd het huidige moderne gebouw geopend aan Orion 3. Hierdoor kan het buurthuis meer inwoners van Amstelveen bedienen.

Activiteiten in Buurthuis de Meent

Buurthuis de Meent biedt een verscheidenheid aan activiteiten en diensten voor inwoners van Amstelveen. Deze omvatten:

– Kinderactiviteiten: Er worden verschillende activiteiten en programma’s voor kinderen aangeboden, zoals kinderclub, kinderkookclub, knutselclub, enzovoort.

– Jongerenactiviteiten: Er zijn verschillende activiteiten en programma’s voor jongeren, zoals jongerenclub, sportactiviteiten, muziek- en danslessen, enzovoort.

– Sportactiviteiten: Buurthuis de Meent heeft een eigen sportzaal, die beschikbaar is voor verschillende sportactiviteiten zoals zaalvoetbal, basketbal, volleybal, enzovoort.

– Workshops en cursussen: Er zijn verschillende workshops en cursussen beschikbaar voor inwoners van Amstelveen, zoals yogalessen, schildercursussen, talencursussen, enzovoort.

– Evenementen: Buurthuis de Meent organiseert verschillende evenementen gedurende het jaar, zoals Bingo-avonden, Kerstmarkten, Nieuwjaarsvieringen, enzovoort.

Huren van Ruimtes bij Buurthuis de Meent

Buurthuis de Meent heeft verschillende ruimtes die beschikbaar zijn voor huur. Dit omvat:

– Feestzaal: De feestzaal is geschikt voor evenementen en bijeenkomsten met maximaal 200 personen.

– Vergaderzalen: Er zijn verschillende vergaderzalen beschikbaar voor huur, geschikt voor kleine bijeenkomsten en vergaderingen.

– Sportzaal: De sportzaal is beschikbaar voor huur voor sportactiviteiten.

U kunt direct contact opnemen met het Buurthuis om te informeren naar de beschikbaarheid en kosten.

Samenwerking met andere Organisaties

Buurthuis de Meent werkt samen met verschillende organisaties om diensten en activiteiten aan te bieden aan inwoners van Amstelveen. Dit omvat:

– Maatschappelijk werk: Buurthuis de Meent werkt samen met maatschappelijke werkers die inwoners van Amstelveen helpen met verschillende diensten, zoals hulp bij financiële problemen, opvoedingsadvies, enzovoort.

– De Bolder in Amstelveen: Buurthuis de Meent werkt samen met De Bolder, het buurthuis van het oude-centrum van Amstelveen. Dit zorgt voor meer uitwisseling en samenwerking tussen verschillende buurten in Amstelveen.

– De Meent in Alkmaar: De Meent in Alkmaar is een vergelijkbaar buurthuis in Alkmaar. De Meent in Amstelveen heeft uitwisselingsprogramma’s en samenwerkingsovereenkomsten met De Meent in Alkmaar.

Vrijwilligerswerk bij Buurthuis de Meent

Buurthuis de Meent is altijd op zoek naar vrijwilligers om te helpen bij activiteiten en diensten. U kunt contact opnemen met het Buurthuis om aan te geven dat u geïnteresseerd bent. Vrijwilligers krijgen de kans om nieuwe vaardigheden te leren, de gemeenschap te helpen en nieuwe vrienden te maken.

Nieuws en Evenementen bij Buurthuis de Meent

Buurthuis de Meent organiseert verschillende evenementen en biedt diensten aan die interessant kunnen zijn voor de inwoners van Amstelveen. U kunt het laatste nieuws en evenementen vinden op de website van Buurthuis de Meent en op de Facebook-pagina.

Locatie en Bereikbaarheid van Buurthuis de Meent

Buurthuis de Meent is gelegen aan Orion 3 in Amstelveen en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het buurthuis en het is slechts een paar minuten lopen van de tramhalte.

Toekomstplannen van Buurthuis de Meent

Buurthuis de Meent heeft ambitieuze plannen voor de toekomst, waaronder het uitbreiden van de huidige activiteiten en diensten, het werven van meer vrijwilligers, het versterken van samenwerkingsverbanden met andere organisaties, enzovoort. Buurthuis de Meent wil blijven groeien en de gevarieerde behoeften en interesses van de gemeenschap blijven ondersteunen.

FAQs

1. Wat is Buurthuis de Meent?
Buurthuis de Meent is een centrum voor de buurtgemeenschap in Amstelveen. Het biedt verschillende activiteiten en diensten aan om de inwoners van Amstelveen te ondersteunen en bij elkaar te brengen.

2. Waar is Buurthuis de Meent gevestigd?
Buurthuis de Meent is gelegen aan Orion 3 in Amstelveen.

3. Welke activiteiten worden aangeboden bij Buurthuis de Meent?
Buurthuis de Meent biedt verschillende activiteiten voor inwoners van Amstelveen, waaronder kinderactiviteiten, jongerenactiviteiten, sportactiviteiten, workshops en cursussen, en evenementen.

4. Kan ik ruimtes huren bij Buurthuis de Meent?
Ja, Buurthuis de Meent heeft verschillende ruimtes beschikbaar voor huur, waaronder een feestzaal, vergaderzalen en een sportzaal.

5. Kan ik vrijwilliger worden bij Buurthuis de Meent?
Ja, Buurthuis de Meent is altijd op zoek naar vrijwilligers. U kunt contact opnemen met het Buurthuis om te informeren naar de mogelijkheden.

Keywords searched by users: buurthuis de meent amstelveen de meent alkmaar, buurthuis amstelveen, de bolder amstelveen, yoga de meent, facebook de meent, financieel café amstelveen, de meent rotterdam, maatschappelijk werk amstelveen

Categories: Top 91 buurthuis de meent amstelveen

Vakantieactiviteiten in de Meent – RTV Amstelveen

See more here: vietty.com

de meent alkmaar

De Meent Alkmaar: Een Sportlocatie Voor Iedereen

In het hart van Alkmaar, Nederland, ligt de multifunctionele sportlocatie De Meent. Met een breed scala aan faciliteiten op het gebied van sport en recreatie, is het een favoriete bestemming voor zowel lokale bewoners als bezoekers van buiten de stad.

De Meent biedt volop mogelijkheden om te sporten, te ontspannen en te genieten van een gezonde levensstijl. Het complex beschikt onder andere over een ijsbaan, diverse sporthallen, een fitnessruimte en een klimhal. Ook zijn er conferentieruimtes beschikbaar voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen van verschillende grootte.

Een IJsbaan Voor Jong En Oud

Een van de belangrijkste attracties van De Meent is de ijsbaan. Deze wordt niet alleen gebruikt voor schaatsen, maar ook voor andere activiteiten zoals curling en ijshockey. Het is een geweldige plek voor vrienden en familie om samen te komen en plezier te hebben op het ijs. De ijsbaan omvat zo’n 2200 m² en kan tijdens de winterperiode in delen worden verkleind voor trainingen en wedstrijden.

Verschillende Sporthallen Voor Elke Sport

De sporthallen van De Meent zijn geschikt voor verschillende indoor sporten zoals basketbal, volleybal en badminton. De hallen zijn ook populair bij lokale sportclubs voor trainingen en wedstrijden. Er zijn vijf hallen van verschillende grootte, waardoor er altijd een geschikte hal is voor de sport die je wilt beoefenen. De hallen zijn uitgerust met tribunes voor toeschouwers.

Klimmen In Een Veilige Omgeving

De Meent biedt ook een klimhal met een spectaculair uitzicht op de ijsbaan. De klimhal is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden en er worden ook lessen aangeboden. Er zijn diverse klimmuren, een overhangende wand en een boulderwand voor de echte klimexperts.

Een Fitnessruimte Voor Een Gezonde Levensstijl

Als je op zoek bent naar een plek om te werken aan je gezondheid en fitness, dan heeft De Meent ook een volledig uitgeruste fitnessruimte beschikbaar. Er zijn cardio-apparaten, krachttrainingstoestellen en vrije gewichten. Er zijn ook persoonlijke trainers aanwezig die je kunnen helpen bij het opstellen van een persoonlijk trainingsprogramma.

Conferentieruimtes Voor Zakelijke Bijeenkomsten

De Meent heeft verschillende conferentieruimtes beschikbaar voor zakelijke bijeenkomsten. Deze kamers hebben allemaal een volledig uitgeruste audiovisuele apparatuur. Er is ook gratis wifi beschikbaar en er zijn cateringdiensten beschikbaar voor vergaderingen, trainingen en andere zakelijke evenementen.

Café-Restaurant Een Plek Om Te Ontspannen

Na al het sporten en trainen kan je ontspannen en genieten van een hapje en een drankje in het café-restaurant van De Meent. Het café-restaurant biedt een breed scala aan heerlijke gerechten en drankjes, van snacks tot uitgebreide maaltijden. Het is de perfecte plek om samen te komen met vrienden of familie en te ontspannen na een inspannende sportsessie.

Veel Gestelde Vragen

Q: Is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar bij De Meent?
A: Ja, er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op de parkeerplaats van De Meent. Het tarief is €1 per uur.

Q: Moet ik mijn eigen sportuitrusting meenemen of is het mogelijk om deze te huren bij De Meent?
A: Voor sommige sporten zoals schaatsen en klimmen is het mogelijk om de benodigde uitrusting te huren bij De Meent. Voor andere sporten, zoals volleybal en basketbal, moet je wel je eigen uitrusting meenemen.

Q: Wanneer is De Meent geopend?
A: De Meent is elke dag geopend van 09:00 uur tot 23:00 uur, behalve op feestdagen.

Q: Is er begeleiding beschikbaar bij de klimhal?
A: Ja, er zijn instructeurs beschikbaar die beginners kunnen helpen en lessen voor gevorderden kunnen aanbieden.

Q: Moet ik lid zijn om te kunnen sporten bij De Meent?
A: Nee, je hoeft geen lid te zijn om te kunnen sporten bij De Meent. Je betaalt gewoon voor de sport die je wilt beoefenen.

Q: Kan ik De Meent huren voor een privé-evenement of feest?
A: Ja, het is mogelijk om De Meent te huren voor privé-evenementen en feesten. Neem contact op met De Meent voor meer informatie en beschikbaarheid.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een plek om te schaatsen, te klimmen, te fitnessen of gewoon om te ontspannen, De Meent biedt het allemaal. Het complex heeft faciliteiten voor allerlei sporten en activiteiten en is geschikt voor zowel individuele sporters als sportteams. De Meent is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als bezoekers van buiten de stad, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom.

buurthuis amstelveen

Buurthuis Amstelveen offers a wide range of activities and services for the community. This community center plays an important role in bringing together people from different backgrounds and ages. It is a place where people can meet, socialize, learn, and have fun. In addition, it also provides various facilities and services that cater to the needs of the local community.

Located in the heart of Amstelveen, Buurthuis Amstelveen has been providing services for over four decades. It is run by a team of dedicated staff and volunteers who are committed to making a positive difference in their community. In this article, we will examine some of the activities and services offered by Buurthuis Amstelveen and why it is an important resource for the local community.

Activities and Services

Buurthuis Amstelveen offers a wide range of activities and services for people of all ages. These include language classes, yoga, dance classes, art classes, cooking classes, and many more. Whether you are looking to learn a new skill, get fit, or just have some fun, Buurthuis Amstelveen has something for everyone.

Moreover, the community center also provides many facilities that are available for people to use. For example, there is a large hall that can be rented for events, meetings, and parties. There is also a kitchen that can be used for cooking classes or events. Additionally, there are several rooms that are available for rent for meetings or activities.

Community building

Buurthuis Amstelveen is not just a place where people come to take classes or rent a space for events. It is also an important hub for community building. The center hosts many events and activities throughout the year, which brings people together. These events and activities help to create a sense of community and belonging.

For example, on King’s Day, Buurthuis Amstelveen hosts a big party with games, music, and food. This event is attended by many members of the local community, both young and old. It is an opportunity for people to come together, have fun, and celebrate together.

In addition, Buurthuis Amstelveen also hosts a weekly coffee morning, where people from the local community can come together and socialize. This is often an important opportunity for people who are new to the area or who are feeling isolated to meet new people and make connections.

Making a Difference

One of the most important things that Buurthuis Amstelveen does is make a difference in people’s lives. The community center provides many services and activities that have a positive impact on the people who use them.

For example, language classes are available for people who are new to the country and who need to learn Dutch. These classes not only help people to communicate better with others but also give them a sense of empowerment and independence.

Similarly, the yoga classes offered by Buurthuis Amstelveen help people to relax and de-stress. This is particularly important for people who are dealing with mental health issues or who are going through a difficult time.

Finally, the community center also provides volunteering opportunities for people who want to make a difference in their community. For example, volunteers can help out at events or activities, teach a skill or language, or provide support to others in the community.

FAQs

1. Who can use the services and facilities of Buurthuis Amstelveen?

Anyone can use the services and facilities of Buurthuis Amstelveen. The center is open to people of all ages and backgrounds.

2. How much does it cost to use the facilities or participate in activities?

The cost of using the facilities or participating in activities varies depending on the specific service or activity. Some services and activities are free, while others have a small fee.

3. How can I get involved as a volunteer at Buurthuis Amstelveen?

If you are interested in volunteering at Buurthuis Amstelveen, you can contact the center directly. They are always looking for new volunteers who can help out with events, activities, and services.

4. What kinds of events and activities does Buurthuis Amstelveen host?

Buurthuis Amstelveen hosts a wide range of events and activities, including language classes, yoga, dance classes, art classes, cooking classes, and many more. In addition, the center also hosts many community-building events, such as a weekly coffee morning and King’s Day celebrations.

5. Is Buurthuis Amstelveen accessible for people with disabilities?

Yes, Buurthuis Amstelveen is accessible for people with disabilities. The center has wheelchair access and accessible toilets.

In conclusion, Buurthuis Amstelveen is an important resource for the local community. It provides a wide range of activities and services that cater to the needs of people of all ages and backgrounds. In addition, it also plays an important role in community building, by bringing people together and creating a sense of belonging. Buurthuis Amstelveen is a true asset to the community and a model for other community centers to follow.

Images related to the topic buurthuis de meent amstelveen

Vakantieactiviteiten in de Meent - RTV Amstelveen
Vakantieactiviteiten in de Meent – RTV Amstelveen

Article link: buurthuis de meent amstelveen.

Learn more about the topic buurthuis de meent amstelveen.

See more: https://vietty.com/blognl blog

0 0 Đánh giá
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
Xem toàn bộ bình luận